Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ten rudy ch*j polikwidował jednostki wojskowe w polsce

Wiesz że jednostek nie likwidowano z dnia na dzień a było to zapisane w planach co najmniej na 10 lat działalności MON? Wiesz jaka była walka o utrzymanie 3BZ w Lublinie zanim została zlikwidowana? 

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Marek dobrze prawi..Ale zaraz będzie ruski agent itp itd

https://www.facebook.com/share/r/1Wgrx2xkco/

Generalnie występuje jako opozycja  i tak się określa. Reszta jest jego sprawą. Skoro nie potrafi pozycjonować się inaczej, to mi bardzo przykro. Panie chorąży rezerwy, z całym szacunkiem ale wypadałoby jednak szerzej na to patrzeć.

Opublikowano

Image

niemieckie kundle

-------------------------------------

Sejmowa podkomisja za odrzuceniem projektu PiS (zgłoszonego po śmierci B. Skrzypek), który miał gwarantować świadkom obecność pełnomocnika podczas przesłuchania.

po-lszewiki wycierające sobie mordy praworządnością

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał(a):

czy wiecie że NATO pospiesznie zanim jeszcze wszystko wiadomo ogłosiło że nalot dronów na Polskę nie jest aktem wojny?

Co miało powiedzieć. Oczywiście jest to atak na Polskę uruchamiamy art. 5. Człowieku zastanów się przez chwilę. Jeśli by to zrobić zrobili byśmy w dniu dzisiejszym mieli wojnę która nie wiadomo ile by potrwała. W takich momentach które miały wczoraj do czynienia trzeba zacząć myśleć logicznie a nie pod wpływem emocji. Do tego drugiego w czasie tego a nie innego zachowania Rosji nie możemy sobie pozwolić. Wszystko na zimno trzeba przygotowywać aby później się nie pomylić. .

Jeśli by się pomylili czym prędzej czy później Polska prawdopodobnie została by sama. Mogło by się tak stać z różnych przyczyn. Pierwsza najważniejszym powodem było by przecież to do was drony wpadały nie do nas to jest wasza walka nie nasza. 

Scenariusz który został wcielony w życie pokazuje że Europa nie jest głupia wie doskonale do czego Putin zmierza i zmierzał przez cały czas aby osłabić i zwrócić przeciwko sobie jednych do drugich jak na razie mu się nie udaje. Wszyscy są jednego zdania może tak będzie cały czas wszystko się okaze. 

Wiedzieć trzeba tylko jedno że jeśli jeden się wysypie padnie wszystko. 

Powiedzenie że nie ma ataku na Polskę jest to pokazanie Putinowi czegoś odwrotnego aby osłabić wroga. Putin stwierdzi że Polska jest bezsilna nic nie może i nic nie robi z niczym jest pozostawiona sama nawet jeśli inni mówią innaczej. Będzie atak za atakiem a w pewnym momencie w ostatniej linki wszyscy zaatakują. Najpierw danie atakującemu wolna rękę a później obrona poprzez atak wszystkim aby przeciwnikowi powiedzieć. Byliśmy cały czas tylko byliśmy uśpieni abyś pokazał ci potrafisz abyśmy wiedzieli gdzie cię uderzyć aby cię zgładzić.

Może źle myślą może dobrze ale to tak wygląda z mojego punktu widzenia. 

• Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał(a):

kolejny ktorego jedyna rozrywka jest wachanie gnoju..

nie macie w tych wymierajacych wiochach na zadupiu jakis innych rozrywek ?

folia ci sie skonczyla i 5g miesza w glowkach??

siedzi sobie jakis w samochodzie a tu jakis proboszcz go siekiera w leb..

w koncu to podoficer ludowego wojska polskiego-gdyby byl madrzejszy to by kariere zrobil w lotnctwie ale testow nie przeszedl..

Jacus nie mierz innych swoją miarą...mnie twoja kupka gnoju pod domem nie interesuje. 5g czego tam bierzesz ? Bierz mniej albo więcej bo bredzisz coś i sam nie wiesz do kogo . 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Co miało powiedzieć. Oczywiście jest to atak na Polskę uruchamiamy art. 5. Człowieku zastanów się przez chwilę

ja tylko podałem suchą informację bez jakiegokolwiek komentarza ze swojej strony, informację prawdziwą przez innych też podawaną i nad czym mam się zastanawiać? że niby na przyszłość mam prawdy nie podawać? czy jeśli już to mam obowiązek roztłumaczyć w/g "jedynie słusznej" optyki aby przypadkiem nikt nie miał czelności dojść do jakichś samodzielnych wniosków?

