Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Nawrocki nie ma doświadczenia politycznego i

Facet ma zajebistego pecha. Dał se wmówić że PiSowskie zrzuty co go otaczają zostaną opromienione blaskiem  jego chwały iiiiiiiiii zmądzreją.🤣

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

To jak z tym brudnym BMW, co to miało pokazywać brak szacunku polskiej ambasady do Snusa, ale okazało się, że to nie ambasada tylko władze łotewskie podstawiały te BMW, więc chyba łotewskie władze nie mają szacunku dla Snusa xD

Łotwa ma na niego wywalone gdyby nie polityczna kroplówka od Trumpa to nikt w Europie nie miał by o czym z nim rozmawiać i po co zapraszać. Komu innemu pewnie by na lawecie na lotnisko zawieźli co i tak nie zmienia faktu, że jak by jechał tym autem do miejsca gdzie miał się zatrzymać to i tak by się ubrudziło.  CIołki z kancelarii zrobiły z tego dramę myśląc, że wyborców to przysporzy. Jaki elektorat Nawrockiego takie kapiszony. Widać na czym oni się koncentrują 

4 minuty temu, mirro napisał(a):

Facet ma zajebistego pecha. Dał se wmówić że PiSowskie zrzuty co go otaczają zostaną opromienione blaskiem  jego chwały iiiiiiiiii zmądzreją.🤣

Cenckiewicz zapiekły pisowski oszołom

Bogucki kolejny zapiekły pisowski aparatczyk

Andruszkiewicz to się w ogóle do niczego nie nadaje. 

Przydacz co prawda liznął gdzieś trochę dyplomacji ale bardzo bardzo mało

Towarzystwo zamiast pomagać Nawrockiemu i zapewnić sprawne działanie kancelarii skupia się na wojnie z Tuskiem czego przykładem jest to brudne bmw. Myślą, że takimi kapiszonami przysporzą Nawrockiemu wyborców a przede wszystkim pisowi. 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, hubertuss napisał(a):

Cenckiewicz zapiekły pisowski oszołom

Tak jak Macierewicz pasował na MONa , tak Cenckiewicz na szefa BBN. Już lepiej było małpę w garnitur ubrać i dać taką robotę, Tam komuś zdecydowanie sufit zwalił się na turban

Ja widzę jedno wyjście. Trza zmienić szefa BBN. Dla dobra Pana Prezydenta, Z tej ekipy widziałbym gen Brysia  Facet nie z mojej bajki ale ma otwarty kanał komunikacji z kumplami z MON. Rozwiązanie neutralne, Przy okazji podszkoliłby Pana Prezydenta w pewnych kwestiach.

Edytowane przez mirro
  • Like 2
Opublikowano
10 godzin temu, dysydent napisał(a):

to pochwała czy zarzut? Ty z kolei zbyt krótko usiłujesz napisać i czort wie o co Ci chodzi
w obliczu jacy kolejni prezydenci i inne kacyki nam grożą to rzeczywiście Lech Kaczyński znajdzie się w tej lepszej połowie
Już nawet nie chodzi mi o tu naszych lokalnych kacyków ale o tych w reszcie xujni; przecież tacy durnie jacy teraz w Brukseli siedzą nie daje innej opcji jak ich zmiecenie i tylko teraz decyduje się co do sposobu w jaki to nastąpi.

z perspektywy czasu sie okazuje ze ci zli, to nie sa jeszcze najgorsi.

9 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie wiem kto będzie odpalał, wiem kto to zaczął tą "tradycję" w Pałacu Prezydenckim ...

moze krolowa polski-niejaka miriam czy jej syn krol jehoszua ??

9 godzin temu, mirro napisał(a):

Czyli wychodzi na to że Pan Prezydent Nawrocki jest bardziej chrześcijański od Pana Prezydenta Kaczyńskiego i nawet sam to już oznajmił.🤣

niewierzacy a praktykujacy ??

