Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Teraz jak pkw ogłosi wyniki to powiedzą że na Nawrockiego i prawice głosowali ludzie ze wsi  i z podstawowym wykształceniem.  Na Rafała zaś wykształceni z dużych miast i całe elyta. W artykułach co drugie słowo to że prawica jest zagrożeniem, propaguje antysemityzm i oczywiście jest za wyjściem z UE i za Rosją. Będzie że antyunijny kandydat Nawrocki.

TVPO osiągnie wyżyny w kłamstwach i manipulacji. Pani Schnepf będzie musiała brać 100% przykładu z teścia. 🤣

Ależ to jest akurat fakt, na prawice zagłosowało 51% potomków chłopstwa pańszczyźnienego głównie z byłego zaboru rosyjskiego, bo tam najpoźniej zniesiono pańszczyzne i tam szkolnictwo było najgorsze tępiąc inteligencje ludzką czego mamy skutki do dziś w wyborach, jeszcze zapomniałeś dodać o azbestowcach z czikago, którzy tez tłumnie głosują za pisem i nawróceniem bożym - niby miasto, a jednak ciemnota, ale to nie dziwi patrząc skąd to wszystko wyjechało. 

Zerknij na mapę wyborczą - ponownie niemal odrysowany były zabór rosyjski chyba tęskni za carskim batem, bo inaczej tego wytłumaczyć się nie da. Widzę, że prawica jedzie głównie na jednym haśle - lgbt, a niech się dymają kto z kim chce jakby nie było ważniejszych spraw od polityki przez gospodarke po bezpieczeństwo konczyć . Zadaj sobie pytanie gdzie chcesz być za kilka lat, skoro jesteś przeciw zachodowi i jego gospodarce to musisz być za moskwą bo innej alternatywy nie ma choćbyś zaklinał rzeczywistość i wierzył w tą potęge RP która sama będzie rozdawać karty w Europie. Tęskno wam za caratem no to droga wolna Putin na was czeka, a ziemi u niego w opór. Zresztą Pis to już nawet nie jest milczącym sojusznikiem ruskich, a wręcz otwartym bratajac się z klakierami putina takim jak orban czy fico. Już pominę Macierewicza nawet...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, jarecki napisał(a):

Bez jaj , nie da się aż tak sfałszować wyników .              Ja bym powiedział żę statystyki są po stronie Trzaskowskiego , . A Zapytam Ciebie czy jesteś za wiekszym zjednoczeniem UE , takim coś na wzór USA I jej stanów ? 

oj to ja jestem też za nieśmiertelnością ludzi a i że by jeszcze chorób nie było

odróżniajmy marzenia od realnej rzeczywistości. Dwa tysiące lat nie udało się w Europie stworzyć państwa Europa z przyczyn któreśmy tu nie raz roztrząsali tak że nawet nie obiecam że wrócę kiedyś do tego wątku bo ileż razy można to samo?
czymże jest różna ta Europa teraz niż przed - powiedzmy Rzymianami aby "teraz to już się na pewno udało"?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, wojtal24 napisał(a):

dal byś się pokroić za KO a piszesz ze jakieś ustawy przygotowali 😀😀😀😀 szczególnie jedna o zmianie stawiki zdrowotnej dla przedsiębiorców gdzie nie było jednogłośności w całej koalicji i by sie rozpadła koalicja przez tą ustawę Tak z ciekawości Tobie ktoś płaci za tą propagandę? (Było by to zrozumiałe że dla pieniedzy) czy tak sam z siebie bo zarówno jedni I drudzy nie są idealni i jedni I drudzy za 3 tygodnie będą mieli obywateli w d*pie a Ty się nakręcasz tylko po co ? no chyba że jesteś posłem KO ?

Ale to ty przebierałeś nogami do wyborów na jesieni nie ja. Piszesz, że się nakręcam piszesz o mnie nie masz argumentów. To kto się tu nakręca jak nie ty. Jakie ustawy u Dudy nie były tego rządu to weto lub trzeba było coś dokładać by Duda nie miał możliwości. Bo to by było nie popularne jak z rentą wdowią.

Po co rząd ma pracować nad ustawami jak Duda zawetuje.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Czyli między innymi o sobie ?? xD

Nawet i o sobie. To nie jest taki człowiek jak np Tusk czy Kaczyński gdzie partia i polityka to całe jego życie. Wygra to wygra, przegra to przegra, bez większego bólu. Taki Rafał jak przejebie to będzie rzucony przez Tuska  psom tzn wyborcom  na pożarcie

Opublikowano
1 minutę temu, Dastan napisał(a):

Ależ to jest akurat fakt, na prawice zagłosowało 51% potomków chłopstwa pańszczyźnienego głównie z byłego zaboru rosyjskiego, bo tam najpoźniej zniesiono pańszczyzne i tam szkolnictwo było najgorsze tępiąc inteligencje ludzką czego mamy skutki do dziś w wyborach, jeszcze zapomniałeś dodać o azbestowcach z czikago, którzy tez tłumnie głosują za pisem i nawróceniem bożym - niby miasto, a jednak ciemnota, ale to nie dziwi patrząc skąd to wszystko wyjechało. 

