Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, ZetorMisio napisał(a):

pier**lone w głowie żeby dać 40 tyś za stara 30? 🤦🤦🤦

Czy ktoś da to nie wiadomo. Natomiast już teraz wiadomo że sprzedający ma problemy umysłowe ...

• Like 1
Opublikowano

To za ile realnie można sprzedać c330m bez kabiny? z 1990r. 3000mth. Stan - typowy dla sprzętu rolniczego - tu błotnik pospawany, tam maska zgięta i podrapana itp. 

Opublikowano
21 minut temu, krilan06 napisał(a):

Sprzedać idzie, tylko pytanie za jaką cenę 😀 

Ogólnie C 360 są tańsze niż ciapki

Najlepiej dołączajcie zdjęcia bo sam opis niewiele daje

Chyba zawsze lepsze pieniądze były za ciapki niż za siuntki. Zdjęcia nie mam. Muszę ją przepalić puki ciepło i rundę zrobić. I odstawić na zimowy sen. 

Lepiej powiedzcie jaki lepszy wybór. Lepszy starszy VW lub Audi czy młodszy hiunday lub Kia?

Opublikowano
23 godziny temu, daron64 napisał(a):

Poważnie, Ty radzisz komuś, żeby bral większy ciągnik? Chichot histori forumowych poszukiwań ciągnika 😁

Ale czego oczekiwałes od takiego kompresora? Jak mam dwutłokowy i jest naprawdę spoko. Używam sporadycznie, szybko nabija ciśnienie, nie spiernicza nigdzie. Nie miałem zadnych wymagań i ten spełnia je elegancko 😅

Nie wiem jak z gleboszem, ale pług i ścierniskowce na resorze są spoko, jak masz lekkie gleby/jak nie jest sucho. U mnie, jak nie ma dobrych warunków, jeśli chodzi o wilgotność gleby, to potrafi pług bardzo mocno wypłacać. Za to jak warunki są ok, to bajka - jeśli się ma kamienie, bo jak nie, to raczej bez sensu.

A co nie mogę

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał(a):

A za c360 w dużej kabinie z błotnikami 81r. Wszystko sprawne , OC i Przegląd jest. Bak  ręcznego hamulca. Idzie sprzedać taki sprzęt?

Idzie 

Rok temu sprzedałem rocznik 79 wszystko sprawne z kabina opony 2-3 letnie ale cena poniżej 20 tyś 

Handlarze dawali 10-12 tyś 

• Thanks 1
Opublikowano

No ja za swoją dałem 12 tys w 2004r. Myślę kiedy wystawić za 20tys. Ale mnie ciągle w domu nie ma. A i jak ciapek nie daj Boże posłuszeństwa odmówi to się siątkę odpali. 

Opublikowano

Mój teść ma c-330m z 88 roku bez kabiny z przebiegiem 900mth, opony od nowości i już kilka osób proponowało za nią 35000-40000 zł ale on nie będzie jej sprzedawał więc są napaleńcy na takie ciągniki.

Opublikowano
Godzinę temu, turion23 napisał(a):

Mój teść ma c-330m z 88 roku bez kabiny z przebiegiem 900mth, opony od nowości i już kilka osób proponowało za nią 35000-40000 zł ale on nie będzie jej sprzedawał więc są napaleńcy na takie ciągniki.

Dlatego proponowali bo wiedzieli że nie sprzeda

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Dlatego proponowali bo wiedzieli że nie sprzeda

Dokładnie.

To tak jeden u nas 2ha cenił 250tys.

Zszedł na 220.

Podszedł kupiec, ten nieugięty.

Na koniec rzucił 180 i się rozeszli.

Teraz ceni 200, a i za 140 nie sprzeda

Ps. Ja dawałem dwa lata temu 140tys, dziś już jej nie chcę.

Przód klasa 2, tył 5ta. Na drugiej wyginęła pszenica tak wyjałowiona gleba

Opublikowano (edytowane)

Szukam brony talerzowej w szerokości 2,5m do MTZa, najlepiej z wałem daszkowym. Na tapecie POL GROM zeus 250 z 18 talerzami i Agro Klon z 20. Który byście polecili?
https://www.olx.pl/d/oferta/brona-talerzowa-agro-klon-3m-wal-do-wyboru-agromasz-2-5-2-7-CID757-ID11g9B8.html?reason=observed_ad
https://www.olx.pl/d/oferta/agregat-talerzowy-brona-pol-grom-2-5-3m-agro-factory-inter-tech-CID757-ID16P6vu.html

Edytowane przez michal1993
Opublikowano
42 minuty temu, Agrest napisał(a):

Dokładnie.

To tak jeden u nas 2ha cenił 250tys.

Zszedł na 220.

Podszedł kupiec, ten nieugięty.

Na koniec rzucił 180 i się rozeszli.

Teraz ceni 200, a i za 140 nie sprzeda

Ps. Ja dawałem dwa lata temu 140tys, dziś już jej nie chcę.

Przód klasa 2, tył 5ta. Na drugiej wyginęła pszenica tak wyjałowiona gleba

To u was tania Ziemia. U nas od 100-120/ha w zależności od lokalizacji. Idzie wszystko na pniu. 

1 godzinę temu, krilan06 napisał(a):

Zdjęcie zapodaj tej 30-stki, żółta czy czerwona? Też mam z '88 roku. 

Też mam z 88r. Przyprowadzona w lutym żółta jest. 

Opublikowano
25 minut temu, Janeczko napisał(a):

70 tys za 1Ha kiedy to się zwróci ? Dla wnuków? 

Na porzeczkach i agreście;) To działa na zasadzie że lokujesz kapitał, później sprzedajesz za więcej, następny za więcei itd. Problem się robi kiedy nikt nie chce tego kupić nawet za tyle co dałeś 10 lat temu, wtedy jest kryzys gospodarczy tak jak było w USA pare lat temu.

U nas będzie podobnie,  a razie jest barani pęd na kupowanie ziemi i dzierżawy za miliony ale przyjdą takie czasy że nikt nie będzie tego chciał może nie wszędzie ale tak będzie, kwestia tylko kiedy to nastąpi.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v