• Haha 1
Opublikowano
W dniu 10.12.2025 o 09:02, jacus napisał(a):

czytaj co tu sie pisze i bedziesz wiedzial..

nikt tyle czasu nie marnuje co ty a dopłacać trzeba 

Oznacza to, że szpital przestaje istnieć. Więcej o tym w tekście Małgorzaty Goślińskiej ⤵

Może być zdjęciem przedstawiającym szpital i tekst „tvn24 OTEET MnAAA I Na porodówce nie było ginekologa, Anna nie żyje. Wojewoda wykreślił szpital z rejestru WIĘCEJ w TVN24.PL”

gdzie tepe pizdy ? gruba rura lambert ? 

Opublikowano
6 godzin temu, jacus napisał(a):

z perspektywy czasu sie okazuje ze ci zli, to nie sa jeszcze najgorsi.

a tak; po wielokroć się o tym przekonałem i od zawsze przecież piszę że nigdy nie głosowałem na PiS i mało prawdopodobne aby się coś zmieniło bo już wolę wcale ale tak jak teraz widzę w jakim kierunku to wszystko zmierza to może tak być że będą jedynymi na ktorych trzeba będzie aby przeciwko tym którzy się nowi pojawią czy już pojawiają. Choćby ten pożal się Boże monarchista Braun i nawet nie dlatego że On taki Braun ale właśnie monarchista czego większość zdaje się pospólstwa współczesnego polskiego nie rozumieć co to znaczy i jaki cel podobnych ... przeżytków cywilizacyjnych. Niczym obecne zdzierstwo państwa i pogarda wobec reszty jego urzędasów w obliczu restytucji szlachty bo przecież monarchia to powrót do kastowości społecznej i może nie dosłownego ale obowiązku całowania po łapach jakichś "herbowych" smrodów tylko dlatego że są pomiotami tej a nie innej kasty.
Kto był u angoli achoćby w holandii a ma jako tako rozwinięty zmysł obserwacyjny ten wie o czym piszę. W pokomuszych krajach cofanie się do feudalizmu to murowana rzeźnia i to szybciej niż później

po za tematem to akurat instalowałem łindołsa i jak Wy na tym syfie ... jak z tym dajecie radę? przecież to badziew nad badziewy i ze cztery godziny mi zeszło aby a to te blue screeny ścierpieć bo jakieś sterowniki nie pasowały a to jakieś w tle procesy i aplikacje łażą po necie grom wie za czym i po co bo snifery na osobnym kompie co mi robi za firewalla pokazują co ten syf wyprawia w sieci. No bo nie posługujecie się przecież wersjami Windows serwer gdzie wszystko jest ok ale jaka cena.
Windows ten nie serwerowy to szajs i do tego płatny; no akurat ten u mnie poszedł jako OEM do laptopa b klucz w biosie i nawet się właśnie aktywował sam przez neta i tyle w tym dobrego
Chciałem se mieć jednego łindołsa no to se mam ale chyba będzie odpalany baaardzo rzadko, w sumie to tylko do akualizocji biosu mi potrzebny był na tym laptopie no ale skoro już sześć godzin będzie gdy na ledwo skończyło toto się aktualizować i poinstalowałem aplikacje jakie miałem poinstalować i jeszcze te restarty byle co się wgra to zaraz musi być restart; przecież to gów.o jest nieużywalne bo jak nie restart to aktualizacja i zaś restart

to koniec microsoftu

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, jacus napisał(a):

ciekawe jak to wyglada naprawde a nie w propagandzie swirow..

tak to wygląda że zakłady w Polsce zaopatrują sie w granulat w niemczech , z 10 lat temu lokalny produceny foli rolniczej i torebek jednorazowych mówił żę  dużo taniej jest mu wysłać samochód do niemiec niż do orlen , nawet te folie do sianokiszonek , do pryzm nawet do wysciółki truskawek to jest ponad 90 % z importu a zwykły chłopek nie zdaje sobie sprawy jaki to ma wpływ na gospodarkę , za to zobaczy na półce marketu serek z niemiec to sie pienie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
17 minut temu, jarecki napisał(a):

