Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

W Kłodzku wszystko zalała woda. Premier miał to w chuju a i tak głosowali na Trzaskowskiego. Czyli to chyba nie ma znaczenia.

I to mnie dziwi, dla ludzi ważniejsze jest 500zl na bombelka niż ekspresówka pod oknem, która dodatkowo sprawi że zamiast mieć 500m do pola będą mieć 3km objazdem ...

A mnie nie interesuje to że jakieś pedały będą mogli sobie zalegalizować związek, mnie interesuje to co mnie dotyczy ... Nie nazwał bym tego małżeństwem ...

Tak samo aborcja, było dobrze jak było. Po co to ruszali ... Gówno zaschlo, nie śmierdziało 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Ma znaczenie bo wiekszość z zalanych  wzieła odszkodowanie , została grupa która by chciała nie wiadomo ile , ,, trzeba być przezornym i się ubezpieczać '' to tak samo jak 10 osób przykleja się do asflatu i cały kraj on nich mówi 

18 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

W Kłodzku wszystko zalała woda. Premier miał to w chuju a i tak głosowali na Trzaskowskiego. Czyli to chyba nie ma znaczenia.

19 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

I to mnie dziwi, dla ludzi ważniejsze jest 500zl na bombelka niż ekspresówka pod oknem, która dodatkowo sprawi że zamiast mieć 500m do pola będą mieć 3km objazdem ...

Ta ekspresówka za oknem dla jednych jest obciążenie a dla innych szansa .

Opublikowano
24 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Miał im tym ch*jem wode odpompować czy rzekę zawrócić 🤣

• Like 1
Opublikowano
hubertuss napisał:

Gdyby te 30 % zdobył Bocheński ok rozumiem wyborcy pisu. 

Gdyby to Mentzen miał 30 % a Batyr 15 zrozumiał bym ludzie na prawicy chcą czegoś nowego.  Ale to, że 30 % głosowało na alfonsa gangusa który wyłudził od dziadka mieszkanie czyli moralne dno to już nie rozumiem. Wielu tu pisze, że w kraju nic się nie zmieni. Jak ma się zmienić jak ludzi nawet nie to co każdy obiecuje bo każdy obiecuje. Ale nawet jakieś moralne cechy kandydata mają gdzieś. Co powinno być podstawą do sprawowania tego urzędu. Bo co by nie pisać żaden kandydat oprócz Nowogrodzkiego nie jest takim moralnym dnem. A jak pisałem obiecuje każdy.

ale to że mafia kamiecznikow wraz z deweloperami wypierd..a ludzi i całe rodziny z dziećmi na ulicę w Warszawie a później wpłacają 6-7 milionów na kampanie Trzaskoskiego to rozumiesz i to jest ok ?😀😀😀😀

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, mikad napisał(a):

Miał im tym ch*jem wode odpompować czy rzekę zawrócić 🤣

Wałkowane już tu było setki razy co można było zrobić. Choćby spuszczać wcześniej wode albo ewakuować mieszkańców.

Teraz, wojtal24 napisał(a):

ale to że mafia kamiecznikow wraz z deweloperami wypierd..a ludzi i całe rodziny z dziećmi na ulicę w Warszawie a później wpłacają 6-7 milionów na kampanie Trzaskoskiego to rozumiesz i to jest ok ?😀😀😀😀

Nie no to to tak. To jest w porządku. To wina systemu. 

Ten numer z finansowaniem kampanii przez "akcja demokracja" to była wisienka na torcie.

Ogólnie to polityka to bagno a najgorsze jest połączenie polityki z biznesem. Wtedy kest bagno i 100 metrów mułu.

Opublikowano (edytowane)

Możecie sobie pisać o jakichś kamienicznikach i tym podobne. Ale nie zmieni to faktu, że Trzaskowski nie był alfonsem nie kompilował się z gangusami i nie wyłudził od nikogo mieszkania. A kamienice wydawał Lech Kaczyński Tak samo jak HGW czy Piskorski czy Trzaskowski. Jak sądy sądziły tak oni jako władza Wawy robili.

Dlatego gdyby 30 % miał Mentzen czy Bocheński to bym zrozumiał. 30 % dla moralnego zera nie rozumiem. I to na prawicy.

