Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tylko kto z prostych ludzi widzi te szczegóły..

Jakie szczegóły? to powyżej to stek kłamstw a tobie chce się z tym dyskutować.

Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

Dajcie nam dokończyć to, co wspólnie zaczęliśmy – mówił premier.

:D 

Bardziej chodzi o  wprowadzenie  abolicji prawnej ,aby ich " nie posadzili"  jak się zmieni władza ( kiedyś,) między innymi za rządy " dekretowe" itd. 

Opublikowano
42 minuty temu, hubertuss napisał(a):

nawet on nie jest pewny czy Nawrocki wygra

twoje zaklęcia nic nie dadzą :D

55% 💪

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał(a):

Sporo. Romanowi wystarcza 40%

Jeżeli będzie ponad 20 % głosów nieważnych,to pewnie wystarczy.😁

8 minut temu, nie napisał(a):

55% 💪

Nic nie jest pewne.Teraz można się spodziewać  przeszacowania poparcia dla Nawrockiego w sondażach   ,aby zmobilizować elektorat Trzaska.

Opublikowano (edytowane)

Rozważam czysto hipotetycznie, nawiązując do poprzedniego postu - aby procenty zagrały.😁 

Chociaż chyba to nie tak ,bo liczą się procenty z głosów ważnych.🫣 Dlatego potrzeba coś bardziej zasobnego w procenty.😁

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano

Jak myślicie, czemu Sejm odrzuca wniosek o zobowiązanie Premiera do udzielenia info na temat paktu migracyjnego?

Bo zaszkodzi w kampanii Trzaskowskiemu.

A czemu zaszkodzi? Bo są tam dla nas skrajnie niekorzystne zapisy?

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał(a):

One na niego zagłosują nawet jakby miał wytatuowanego samego diabła. 

Na obecną chwilę niewiele pozostało z pokolenia " mocherowych beretów" obecni seniorzy są bardziej postępowi.

Opublikowano (edytowane)
Prokuratura ściga podinspektora Tomasza Waszczuka, który wykonywał swoje obowiązki na granicy w momencie największego kryzysu migracyjnego. W 2022 roku odmówił wjazdu na przygraniczny teren zamknięty posłankom Klaudii Jachira i Urszuli Zielińskiej. Od tego dnia zaczęły się jego problemy.
To wtedy mieli biegać po granicy posłowie obecnej koalicji z reklamówkami po granicy i utrudniać działania służb.
Obrońca Pana Tomasza, mecenas Bartosz Lewandowski wystosował dziś w tej sprawie list otwarty do Adama Bodnara, jego treść zamieszczamy poniżej. Panie Tomaszu, jesteśmy z panem! 🫡
LIST OTWARTY
"Szanowny Panie Prokuratorze Generalny Adamie Bodnar
Działając jako obrońca p. podinspektora Tomasza Waszczuka w sprawie zawisłej przed Sądem Rejonowym dla m. st. Warszawy w Warszawie o sygn. akt V K 902/24, zwracam się do Pana z wnioskiem o wydanie polecenia podległym Panu prokuratorom w trybie art. 7 par. 2a ustawy z dnia 28 stycznia 2016 r. – Prawo o prokuraturze i nakazanie cofnięcia aktu oskarżenia w sprawie mojego Klienta oskarżonego o rzekome przestępstwo popełnione w związku z działaniami służącymi ochronie wschodniej granicy Rzeczypospolitej Polskiej.
