Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, hubertuss napisał(a):

Kto tak mówił? Republika?

56 minut temu, hubertuss napisał(a):

Rząd możesz krytykować ale po co kłamać i zmyślać jak powyżej o tym złomie. 20% i tak się zbliża. 

wicepremier i minister cyfryzacji Krzysztof Gawkowski, dwie godziny po wypowiedzi Tuska:

"Może to być sabotaż, a może być też kradzież. Ludzie wycinają tory, działają z premedytacją."

i cyk, mokrą szmatą w ryj :D 

• Haha 1
Opublikowano

---------------------------------------------------------------------------------

jakie to są antypolskie k**wy 🤮🤮

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał(a):

a wasz nowy autorytet, miller to co ??

odpowiedz mi o tym kałuża jak jest ?  przeszedł do pisu srałeś tu od rana do wieczora ciepła posadka , gdy znowu poszedł do platformy zarabia 4x tyle ... fajny jest czy jak teraz ? 

2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Masz racje upsssssss, pisałeś o 60 ^% a w tym co wkleiłeś jest 28.

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-100-dni-prezydentury-polacy-ocenili-karola-nawrockiego,nId,22453982

3 godziny temu, jacus napisał(a):

zaraz romus zacznie podawac linki i sie znowu posmiejemy..

z czego z ciebie ? @12Pafnucy  zrobił siebie idioty zero pojęcia tylko klapki na oczach itp 

• Like 1
Opublikowano

Niemcy oburzeni wynikami ankiety na temat wypłaty Polsce reparacji wojennych :)))
Berliner Zeitung:

"Tagesspiegel dodał własny barometr opinii, zapraszając czytelników strony internetowej do głosowania na to, czy Niemcy powinny wypłacić Polsce reparacje. Kilka godzin po opublikowaniu tekstu ogólne wyniki były nadal zbliżone do tych, jakie zaobserwowano w sondażach w Niemczech: większość czytelników Tagesspiegel była przeciwna wypłacie reparacji.

Ale to się zmieniło, gdy prawicowy polski dziennikarz Cezary Gmyz, wezwał swoich obserwatorów do głosowania za reparacjami. Apel do zwolenników przyniósł efekty. Zdecydowana większość głosujących "czytelników" Tagesspiegla poparła niemieckie wypłaty reparacji Polsce.

Na podstawie około 4900 głosów, 81% czytelników Tagesspiegla zgadza się na reparacje. Tym samym zgadzają się z opinią prezydenta Karola Nawrockiego." :D :D 

Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał(a):

Gdybyś przeczytał link to byś wiedział że chodzi głównie o imigrantów świeżej daty.

Starożytny gnijący Rzym też rozwalili bezdomni imigranci świeżej daty i temu Rzymowi nie pomogło nawet "nawrócenie się" na religię tych imigrantów ;)

Opublikowano
3 godziny temu, Siedzacybyk napisał(a):

przepraszam, nie moglem odpisac na temat ocieplenia. niestety mylicie sie niektorzy. styropian to termos, ktory nie pozwala osuszac sie scianie od zewnatrz. kolega kupil dom ocieplony styropianem. wilgoc jak diabli. zerwal wszystko, ladnie odparowalo. teraz bedzie to wata mineralna ocieplal, oczywiscie stelaż, by ladnie ja potem otynkowac. niektorzy ocieplaja od srodka i to jest o wiele lepsze rozwiazanie. sciana nie nasiaka od pary, a z zewnatrz ladnie sie osusza. oprócz tego, wydluza sie okapy, by deszcz nie zacinal na sciane. no coz ,jakos sobie radza.

Wentylacja jakaś w tym domu jest? I co chyba ważniejsze - izolacja pozioma? Może tam nawet jeszcze przed ociepleniem była lamperia z grzyba?

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, jarecki napisał(a):

2 .0 cdti 6 lat 

Nie wiem jak tutaj, ale w Volvo trzeba "zaprogramować" nowy akumulator. Nie ma nic na stronie producenta albo w instrukcji ? Albo zadzwonić do któregoś ASO, powinni wiedzieć.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
8 godzin temu, nie napisał(a):

wicepremier i minister cyfryzacji Krzysztof Gawkowski, dwie godziny po wypowiedzi Tuska:

"Może to być sabotaż, a może być też kradzież. Ludzie wycinają tory, działają z premedytacją."

i cyk, mokrą szmatą w ryj :D 

Oj znowu dostałeś jak mi przykro. Ta mokra szmata cię lubi jak widać Nie wiem kiedy co mówił Gawkowski może widziałeś to po wypowiedzi Tuska. NO ale jeśli mu uwierzyłeś, że to wycięte zwłaszcza gdy w mediach pokazywali te tory. No to nie dziwota, ze cię ta mokra szmata tak okłada. Ty się jednak umiesz ośmieszyć. 

