Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

rakiety/pociski OPL niekoniecznie wybuchają po uderzeniu w cel bo aż tak celne nie są przy szybkościach w jakich maja zadziałać zwłaszcza jeśli znajda się w aerodynamice celu i miewają zapalniki zbliżeniowe jednocześnie/zamiast uderzeniowych i ten dach już bardziej wyglądał na zdmuchnięty takim wybuchem obok niż na uderzenie drona czy to spaliniaka śmigłowego czy odrzutowego który przecież ma i paliwo a zero śladów pożaru. strop przedziurawić mogła kumulacja części wybuchu a rzeczywiście mogły i

3 minuty temu, jahooo napisał(a):

resztki kadłuba, bo i dziura niewielka

.
Nawet nie wiem czy pokazano jakieś szczątki czegokolwiek co ten dach tak rozpiżyło to do tej pory przecież coś tam musieli znaleźć i jeśli nie pokazali to ten fakt najbardziej w tym śmierdzi

a że drona z tektury i pianki pocisk nie trafił bo może miał jakie samonaprowadzanie i "uznał" metalową, blaszaną połać dachu za bardziej prawdopodobny cel niż ... może nawet jakiś detektor w pocisku drona "nie zauważył" i przeleciał przezeń bez zdetonowania?

no pisałem że kombajnem do kopania kartrofli stonkę trudno zwalczyć bo franca przez ruszta taśm selekcyjnych sp..oli

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

rakiety powietrze powietrze nie walą w cel, tylko rażą odłamkami, dach prawdopodobnie wywiqło w wyniku eksplozji głowicy, a strop przebiły resztki kadłuba, bo i dziura niewielka, i szyby całe, przy eksplozji wewnątrz pomieszczenia po przebiciu stropu, pewnie okna by latały po sąsiadach w całości, znając jakość montażu plastikowych okien

10 minut temu, dysydent napisał(a):

a że drona z tektury i pianki pocisk nie trafił bo może miał jakie samonaprowadzanie i "uznał" metalową, blaszaną połać dachu za bardziej prawdopodobny cel niż ... może nawet jakiś detektor w pocisku drona "nie zauważył" i przeleciał przezeń bez zdetonowania?

no pisałem że kombajnem do kopania kartrofli stonkę trudno zwalczyć bo franca przez ruszta taśm selekcyjnych sp..oli

rakiety mają jeszcze funkcję autodestrukcji - może po prostu to zadziałało, tylko w niewłaściwym miejscu

• Thanks 1
Opublikowano

Rakieta która nie wybucha :) ale zbiera poszycie dachu :) czy wy wiecie o czym mówicie , juz prędzej sie bym przychylił ze samolot podczas zwrotu zerwał poszycie dachu jak nie dawno w Malborku ale rakieta co nie wybucha :) to tylko czekać jak staną  na granicy katapulty z kameniami :) może nawet iskandera strącą :) 

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, jahooo napisał(a):

rakiety mają jeszcze funkcję autodestrukcji - może po prostu to zadziałało, tylko w niewłaściwym miejscu

za "ładnie" ten dach rozdmuchnięty a krokwie połamane tylko w jednym stosunkowo niewielkim obszarze czyli wybuch był tuż przed a rozprężenie wybuchu wewn strychu i to najbardziej wygląda na uznanie tego dachu przez pocisk za cel
przynajmniej w/g tego co pamiętam z widoku sprzed kilku dni bo później już nie oglądałem szczegółowiej fotek w necie bo i po co?
Grunt że nikogo tam nie zabiło a drugi raz powtórka jest tak samo prawdopodobna podobnego ... czegoś tak samo prawdopodobna jak samodestrukcja pocisku akurat w tym miejscu i momencie czyli dokładnie tak jak miał wybuchnąć np obok atakowanego samolotu czy rakiety

nie pokazują szczątków pocisku, drona czegokolwiek z tych Wyryk, Wyryków czy ak tam się odmienia tę tuż przy białoruskiej granicy gminę a coś łukaszenka przebąknął że nie tylko polskie wojsko poinformowali o dronach ale też i nad nimi latały i też do tych dronów strzelali
oni tam też strzelają do drewnianych latawców pociskami za dwie bańki PLN czy też i czymś mniejszym?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
12 minut temu, marks50 napisał(a):

