Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Tusk jest zbawieniem dla Polski i byle czego nie podpisuje zapamiętać .

A jak podpisze to wycofuje podpis, daj se już spokój z tą propagandą.

Wiem że lubisz wk***iać ludzi, ale to już się zrobiło niestrawne.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

☝️

BIedaku przykro nam. Widać  twoja diagnoza się potwierdza skoro coraz to wklejasz.

44 minuty temu, nie napisał(a):

Za politykę handlową odpowiada Ministerstwo Rozwoju i Technologii. Polecam uważną lekturę tego niezwykle wymownego wpisu pilotującego sprawę wiceministra ⤵️

Minister Baranowski był do niedawna dyrektorem biura German Marshall Fund w Warszawie. A więc sowicie opłacanym lobbystą zagranicznych interesów w Polsce.

Z jego wpisu wynika dość jasno, że nie tylko był mocno zaangażowany w proces zatwierdzania umowy z Mercosur, ale jest on jej zwolennikiem i liczy na ostateczne zatwierdzenie porozumienia.

Ciekawe czy był mocniej zaangażowany jak Szydło i Morawiecki którzy swego czasu głosowali za rozpoczęciem i przyspieszeniem prac nad ta umową 

38 minut temu, witejus napisał(a):

Pytam czy ktokolwiek w Polsce ją przeczytał.

Pytanie czy kto kolwiek w Polsce łącznie z Szydło i Morawieckim którzy byli za rozpoczęciem prac nad tą umową po obecnie rządzących był w stanie co kolwiek z nią zrobić?

29 minut temu, jarecki napisał(a):

a po co ma to czytać minister rolnictwa ? Od tego jest ministerstwo żęby przyczytało kilka osób i o kontrowersyjnych punktach poinformowała ,podejżęwam żę mają umowe z kancerlarnią prawną i niech czyta i opiniuje 

A po co ktokolwiek miał czytać Rząd z góry przyjął stanowisko przeciw a że nie zebrała się dostateczna mniejszość blokująca to i tak wszyscy mieli to w d*pie. Wprowadzili jakieś zapisy o spadku cen próbowali z innymi krajami blokować i tyle w temacie. Robienie teraz afery, że minister nie przeczytał to śmiech na sali jak by przeczytał to co by to dało. I tak by weszła.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Jak można tak pluć na chłopska partię PSL  - nasz najlepszy Minister Rolnictwa tyle dobrego poczynił dla Rolnika a tu takie kłamstwa .

https://www.facebook.com/reel/1908668203357124

Minister Rolnictwa jest odpowiednim Ministrem na stanowisku na trudne czasy broni polskiego rolnika w ramach podziękowania plują na niego .

Przygotowywane jest rozwiązanie, dzięki któremu możliwe będzie kontrolowanie i blokowanie produktów spoza UE niespełniających norm - poinformował w Pasłęku minister rolnictwa Stefan Krajewski.
Edytowane przez galan99
Opublikowano
39 minut temu, mirro napisał(a):

Noooo to odpowiedź pewnie będzie że nikt. Tylko co wtedy z protestującymi? Bo jeśli oni też nie czytali, to przeciwko czemu protestują?

Ot i dylemat. Kilka dni temu próbowałem na forum  przepytać racyli i innych galanopodobnych kolegów czy mają jakiekolwiek pojęcie o czym PISzą. Wyszło jak zawsze - diabeł tkwi w szczegółach a ich nikt nie zna. Obstawiam że 99% protestujących nie wie nic poza tym że mercosur to zagłada naszego rolnictwa. 

Opublikowano
11 minut temu, galan99 napisał(a):

Jak można tak pluć na chłopska partię PSL  - nasz najlepszy Minister Rolnictwa tyle dobrego poczynił dla Rolnika a tu takie kłamstwa .

https://www.facebook.com/reel/1908668203357124

Minister Rolnictwa jest odpowiednim Ministrem na stanowisku na trudne czasy broni polskiego rolnika w ramach podziękowania plują na niego .

Przygotowywane jest rozwiązanie, dzięki któremu możliwe będzie kontrolowanie i blokowanie produktów spoza UE niespełniających norm - poinformował w Pasłęku minister rolnictwa Stefan Krajewski.

On nadaje się do tarcia chrzanu ewentualnie poza sezonem do trzepania worków po cemencie na budowie.

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, hubertuss napisał(a):

472-rolnicy-wiedza-lepiej.jpg

Minister zrobił głupio, że się przyznał, ze nie przeczytał. Ale jak by przeczytał nawet nauczył się na pamięć to co by to dało. I tak by weszła. 