Na miejscu pisu tez bym tak nie szalał ze szczęścia ich kandydat dostał 29 % a dwaj kandydaci wywodzący się z jednego ugrupowania mają razem 22 %.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 2
Opublikowano
4 godziny temu, Leszy napisał(a):

A w sumie to tak jest..... 

Zachód, wschód, miasto, wieś, wykształcenie i zamożność to główny linie podziału każdych wyborów w Polsce. 

tylko zamożni wybudowali na wsiach  

Teraz, hubertuss napisał(a):

Dlatego gdyby 30 % miał Mentzen czy Bocheński to bym zrozumiał. 30 % dla moralnego zeta nie rozumiem.

to ja ci odp widać ludzi j się żyje za Tuska ....   trzask od rana straszy pisem 🤣

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Żyje się tak samo jak za pisu. Po prostu elektorat pisu zagłosuje na kogo każe Kaczyński choćby to był najgorszy szubrawiec. Mieli prawicowych kandydatów do wyboru ale i tak na Batyra bo Kaczor kazał a nie że tam jak się żyje za Tuska.

• Haha 1
Opublikowano

Polacy niezadowoleni z rządu

Jedno z takich badań przeprowadziła pracownia United Surveys. Jak wynika z sondażu, Polacy są podzieleni niemal równo w ocenie obecnego rządu.

48,9 proc. respondentów ocenia gabinet Donalda Tuska negatywnie (18,6 proc. wskazał odpowiedź "zadecydowanie negatywnie", a 30,3 proc. – "raczej

Teraz, Siedzacybyk napisał(a):

tak piszesz, jakby elektorat Po nei glosował na tego co nakarze rudy!?

dzisiaj ma kaca moralnego 

Tereny powodziowe w woj. opolskim dla Nawrockiego

Według poniedziałkowych danych PKW z woj. opolskiego, na terenach powiatów głubczyckiego, nyskiego i prudnickiego pierwszą turę wyborów wygrał Karol Nawrocki przed Rafałem Trzaskowskim. W powiecie brzeskim wygrał Trzaskowski, podobnie jak w powiecie krapkowickim.

W powiecie nyskim zwycięzcą pierwszej tury wyborów jest Nawrocki (33,39 proc.) przed Trzaskowskim (31,39 proc.), Sławomirem Mentzenem (14,62 proc.) i Grzegorzem Braunem (6,65 proc.). W gminie Nysa na prowadzenie wyszedł Trzaskowski (36,62 proc.) przed Nawrockim (29,29 proc.), Sławomirem Mentzenem (13,18 proc.) i Grzegorzem Braunem (5,99 proc.). Także w gminie Głuchołazy pierwszą turę wygrał Trzaskowski (34,64 proc.) przed Nawrockim (32,23 proc.), Sławomirem Mentzenem (11,99 proc.) i Grzegorzem Braunem (7,06 proc.).

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Kwachu może był pijak, złodziej, łapówkarz i komuch ale zmysł poltyczny to on miał. Nie był tak głupi jak Rafał żeby szczuć ludzi na kościół i zdejmować krzyże. Można by rzec, że nawet było mu z KK po drodze, zwłaszcza z Głodziem i piciem wódy.

Rafał najpierw opluwa katolików, kościół, biega w LGBT paradach a za kilka miesięcy idzie do kościoła święcić jajka i chowa flage LGBT na debacie.  Zamiast uczyć się od Kwacha, tak bliskiego jego matce robi takie głupie ruchy.

Ludzie nie pójdą głosować na Nawrockiego - oni pójdą głosować przeciwko Rafałowi.

Zadziwiające jest to bronienie kościoła, przecież ten kościół przyczynił się walnie do rozbiorów, zagarnął niemal połowe ziemi na której chłopstwo odwalało panszczyznę, a dziś walczy jedynie o swoje wpływy we władzy i pieniądzach gównie tego ostatniego nie zważając na wszelkie konsekwencje. KK do dziś jest największym posiadaczem ziemskim z najwiekszymi dopłątami UE dzięki lewej komisji kościelnej pod przewodnictwem obecnych pisowskich decydentów - głównie jednego.

Owszem kolego zabór rosyjski był najbardziej represjonowany tym bardziej dziwi, że ludność w ogóle nie wyciągneła z tego wniosków i czy z rozmysłem czy nie dąży do tamtych czasów. Niestety nawet jak stwierdzisz, że nie koniecznie chcesz powrotu carskiego bata, to niewiele to da jeśli bedziesz kontynuował antyzachodnią politykę. Pamieta, w naszej sytuacji geograficznej i geopolittcznej nie mamy środka - albo zachód albo wschód czy tego chcemy czy nie. I pamietaj KK Cie sprzeda za parę srebników, tak było w całej jego historii.

