Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w ostatnich latach i tak oddałem z 40-50 hektarów dzierżaw bo było tego do zesrania i ciut ciut, robote ratuje kukurydza bo szybko sie to sieje, nawozy w podsiewacz, opryskać i do jesieni mozna zapomniec, a koszenie to można i do stycznia powoli walczyć...większość  działek u mnie to od 0,56 (tak zwanej morgi) do 2 ha, mniejsze też są za to większych areałów prawie nie ma,,, jak już jest jakaś ponad 3 hektary to często kliny i wycinanki, zadrzewienia, dawne budynki, skarpy...

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, ahten napisał(a):

podejrzewam ze powierzchnia dzialem 0,3-0,7 a 1 h to juz wielka dzialka:)

po ile macie kizeryt ew macrospeed green?

kizeryt - 1520 cały samochód - 1570 detal 

siarczan magnezu - detal 1140 detal - 960 cały samochód 

Ceny brutto 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
16 godzin temu, Fugeo napisał(a):

Saletra pulan i saletrosan 26 po ile u was? 

Saletra 1600

Saletrosan 1600 3 tygodnie temu zamawiałem 1480

Podrożało wszystko po ponad stówie, akurat dzisiaj byłem.

Kornkali 1660 😳 

Sól 1740

Opublikowano (edytowane)

Grupa Azoty odnotowała stratę netto w wysokości ponad 1,02 miliarda złotych w pierwszych trzech kwartałach 2025 roku.

Grupa Azoty z 150 mln zł straty netto w III kwartale 2025 .

H...j obchodzi czy chłop kupi czy nie strata i tak jest .

Miasto nie będzie dopłacać do strat - Grupa Azoty żeby chłop miał tani nawóz

Jak by mało było chłop miastowym drogi blokuje . :D .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

I tak każdy kupi i posieję. Tutaj wizja psienicy po 2 tyś złotych jeszcze latami będzie dźwięczeć w uszach, bo przecież kiedyś tyle było to i może kiedyś będzie i siać trzeba 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
52 minuty temu, HF86 napisał(a):

I tak każdy kupi i posieję. Tutaj wizja psienicy po 2 tyś złotych jeszcze latami będzie dźwięczeć w uszach, bo przecież kiedyś tyle było to i może kiedyś będzie i siać trzeba 

Nie każdy. W mojej okolicy już zostało ekolodzy i doplatowcy 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał(a):

Grupa Azoty odnotowała stratę netto w wysokości ponad 1,02 miliarda złotych w pierwszych trzech kwartałach 2025 roku.

Grupa Azoty z 150 mln zł straty netto w III kwartale 2025 .

H...j obchodzi czy chłop kupi czy nie strata i tak jest .

Miasto nie będzie dopłacać do strat - Grupa Azoty żeby chłop miał tani nawóz

Jak by mało było chłop miastowym drogi blokuje . :D .

Tą samą droga idzie Orlen, paliwo na stacjach prywatnych 6,05 na Orlen obok 6,45.  Na wiosnę będzie płacz, że rolnicy wybierają importowane paliwo. W zasadzie Orlen w tej chwili upi Policję, Straż, starostwa i gminy, bo to samorządy najczęściej zaopatruja sie na tych stacjach "narodowego operatora".

• Like 1
Opublikowano

Dzień dobry, 

aktualne ceny nawozów detal:

Saletra PL 1700

Saletra worek 30kg - 50

Saletrosan PL 1660

Saletrzak PL 1480

Saletrzak worek 25kg - 36

Mocznik PL z inh 2230

Mocznik PL bez inh 2170

Kizeryt 1750

Korn kali 1680

Npk 2700

Sól 1820

Wapniak 520

Dostawa - gratis.

RSM, wapno sypkie, kredę sypką też posiadam.

Wyceniam również ilości hurtowe na dany kod pocztowy.

Piotr - M-plant 

Nie bardzo wiem, co to ,kto to i z kąd ale gość co jakiś czas przesyła mi takie SMS, brać od niego nigdy nie brałem, może kiedyś dzwoniłem o cenę.🤔 Co powiecie o tych cenach?

Opublikowano

Kasa się zgadza to notowania na giełdzie idą w górę. Wizja dywidendy dobrze wpływa na sprzedaż akcji gorzej z kierowcami. Za PiS było to samo tylko największym beneficjentem był aparat państwowy...

Opublikowano
6 minut temu, jahooo napisał(a):

Tą samą droga idzie Orlen, paliwo na stacjach prywatnych 6,05 na Orlen obok 6,45.  Na wiosnę będzie płacz, że rolnicy wybierają importowane paliwo. W zasadzie Orlen w tej chwili upi Policję, Straż, starostwa i gminy, bo to samorządy najczęściej zaopatruja sie na tych stacjach "narodowego operatora".

A te prywatne, to skąd biorą paliwo jak nie z orlenu.

A stacje orlenu, to i tak w większości franczyza

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, jacor73 napisał(a):

A te prywatne, to skąd biorą paliwo jak nie z orlenu.

A stacje orlenu, to i tak w większości franczyza

no i tu pytanie - dlaczego prywatne mają takie ceny, a Orlen narzuca swoim stacjom takie ?

Opublikowano
41 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

Nie bardzo wiem, co to ,kto to i z kąd ale gość co jakiś czas przesyła mi takie SMS, brać od niego nigdy nie brałem, może kiedyś dzwoniłem o cenę.🤔 Co powiecie o tych cenach?

Też to mam 🤣, a wystarczyło że raz zadzwoniłem i zapytałem się o kwalifikat. 

Wysłałem Ci coś na priv 

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał(a):

Nie za dużo chcesz? 2000 pszenicę? 🤦‍♂️