Pan podinspektor Tomasza Waszczuk przez 28 lat sumiennie służył jako funkcjonariusz Policji. Oceniany był jako policjant wzorowy, sumienny i zaangażowany.
Mój Klient przez długi czas pełnił służbę na wschodniej granicy Rzeczypospolitej Polskiej, broniąc jej w najtrudniejszym okresie hybrydowych działań destabilizujących prowadzonych przez władze Białorusi i Rosji. Ze swoich obowiązków wywiązywał się sumiennie, przestrzegając obowiązującego w Polsce prawa i w celu ochrony porządku naszego kraju.
Jego problemy zaczęły się w lutym 2022 r., kiedy odmówił wjazdu na przygraniczny pas zamknięty p. posłance Klaudii Jachirze oraz p. posłance Urszuli Zielińskiej.
Po tym zdarzeniu do Prokuratury wpłynęło zawiadomienie o możliwości popełnienia przez niego przestępstwa.
Prokuratura nie dopatrzyła się znamion przestępstwa i najpierw odmówiła wszczęcia w tej sprawie śledztwa, a następnie – po ponownym zbadaniu sprawy – umorzyła prowadzone postępowanie.
Wszystko zmieniło się po wyborach 15 października 2023 r. i uformowaniu nowego rządu, w którym objął Pan stanowisko Ministra Sprawiedliwości-Prokuratora Generalnego.
Wtedy też Prokuratura Rejonowa w Ostrowi Mazowieckiej przedstawiła mojemu Klientowi zarzut popełnienia przestępstwa z art. 231 par. 1 KK, polegającego na tym, że przekroczył on swoje uprawnienia, bowiem miał „niezasadnie” odmówić wjazdu paniom posłankom Klaudii Jachirze i Urszuli Zielińskiej na teren Białowieży w dniu 3 lutego 2022 r.
Prokurator skierował w tej sprawie akt oskarżenia do Sądu Rejonowego dla m. st. Warszawy w Warszawie, a w sprawie do dzisiaj Sąd nie podjął żadnych czynności.
Z uwagi na stanowisko rządu Rzeczypospolitej Polskiej, którego jest Pan członkiem, podkreślającym konieczność ochrony granicy wschodniej naszego kraju i deklarowany szacunek do funkcjonariuszy Policji, Straży Granicznej i żołnierzy Wojska Polskiego, broniących naszej Ojczyzny, liczę na to, że Pan Prokurator podejmie wszelkie niezbędne kroki, aby skorygować błędną decyzję podległych Panu prokuratorów o postawieniu w stan oskarżenia p. podinspektora Tomasza Waszczuka.
Sprawa mojego Klienta była bardzo głośno komentowana w polskich mediach i wywołała protesty służb mundurowych, bowiem udowodniła, że obrońcy polskich granic mogą spotkać się z represjami za wykonywanie swoich obowiązków służących zagwarantowaniu bezpieczeństwa na naszej wschodniej granicy.
Jest to szczególnie ważne w sytuacji, w której media ujawniły wczoraj, że jedna z osób powołana przez Pana do komisji przy Ministerstwie Sprawiedliwości, miała utrzymywać kontakty z osobami podejrzanymi o pomoc w organizowaniu nielegalnego przekraczania granicy Rzeczypospolitej Polskiej w ramach wojny hybrydowej prowadzonej przez służby białoruskie i rosyjskie.
Łączę wyrazy szacunku
Adwokat dr Bartosz Lewandowski"
Zdjęcie: X / Bartosz Lewandowski
Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba, kapelusz, stok narciarski i tekst „Τ. WASZCZUK WASZCZUK”

