Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przeciez mamy wyzwoliciela narodu uciemiezonego ,po- wybawce, wszechobecnie nam panujacego ,pana i wladce donalda! krola Donalda! on nam pomoze, obiecal ze obnizy cene pradu, gazu, paliwo bedzie tansze niz mleko 😂 on nam pomoze! jego ekscelencja donald! wierzy w ciebie caly narod, krzyczacy jednym glosem " Wierzymy"!

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

przeciez mamy wyzwoliciela narodu uciemiezonego ,po- wybawce, wszechobecnie nam panujacego ,pana i wladce donalda!

taki który  doprowadza wszystkie państwowe spółki do bankructwa , ba rozmawiałem z S lasów państwowych mają ok 300mln strat a do końca roku otrzą się     o MLD strat  wszystko było by ok gdyby jakaś dekoniunktura albo coś ale oni wycinają masowo  więcej  ...  jakieś tajne umowy są nie można dowiedzieć się cenny nic , a pewnie sprawa wygląda tak jak z ORLENEM jsw itp  dajemy ukrom za darmo 

• Like 1
Opublikowano

chyab drewno do naszych przyjaciol zza odry wysylaja. jakos pis handlowal, kasa byla, szlo na xhiny, dobrze placili ,to k...a po co to po-lglowki zmieniali?! to partia nienawidzaca polski,polskosci,nas jako ludzi. oni brzydza sie nami! ile jeszcze tej cholocie zostalo?

• Like 2
Opublikowano

pisowski lumpenproletaria,trolle, niedojdy i zwykle swiry po nocach nie moga spac..bidny personel psychiatryka ..nastepni na elektrowstrzasy 😂

alfons z menda pod 100% zdobeda w komisjach specjalnych ..

8 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Zawsze ty w tyle...

Nawet to dziś że strażą...

Chłopie...jaki ty wkład wniosłeś by się szczycić że gdzieś ktoś coś obok ciebie...

Chwal się co ty uczyniłeś...ja nic, ale ty jeszcze mniej ..😆

nie badz skromny -dzieki takim jak ty zostaliscie w tyle 😂 twoj wklad w zacofanie jest nieoceniony 😂

gdzies bedzie spis wozow strazackich w gminie -jak znajde to porownamy.

na szybko -ile macie drabin ?? lekkich wozow bojowych ?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, nie napisał(a):

tvn24
Ryszard Cyba, który został skazany w 2010 roku za zabójstwo Marka Rosiaka, nie przebywa już w szpitalu psychiatrycznym, a w domu pomocy społecznej.

Image

kataryna
Ktoś tam powinien przeprosić i wylecieć. 15 miesięcy u władzy a nawet nie umieją wyjaśnić jakim cudem zabójca wziął wypiskę i wyszedł między najsłabszych pensjonariuszy.

dobrze wiedzą, nic się nie dzieje samo

wiedzą, że przegrają wybory i szukają każdej opcji, np. dzisiejszy zmyślony cyber atak na po

Późno ci partyjny przekaz dnia podesłali. Chłop ma rozum owcy. Po co ma siedzieć w pudle jak on nawet nie rozumie, że kibluje. Jaką wypiskę on wziął? On nic nie jest w stanie wziąć. Zaawansowana choroba otępienna. Z nim nie ma możliwości logicznego kontaktu. Naprawdę pisowskiego kitu już nikt nie łyka. Te próbowanie gry na trupach męczenie urzędniczek a Nowogrodzki i tak nie wygra.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, jacus napisał(a):

szybko -ile macie drabin ?? lekkich wozow bojowych

Nie twoja to zasługa.

Próbujesz tylko czyimś blaskiem świecić...

Póki co to kupką gnoju, płotem z palet i śmietnikiem we wjeździe...