Rakieta która nie wybucha :) ale zbiera poszycie dachu :) czy wy wiecie o czym mówicie , juz prędzej sie bym przychylił ze samolot podczas zwrotu zerwał poszycie dachu jak nie dawno w Malborku ale rakieta co nie wybucha :) to tylko czekać jak staną  na granicy katapulty z kameniami :) może nawet iskandera strącą :) 

Wszędzie piszą że to była Polska rakieta .  To dopiero jest rakieta co nie wybucha tylko dach zmiata :D

Opublikowano

różnej wielkości pociski są określane mianem "rakieta" choćby pociski od PPZR Piorun, sławetnych Javelinów itp różnych naramiennych wyrzutni pocisków ppanc czy plotniczych

• Like 1
Opublikowano

W Przewodowie też miała być ruska i ludzie nie żyją . , odnośnie innych dronów gerbera o zasięgu 300 km też ruskie :) ,te napisali , Teraz napisali ze polska rakieta z F16 , to niech pokażą szczątki tej rakiety :) , cóz za problem , ta co straciła w Cześnikach steropian to znaleźli odłamki i to na otwatej przestrzeni , zdjecie było a tu grzanie domysłami i co chwila zmienne :) . Postawić katapulty na granicy, kamienie podpisać cyrylicą i napirzać w ciemno , i tak wszystko spadnie na Bohuna ... wróć ..na ruskich :) 

Opublikowano
jahooo napisał:

rakiety powietrze powietrze nie walą w cel, tylko rażą odłamkami, dach prawdopodobnie wywiqło w wyniku eksplozji głowicy, a strop przebiły resztki kadłuba, bo i dziura niewielka, i szyby całe, przy eksplozji wewnątrz pomieszczenia po przebiciu stropu, pewnie okna by latały po sąsiadach w całości, znając jakość montażu plastikowych okien

10 minut temu, dysydent napisał(a):

Zapalnik jest zabezpieczany. Grom np po 18 sekundach kieruje się w górę i odpala głowicę. Amram ile waży? 150 kg? to dobie policzcie z prostego wzoru ile niesie ze sobą energii przy tym 1000 m/s. Ek=m*V*V. Wcale nie musi wybuchać...

o sorki- 2Ek=m*V*V

Opublikowano (edytowane)

AMRAAM:

Długość

3660 mm

Średnica

178 mm

Rozpiętość

526 mm

Masa

152 kg

Napęd

silnik rakietowy na paliwo stałe

Prędkość

4 Ma (4896 km/h)

Zasięg

75 km
AIM-120C-5: ponad 110 km
AIM-120D ponad 160 km

Naprowadzanie

aktywne radiolokacyjne korygowane systemem INS

Masa głowicy

AIM-120A/B: 23 kg
AIM-120C-5: 18 kg

Przy 2Ma rakieta o wadze 150kg zdejmie dach samym podmuchem

resztki po wybuchu też mogą narobić roboty

gdyby wybuchła 20kg głowica, to z tego domu zostałyby tylko fundamenty

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jahooo napisał(a):

AMRAAM:

Długość

3660 mm

Średnica

178 mm

Rozpiętość

526 mm

Masa

152 kg

Napęd

silnik rakietowy na paliwo stałe

Prędkość

4 Ma (4896 km/h)

Zasięg

75 km
AIM-120C-5: ponad 110 km
AIM-120D ponad 160 km

Naprowadzanie

aktywne radiolokacyjne korygowane systemem INS

Masa głowicy

AIM-120A/B: 23 kg
AIM-120C-5: 18 kg

Przy 2Ma rakieta o wadze 150kg zdejmie dach samym podmuchem

resztki po wybuchu też mogą narobić roboty

gdyby wybuchła 20kg głowica, to z tego domu zostałyby tylko fundamenty

To wybuchła czy nie ?.

