Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widać, że niektórzy na tym forum to aż chcą chyba taniej sprzedać, po co się martwić za wczasu. Jednak Polak to musi być je*aby, jak w tym kraju ma być dobrze, skoro same chłopy chcą żeby było zle 🙃

Opublikowano
6 minut temu, lexiflexi napisał(a):

Widać, że niektórzy na tym forum to aż chcą chyba taniej sprzedać, po co się martwić za wczasu. Jednak Polak to musi być je*aby, jak w tym kraju ma być dobrze, skoro same chłopy chcą żeby było zle 🙃

Nie chcą żeby było źle, tylko podchodzę na chłodno. Już nie jeden liczył że pszenica niżej jak 1500 nie będzie i co?

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

Nie chcą żeby było źle, tylko podchodzę na chłodno. Już nie jeden liczył że pszenica niżej jak 1500 nie będzie i co?

Rozumiem podchodzić na chłodno, ale po co od razu stawiać na najgorsze ? Kalkulacja kalkulacją, wiadomo, że musi się zgadzać i trzeba zawsze podchodzić z rezerwą,  ale takie zawalanie sobie psychy, że jutro stanieje o 5 zł to tylko szkodzi zdrowiu. 

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Bo wtedy się spokojnie śpi, a jak masz wszystko liczone na najlepszym scenariuszu to można szybko dostać kubeł wody na łeb 🤷

Zrozum co napisałem. Cyferki cyferkami, ale z drugiej strony musi być ten optymizm w człowieku, żeby była chęć do roboty. To tak samo jakbyś na etacie od początku miesiąca stwierdził sobie, że np nie otrzymasz premii za wyrobioną normę, no coś tam, od razu chęci opadają.

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, lexiflexi napisał(a):

Zrozum co napisałem. Cyferki cyferkami, ale z drugiej strony musi być ten optymizm w człowieku, żeby była chęć do roboty. To tak samo jakbyś na etacie od początku miesiąca stwierdził sobie, że np nie otrzymasz premii za wyrobioną normę, no coś tam, od razu chęci opadają.

Na takim etacie to jest płaca jakas stała. W tym rolnictwie to loteria.  Świnia teraz 4 zł już nie kosztuje. Uwierz mi dopiero nie chce się wstać z łóżka a krechę trzeba spłacać 

Opublikowano
13 minut temu, Cybulek17 napisał(a):

Screenshot_20260122_185535_Facebook.jpg

Screenshot_20260122_185548_Facebook.jpg

Kurde , sok z buraka lepiej podnosi ciśnienie niż kawa 

Młodszy byłem to myślałem że oni tacy głupi ale teraz już wiem że mają za to płacone grubym sianem bo przecież nie można być aż tak głupim 

• Like 7
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, malaczarna napisał(a):

Na takim etacie to jest płaca jakas stała. W tym rolnictwie to loteria.  Świnia teraz 4 zł już nie kosztuje. Uwierz mi dopiero nie chce się wstać z łóżka a krechę trzeba spłacać 

zobacz tego co był w rolniku i ma świnie range rovera nowego z salonu wziął to chyba nie tak źle 

Edytowane przez Mateusz1q
Opublikowano
1 minutę temu, michalcium napisał(a):

Młodszy byłem to myślałem że oni tacy głupi ale teraz już wiem że mają za to płacone grubym sianem bo przecież nie można być aż tak głupim 

Taak , typowo napuszczanie jednych na drugich , i wiadomo kampania KO zawsze jest prowadzona z tego profilu 

Opublikowano
4 godziny temu, bartek1992 napisał(a):

Sprzedane wczoraj byki simental 4 sztuki, średnia waga 864 cena 19zł/kg

Kogo stać na dokładkę około 500 zł do sztuki ? Masz może zdjęcia tych simów ?

Opublikowano
Godzinę temu, michalcium napisał(a):

Oni są "mądrzejsi" od nas wszystkich, którzy zapieprzamy w tym gównie

Opublikowano
2 godziny temu, Marcin_1992_2008 napisał(a):

Panowie po ile placicie za małe byczki hf takie  tygodniowe, dwu tygodniowe ?

od 600 do 800 na podlasiu  tygodniowe oczywiscie hf

• Like 1
  • Haha 1