qurwa ruda 

macie swoich posłów 

człowiek odpowiada za babsztyle upośledzone umysłowo

@jacus jego autorytety    

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Ulman napisał(a):

jak nie bywasz to skąd wiesz że są bardziej postępowi?

Bo to widać nie tylko z perspektywy zlotów wyborczych , to nie mochery a Boomersi.😁 Ponadto nie tylko seniorzy ,ale duże poparcie dla Nawrockiego  deklaruje najmłodsze pokolenie ( uprawnione).  

Edytowane przez andrzej78
  • Haha 1
Opublikowano

Grzegorz Płaczek
Kolejne szambo związane z wyborami prezydenckimi wybiło. Czy ta obrzydliwa propaganda kiedykolwiek się skończy? Przecież to jest skandal na całą Polskę, a Rafał Trzaskowski powinien zostać odsunięty na boczny tor w walce o Pałac Prezydencki! Ale… od początku.
Kilka dni temu świat obiegła informacja, iż w Polsce mogło dojść do nieuprawnionej zagranicznej ingerencji w kampanię wyborczą. Chodziło o opłacanie reklam na platformie Facebook i dwa profile: „Stół Dorosłych” oraz „Wiesz Jak Nie Jest”. Reklamy atakowały Karola Nawrockiego i Sławomira Mentzena i jednocześnie wychwalały Rafała Trzaskowskiego. Na reklamy, na tych dwóch profilach na Facebook’u, wydano niemal… pół miliona złotych!
14. maja państwowa instytucja NASK wystosowała publiczny komunikat, iż wspomniane materiały miały być finansowane z zagranicy. Udało się ustalić, że reklamy nie były opłacane bezpośrednio przez komitety wyborcze, co jest złamaniem prawa.  Naukowa i Akademicka Sieć Komputerowa podała również, że w efekcie zgłoszenia przez nią reklam - zostały one przez Facebook’a wstrzymane. Firma Meta oficjalnie zaprzeczyła. Sprawa zaczęła śmierdzieć na kilometr.
W między czasie Wirtualna Polska ustaliła, że za reklamami stoi środowisko… ściśle związane z Koalicją Obywatelską.
Sprawę zgłoszono do ABW.
➡️ Wczoraj, tj. 20.05.2025. poseł Bartłomiej Pejo, przewodniczący Komisji Cyfryzacji, Innowacyjności i Nowoczesnych Technologii zwołał specjalne posiedzenie komisji, aby ustalić fakty. Na komisji oprócz posłów, pojawili się przedstawiciele Ministerstwa Cyfryzacji, NASK, Google i Mety (właściciela Facebook’a).
Na komisji osobiście spytałem zaproszone strony o szczegóły dotyczące reklam na Facebook’u. Oto, co udało się ustalić:
- NASK wprowadził w błąd (w czasie kampanii wyborczej) opinię publiczną, informując, iż w wyniku zgłoszenia przez NASK reklam zostały wstrzymane. Przedstawiciele firmy Meta zaprzeczyli – Facebook NIE wyłączył żadnych reklam,
- NASK wskazał, iż informację o zagranicznej ingerencji w kampanię wyborczą podał w dniu 14.05.2025 r. między innymi, w oparciu o tekst dziennikarzy Wirtualnej Polski. Nie mógł tego zrobić, bowiem tekst pojawił się dzień później, tj. 15 maja. NASK kłamie.
- NASK wskazał, iż zgłosił do Facebook’a 135 reklam z dwóch profili. Firma Meta stwierdziła, że (od NASK) otrzymała zgłoszenie tylko… 4 reklam. NASK kłamie.
- Firma Meta potwierdziła, iż wysłała do NASK prośbę o opublikowanie sprostowania, iż żadne reklamy przez firmę NIE zostały wyłączone/zablokowane. NASK nie opublikował sprostowania do dziś.
- podczas, gdy NASK twierdził, że reklamy były finansowane z zagranicy, przedstawiciele firmy Meta podtrzymali, że podmiot, który stoi za reklamami politycznymi, został przed publikacją reklam zweryfikowany i podmiot NIE działał z zagranicy.
- NASK nie potrafił odpowiedzieć na pytanie, dlaczego uznał, że reklamy z profili: „Stół Dorosłych” oraz „Wiesz Jak Nie Jest” mogą być zagraniczną ingerencją w kampanię wyborczą w Polsce. Co więcej, NASK wskazał, że reklamy szkodziły… Rafałowi Trzaskowskiemu. Przyznam, że ktoś nieźle odleciał.
- okazało się, że wiceminister cyfryzacji, który na Komisji bronił jak lew kłamstw NASK’u (obrażając mnie przy tym na Komisji), jest w sztabie… Rafała Trzaskowskiego.
Jest mi zwyczajnie wstyd przed opinią publiczną, że musiała wczoraj być świadkiem kłamstw i manipulacji ze strony NASK. Wygląda na to, że albo nie uzgodniono zeznań albo… dwie służby zadziałały równolegle, a „propagandowy system” w swoich kłamstwach zwyczajnie się pogubił.
Niezależnie od tego, kogo Polacy wybiorą na prezydenta już za parę dni, to, co Państwo zrobiliście w NASK - otoczeni parasolem ochronnym ze strony Ministerstwa Cyfryzacji - jest obrzydliwe i haniebne.

Opublikowano

jak zwykle pis-owskie eunuchy bija po nocach niemca po kasku..bez rodzin. bez przyszlosci co im zostalo..

8 godzin temu, jarecki7745 napisał(a):

ciekawe kiedy ten taniec godowy platfusów się zakończy przecież nawet mając kaczora i pis za diabła i wszelkie zło to nawet zatwardziali wyznafcy obecnej koalicji którzy są zdrowi umysłowo widzą że ich idole totalnie odlecieli te wszystkie wypowiedzi w mediach robią z nich totalnych debili ludzi którym władza odebrała zdroworosądkowe myślenie

chorzy umyslowo to zelazny elektorat pis-u..nawet ktos taki jak ty powinien o tym wiedziec.

6 godzin temu, Ulman napisał(a):

Taaaa, widać to szczególnie na pisowskich zlotach🤣

a ojciec dyrektor sie martwi ,..coraz mniej moherowych beretow.a nastepcow brak

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/bojka-w-sejmie-aktor-jacek-kopczynski-zabral-glos/qmcencn,79cfc278

polityk pis-u go wprowadzil do sejmu 😂

Opublikowano
8 godzin temu, witejus napisał(a):

Jakie szczegóły? to powyżej to stek kłamstw a tobie chce się z tym dyskutować.