Nie uzbroiła się jak torpeda za blisko była domu ?.

Powiadają że rakieta była nie sprawna .

https://www.facebook.com/watch?v=797546113207698

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Jeszcze tylko teoria że na strychu  była uprawiana marichuana a więc wiadomo podwyższona temperatura była i termicznie w dach naprowadzona :) . Jak zwykle nikt nie odpowie za to , kto zawinił ? państwo czyli my zapłacimy za błędy i tu wraca stary temat który poruszałem z dwa dni wcześniej  kto przy tarczy rakietowej -  ma płacic odszkodowania za straty po systemie antyrakietowym .I tak ma Przewodów z ukraińskim atakiem - moze niech nawrocki spróbuje sie upomnieć jak dzis od niemców .

Opublikowano
49 minut temu, dysydent napisał(a):

Człeku małej wiary. Weź ten kombajn, wykop kartofle a stonka sama z głodu zdechnie.😂 Nic prostszego,🤣

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, marks50 napisał(a):

ta co straciła w Cześnikach steropian to znaleźli odłamki i to na otwatej przestrzeni , zdjecie było a tu grzanie domysłami i co chwila zmienne

było z Cześnik coś pokazane? znaczy jakieś odłamki? nawet i tego nie obserwuję nie szukam po necie bo mało wierzę w co tam kto publikuje i bardziej już interesujące jest dlaczego publikuje i kto to jest

teraz z Wyryk-(ów) (?) nawet jak co i opublikują to średnio wiarygodnie do tego podejdę wszak najwygodniejszą jest opcja że to polski pilot, polski pocisk skoro niewiarygodne jest rozwalenie dachu przez latawiec z motorkiem od piły motorowej czy kosiarki trawników a zdjęcia budynku poszły w świat, nawet pocisk z holenderskiego efa trzydziestego piątego by wyglądał "niekoszernie" propagandowo to oczywistym jest... ja też bym ogłosił że to polski

1 minutę temu, mirro napisał(a):

Człeku małej wiary. Weź ten kombajn, wykop kartofle a stonka sama z głodu zdechnie.😂 Nic prostszego,🤣

ja też jak wykopię te kartofle w czas największej inwazji stonki czyli gdy są mniejsze od laskowego orzecha :(

• Haha 1
Opublikowano

Było zdjęcie nawet sporej części , zdjecie było wykonane w nocy albo półmroku , statecznik z samolotu znaleźli przy cmentarzy a ten odłamek chyba aż w jarosławcu ale już takich szczegółów nie pamietam .

• Thanks 1
Opublikowano

w sumie to wiekszosc tej dyskusji jest na poziomie komunistycznej propagandy , stonke amerykanie zrzucili,,zupelnie jak za dawnych czasow..

onuce dyskutuja ze swirami-az strach przeszkadzac ..

ja to jest ze im kto ma blizej wschodu tym glupszy  i bardziej j**niety ??

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

Ja nie znaju, Ja w Priwislanskim Kraju żywu. Po etpmu ja durnowat.🤣

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał(a):

Tobie też nie wierzę
z resztą przeszkodziłeś to nawet i wierzyć nie muszę; wiem że niczego ciekawego nie wniesiesz a co najwyżej śmieszne co akurat i to nie tym razem

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał(a):

w sumie to wiekszosc tej dyskusji jest na poziomie komunistycznej propagandy , stonke amerykanie zrzucili,,zupelnie jak za dawnych czasow..

Chyba ciężko ci przyjąć do wiadomości że znowu nie ta rakieta przywaliła w budynek co miała 😄

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał(a):

Jeśli popatrzeć z niemieckiej granicy , to ty jesteś z dalekiego wschodu, tak że twoja głupota przewyższa wszystkie .

• Like 1