7 godzin temu, Roman176 napisał(a):

odpowiedz mi o tym kałuża jak jest ?  przeszedł do pisu srałeś tu od rana do wieczora ciepła posadka , gdy znowu poszedł do platformy zarabia 4x tyle ... fajny jest czy jak teraz ? 

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-100-dni-prezydentury-polacy-ocenili-karola-nawrockiego,nId,22453982

z czego z ciebie ? @12Pafnucy  zrobił siebie idioty zero pojęcia tylko klapki na oczach itp 

NO tak w jednym 28 % w drugim 56. 😄 Bez komentarza. 60 to rozumem tak z radości sobie zaokrągliłeś 

Opublikowano
34 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie wiem jak tutaj, ale w Volvo trzeba "zaprogramować" nowy akumulator. Nie ma nic na stronie producenta albo w instrukcji ? Albo zadzwonić do któregoś ASO, powinni wiedzieć.

jest info o ,, zaprogramowaniu '' wczoraj mi padł na miescie kupiłem drugi i jakoś żaden warsztat nie miał czasu wczoraj 😆 , dziś podjade i zdezaktywuje start -stop .

Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

jest info o ,, zaprogramowaniu '' wczoraj mi padł na miescie kupiłem drugi i jakoś żaden warsztat nie miał czasu wczoraj 😆 , dziś podjade i zdezaktywuje start -stop .

Jeżeli kupiłeś o tej samej pojemności to nie powinno być raczej problemu. 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Roman176 napisał(a):

Sprawdź teraz, jakie wyniki po 100dniach mieli poprzednicy.

Pisowcy drą japy, że komuch został 2 osobą w państwie. A jak głosowali w 2019 przy wybieraniu wicemarszałków? 177 spośród 194 poparło Czarzastego. Wtedy przeszłość i poglądy nie przeszkadzały?

Edytowane przez jacek1296
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, jacus napisał(a):

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/tajemnicze-luki-w-biografii-leonarda-krasulskiego-to-przyjaciel-prezesa-pis/48sb5z8

rzymianie  nawrocili sie na poganstwo ???  bo to poganska dzicz ze wschodu zniszczyla imperium 

ta dzicz to byli najeźdźcy już na trupa cywilizacyjnego kiedy to już wcześniejsi tam imigranci zaszczepili chrześcijaństwo nijak pasujące do systemu wokół którego można było stworzyć imperium tego typu. Pogańska dzicz była od zawsze wokół Rzymu i nie tylko od wschodu i jakoś nie dawała wcześniej rady zapobiec stworzeniu tego imperium a dopiero gdy zegnił ten Rzym "a" i osłabł że byle bandy dzikusów nie miały problemu z rozbiciem go w miazgę. Obecni zachodnioeuropejczycy to potomkowie tej dziczy ale zawsze tak kończą ci co jedyne czym mogą się chełpić degeneraci schyłków cywilizacji to pierwsze litery alfabetu bo wszystko inne dawno w nich już się zdegenerowało ;)

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-11-19/polska-wprowadza-stopien-alarmowy-charlie-obowiazki-takze-dla-obywateli/

charlie? jak to będzie na polski? czesio? xD

no to teraz już nikt nam nie podskoczy :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Cesarstwo Rzymskie musiało paść , tak duża koncentracja pieniądza i ludzi niewolników musiała się zle skończyć to polegało na podbojach i grabieniu innych , słowianie sobie sami lepili chatki z mchu i paproci a cesarstwo rzymskie z marmuru nawet dzis pobudować budynek z kamienia to potrzeba sporo energi ludzkiej 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

https://www.money.pl/gospodarka/karta-sim-i-odcisk-palca-wiadomo-co-zdradzilo-sprawcow-sabotazu-7223255166736928a.html

i jeden z komentarzy pod artykułem

"Agenci Specnazu - ludzie którzy jedzą skorpiony na etapie selekcji 🚫🏳️‍🌈 i mnożą czterocyfrowe wartości w pamięci po tygodniu deprawacji snu zostawili odciski palców, kupili SIM do detonatora na swój paszport i na tym paszporcie wrócili przez Terespol? Czy wy w widlarskich służbach i w PO wszyscy macie IQ gęsi?"

ten komentarz to pewnie napisał też jakiś ruski troll? ;) i jeszcze pewnie też z ukraińskim paszportem?

i jeszcze jeden ruski troll w innym komentarzu pod tym artykułem

"🤣 Umieli skonstruować i podłożyć ładunek 300 m od stacji bez wzbudzania niczyich podejrzeń. Po akcji ewakuowali się przez Terespol, wiedząc, że kolejki po polskiej stronie to czasami dwa dni, a po takiej akcji mogłaby być znowu zamknięta granica. Mimo to udaje im się i ta sztuka. Ale wiedzą kto to, bo kupili SIM na swój prawdziwy paszport, na dane które służby tak PL jak i UA znają doskonale... Jak wjechali i kto sprawdzał dokumenty to nawet już nie chce mi się pytać. To na pewno jest wersja oficjalna?! Rządu Tuska?"