tak to wygląda że zakłady w Polsce zaopatrują sie w granulat w niemczech , z 10 lat temu lokalny produceny foli rolniczej i torebek jednorazowych mówił żę  dużo taniej jest mu wysłać samochód do niemiec niż do orlen , nawet te folie do sianokiszonek , do pryzm nawet do wysciółki truskawek to jest ponad 90 % z importu a zwykły chłopek nie zdaje sobie sprawy jaki to ma wpływ na gospodarkę , za to zobaczy na półce marketu serek z niemiec to sie pienie 

gdyby nie ograniczenia ustawowe, tak samo wyglądałby u nas rynek paliw

Opublikowano

nie ma ograniczeń ustawowych każdy może importować nie wiem jak teraz ale jeszcze 10 lat temu to na zachodzie  Polski paliwo było z niemiec głównie , kiedyś rosjanie chcieli zakupić magazyn podziemny w PL  ale transakcja została zablokowana a bez dużego magazynu import hurtowy jest bezsensu 

łukoil miał swoje stacje w pl i ten magazyn miał umożliwić ekspansje na wiekszą skale w naszym kraju , to chyba nawet porzedni rząd Tuska zablokowal 

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, jarecki napisał(a):

nie ma ograniczeń ustawowych każdy może importować nie wiem jak teraz ale jeszcze 10 lat temu to na zachodzie  Polski paliwo było z niemiec głównie , kiedyś rosjanie chcieli zakupić magazyn podziemny w PL  ale transakcja została zablokowana a bez dużego magazynu import hurtowy jest bezsensu 

łukoil miał swoje stacje w pl i ten magazyn miał umożliwić ekspansje na wiekszą skale w naszym kraju , to chyba nawet porzedni rząd Tuska zablokowal 

poczytaj o obowiązkowych zapasach paliw a potem się wypowiadaj, wprowadzono to po to, aby zablokować hurtowy import paliw do Polski, stało się to nieopłacalne, większość magazynów wykupił Orlen, te starsze wypadły z użycia, bo nie spełniają nowych, wyśrubowanych norm środowiskowych, których nie ma nigdzie więcej w europie

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał(a):

nikt tyle czasu nie marnuje co ty a dopłacać trzeba 

Oznacza to, że szpital przestaje istnieć. Więcej o tym w tekście Małgorzaty Goślińskiej ⤵

Może być zdjęciem przedstawiającym szpital i tekst „tvn24 OTEET MnAAA I Na porodówce nie było ginekologa, Anna nie żyje. Wojewoda wykreślił szpital z rejestru WIĘCEJ w TVN24.PL”

gdzie tepe pizdy ? gruba rura lambert ? 

Nieuku ja pracuję. Tam gdzie spokojnie można pisać 

Matka ci już zapisała pole?

6 godzin temu, dysydent napisał(a):

a tak; po wielokroć się o tym przekonałem i od zawsze przecież piszę że nigdy nie głosowałem na PiS i mało prawdopodobne aby się coś zmieniło bo już wolę wcale ale tak jak teraz widzę w jakim kierunku to wszystko zmierza to może tak być że będą jedynymi na ktorych trzeba będzie aby przeciwko tym którzy się nowi pojawią czy już pojawiają. Choćby ten pożal się Boże monarchista Braun i nawet nie dlatego że On taki Braun ale właśnie monarchista czego większość zdaje się pospólstwa współczesnego polskiego nie rozumieć co to znaczy i jaki cel podobnych ... przeżytków cywilizacyjnych. Niczym obecne zdzierstwo państwa i pogarda wobec reszty jego urzędasów w obliczu restytucji szlachty bo przecież monarchia to powrót do kastowości społecznej i może nie dosłownego ale obowiązku całowania po łapach jakichś "herbowych" smrodów tylko dlatego że są pomiotami tej a nie innej kasty.
Kto był u angoli achoćby w holandii a ma jako tako rozwinięty zmysł obserwacyjny ten wie o czym piszę. W pokomuszych krajach cofanie się do feudalizmu to murowana rzeźnia i to szybciej niż później