Zerknij na mapę wyborczą - ponownie niemal odrysowany były zabór rosyjski chyba tęskni za carskim batem, bo inaczej tego wytłumaczyć się nie da. Widzę, że prawica jedzie głównie na jednym haśle - lgbt, a niech się dymają kto z kim chce jakby nie było ważniejszych spraw od polityki przez gospodarke po bezpieczeństwo konczyć . Zadaj sobie pytanie gdzie chcesz być za kilka lat, skoro jesteś przeciw zachodowi i jego gospodarce to musisz być za moskwą bo innej alternatywy nie ma choćbyś zaklinał rzeczywistość i wierzył w tą potęge RP która sama będzie rozdawać karty w Europie. Tęskno wam za caratem no to droga wolna Putin na was czeka, a ziemi u niego w opór. Zresztą Pis to już nawet nie jest milczącym sojusznikiem ruskich, a wręcz otwartym bratajac się z klakierami putina takim jak orban czy fico. Już pominę Macierewicza nawet...

A do czego doszła ta zachodnia demokracja z hasłami LGBT i multi-kulti ? Do powrotu faszyzmu w Austrii i Niemczech, do nacjonalizmu we Francji ?  Widzisz gdzieś na ulicach w Polsce bojówki PiS katujące obcokrajowców ? Bo ja nie. Tymczasem na tym wspaniałym zachodzie są całe dzielnice, gdzie normalni ludzie boją się wejść a policja omija szerokim łukiem. Naśmiewasz się z ludzi na wschodzie, którzy przeżyli zabór rosyjski, jeden z najbardziej represyjnych i jakoś sobie radzili. Dotknięci zostali tragedią zniszczeń IWS i też sobie jakoś poradzili. I potrafią patrzeć trochę inaczej na propagandę niż ci z "oświeconego zachodu". Pamiętaj, że jak idziesz wraz ze stadem baranów, jesteś tylko baranem.

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nawet i o sobie. To nie jest taki człowiek jak np Tusk czy Kaczyński gdzie partia i polityka to całe jego życie. Wygra to wygra, przegra to przegra, bez większego bólu. 

Już stracił mieszkanie, jak przegra to kawalerka pójdzie się yebac xD

• Like 1
Opublikowano
W dniu 8.04.2025 o 10:31, hubertuss napisał(a):

Nie wiem czy nie namawiać znajomych ludzi by taktycznie głosowali w pierwszej turze na Mentzena by alfons się nie dostał i przybić pisowi gwóźdź tym do trumny politycznej. W drugiej i tak wygra Trzaskowski.

Chyba te twoje ziomki źle cię zrozumieli i na Nawrockiego zagłosowali 😂😂😂😂😂

Hubercik zejdź już na ziemię ...

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał(a):

Nawrocki nie jest partyjny i poradzi sobie bez partii niezłe jaja. Szczyt naiwności. Gdyby nie pis miał by 1 czy 2 % jak inni bezpartyjni.

powiem więcej - wielu nadal jest zdezorientowanych o propisowskiej mentalności względem Nawrockiego i w pierwszej turze rozproszyli się po różnych "wynalazkach" typu ten ... jak Mu tam ten "Zero" czy podobnych bo skoro Nawrocki nie deklaruje jednoznacznie że z PiSu to "jaki On nasz jeśli sam twardo nie potwierdza?"

teraz gdzie pójdą? znaczy - w drugiej turze
no chyba że zostaną w domu

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nawet i o sobie. To nie jest taki człowiek jak np Tusk czy Kaczyński gdzie partia i polityka to całe jego życie. Wygra to wygra, przegra to przegra, bez większego bólu. Taki Rafał jak przejebie to będzie rzucony przez Tuska  psom tzn wyborcom  na pożarcie

Druga tura to jest śmiech. Nie wiem dlaczego w Polsce nie może być jakiegoś normalnego centrowego kandydata tylko albo lewactwo albo katole ...

7 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Druga tura to jest śmiech. Nie wiem dlaczego w Polsce nie może być jakiegoś normalnego centrowego kandydata tylko albo lewactwo albo katole ...

