Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Dlatego ludzie którzy w przeszłości nie mieli dzieci powinni dostawać tylko 50% wypracowanej emerytury. 

pracować do 70 a za każde dziecko -2 lata

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie zgadzam się. Bo mnie osobiście takie rozwiązanie dotknie i nic z tego nie będę miał.

Kupią dzieciakowi miód i królika.

Chyba nie ma nic przyjemniejszego niż oprawianie królika?

Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

poszedł bym dalej - nie masz dzieci, nie dostajesz od państwa nic, poza tym, co sobie odłożyłeś w prywatnym filarze

A jak jakaś para nie może mieć dzieci ? 

Opublikowano
11 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Bo jestem ciekawa która ja rękę gryzę tutaj choć daj jeden przykład kto by mi pomógł tak ja robię Bogdan. 

I od razu ci powiem odlicz dwie osoby od których chyba tu największe wsparcie dostałam czyli Qwaziego i dsb. 

Czyli kto jeszcze by mi pomógł którego gryzę według ciebie. Ponieważ ja innych osób tutaj nie widzę których wymieniłam. 

No to krótką masz pamięć.

-10 st 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Dlatego ludzie którzy w przeszłości nie mieli dzieci powinni dostawać tylko 50% wypracowanej emerytury. 

W takim razie co z ludźmi którzy nie że swojej winny nie mogą mieć dzieci 🤔

Opublikowano

Zanim bombelek podejmie pracę to kosztuję budżet państwa ponad pół banki. 

Także mnie zastanawia kto na kogo pracuję, bo ja raczej na swoją odłożę 😂

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

W takim razie co z ludźmi którzy nie że swojej winny nie mogą mieć dzieci 🤔

2 minuty temu, jahooo napisał(a):

to może adoptować

Opublikowano
2 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Teraz wielu młodych pokolenie ok i po 2000 r nie ma dzieci bo nie mają mieszkania swojego, pewnej pracy . I wolą podróżować po świecie 

Nigdy lepszych czasów nie było. 

Problem jest w nowoczesnej modzie na sukces i bez rodziny, dzieci, czy tradycji. 

• Like 2
Opublikowano
Teraz, HF86 napisał(a):

Problem jest w nowoczesnej modzie na sukces i bez rodziny, dzieci, czy tradycji. 

problem jest na promowaniu zycia kompletnie bez wysiłku, za podstawę życia przyjmowanie pojęcia "nie opłaca się"

dzieci się mieć "nie opłaca" bo to całe życie wydatki, emeryci się "nie opłacają" - najlepsza eutanazja, chorych najlepiej nie leczyć - też się "nie opłaca"

3 minuty temu, HF86 napisał(a):

Zanim bombelek podejmie pracę to kosztuję budżet państwa ponad pół banki. 

Także mnie zastanawia kto na kogo pracuję, bo ja raczej na swoją odłożę 😂

bombelek kosztuje, bo doprowadziliśmy biurokrację i głupie wymagania do absurdu

• Like 3
Opublikowano
Teraz, HF86 napisał(a):

No racja. Nie każdy chce mieć dzieci. Ta moda teraz tak wpływa. Żadnych wartości, tradycji wielu nie ma 

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał(a):

No dla emerytów posiadających w przeszłości dzieci. 

Chyba sobie żartujesz. 

W tym momencie ludzie by oskarżyli o to że są pozbawieni praw do godnego życia. 

3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Czyli brak swoich argumentacji 🤔

7 minut temu, Desperado napisał(a):

No to krótką masz pamięć.

-10 st 

Jakim cudem. 

To powiedz mi kto jeszcze stawał w mojej obronie tak na serio a nie tylko  z litości. 

10 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

no emerytura to socjal. nie rozumiem co napisałaś 

Chodzi mi o to że prawdopodobnie ludzie młodzi nie będą pracować tylko żyć z socjalu jak ich rodzice w tej chwili. 

Opublikowano

Gdzie widziałem rolkę jak słuchacz zadał lewakowi pytanie? " Który rodzic będzie rodzicem nr 1 a który rodzicem nr.2, czy to będzie wybierane za pomocą losowania ". Pajac zalecił się i gadał że to pytanie to żart a to poważny problem. 

Kurna stara lewica była czerwona ale miała jakieś zasady, a co teraz to są kompletnie odklejeni.

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, s_z_k napisał(a):

W przypadku Włoch czy Hiszpanii zapewne jest to kwestia ludności, pełno wiosek widmo więc chcą jakoś przywrócić życie w takich częściach państwa. Oddają ludziom do użytku pustostany po prostu bez właścicieli za symboliczne euro w ramach zapewne spełnienia określonych warunków czyli np mieszkania określony czas w tym miejscu 🤷‍♀️

W Hiszpanii to się zgadzam. 

