Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, HF86 napisał(a):

I tak każdy kupi i posieję. Tutaj wizja psienicy po 2 tyś złotych jeszcze latami będzie dźwięczeć w uszach, bo przecież kiedyś tyle było to i może kiedyś będzie i siać trzeba 

Nie każdy , Ja w tym roku lecę bez wieloskładnika , na samym azocie 

Dzisiaj byłem na składzie, to mocznik z inhibitorem  wykupiony , jedynie mały woreczek , Kazała dzwonić po niedzieli bo ma być dostawa nowa , więc widocznie ludzie kupują 

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał(a):

Nie każdy. W mojej okolicy już zostało ekolodzy i doplatowcy 

Widać taki region. 

U mnie gospodarka była rzucona przez wieloletniego dzierżawcę bo tam gospodarka rabunkową prowadzono od zawsze, czyli azoty, azoty, azoty i wszystko z pola wyjazd i już jest bwmber, 30 km dojechał i orze 2 dni bo 10 hektarów i 37 poprzeczniakow bo rów, klin i zamoklaki co rusz. W dodatku przy rzece i lesie co to zawsze za paśnik robiło. 

Jednak są oporowcy pełnej krwi 😉

Opublikowano
3 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

niemożliwe czemu nie ma hodowli bydła, takie warunki

4km do stacji PKP i dojazd do stolicy w godzinę słaba ziemia rozdrobnienie. Na 70 domów we wsi jest 2 trzymających bydło ojciec i sąsiad.  U mnie hodowla jest do póki ojciec chce obrządzać 

8 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

niemożliwe czemu nie ma hodowli bydła, takie warunki

Dalej płacisz 5 tys za dzierżawę? No w sumie qq droga 😂

Opublikowano
4 godziny temu, ZetorMisio napisał(a):

Dzień dobry, 

aktualne ceny nawozów detal:

Saletra PL 1700

Saletra worek 30kg - 50

Saletrosan PL 1660

Saletrzak PL 1480

Saletrzak worek 25kg - 36

Mocznik PL z inh 2230

Mocznik PL bez inh 2170

Kizeryt 1750

Korn kali 1680

Npk 2700

Sól 1820

Wapniak 520

Dostawa - gratis.

RSM, wapno sypkie, kredę sypką też posiadam.

Wyceniam również ilości hurtowe na dany kod pocztowy.

Piotr - M-plant 

Nie bardzo wiem, co to ,kto to i z kąd ale gość co jakiś czas przesyła mi takie SMS, brać od niego nigdy nie brałem, może kiedyś dzwoniłem o cenę.🤔 Co powiecie o tych cenach?

Drogo, też brałem od nich jak mieli taniej niż inni. Swierzy skład koło Międzyrzeca 

30 minut temu, Tomek90 napisał(a):

Skolko jakieś nawozu siarkowe? 

Superfosfat był po 1400 tydzień temu, sporo siarki ma🤔

• Thanks 1
Opublikowano
W dniu 19.11.2025 o 11:57, scoffer napisał(a):

Z Wojcieszowa kiedyś mi wozili , za Bolkowem , w stronę Jeleniej Góry .

Na  jesień mieli całkowicie zamknąć tą kopalnie, Ja od Osadkowski-Cebulski  zamawiałem włąśnie tam z  8 lat. 

Opublikowano
Opublikowano
W dniu 20.11.2025 o 17:47, mysza103 napisał(a):

Nie każdy , Ja w tym roku lecę bez wieloskładnika , na samym azocie 

Dzisiaj byłem na składzie, to mocznik z inhibitorem  wykupiony , jedynie mały woreczek , Kazała dzwonić po niedzieli bo ma być dostawa nowa , więc widocznie ludzie kupują 

Nie znaczy że nie dałeś to będzie źle, wszystko zależy od zasobności ziemi, ale rok to spokojnie kolejne może być już różnie.

Opublikowano
20 minut temu, Sadek napisał(a):

Nie znaczy że nie dałeś to będzie źle, wszystko zależy od zasobności ziemi, ale rok to spokojnie kolejne może być już różnie.

Ale ja nic nie mówiłem że będzie żle , twierdzę że nie będzie gorzej  gorzej niż w poprzednich latach , po prostu plon będzie  zależny od pogody 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

Jaka cena za radkowit premium u nich teraz?

Teraz nie wiem, ostania dostawa po 145 zl/t ale to dwa lata do tyłu faktura , znalazlem nowszą , taniej jakby  2024  Radkowit-wapno z magnezem,odmiana
05,CaO+MgO min.45%-luz 20458
  tona netto 131,86  

ale  wapno z dostawą i kilometry się liczą 

Edytowane przez scoffer
Opublikowano
9 godzin temu, Daro20 napisał(a):

W jaki sposób wypełniacz wapniowy wydłuża działanie?

Opublikowano

Jedyne co leży to resztki wapnia.

Drobny pulan rozpuści się od lepszych ros. Zaksan, saletrzaki minimalnie więcej wilgoci potrzebują. Ale to dalej jest forma amonowa i azotanowa

• Like 4