Weźmy nawet takiego Kwacha. Był to komuch ale nie walczył oficjalnie z Kościołem. Chodzi sobie ktoś do tego Kosciola to niech sobie chodzi i tyle ... Państwo nie powinno ani walczyć z Kościołem ani go promować ... Tak samo nawet Lechu Kaczyński, był jakieś 100 poziomów wyżej od Adriana ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał(a):

Chyba te twoje ziomki źle cię zrozumieli i na Nawrockiego zagłosowali 😂😂😂😂😂

Hubercik zejdź już na ziemię ...

Nikogo nie namawiałem. A w drugiej turze wygra Trzaskowski. Ja nawet nie byłem wczoraj głosować. 

1 minutę temu, dysydent napisał(a):

teraz gdzie pójdą? znaczy - w drugiej turze
no chyba że zostaną w domu

Tego nie wie nikt. Nie wiem czy młodzi popierający Mentzena tak pójdą na pis głosować tj Nawrockiego. 

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał(a):

Nawrocki nie jest partyjny i poradzi sobie bez partii niezłe jaja. Szczyt naiwności. Gdyby nie pis miał by 1 czy 2 % jak inni bezpartyjni.

Wlasnie to mnie ro***erdala w tym wszystkim. Przychodzi taki Nawrocki, z nikąd. Ma prezencję jak kółek drewna. Ogólnie słabe wrażenie, PiS mówi mój kandydat. I nagle jak z bicza strzelił 30,%. Tłum szaleje, wspaniały kandydat, w końcu bezpartyjny. Wady PiSu? To nie on, on przecież jest spoza. Takie trochę zakłamanie. Wygląda na to ze Równie dobrze małpą by zrobili te 30% . I wy tu chyba nie głosujecie na człowieka tylko na bądź co bądź niezłych specy od wizerunku którzy porobili badania i wyhodowali takie poglądy i takie zachowanie które dadzą wynik. Więc Karol to trochę taki bot. Zaprogramowali go na wynik

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dla niego taka kawalerka to jak dla ciebie 10 arów bobu.

ale szczególnie zarobaczonego bo robaki wylazły dopiero jak na kram w ryneczku wystawił xD

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

?

bo nie chce mi się szukać po guglach

w zaborze rosyjskim uległo zniszczeniu od 60 do 80% budynków oraz 70% fabryk zostało rozgrabionych, po zajęciu terenu przez prusaków i austriaków, nałożono kontyngenty żywnościowe takie, że w pełni zdrowykoń stał się dobrem luksusowym a za 100kg nie oddanego zboża szło się na miesiąc do ancla

• Thanks 1
Opublikowano
Teraz, kampl napisał(a):

Wlasnie to mnie ro***erdala w tym wszystkim. Przychodzi taki Nawrocki, z nikąd. Ma prezencję jak kółek drewna. Ogólnie słabe wrażenie, PiS mówi mój kandydat. I nagle jak z bicza strzelił 30,%. Tłum szaleje, wspaniały kandydat, w końcu bezpartyjny. Wady PiSu? To nie on, on przecież jest spoza. Takie trochę zakłamanie. Wygląda na to ze Równie dobrze małpą by zrobili te 30% . I wy tu chyba nie głosujecie na człowieka tylko na bądź co bądź niezłych specy od wizerunku którzy porobili badania i wyhodowali takie poglądy i takie zachowanie które dadzą wynik. Więc Karol to trochę taki bot. Zaprogramowali go na wynik

Przecież to pis wpompował w Nawrockiego gruby chajs. Tak on był jak kołek ale go wyuczyli jak mówić jak się poruszać wygląd dopracowali. I on bezpartyjny naiwni wierzą. 

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Weźmy nawet takiego Kwacha. Był to komuch ale nie walczył oficjalnie z Kościołem. Chodzi sobie ktoś do tego Kosciola to niech sobie chodzi i tyle ... Państwo nie powinno ani walczyć z Kościołem ani go promować ... Tak samo nawet Lechu Kaczyński, był jakieś 100 poziomów wyżej od Adriana ...

Kwachu może był pijak, złodziej, łapówkarz i komuch ale zmysł poltyczny to on miał. Nie był tak głupi jak Rafał żeby szczuć ludzi na kościół i zdejmować krzyże. Można by rzec, że nawet było mu z KK po drodze, zwłaszcza z Głodziem i piciem wódy.

Rafał najpierw opluwa katolików, kościół, biega w LGBT paradach a za kilka miesięcy idzie do kościoła święcić jajka i chowa flage LGBT na debacie.  Zamiast uczyć się od Kwacha, tak bliskiego jego matce robi takie głupie ruchy.

Ludzie nie pójdą głosować na Nawrockiego - oni pójdą głosować przeciwko Rafałowi.

Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

aaa ten akronim- znaczy ten;

to u Ciebie pierwsza wojna światowa?

tylko o to pytałem
gdyby było 1WŚ to bym zajarzył

Wielka Wojna - może być ??