Ty chyba nie jesteś rolnikiem, bo srasz na tę grupę

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Pytanie czy kto kolwiek w Polsce łącznie z Szydło i Morawieckim którzy byli za rozpoczęciem prac

Długo jeszcze będziesz gębę pisem wycierał? ile lat już nie rządzi Szydło? ile lat nie rządzi Morawiecki? Podobno obecni mieli zablokować podpisanie i co zrobili w tym temacie?

Edytowane przez witejus
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał(a):

Noooo to odpowiedź pewnie będzie że nikt. 

Twe poglądy polityczne są wszystkim znane . 

.pewnie będzie że nikt. Nie czytał   Umowa UE-Mercosur

Powołujesz się często na księgę że powiada tak -  1 pytanie - czy znasz opowieść 0  Niewiernym  Tomaszu ?.

Drugie pytanie . Nie masz zaufania do Premiera Tuska i Ministra Rolnictwa i całej tej Koalicji z 13 Grudnia jako się tak określają ?.  Stanowczo powiadasz jak wyżej napisałeś --- pewnie będzie że nikt.   

Jeśli masz jabłko i ja mam jabłko i wymienimy się jabłkami - każdy z nas ma po jednym jabłku. Ale jeśli masz pomysł i ja mam pomysł -  i wymienimy się pomysłami -  wtedy każdy z nas ma po dwa pomysły. 

Ministrowie, Posłowie do PE nie znają zapisów ?. Może znają wszyscy kłamią ?. 

Tusk nie kłamie .

https://www.facebook.com/reel/1217194369744006

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7,198012,32529642,zaskakujacy-wynik-sondazu-polacy-wskazali-lidera-prawicy-nie.html

qwa ile razy trzeba powtarzać że PIS NIE JEST PRAWICOWY!?
to jest tylko fasadoworeligijna lewica, nie lewactwo bo dewiacje odlewackie zastępuje utopią religijną choć o identycznych skutkach.

co wszystko powyższe nie zmienia faktu że prawdziwa prawica bywa jeszcze gorsza :P 

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano
Teraz, Przemuś13 napisał(a):

I co w związku z tym?

Okno Overtona coś mówi ? To normalne w społeczeństwie rozwijającym się? Jakie postawy tym się kreuje? Jak popatrzysz na to pod tym kątem to problem dostrzeżesz.

• Like 1
Opublikowano

Marszałek Sejmu: Polska nie jest bezpieczna bez Niemiec .

Włodzimierz Czarzasty zaapelował podczas wizyty w Berlinie o nowe otwarcie w relacjach z Niemcami. Jak mówił, nie ma bezpiecznej Polski bez bezpiecznych Niemiec.

https://www.dw.com/pl/marszałek-sejmu-polska-nie-jest-bezpieczna-bez-niemiec/a-75506764?fbclid=IwY2xjawPVrqBleHRuA2FlbQIxMABicmlkETBDZkpoMlNpOW1kZDQwNGJ5c3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHpV_eGUGHIU4Ef4KbHK

• Haha 1
Opublikowano
43 minuty temu, Pigmei napisał(a):

Okno Overtona coś mówi ? To normalne w społeczeństwie rozwijającym się? Jakie postawy tym się kreuje? Jak popatrzysz na to pod tym kątem to problem dostrzeżesz.

szkoda twojego (i mojego) czasu na odpisywanie, on i tak nie zrozumie

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał(a):

Ministrowie, Posłowie do PE nie znają zapisów ?. Może znają wszyscy kłamią ?. 

Na bank nie znają.

1 godzinę temu, galan99 napisał(a):

Jeśli masz jabłko i ja mam jabłko i wymienimy się jabłkami - każdy z nas ma po jednym jabłku. Ale jeśli masz pomysł i ja mam pomysł -  i wymienimy się pomysłami -  wtedy każdy z nas ma po dwa pomysły. 

Tak, tak znam tę tezę. Kłóciło się o to dwu filozofów. Jeden to był Tales Miletu a drugi Sedes z Bakelitu.

• Haha 2
Opublikowano

tak, jak wielu mówiło, pomimo mniejszej ilości śmieci, bo część wraca do sklepów, opłaty za odbiór śmieci idą w górę; u mnie 25% ⬆️

złodzieje, traktują ten podatek jako uzupełnianie samorządowych budżetów

• Like 1