Sam jesteś stek kłamstw oczadzony pisem. Jak zwykle nic nie potrafisz konkretnie napisać. 

7 godzin temu, nie napisał(a):

55% 💪

Gdyby było pewne 55 % dla Nowogrodzkiego nie wrzucał byś tu i nie pisał tych agresywnych komentarzy i memów.

A jak to tam w końcu w tym sejmie było? Wyskoczyłeś z tym jak to Mateckiego pobili i co rurka szybciutko zmiękła. Bo bijący to był gość innego polityka pis wprowadzony przez jeszcze innego polityka pis. Nie wiadomo czy wszyscy trzeźwi. Sami chłopaki pisiaki się pobili. Za bardzo nerwowi w tym pise jesteście jak na pewne 55%. Znowu życie z ciebie zadrwiło. 

• Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

jak zwykle pis-owskie eunuchy bija po nocach niemca po kasku..bez rodzin. bez przyszlosci co im zostalo..

chorzy umyslowo to zelazny elektorat pis-u..nawet ktos taki jak ty powinien o tym wiedziec.

a ojciec dyrektor sie martwi ,..coraz mniej moherowych beretow.a nastepcow brak

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/bojka-w-sejmie-aktor-jacek-kopczynski-zabral-glos/qmcencn,79cfc278

polityk pis-u go wprowadzil do sejmu 😂

Ja wyznfcy pis to chory elektorat to ciekaw jestem  kim są wyznafcy KO🤔?

7 godzin temu, nie napisał(a):

Jak myślicie, czemu Sejm odrzuca wniosek o zobowiązanie Premiera do udzielenia info na temat paktu migracyjnego?

Bo zaszkodzi w kampanii Trzaskowskiemu.

A czemu zaszkodzi? Bo są tam dla nas skrajnie niekorzystne zapisy?

Bo już by mieli PO wyborach...😎 w sumie beton partyjny mają taki że nastraja om na głowę i będą bić brawo, także niewiele to zmieni🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)

Kolejny sfrustrowany wyborca pis jak sobie powyzywa to mu ulży. Od tych 55 % tak wam nerwy puszczają?  NO bo przecież w pise wszyscy zdrowi przykład wyżej od bójki z Mateckim. Wyborca pisu zaproszony i wprowadzony przez posłów pis wymierzył prawo i sprawiedliwość innemu posłowi pis. Nie ma jak to zdrowe relacje w rodzinie.😄

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, hubertuss napisał(a):

Sam jesteś stek kłamstw oczadzony pisem. Jak zwykle nic nie potrafisz konkretnie napisać. 

Gdyby było pewne 55 % dla Nowogrodzkiego nie wrzucał byś tu i nie pisał tych agresywnych komentarzy i memów.

A jak to tam w końcu w tym sejmie było? Wyskoczyłeś z tym jak to Mateckiego pobili i co rurka szybciutko zmiękła. Bo bijący to był gość innego polityka pis wprowadzony przez jeszcze innego polityka pis. Nie wiadomo czy wszyscy trzeźwi. Sami chłopaki pisiaki się pobili. Za bardzo nerwowi w tym pise jesteście jak na pewne 55%. Znowu życie z ciebie zadrwiło. 

Ale przecież to samo jest z tobą jak myślałeś że będzie w pierwszej turze z 38%dla Trzaskowskiego to pisałeś jak to będą wyć i tak dalej a teraz nagle taki pokorny się stałeś i piszesz że będzie na styk?on może i jest oczadzony pisem ale ty jesteś tak samo oczadzony PO jaka to różnica?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Pokorny się stałem bo rozumiem i widzę co się dzieje. Natomiast wielu psiowców nie widzi i nie rozumie co się dzieje i dalej są pewni swego. A prawda jest taka, ze będzie na styk albo ten albo ten. Jak się widzi co się dzieje zmienić zdanie nie wstyd wstyd dalej trwać w oślim uporze. 

PS ja nie pisałem nigdzie, że będzie 38 dla Trzaskowskiego. Zaskoczyło mnie poparcie Nowogrodzkiego. Nie wierzyłem, ze aż tylu zagłosuje na to moralne dno. Zaskoczył mnie też wynik Brauna. 

No i na koniec pewności nie mam ale wierzę, że pis jednak będzie wył. 😄

Edytowane przez hubertuss