Słabe to....wyróżnienie...😆

Opublikowano

Dopiero obejrzałem wczorajszą aferę Giertycha z Kaczyńskim bo tak wszędzie trąbią, widzę że Giertych to odżył niesamowicie , jeszcze kilka lat temu umierającego wywozili z domu jak policja pukała  do jego drzwi😂

• Like 4
Opublikowano

https://strefaagro.pl/ukrainskie-rolnictwo-stawia-czola-wojnie-i-szykuje-sie-do-ue/ar/c8p2-27420263

jak zwykle dej deje coś chcą , oczywiście z wielka narracja pokrzywdzonych licząc że nikt nie pamięta jak to wygladało a fakty sa takie że jak kacap w 2021 roku zamknął morze czarne to kołchoz niuni jewropejskiej otworzył granicę dla uryńskiego syfu bo jak te banderowskie bidulki będa sprzedawać zboże , oczywiście po dwóch tygodniach od zakazu już sie dogadali i mogli dalej eksportować przez morze czarne ale juz granic z UE nie zamknieto i zaczeło sie eldorado w pozbywania sie syfu na wielka skalę głównie do PL . 

Następna sprawa że te biedne uryńskie ronictwo miało sprzedawać zboża za granicę a pieniadze miały iść przez specjalne konto by pobrać podatek wojenny ale to tałatajstwo nie zamierzało nic płacić i 90% środków nie trafiło na konto tylo obeszło bokiem - a nam wmawiano jak to mus wysyłania zbóż do Polski bo oni "wojnu wojują" i potrzeba pieniędzy ale jak widać to dej dej dej ma dawać cały świat by by nie banderowcy .

Jak jeszcze doliczyć to że afera poganiała aferę , świadectwa sanitarne można było kupić za flaszkę , korupcja to ich chleb powszedni to na logikę na granicy z banderlandem powinien stać mur i to wyższy niż z Białorusią .

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Późno ci partyjny przekaz dnia podesłali. Chłop ma rozum owcy. Po co ma siedzieć w pudle jak on nawet nie rozumie, że kibluje. Jaką wypiskę on wziął? On nic nie jest w stanie wziąć. Zaawansowana choroba otępienna. Z nim nie ma możliwości logicznego kontaktu. Naprawdę pisowskiego kitu już nikt nie łyka. Te próbowanie gry na trupach męczenie urzędniczek a Nowogrodzki i tak nie wygra.

Ktoś z twej rodziny, odwiedzałeś go bo widzę sprą wiedzę masz na jego temat ?🤔

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano

Panowie, obroncy Konstytucji, zaciekle tutaj na forum broniacy obecnego rzadu i koalicji głupoty, to czasami tzw. oplacane przez partie "najemnicy"? bez urazy za nazwe, ale chyba tak sie okresla ludzi , którzy walcza za pieniadze dla parti? czasem zadajemy im konkretne pytanie, np. czy rafał bedzie smodzielnym prezydentem, czy marionetka tuska, a oni w odpowiedzi pisza : przeciez duda byl marionetka kaczynskiego! Gdyby to byly zwykle osoby, piszace od siebie to nawiozaly by jakas polemike? zastanowilyby sie. inaczej ejdnak sie zachowuja, nielogicznie. Czy to nie podejrzane?

• Like 2
  • Thanks 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, marulekk napisał(a):

Dopiero obejrzałem wczorajszą aferę Giertycha z Kaczyńskim bo tak wszędzie trąbią, widzę że Giertych to odżył niesamowicie , jeszcze kilka lat temu umierającego wywozili z domu jak policja pukała  do jego drzwi😂

Odżył i Jarka wczoraj rozjechał na mównicy. Mów mi wuju hehehe.. 

2 godziny temu, GRZES1545 napisał(a):

Ktoś z twej rodziny, odwiedzałeś go bo widzę sprą wiedzę masz na jego temat ?🤔

Wystarczy słuchać mediów. Żadna to spora wiedza. Po co trzymać w pierdlu chłopa który ma rozum owcy i nawet nie wie że kibluje. Jak taniej zrobi to psychiatryk.

Godzinę temu, witejus napisał(a):

On ma ,,wiedzę" na każdy temat.