• Like 3
Opublikowano
3 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

tak piszesz, jakby elektorat Po nei glosował na tego co nakarze rudy!?

Oczywiście, że elektorat po głosował na szyld partyjny tyle tylko, ze kandydat nie taki szubrawiec. Na razie obaj główni kandydaci zebrali głosy odpowiadające poparciu ich partii. Teraz pytanie ile zdołają przyciągnąć elektoratu innych. Bo czy Nawrocki przyciągnie cały elektorat Mentzena. Czas pokaże. Moim zdaniem Mentzen w drugiej turze miał by większe szanse na cały elektorat pis głosujący przeciwko Trzaskowskiemu.

Opublikowano

w drugiej turze elektorat odpadających kandydatów będzie głosował przeciw, a kandydaci koalicji rządzącej zebrali stosunkowo niewiele głosów, ja nie widze zwolenników Brauna czy Mentzena lecących tłumnie głosować na Trzaskowskiego, pewnie jakiś procent na niego odda głos, ale znikomy. Może w II turze być ciekawa sytuacja

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Druga tura to jest śmiech. Nie wiem dlaczego w Polsce nie może być jakiegoś normalnego centrowego kandydata tylko albo lewactwo albo katole ...

Druga tura to jest śmiech. Nie wiem dlaczego w Polsce nie może być jakiegoś normalnego centrowego kandydata tylko albo lewactwo albo katole ...

Weźmy nawet takiego Kwacha. Był to komuch ale nie walczył oficjalnie z Kościołem. Chodzi sobie ktoś do tego Kosciola to niech sobie chodzi i tyle ... Państwo nie powinno ani walczyć z Kościołem ani go promować ... Tak samo nawet Lechu Kaczyński, był jakieś 100 poziomów wyżej od Adriana ...

Kwachu może był pijak, złodziej, łapówkarz i komuch ale zmysł poltyczny to on miał. Nie był tak głupi jak Rafał żeby szczuć ludzi na kościół i zdejmować krzyże. Można by rzec, że nawet było mu z KK po drodze, zwłaszcza z Głodziem i piciem wódy.

Rafał najpierw opluwa katolików, kościół, biega w LGBT paradach a za kilka miesięcy idzie do kościoła święcić jajka i chowa flage LGBT na debacie.  Zamiast uczyć się od Kwacha, tak bliskiego jego matce robi takie głupie ruchy.

Ludzie nie pójdą głosować na Nawrockiego - oni pójdą głosować przeciwko Rafałowi.

To, że ktoś opluwa wyhodował w Was specjalista. Takie to wszystko niezależne jak ów kandydat.

witejus napisał:

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

No właśnie nie ma .

To masz odpowiedź, wybór między gównem a wyrzygiem.

Aaale które jest które bo na gównie chleb się rodzi a z wyrzygu to jeno szkoda strawy.

Opublikowano
13 minut temu, Dastan napisał(a):

Zadziwiające jest to bronienie kościoła, przecież ten kościół przyczynił się walnie do rozbiorów, zagarnął niemal połowe ziemi na której chłopstwo odwalało panszczyznę, a dziś walczy jedynie o swoje wpływy we władzy i pieniądzach gównie tego ostatniego nie zważając na wszelkie konsekwencje. KK do dziś jest największym posiadaczem ziemskim z najwiekszymi dopłątami UE dzięki lewej komisji kościelnej pod przewodnictwem obecnych pisowskich decydentów - głównie jednego.

Owszem kolego zabór rosyjski był najbardziej represjonowany tym bardziej dziwi, że ludność w ogóle nie wyciągneła z tego wniosków i czy z rozmysłem czy nie dąży do tamtych czasów. Niestety nawet jak stwierdzisz, że nie koniecznie chcesz powrotu carskiego bata, to niewiele to da jeśli bedziesz kontynuował antyzachodnią politykę. Pamieta, w naszej sytuacji geograficznej i geopolittcznej nie mamy środka - albo zachód albo wschód czy tego chcemy czy nie. I pamietaj KK Cie sprzeda za parę srebników, tak było w całej jego historii.