No dobra; jedyna moja sugestia to jakoś nazbyt szybko jak na ustalenie co to naprawdę było NATO co rychlej orzekło coś w stylu - "nic się nie stało bo to tylko incydent"

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Patryk Słowik

Będą opublikowane raporty NASK dotyczące finansowania kampanii wyborczej!
…nie no, żartuję, oczywiście nie będą. Wicepremier Gawkowski nadal je ukrywa.

po-lszewiki praworządne

Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał(a):

ja tylko podałem suchą informację bez jakiegokolwiek komentarza ze swojej strony, informację prawdziwą przez innych też podawaną i nad czym mam się zastanawiać? że niby na przyszłość mam prawdy nie podawać? czy jeśli już to mam obowiązek roztłumaczyć w/g "jedynie słusznej" optyki aby przypadkiem nikt nie miał czelności dojść do jakichś samodzielnych wniosków?

No dobra; jedyna moja sugestia to jakoś nazbyt szybko jak na ustalenie co to naprawdę było NATO co rychlej orzekło "nic się nie stało bo to tylko incydent"

Drony nad Polską. Białoruś ostrzegła Polskę. Gen. Kukuła .

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Bialorus-ostrzegla-Polske-Gen-Kukula-To-wyprzedzenie-bylo-pomocne-9007180.html

Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał(a):

Sejmowa podkomisja za odrzuceniem projektu PiS (zgłoszonego po śmierci B. Skrzypek),

A kiedy to miała miejsce śmierć Pani Skrzypek? Wczoraj?

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, galan99 napisał(a):

Białoruś ostrzegła Polskę.

no no; jak ten jąkaty co chłopa przed dziurą w moście - "pa... ppa.... , dziu .. dziu... , ooo"

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Co miało powiedzieć. Oczywiście jest to atak na Polskę uruchamiamy art. 5.

Nawet gdyby powiedzieli że jest atak, to do uruchomienia art3 jeszcze kawał drogi a do działania w ramach attykułu to do Bożego Narodzenia czasu by starczyło. 🤣

Opublikowano
44 minuty temu, dysydent napisał(a):

No dobra; jedyna moja sugestia to jakoś nazbyt szybko jak na ustalenie co to naprawdę było NATO co rychlej orzekło coś w stylu - "nic się nie stało bo to tylko incydent"

Nadal mam przed oczami Leslie Nielsena w Nagiej Broni i jego "nic się nie stało, proszę się rozejść"

• Haha 2
Opublikowano
45 minut temu, dysydent napisał(a):

Booooo to był incydent, bez większego znaczenia taktycznego.

• Like 1
Opublikowano

nie można ignorować takich "incydentów"

rosjanie w 1914/15 roku na ostrzał ciężkiej artylerii niemieckiej znaleźli sposób - zostawiali w okopach tylko straż, a całe wojsko wycofywało się z linii rowmi łącznikowymi na około 500-700m do drugiej linii i ukryć

jak niemcy przestawali strzelać, szybko wracali , bo to oznaczało, że niemcy będą atakować

no i w końcu pewien późniejszy polski generał wpadł na pomysł, aby atakować, nie przerywając ostrzału, tylko przenosząc go na 500-700, wgłąb pozycji a wraz z posuwaniem się własnej piechoty, jeszcze dalej

w ten sposób rosjanie nie wiedzieli, kiedy ruszy niemiecka piechota, a ci, co się wycofali, nie mogli wrócić, ostrzeliwani bezpośrednio przez ciężką artylerię

straty pod Gorlicami z tego powodu były gigantyczne, już miesiąc później rosjanie przestali się wycofywać z okopów

myślę, że te loty dronów mają jakiś sens i rosjanie coś tam na ich podstawie planują, kwestia tylko - aby zgadnąć, co

na razie za pomocą taniej maskirowki i masy płatnych troli w naszym kraju - dzielą społeczeństwo, a takie fotomontaże niestety na niektórych działąją, tak, jak w 2022 roku informacja, że nie będzie paliwa

Opublikowano
9 godzin temu, racyl napisał(a):

Gdzie padła jakaś deklaracja że po za psychologiem dostaną pieniądze na odbudowę ? .

Jak ktoś z władz publicznie nie zadeklaruje to od urzędników nic nie dostaną po za zasiłkiem celowym 5tys .

Skoro nie padła to skąd pewność, że nie padnie. Z drugiej strony teraz piszą, ze ten dom burza zniszczyła. Ale jeśli to wczorajszy atak to skąd pewność co będzie w przyszłości i ze deklaracja nie padnie?

8 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale nie ma co się dziwić, Trumpowi kolegę zayebali, to dla niego ważniejsze niż jakaś tam Polska ...

Trumpto jest po to żeby Nawrocki i jego przydpunicy z pis mieli kogo w tyłek całować i mówić ,że oni mogą a Tusk nie. W zasadzie zero reakcji z jego strony a durnie z pisu się cieszą, że mogą jeździć buty mu lizać a Tusk nie.

