Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

... Z ciebie???

oskarżają macierewicza o to co sami robili

chyba jednak trzyma cię po świętach :D 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał(a):

Już Ci nadmieniam co będzie. Pierwszego dnia, po ubranie robocze, delikwent przyjedzie jakimś autem.

No to już wtedy nie zostaje nic innego jak wsadzić do pierdla ...

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie prawda.

Chcesz państwa policyjnego?

Nie wszystko się da ,..prawnie...

Gdzie widzisz to bezprawie????

no gdzie?

Wtedy jak masz inne spojrzenie na coś?

Weź mi wytlumacz....bo ja ze wsi...

Popieram👍

Prawnie zgodzę się że nie wszystko da się załatwić ale jeśli chodzi o to co się dzieje na ulicach  o już o pomstę do nieba prosi.

Bezprawie masz z tym co się dzieje z tym że kierowcy dalej jeżdżą jeśli stracili prawko to dla nich nie ma kary. Tak samo wielokrotnie jest z przestępstwami ile razy są zaniżane kary tylko dlatego że to jest pierwsze przewinienie. 

Nie ważne skąd kto jest bo wiadomo wszędzie jest inaczej. Każdy inaczej podchodzi do prowadzenia pojazdu. 

Opublikowano
witejus napisał:

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Które samoloty...nogi miały?

Było czytać książki to byś wiedział.

Jest możliwe sterowanie kierunkiem przez pochylenie ciała ale to lotnia i bracia Wright. Ciekawostka Ci powiem, nie znałem i trudno mi uwierzyć.

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, jarecki napisał(a):

Sam zamiar był chyba dobry mieć własne samoloty tankujace ?

Pod warunkiem że wydzierżawisz od Niemców jakieś stare lotnisko za Odrą i tam będą bazowały.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, DTaras napisał(a):

Jest możliwe sterowanie kierunkiem przez pochylenie ciała

Aaaaaa widzisz, bo to o taką zmianę kierunku wektora ciągu może chodzić. Tanie proste i bezawaryjne. Chyba że połamie lumbago pilota.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Prawnie zgodzę się że nie wszystko da się załatwić ale jeśli chodzi o to co się dzieje na ulicach  o już o pomstę do nieba prosi.

Bezprawie masz z tym co się dzieje z tym że kierowcy dalej jeżdżą jeśli stracili prawko to dla nich nie ma kary. Tak samo wielokrotnie jest z przestępstwami ile razy są zaniżane kary tylko dlatego że to jest pierwsze przewinienie. 

Nie ważne skąd kto jest bo wiadomo wszędzie jest inaczej. Każdy inaczej podchodzi do prowadzenia pojazdu. 

Co się dzieje?

Tak konkretnie.

Co Partycja ostatnio Cię niepokoi?.

Kto chciał Cię rozjechać i konsekwencji nie ponieść.?

Gdzie te dziury w przeposach...?

...ja tak z ciekawości...aby...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, jarecki napisał(a):

Pewnie gdyby miała prawko to by się rozejrzała ? Wątpię . Obecnie prawo o ruchu pieszych jest zestandaryzowane z prawem światowym 

z czym? rosja i pd wsch Azja tudzież latynoskie kraje a i Afryka Turcja i... no dużo jeszcze
"zestandaryzowane" tak jak by w wymienionych były jakieś standardy w ruchu drogowym xD

kolejny raz powtarzam; polskie barany ustawodawcze zanim przepis o pierwszeństwie pieszego na przejściu wprowadziły powinny sprawdzić co małpują z krajów w których on ma sens czyli ile takowych przejść przypada na - powiedzmy - 100km długości dróg na których mogą takowe przejścia być przeprowadzane no i czym innym w tych krajach jest tzw "zebra" a czym innym dwie linie wytyczające ciąg pieszy które są jedynie informacją dla kierowców bo na tych liniach ten przepis nie ma zastosowania i do niczego pieszego nie upoważnia bardziej jak w każdym innym miejscu drogi odległym więcej niż 100m od najbliższej "zebry"

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Tv republika ma swoich widzów za idiotów

W programie Kłeczka kamerzysta (czerwony samochód) jest przedstawiany jako samochód śledzący Macierewicza i Kłeczka po czym z tego samego samochodu jest pokazywany obraz :D Nie wiem czy oni są totalnymi idiotami czy robią z widzów idiotów.

Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Co się dzieje?

Tak konkretnie.

Co Partycja ostatnio Cię niepokoi?.

Kto chciał Cię rozjechać i konsekwencji nie ponieść.?

Gdzie te dziury w przeposach...?

...ja tak z ciekawości...aby...

Nic się nie dzieje. A nic mnie nie pokoi. Tylko ja wiem doskonale że niestety jeśli nie będzie zaostrzenia przepisów czy o ruchu drogowym czy w prawie. Będziemy cały czas kręcić się w kółko i popełniać te same błędy. Druga sprawa jest to że na jeden przepis jest następny przepis aby ten pierwszy obalić. 

Opublikowano
4 minuty temu, tomek222 napisał(a):

Tv republika ma swoich widzów za idiotów

W programie Kłeczka kamerzysta (czerwony samochód) jest przedstawiany jako samochód śledzący Macierewicza i Kłeczka po czym z tego samego samochodu jest pokazywany obraz :D Nie wiem czy oni są totalnymi idiotami czy robią z widzów idiotów.

Dzisiejszy odcinek - "sPISek"

Wystepują - schizoferenik i paranoik

Przeznaczone dla widzów uposledzonych. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

Wczoraj znowu kierowca z zatrzymanym prawem jazdy wjechał w 18-nasto latke na przejściu , czy to media bardziej nagłaśniają bo jakoś sporo tego ostatnio 

przeczytałeś (kliknąłeś) w artykuł o jakimś temacie to algorytmy neta czy to w wyszukiwarce czy nawet wewn portalu (profilowany "infinite scrolling") podsuwają podobne tematy.
już sławetny termin - "bańka informacyjna" ; też do wyszukania w ...necie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Patrycja2 napisał(a):

Nic się nie dzieje. A nic mnie nie pokoi. Tylko ja wiem doskonale że niestety jeśli nie będzie zaostrzenia przepisów czy o ruchu drogowym czy w prawie. Będziemy cały czas kręcić się w kółko i popełniać te same błędy. Druga sprawa jest to że na jeden przepis jest następny przepis aby ten pierwszy obalić. 

Na litość boską to jeszcze Wam za mało tych durnowatych i najczęściej bełkotliwych w wieloznacznym bezsensie przepisów?!
Jak musicie mieć niskie zdanie o samych sobie aby wierzyć że te sqr..syny u władzy są jakkolwiek mądrzejsi od nas reszty i potrafią przepisami zastąpić nasz zdrowy rozsądek.
Przecież choćby i w przypadku tego kuriera to nie przepisy zawiodły a ich egzekutorzy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
19 minut temu, dysydent napisał(a):

Na litość boską to jeszcze Wam za mało tych durnowatych i najczęściej bełkotliwych w wieloznacznym bezsensie przepisów?!
Jak musicie mieć niskie zdanie o samych sobie aby wierzyć że te sqr..syny u władzy są jakkolwiek mądrzejsi od nas reszty i potrafią przepisami zastąpić nasz zdrowy rozsądek.
Przecież choćby i w przypadku tego kuriera to nie przepisy zawiodły a ich egzekutorzy

czyli wracamy do głównego postulatu PIS reformy sądownictwa oczywiscie PIS nie da rady zreformować i PO raczej tez nie . 

• Thanks 1
Opublikowano

Nie zaczynałbym od"nie da rady" tylko nie ma w tym interesu, zby skutecznie zreformowac sądownictwo w Polsce,bo może się to dla jednej i drugiej partii okazac niebezpieczne

• Like 2