po za tematem to akurat instalowałem łindołsa i jak Wy na tym syfie ... jak z tym dajecie radę? przecież to badziew nad badziewy i ze cztery godziny mi zeszło aby a to te blue screeny ścierpieć bo jakieś sterowniki nie pasowały a to jakieś w tle procesy i aplikacje łażą po necie grom wie za czym i po co bo snifery na osobnym kompie co mi robi za firewalla pokazują co ten syf wyprawia w sieci. No bo nie posługujecie się przecież wersjami Windows serwer gdzie wszystko jest ok ale jaka cena.
Windows ten nie serwerowy to szajs i do tego płatny; no akurat ten u mnie poszedł jako OEM do laptopa b klucz w biosie i nawet się właśnie aktywował sam przez neta i tyle w tym dobrego
Chciałem se mieć jednego łindołsa no to se mam ale chyba będzie odpalany baaardzo rzadko, w sumie to tylko do akualizocji biosu mi potrzebny był na tym laptopie no ale skoro już sześć godzin będzie gdy na ledwo skończyło toto się aktualizować i poinstalowałem aplikacje jakie miałem poinstalować i jeszcze te restarty byle co się wgra to zaraz musi być restart; przecież to gów.o jest nieużywalne bo jak nie restart to aktualizacja i zaś restart

to koniec microsoftu

U mnie 11 nie podchodzi podobno,Stary sprzęt i na 10 ma dożywocie.

Jak do użytku domowego to żaden problem.jesli czegoś nie pokombinuja żeby nowy kupić.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, jahooo napisał(a):

poczytaj o obowiązkowych zapasach paliw a potem się wypowiadaj

toć napisałem wyżęj żę bez magazynu dobrego import jest bez szans i dlatego bp , shel itd mają umowy z orlen na zakup paliw do swoich stacji , BP ma swoje tankowce i bez problemu przysłali by do portu w POLSCE paliwo tylko nie maja magazynów podziemnych a Polska i tak importuje ON około 50 % bo sama nie jest wstanie wyprodukować tyle no i orlen kupuje paliwo ON  od BP z Dostawą do portu    Zresztą jak Masz kontakt do Sołtysa z forum to zapytaj na jakim on paliwie jezdzi i jest jak ma 100 km do granicy niemieckiej to raczej napewno na Niemieckim 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, dysydent napisał(a):

to koniec microsoftu

Wykład który niema znaczenia .  Tylko Unia ma znaczenie i ma cele .

Znaczenie ma tylko to i nic więcej zapamiętaj . Kochana Unia jest najlepsza wie co robi i dba i karmi .

UE chce taniego cukru z krajów trzecich. To będzie koniec dla producentów buraka . Ile innych wspaniałości sprowadzić . Po co drogo produkować dla samego produkowania byle drogo wy***rdalać z taka produkcją dla przykładu w - Polsce w H...j droga produkcja pozamykać . Kochana Unia niech  trwa i tysiąc lat .

Kochany PSL - wiedzą co robią przed nowymi wyborami trzeba zadbać o własną d*pę .

Cytat .

PSL przestanie popierać projekty rządu? Marszałek Zgorzelski stawia ultimatum

Polskie Stronnictwo Ludowe żąda równego traktowania swoich projektów ustaw w koalicji rządzącej. Bez podjęcia prac nad ustawą o wychowaniu patriotycznym, partia nie będzie wspierać innych propozycji koalicjantów, co jasno do zrozumienia dał Piotr Zgorzelski.

https://wiadomosci.wp.pl/psl-przestanie-popierac-projekty-rzadu-marszalek-zgorzelski-stawia-ultimatum-7232084432051104a

Wiatraki na morzu są nie opłacalne i nigdy nie będą ale trzeba stawiać żeby  była widoczna ekologia .

wiatraki na morzu zostało skreślone i są nieopłacalne  -  choć problemy z opłacalnością i wysokimi kosztami inwestycji istnieją, zwłaszcza w Polsce, gdzie wymaga to wsparcia państwa . @dysydent Żeby był tani prąd trzeba dopłacać z kasy Państwa jest  ekologia jest sukces .

Edytowane przez galan99