Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

a to nielegalne takie działanie , a nawet pod prokuratora podlega kazdy moze sprzedać po ile chce nawet może dołożyc jak chce 

Może dołożyć, tylko to będzie jego ostatnia dokładka, bo następnej partii towaru już nie dostanie ...

Opublikowano

Pomysł ytubera jest na tyle cieniutki że się nawet nie ma nad czym rozpisywać . Zamiast durnych pomysłów niech się zrobi sam dilerem i niech robi za św. Mikołaja to się przekona kto kogo w ..uja robi . Jak będzie sprzedawał taniej to mu uszy urwie konkurencja , a jak ceny będą podobne to sprzeda worek na kwartał. Mało tego trzeba mieć porozumienie z bankami bo towarzystwo na nawóz piniądze ma w większości niewidzialne 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
ŻakowskiSławomir napisał:

Rację masz, tylko przy tak dużym zamówieniu celuje się w ominięcie dilera i kupno bezpośrednio z fabryki, wtedy diler nie jest już rozgrywającym🙂  Wiadomo że przy 200 tonach nikt się w takie coś nie bawi, ale przy tysiącach ton można już rozmawiać o jakiś konkretnych stawkach, a nie tych co oferują pośredniicy. A przy dużej ilości każda kwota robi różnicę.

Teraz, toooomaszewski napisał(a):

Aha. I myślisz że to jedzie nagle z drugiego końca Polski ? 😄

Faktura tylko jedzie.

nie w każdym przypadku 🙂 chociaż widziałem już takie zagrywki

tylko pewnie jest tak jak z maszynami ze dla zwyklego rolnika od producenta drozej jak od handlarza. Fabryka tez nie bedzie sie bawiła w 1000 faktur i do tego trzeba załatwic transport itp. wiec taniej nie bedzie na pewno. moga ugrac kilkadziesiat złotych ale 3/4 osob z tym co sie zapisalo i tak co do czego to wyleci

Opublikowano
6 godzin temu, Alpacino napisał(a):

To nie jest takie proste marża jest jaka jest i za dużo nie wyczarują z ceną gdyby tak było to już dawno by można było kupić od producenta całe auto taniej 😁

Zawsze możesz podpisać umowę z ga czy Anwilem i masz bez marzy , warunek jest taki że kupujesz ileś set ton co miesiąc , nie ważne czy idzie , czy ci potrzebne czy nie . No i nie ma zmiłuj za wszystko zapłata w ciągu 2/3 tyg. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jarekvip99 napisał(a):

tylko pewnie jest tak jak z maszynami ze dla zwyklego rolnika od producenta drozej jak od handlarza. Fabryka tez nie bedzie sie bawiła w 1000 faktur i do tego trzeba załatwic transport itp. wiec taniej nie bedzie na pewno. moga ugrac kilkadziesiat złotych ale 3/4 osob z tym co sie zapisalo i tak co do czego to wyleci

ja już nie tłumaczę bo nie będę pisał 5 czy 6 raz tego samego. Każdy musi sobie to przeanalizować po swojemu.  Jeżeli ktoś uważa tak czy tak to nie mam zamiaru go wyprowadzać z błędu.  Najwięcej zawsze piszą ci co albo biorą 3 tony, albo nigdy nie wejdą we współprace bo ktoś by się jeszcze dorobił. 3/4 to nie, no chyba że są to  w większości ludzie z agrofoto😂. Ja bym się nie przejmował, tutaj nawet jak 2 miesiące nie pada to leci 7 ton, a jak pada cały czas to 14. 

Edytowane przez ŻakowskiSławomir
  • Like 2
Opublikowano
Pulan Saletra amonowa 34N 1650 zł
Mocznik Pulrea 46N  

2300 zł

Pulsar 20N+24S   1300 zł
RSM 32N

RSM 28N

1420 zł

1330 zł

RSMS 26+3  
Zaksan Saletra amonowa 32N   1 600 zł
Salmag 27N    1 440 zł
Saletrosan 26N+13S

Siarczan Amonu Makro 21N+24S

1 620zł

1 400 zł

Polifoska 21 N(S) 21(14)  
Polidap NP(S) 18-46(5)    2490 zł
Polifoska 6 NPK(S) 6-20-30(7)   2780 zł
Polifoska 8 NPK(S) 8-24-24(9)    2880 zł
NPK(import) 8-20-30

HOLIST Agro KMg   55-5

2720 zł

2200 zł

Fosforan amonu NP 18-46    3380 zł
Super Fosdar 40P    3 200 zł
Amofoska NPK(Ca,S) 4-16-18(4-10)    1 890 zł
HOLIST agro PK 16-28  2200 zł
FOSFARM NPK 4-10-15 (6Ca, 12S, 0,02Cu, 0,02Zn )    1 460 zł
Amofoska NPK(Ca,S) 4-12-12(9-15)+2,5Mg  
HOLIST agro  PK  15-30 (10CaO , 10SO3)   2200 zł
Sól potasowa   60K   1 890 zł
Siarczan magnezu granulowany MgS 21-30 posypowy   1 300 zł
Siarczan potasu 50K       a 25 kg    82 zl/szt
Kreda granulowana   45%CaO BB     560 zł
  • Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano
1 minutę temu, Kasza04 napisał(a):
Pulan Saletra amonowa 34N 1650 zł
Mocznik Pulrea 46N  