45 minut temu, dysydent napisał(a):

charlie? jak to będzie na polski? czesio? xD

a już całkiem poważnie to rzeczywiście trzeba zwracać baczniejszą uwagę kto i po co łazi przy ustrojstwach ważnych infrastrukturalnie (sorry za to słowo) a i samemu nie szwendać się tam gdzie może to wyglądać podejrzanie by bodaj nie rozpraszać (zbędnie absorbować ) czujności innych

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Co do drugiego - zgoda, za łażenie po torach osób postronnych powinny być mandaty takie, żeby się ludziom odechciało

co do pierwszego - zgadzam się z autorem tego komentarza, że pachnie podpuchą na setki kilometrów aż do ukraińskiej granicy

moim skromnym zdaniem ukraińcy robią sobie u nas poligon doświadczalny, albo nawet nasze służby na polecenie z samej góry robia gówno nie aferę aby przykryć obecne problemy rządu medialną nagonką

Opublikowano
15 minut temu, jarecki napisał(a):

można też domniemywać akcje służb rosyjskich i celową ,, amatorke '' żeby szybko zidentyfikować sprawców , 

wiesz, rosyjska maskirowka nie jest aż taka trudna do zweryfikowania, ale tam nie pracują głupcy, poza tym zawsze trzeba się kierowac zasadą "kto ma w tym interes" ?

my juz i tak jesteśmy dla nich państwem wrogim, a takimi akcjami tylko pomagają naszemu rządowi, który ma masę wewnętrznych problemów, chyba, żeby spojrzeć na to pod innym kątem, że obecna koalicja współpracuje nie tylko z niemcami, ale i z rosjanami, ale to by z kolei uzasadniało atak służb ukraińskich

Opublikowano

Każdy, kto ma choć minimum wiedzy historycznej, wie, że taki jest modus operandi Rosji od dziesięcioleci - używanie do aktów terroru i zbrodni ludzi o innej narodowości, żeby później dodatkowo siać ferment i skłócać sąsiednie narody między sobą. W tej sprawie to też było oczywiste, iż będą to Ukraińcy (sprzedajni lub nakłonieni w inny sposób) - dzięki temu nawet jak dywersja nie przyniosła żadnych bezpośrednich efektów (nic się nie wykoleiło), to stanie się ona amunicją w wojnie kognitywnej i zniechęcaniu do pomocy Ukrainie.

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, tomek222 napisał(a):

Każdy, kto ma choć minimum wiedzy historycznej, wie, że taki jest modus operandi Rosji od dziesięcioleci - używanie do aktów terroru i zbrodni ludzi o innej narodowości, żeby później dodatkowo siać ferment i skłócać sąsiednie narody między sobą. W tej sprawie to też było oczywiste, iż będą to Ukraińcy (sprzedajni lub nakłonieni w inny sposób) - dzięki temu nawet jak dywersja nie przyniosła żadnych bezpośrednich efektów (nic się nie wykoleiło), to stanie się ona amunicją w wojnie kognitywnej i zniechęcaniu do pomocy Ukrainie.

na razie jeszcze nie ma jednoznacznej odpowiedzi, że dokonali tego ukraińcy, z drugiej strony idealna maskirowka to taka, gdzie wina spada na inne państwom wykorzystanie zasad, jakie w swoich działaniach ma rosja do zrzucenia na nią winy "bo przeciez ukraińcy nie byliby tak głupi, aby dać się wykryć" - no cóż, ukraińcy robią nas na szaro a 99% społeczeństwa i tak będzie ślepo wierzyć, że zrobiła to rosja, nawet, gdyby złapano sprawców i ci się przyznali publicznie, że nie mają z rosją nic wspólnego

ukraińcy po prostu uczą się od innych

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

A jak by ich zapali i oni by się przegnali to ty i tak byś nie uwierzył. I tak można dyskutować do usranej. Jedni źli bo uwierzyli w tamto drudzy lepsi bo nie uwierzyli. I tak w koło. Ot dyskusja. Może to Niemcy? 😄

Opublikowano
Teraz, hubertuss napisał(a):

A jak by ich zapali i oni by się przegnali to ty i tak byś nie uwierzył. I tak można dyskutować do usranej. Jedni źli bo uwierzyli w tamto drudzy lepsi bo nie uwierzyli. I tak w koło. Ot dyskusja. Może to Niemcy? 😄

a czemu nie niemcy ? albo francuzi albo amerykanie ??

• Haha 1