Że chce ci sie takie głupoty pisać?

Weź przykład z Kwacha, który po prostu nic nie mówił na temat kościoła i nabijał sobie głosy. Może czasami milczenie jest złotem?

Rafałkowi po prostu zabrakło myslenia długofalowego, podobnie jak Nawrockiemu gdy golił menela z chaty.

Myślał że wystarczą same głosy lewactwa. Liczył i się przeliczył.

7 minut temu, jahooo napisał(a):

w drugiej turze elektorat odpadających kandydatów będzie głosował przeciw, a kandydaci koalicji rządzącej zebrali stosunkowo niewiele głosów, ja nie widze zwolenników Brauna czy Mentzena lecących tłumnie głosować na Trzaskowskiego, pewnie jakiś procent na niego odda głos, ale znikomy. Może w II turze być ciekawa sytuacja

Róznica będzie o włos, tylko nie wiadomo czyj to będzie włos.

Opublikowano
jahooo napisał:

Przecież mądry Polak po szkodzie - to chyba jasne że szkoda misi wystąpić.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, DTaras napisał(a):

To, że ktoś opluwa wyhodował w Was specjalista. Takie to wszystko niezależne jak ów kandydat

Tu pełna zgoda nawet 60%ustaw jest popieranych przez PiS w parlamencie , Duda w zasadzie większość podpisuje , podpisał nominacje ambasadorów bez 3 kontrowersyjnych kandydatur a ciemnemu ludowi wmawia się wojenkę 

No i prezydent Czech zawetował chyba konkordat ostatnio , ale warto sprawdzić jak to u nich jest 

A propo prezydenta to zawetował ustawę obniżająca ZUS ostatnio , Mentzen jest za ograniczeniem podatków to trochę po mojemu jest niezgodne z wypowiedziami że elektorat ten przejdzie do Nawrockiego w pełni 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
10 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Weź przykład z Kwacha, który

On ma coś, czego obaj panowie, którzy znaleźli się w II turze nie mają i mieć nie będą🤷. Ma to też Prezydent Duda i dlatego obaj mieli po dwie kadencje. Miał to też ŚP Prezydent Kaczyński i pewnie też miałby drugą kadencję...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Rafałowi przydała by się lepszą postawa , ktora definiowała by go jako bardziej pewnego siebie .ogólnie nie lubię Nitrasa ale on jak coś mówi to wydaje się wiarygodny tak samo Sikorski można się z nim nie zgadzać ale uwagę przykuwa dla jednych negatywna dla innych pozytywną a Trzaskowski trochę jest obojętny 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
30 minut temu, jahooo napisał(a):

Co nie znaczy, że wyborcy Mentzena i Brauna tłumnie polecą za Nawrockim a np nie zostaną w domu.

3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Najważniejsza sprawa w PL to ograniczenie socjalu dla nierobów i złodziejstwa w państwowych firmach. Bez tego dobrze nie będzie.

Powiedział wyborca pisu. Śmiech na sali. A psi co robił. Tak wiem ci nie lepsi powiesz. Ale jednak tak aż tak jak pis nie doją. To nie pis dał socjal nierobom czasami? To nie pis przelewał z państwowych spółek i ministerstw miliony na swoich fundacje itd? Np willa plus.

1 minutę temu, racyl napisał(a):

KTO BĘDZIE ZBIERAŁ MI TRUSKAWKI NA TEGO ZAGŁOSUJE !!!😁

Ty uważaj bo jeszcze który przyjedzie i co?

14 minut temu, Qwazi napisał(a):

On ma coś, czego obaj panowie, którzy znaleźli się w II turze nie mają i mieć nie będą🤷. Ma to też Prezydent Duda i dlatego obaj mieli po dwie kadencje. Miał to też ŚP Prezydent Kaczyński i pewnie też miałby drugą kadencję...

Kaczyński był marnym prezydentem na 2 kadencje nie miał szans.

Opublikowano
racyl napisał:

KTO BĘDZIE ZBIERAŁ MI TRUSKAWKI NA TEGO ZAGŁOSUJE !!!😁

To w zasadzie dla Ciebie bez różnicy. Jeden ma przyklepać pakt migracyjny podobno a drugi tak zabezpieczy płot że towarzystwo dalej dobie spokojnie przez Litwę będzie jechać.