W przeciwieństwie do ciebie który np myśli, ze kopalnia złota nie może zbankrutować. Ty próbujesz próbujesz ale i tak wyjdzie żeś noga z każdej dziedziny.

13 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

Panowie, obroncy Konstytucji, zaciekle tutaj na forum broniacy obecnego rzadu i koalicji głupoty, to czasami tzw. oplacane przez partie "najemnicy"? bez urazy za nazwe, ale chyba tak sie okresla ludzi , którzy walcza za pieniadze dla parti? czasem zadajemy im konkretne pytanie, np. czy rafał bedzie smodzielnym prezydentem, czy marionetka tuska, a oni w odpowiedzi pisza : przeciez duda byl marionetka kaczynskiego! Gdyby to byly zwykle osoby, piszace od siebie to nawiozaly by jakas polemike? zastanowilyby sie. inaczej ejdnak sie zachowuja, nielogicznie. Czy to nie podejrzane?

Fajnie się tu opisałeś.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, hubertuss napisał(a):

Fajnie się tu opisałeś.

jeśli masz tak ripostować nie ripostuj wcale bo tylko swojej i tak już tu wysoce wątpliwej wiarygodności szkodzisz.

uwiarygodniłeś tylko słuszność podejrzeń wobec których taka odpowiedź jest tylko emanacją bezsilności.

przecież zachowałeś się dokładnie tak jak @Siedzacybyk to zdefiniował

54 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

czy rafał bedzie smodzielnym prezydentem, czy marionetka tuska, a oni w odpowiedzi pisza : przeciez duda byl marionetka kaczynskiego! Gdyby to byly zwykle osoby, piszace od siebie to nawiozaly by jakas polemike?

"no brraaawo"
momentami uważałem Cię za sensowny materiał na ew najemnego trolla no ale po tym
no nie licz na moje referencje ;)

masz jakiś gorszy dzień czy co? bo zwykle ... no bywało lepiej

xD

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

tak czy inaczej to te ośrodki dla przybłędów z państwowych pieniędzy i czy nie jest to argumentem za unikaniem na ile sie da takiemu pańµstwu płacenia podatków jeśli tak mają być wykorzystane?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Siedzacybyk napisał:

chyab drewno do naszych przyjaciol zza odry wysylaja. jakos pis handlowal, kasa byla, szlo na xhiny, dobrze placili ,to k...a po co to po-lglowki zmieniali?! to partia nienawidzaca polski,polskosci,nas jako ludzi. oni brzydza sie nami! ile jeszcze tej cholocie zostalo?

Akurat z za Odry to przyjeżdża tylko już C24 albo w ogóle BSH. A Chiny? od zgoła 8 lat są gdzieś na trzecim miejscu. Niemcy to główny kierunek eksportowy nieprzetworzonego drewna. Co ciekawe to Austriackie bywa tańsze..

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, marulekk napisał(a):

peruka dodaje mu odwagi xD

Za 2 lata wróci do Włoch

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jestem zwykłym obywatelem, przez nikogo niestety nieoplacanym. szkoda, zawsze by pare groszy wpadło. Choc w sumie brzydze sie konfidencja, a juz tym bardziej braniem za to pieniedzy. Pewnie nie podjalbym sie pracy dla agitowania, to nie maja bajka.

Napisaem ,ze nie da sie rozmawiac na konretny temat, bo odpowiedzi sa kierowane w kogos innego, skrecaja w inna srone. Czasem ma wrazenie , jakbysmy rzucali grachem o sciane, no moze fasola  :) Przeciez nawet ja mam wiele zastrzezen do poprzedniego rzadu, ci natomiast do obecnego nie maja zadnych. Jakbysmy zyli w swiecie idealnym, bajkowym, az zal ze rudy nie rzadzi od 2015, byc moze juz zadzdrosciliby nam Japonczycy!