8 godzin temu, jahooo napisał(a):

Niestety, na forum jest kilku ruskich troli, raczej sami takiuch głupot z własnego pomysłu nie piszą.  Ajeśli piszą - to tym gorzej dla nich

Co do nowego sprzętu - sami go niewiele mieliśmy i niewiele mamy. Poza tym, realia wojny w Ukrainie pokazują, że ten nowoczesny sprzęt sprwdza się gorzej bez tej całej zaawansowanej otoczki, niż  ten starszej generacji. Ukraińcy chętnie by przygarnęli każdą ilość modernizowanych w Polsce T-72 czy PT-91, nawet chętniej niż abramsy czy leopardy. Chyba juz nawet nie rozmawiają z nikim o przytuleniu abramsów albo leopardów. Okazuje się, że tamtejszych warunkach nawet leciwy Leopard1  jest lepszy.

Ja tam żałuję, że oddaliśmy nasze Twarde ukraińcom, ale taka była potrzeba chwili. Lepiej było oddać, aby tam ront się nie załamał, nż dywagować dwa lata jak niemcy. Gdyby nie te "nieprzemyślane", jak to niektórzy zarzucają , decyzje, i natychmiastowa, doraźna pomoc, ruscy by prawdopodobnie przeszli po ukraińcach jak walec. A teraz będziemy pluc na naszych decydentów - bo to, bo tamto. Kilku jawnie prorosyjskich troli będzie szczuć na ukraińców. A jak zapytasz o dowody - to znikają na kilka dni i potem od nowa. 

Dalliśmy na przykłąd ukraińcom nasze Kraby - niewiele, bo i sami niewiele ich mamy. Nasza armia jest niestety niedoinwestowana, zwłaszcza w nowszy sprzęt, i to się nie zmieni w 3-4 lata. A teraz okazuje się, że twoi ulubieńcy jak tylko dorwali się do władzy, wstrzymali finansowanie więszości wojskowych programów. I mamy to, co mamy. 

Zamiast kopać się po kostkach i gryźć nawzajem, może trzeba pomyśleć, jak razem coś zrobić, aby kraj był bezpieczniejszy. 

Kraby akurat robią tam dobrą robotę Dla tego sprzętu to też reklama jak dla Tureckich dronów swego czasu. Którymi to zainteresował się świat.

8 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

A co ma Maciora do tego bo za bardzo nie wiem?

Jak to co to twój idol z pisu który wywalił caracale do kosza. Bo takiej ciemnocie jak ty wmówiono, że to be i lepiej będzie zamiast tego nic. A teraz płaczesz, ze śmigłowców nie ma ale sam na to głosowałeś by ich nie było. Kurski nie bez powodu nazwał was ciemnym ludem który wszystko kupi. Te statystyki z wykształceniem głosujących też z sufitu się nie wzięły.

5 godzin temu, Desperado napisał(a):

Do czego przekona, że to rosyjskie drony? Ukraińcy niby wiedzieli że lecą w stronę Polski i ile sztuk, dlaczego nie zestrzelili? a przynajmniej nie poinformowali? Białoruś jakoś nie miała z tym problemów.

Informowali oni mieli 400 obiektów tej nocy. NIe dali by rady wszystkiego nawet żelazna kopuła Izraela przy dużym natężeniu nie daje rady.

5 godzin temu, Desperado napisał(a):

Strach pomyśleć co by było gdyby prezydentem teraz był Trzaskowski.

A co by miało być. Oprócz tej dyplomatycznej przepychanki reszta było by to samo.

5 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ten rudy ch*j polikwidował jednostki wojskowe w polsce w tym szkołe lotniczą a teraz wizytuje jedną  i chwali polskich pilotów. Co to jest za qr** to głowa mała. 

W Nurcu jednostkę zlikwidowali. No to była jednostka strategiczna.  Trzy trepowskie bloki trochę baraków w lesie jakaś kantyna i parę magazynów. Bez niej obrona Polski nie istnieje.  Za komuny to była jeszcze przechowalnia dla zasadniczej. Jak zasadniczą znieśli to i jednostka nie była nikomu potrzebna.

main_01najwa_niejsze_e_jest_plan_ny_sekcja.jpg

main_03jeste_my_bezpieczni_ny_pic.jpg

main_04tanio_i_skutecznie_ny_sekcja.jpg

main_09ostry_ton_bia_ego_domu.jpg

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Oczywiście jest to atak na Polskę uruchamiamy art. 5.

Wojna bo parę nieuzbrojonych dronów wyladowało w krzakach? och*jałaś?

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Konfiarskie kuce, słuchaliście Karolka, wyzwał was od ruskich onuc ... Drony nadleciały z Rosji a każdy kto twierdzi inaczej sieje rosyjską propagandę, słuchać Karolka ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
  • Haha 2