10 minut temu, jahooo napisał(a):

poszedł bym dalej - nie masz dzieci, nie dostajesz od państwa nic, poza tym, co sobie odłożyłeś w prywatnym filarze

A ja bym poszedł jeszcze dalej - czy masz dzieci czy nie masz to nie dostajesz od państwa nic. 

9 minut temu, piotrp88 napisał(a):

Kupią dzieciakowi miód i królika.

Chyba nie ma nic przyjemniejszego niż oprawianie królika?

Nie kupią. Świadomość klientów w wieku rozrodczym jest bardzo niska. 

7 minut temu, jahooo napisał(a):

to może adoptować

Kiedyś miałem cię za mądrego gościa. 

3 minuty temu, jahooo napisał(a):

problem jest na promowaniu zycia kompletnie bez wysiłku, za podstawę życia przyjmowanie pojęcia "nie opłaca się"

dzieci się mieć "nie opłaca" bo to całe życie wydatki, emeryci się "nie opłacają" - najlepsza eutanazja, chorych najlepiej nie leczyć - też się "nie opłaca"

bombelek kosztuje, bo doprowadziliśmy biurokrację i głupie wymagania do absurdu

A po co ja się mam wysilać? Podejmować zbędny trud? 

Opublikowano
5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

To powiedz mi kto jeszcze stawał w mojej obronie tak na serio a nie tylko  z litości. 

Ja, ale ty tego nie doceniłaś i zaczęłaś bawić się w kąsanie.

Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Chyba sobie żartujesz. 

W tym momencie ludzie by oskarżyli o to że są pozbawieni praw do godnego życia. 

Czyli brak swoich argumentacji 🤔

Jakim cudem. 

Chodzi mi o to że prawdopodobnie ludzie młodzi nie będą pracować tylko żyć z socjalu jak ich rodzice w tej chwili. 

Weź zadaj pytanie jak oczekujesz odpowiedzi bo trudno cię zrozumieć.  

Opublikowano

Bo i wielu widziało i na doświadczenie jak to kiedyś było . Każda rodzina wielodzietna , bieda , wyrzeczenie się wszystkiego dla dzieci , gotowanie, sprzątanie. Teraz to każdy by chciał tylko lekkiego życia wycieczki po świecie, imprezy 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

W Hiszpanii to się zgadzam. 

A ja bym poszedł jeszcze dalej - czy masz dzieci czy nie masz to nie dostajesz od państwa nic. 

To drugie było od 1989 roku do uchwalenia 500+ , na zasadzie "chcesz mieć dzieci, radź sobie sam"

I to właśnie doprowadziło do radykalnego ograniczenia w prokreacji. Dlatego jeśli ktoś chce posiadać dzieci własne, albo chce adoptować dzieci, za które w innym przypadku będzie płacić państwo w domu dziecka -powinien mieć ułatwienia, a nie rzucane kłody pod nogi.

Teraz, Qwazi napisał(a):

Dzień dobry...ELE -5°...bez wiatru...

to prawie lato u ciebie

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, 6465 napisał(a):

Weź zadaj pytanie jak oczekujesz odpowiedzi bo trudno cię zrozumieć.  

Czy ty wiesz jakie warunki trzeba wypełnić aby adoptować dziecko w naszym państwie ? 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
Godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

LRA  -19⁰

Kto wczoraj zorzę oglądał na północnym zachodzie o 22⁰⁰?  ale fajnie kolory mieniło...jeszcze czegoś takiego nie widziałem.  

Piękna była. 👍

Mam na aparacie zdjęcia bo mój hammer nie ma opcji zmiany ustawień naświetlania. 

Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał(a):

Kurna stara lewica była czerwona ale miała jakieś zasady, a co teraz to są kompletnie odklejeni.

Kiedyś była lewica teraz to lewactwo. Jeszcze Zandberg ma coś wspólnego, reszta to jakaś abstrakcja - 50 płci, psiecko, LGBT, aborcja na życzenie i imigranci. Kompletne odklejenie.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

To drugie było od 1989 roku do uchwalenia 500+ , na zasadzie "chcesz mieć dzieci, radź sobie sam"

I to właśnie doprowadziło do radykalnego ograniczenia w prokreacji. Dlatego jeśli ktoś chce posiadać dzieci własne, albo chce adoptować dzieci, za które w innym przypadku będzie płacić państwo w domu dziecka -powinien mieć ułatwienia, a nie rzucane kłody pod nogi.

to prawie lato u ciebie

No i bardzo dobrze. Chcesz coś mieć to sobie sam radź... Żadnych dopłat, dodatków dla nikogo... Dla żadnej grupy. 

• Like 1