Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Stodoła napisał(a):

Sprzedam ci używkę 

uzywane detki to mozna bylo sprzedawac dawno temu.. te 30-40 letnie sie trzymaja mocno.te 3-4 letnie same sie rozsypuja.

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, jacus napisał(a):

uzywane detki to mozna bylo sprzedawac dawno temu.. te 30-40 letnie sie trzymaja mocno.te 3-4 letnie same sie rozsypuja.

Dętki tak jak akumulatory, najlepiej kupować na wagę, im cięższa w tym samym rozmiarze tym lepiej :)

Papamobile na Ursusie:

https://www.olx.pl/d/oferta/ursus-1201-bez-plecaka-CID757-ID13RTcz.html

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

Dzisiejsza jakość to nawet nie można pisać że jakość.

Założyłem nową dętkę do wózka widłowego. Postał dwa miesiące, podjechałem pod dwa bb po  700kg, w górę a ja lecę na bok bo powietrza brakło. Na pusto opona twarda to się jechało.

W rowerze, postaw z nową dętką i oponą na słońcu. Po kilkunastu minutach huk i ni opony ni dentki.

Ale na pociechę to i nidmiecka opona schwalbe po 3 miesiącach popękała🤣.

Opublikowano
Godzinę temu, Uziu92 napisał(a):

Ten mały to faktycznie jak na takiego gluta to zapitala dobrze. 

Ja muszę się tym nauczyć robić bo denerwuje mnie ten hamulec biegu wstecznego. Ogólnie nie miałem go na czym dobrze przetestować parę szpilek w samochodzie odkręcił ale czasami trzeba parę razy kliknąć bo hamulec hamuje.

Opublikowano
Godzinę temu, adam2812 napisał(a):

Miałem z nimi bardzo podobny problem, zamówiłem noże do sieczkarni i łaskawie po około tygodniu zadzwonili czy mogą wysłać zamienniki bo oryginałów nie ma na razie i nie wiedzą kiedy będą. Zgodziłem się i cisza. Po około kolejnym tygodniu dzwonię do nich i tak jak kolega, zgłosił się ziomek który o niczym nie wie on nie realizuje zamówień internetowych i pozostaje tylko droga mailowa. Email napisany i na następny dzień że przesyłka zostanie nadana. Brak jakichkolwiek informacji od kuriera że coś do mnie nadali. po około 4 dniach dotarła paczka i ku mojemu zdziwieniu była może połowa noży. Brak informacji mailem że nie będzie wszystkich, brak kontaktu nic. Dopiero jak kolega postraszyłem policją to pojawił się email od kuriera z nadaniem drugiej paczki. 

Zamawiając u nich cokolwiek trzeba mieć złote nerwy ale pomijając, na wiele rzeczy mają bardzo dobre ceny

No widzisz ty policją a ja "ścieżką prawną" i zaraz paczka się znalazła w firmie kurierskiej 😅

Dzisiaj alternator przyszedł, trochę niechlujnie zapakowany bo chociaż był w oryginalnym pudełku to w środku latał luźno ale raczej nic mu się nie stało i jest sprawny

Opublikowano
29 minut temu, Grzechooo napisał(a):

Ja muszę się tym nauczyć robić bo denerwuje mnie ten hamulec biegu wstecznego. Ogólnie nie miałem go na czym dobrze przetestować parę szpilek w samochodzie odkręcił ale czasami trzeba parę razy kliknąć bo hamulec hamuje.

To da się wyłączyć, ten hamulec jest tylko na jednym biegu. 

Opublikowano

A jakiej firmy nasadki udarowe byście polecili nie za miliony? Myślę kupić komplet nasadek udarowych i porządną grzechotkę. Będę ich używał i kluczem udarowym i grzechotką.

Opublikowano

Udar to udar, jakich byś nie kupił to raczej ich na gospodarce nie zajezdzisz. Tylko zwróć uwagę na to, że czasem niektóre cwaniaczki sprzedają pomalowane na czarno zwykłe nasadki jako udarowe, kompletny laik nie zwróci uwagi. Kup w Juli czy w jakimś innym narzedziowym zestaw i będziesz zadowolony 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał(a):

A jakiej firmy nasadki udarowe byście polecili nie za miliony? Myślę kupić komplet nasadek udarowych i porządną grzechotkę. Będę ich używał i kluczem udarowym i grzechotką.

W obu kupowałem za coś koło 200zł pneumata i zestaw podstawowych nasadek. O dziwo za te pieniądze i przy sprężarce 50l nawet to moc ma. 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, KlimekPL napisał(a):

jakich byś nie kupił to raczej ich na gospodarce nie zajezdzisz

Ja kupiłem Yato i wystarczają. Wujasa używa zwykłych parę lat i mówił, że jeszcze żadnej nie zniszczył. 

Opublikowano

Ja miałem proline a teraz yato, to yato lepsze, u mnie pracują dość często. Tak jak ktoś wspominał dodatkowym atutem jest to jak rozmiar klucza jest wybity a nie napisany. Ciężko znaleźć wybite udarowe, aczkolwiek jak ktoś używa częściej niż raz na czas to rozróżni 19 od 17 a nawet od 18.

Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał(a):

Granit ma naprawdę fajne klucze i ceny też nie są zaporowe. Komplet udarowych nasadek ostatnio na auto zamawiałem sobie, od września używamy i nie widzę żeby się rozginaly czy pękały. 

• Thanks 1
Opublikowano

Chyba kupię coś z tej serii mfa

Na niewiele ponad 10 ha powinien wystarczyć 🤔

Opublikowano
18 minut temu, Janeczko napisał(a):

A propos kluczy jakąś fajkę do zapieczonych śrub macie do polecenia żeby założyć rurę i nie pękło 

klucz do kół od władka, nie do urwania.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v