Edytowane przez Siedzacybyk
  • Like 2
Opublikowano
Siedzacybyk napisał:

uwazasz ze oprócz lekazy i inżynierów, przyjada do nas bogaci murzyni, a moze i jakiś książe z filmu? od jakiegos czasu coraz mocniej mnie zadziwiasz ! może to tvp-po Cie tak zmienia?

Poco to pitolenie. Ludzie z wykształceniem też jadą ale to kierunki szlaków tureckich a nie podlaskich bagien. Inżyniery tośmy na tych szuszwoli wołali z racji drabin i podkopów z początku.

Siedzacybyk napisał:

Jestem zwykłym obywatelem, przez nikogo niestety nieoplacanym. szkoda, zawsze by pare groszy wpadło. Choc w sumie brzydze sie konfidencja, a juz tym bardziej braniem za to pieniedzy. Pewnie nie podjalbym sie pracy dla agitowania, to nie maja bajka.

Napisaem ,ze nie da sie rozmawiac na konretny temat, bo odpowiedzi sa kierowane w kogos innego, skrecaja w inna srone. Czasem ma wrazenie , jakbysmy rzucali grachem o sciane, no moze fasola  :) Przeciez nawet ja mam wiele zastrzezen do poprzedniego rzadu, ci natomiast do obecnego ie maja zadnych. Jakbysmy zyli w swiecie idealnym, bajkowym, az zal ze rudy nie rzadzi od 2015, byc moze juz zadzdroscilaby nam Japonia.

To możeee... Wskaż co oprócz: "pieniadze były a teraz ich niema" ma do zaproponowania obecna opozycja? Tu niema mądrych. Poszaleliśmy na kredyt i przychodzi właśnie do jego spłaty. Ot co...

• Thanks 1
Opublikowano

ani jedno ani drugie
"inżyniery" ma genezę wcześniejszą niż się na białoruskiej granicy stada dzikusów pojawiły

a z kolei jeśli lobbujecie za usprawiedliwianiem jakoby to rynek pracy ta imigracja ma ubogacać to pchanie młodych byczków w rejony pustelni gospodarczej już całkiem ukazuje aż rozpaczliwie bezsilna stronniczość w udowadnianiu osłowi że jest wielbłądem

no chyba że chcecie udowadniać widoczność bezsprzeczną skutków ocieplania klimatu jakoby to nie tylko w polskich lasach się małpy ale i murzyny już zaplęgły :P

xD

• Like 1
Opublikowano

Takim az dobrym ekonomista nie jestem, bo co tu ukrywac, kariery miliardera nie zrobilem, nawet milionera nie zrobilem. Kredyt zaciagajac obligacje, a pozyczajac w bankach zagranicznych to tez 2 rozne kwestie. W starym programi "plus-minus" o tym mowili. Pozyczajac np. dolary załóżmy 1 miliard, do splaty mamy 1,2 miliarda. nigdy nei jestesmy w stanie splacic tych 200 milionow, jesli nei produkujemy obcej waluty. Jestesmy w tzw ciaglej splacie. Zapozyczanie sie wewnatrz struktur jest bezpieczniejsze, choc i tak pokolenia beda to splacac. No ale tak robia wszystkie panstwa, taka chyba jest droga rozwoju.

Myślę, żę tak naprawde zadna partia nie pokazuje nam sensownej drogi rozwoju, bo ani pis ani po w tym nie górują. Całą kampania od kiedy pamietam opiera sie na klamstwach i demagogi. Moge jedynie ocenic stopien rozwoju po rzadach, wedlug mojej oceny. To po pis bylo widac, ze cos sie rusza. obecni to typowy hamulec. Dlatego jestem ich przeciwnikiem.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

taka chyba jest droga rozwoju.

praktyka pokazuje coraz już wyraźniej że to droga do regresu i zapewne upadku na skalę dawno o ile nie nigdy jeszcze nie spotykaną

bo logika to twierdziła już na samym początku i dlatego nawet w tej durnowatej xujni poustalano progi dopuszczalne zadłużenia które i te są właśnie łamane

kula bałwania zaczyna nabierać rozpędu

Edytowane przez dysydent
  • Like 1