2300 zł

Pulsar 20N+24S   1300 zł
RSM 32N

RSM 28N

1420 zł

1330 zł

RSMS 26+3  
Zaksan Saletra amonowa 32N   1 600 zł
Salmag 27N    1 440 zł
Saletrosan 26N+13S

Siarczan Amonu Makro 21N+24S

1 620zł

1 400 zł

Polifoska 21 N(S) 21(14)  
Polidap NP(S) 18-46(5)    2490 zł
Polifoska 6 NPK(S) 6-20-30(7)   2780 zł
Polifoska 8 NPK(S) 8-24-24(9)    2880 zł
NPK(import) 8-20-30

HOLIST Agro KMg   55-5

2720 zł

2200 zł

Fosforan amonu NP 18-46    3380 zł
Super Fosdar 40P    3 200 zł
Amofoska NPK(Ca,S) 4-16-18(4-10)    1 890 zł
HOLIST agro PK 16-28  2200 zł
FOSFARM NPK 4-10-15 (6Ca, 12S, 0,02Cu, 0,02Zn )    1 460 zł
Amofoska NPK(Ca,S) 4-12-12(9-15)+2,5Mg  
HOLIST agro  PK  15-30 (10CaO , 10SO3)   2200 zł
Sól potasowa   60K   1 890 zł
Siarczan magnezu granulowany MgS 21-30 posypowy   1 300 zł
Siarczan potasu 50K       a 25 kg    82 zl/szt
Kreda granulowana   45%CaO BB     560 zł

gdzie tak drogo?

Opublikowano

Już to widzę jaki ten kula bezinteresowny. Tak samo jak ta grupa zakupowa z FB. miało być pięknie ładnie, za nasiona rabat jak uda się coś mu wytargować a na koniec cisza. A wpadł w tak głupi sposób ze śmiechu warte.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, FarmerDyzio napisał(a):

Już to widzę jaki ten kula bezinteresowny. Tak samo jak ta grupa zakupowa z FB. miało być pięknie ładnie, za nasiona rabat jak uda się coś mu wytargować a na koniec cisza. A wpadł w tak głupi sposób ze śmiechu warte.

za pieniądze ksiądz się modli. zrób lepiej jak nie pasuje

Opublikowano
39 minut temu, FarmerDyzio napisał(a):

O co tam chodziło i na czym wpadł?

Opublikowano
a to już sprawa sprzed roku, pomiędzy mną a nim. Wg mnie zachowanie nie wporządku a dotyczyło zakupu nasion. A teraz jeszcze te zabawne wiadomości co i rusz ,, Kupuj bo zaraz drożej,,. To już kompletnie odpuściłem temat zakupów tam.
  • Root Admin
Opublikowano
54 minuty temu, FarmerDyzio napisał(a):

3x pytałem na grupie zakupowej. Mieli drożej jak Osadkowski czy inne firmy w których się zaopatruje, więcej nie pytałem 

• Thanks 1
Opublikowano
ja jak kupowałem to właśnie paczki było od osadkowskiego agroloku itp. Później jak weryfikowałem to w sumie mogę bezpośrednio od ww kupić w tej samej cenie a jeśli chodziło o nasiona kuku to bez problemu nawet taniej
Opublikowano
Godzinę temu, FarmerDyzio napisał(a):

Mówisz będzie jak z Kołodziejczakiem że Jak się dopcha to wypnie dupe na rolników 🤔🙆‍♂️

Opublikowano

nie wiem jak będzie. Mi by się nie chciało bezinteresownie tracić swojego czasu, patronować takiej akcji własnym nazwiskiem i do tego nic z tego nie mieć ? Ma dużo ziemi i chce mu się bawić w coś takiego ? Na jego miejscu wolałbym w tym czasie z dzieciakami posiedzieć niż użerać się w jakieś zbiórki. Gdzie pewnie połowa osób to dzieci i rodzice jeszcze nic nie wiedzą że mają zamówiony nawóz ;D

Opublikowano

Przecież to jest jasne jak słońce, że to inwestowanie w przyszły elektorat, bo wiadomo nie od dziś jakie on ma ciągoty i do jakiej partii, a jak przy okazji zrobi coś co innym wyjdzie na dobre, to niech robi.

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, FarmerDyzio napisał(a):

może i faktycznie coś w tym jest. Jego ojciec chyba był wójtem przez bardzo długi czas to może i on ma chęć na jakieś stanowisko.

Na 100% coś kombinuje. Dzieki państwowemu korycie przecież ma hektary.

Na początek jakiś radny itp a później powoli. W sumie przy zbożach to więcej wolnego niż roboty w roku.

• Haha 1