Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał(a):

No nie działa, nie tylko to twoje ,ale nie widać tego co inni wklejają, ale też nie zawsze  wszystko tylko czasem.

Kur...Co jest, blokują niewygodne informacje ? Chodzi o dopłaty, w 2028 r ma już ich nie być, rozmowy i decyzję już zapadają w UE 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pawel885 napisał(a):

Po rozmowie Trump/Zeleński Tusk krzyczał że obiecuje pomoc dla Ukrainy 

Chyba niemieckie hełmy im zawiezie , tyle Niemcy mogą " pomóc" 

Bo wszystko inne idzie ciężarówkami ...

Ale na Rosję 😆

Nie krzyczał tylko napisał, ze wspiera prezydenta i naród ukraiński to gdzie tu atak? Ty czy @nie sami siebie ośmieszacie tymi bredniami z tym atakowaniem. Ale ludzie widzą co się dzieje i nie kupują tego0 kitu.

1 godzinę temu, marks50 napisał(a):

Zniosa dopłaty do hektara dla wszystkich  i to od 2028 roku a wstawią system dopłat za zielony ład dla nielicznych i bedą trąbić jak z dotacjami na ciągniki że rolnicy dostają a ze tylko część z tego skorzysta to przemilczą . Niestety kołchoz może nie wytrzymać do tego 2028 roku bo w kołchozie opłaca się byc tylko Niemcom i Holendrom , reszta traci a przy upadajacym kołchozie bedzie tylko tracić . Jak jeszcze doda że kołchoźnicy wprowadzaja debilorozwiazania ,zielonoładowe, ekologiczne, emigracyjne,prawne a teraz jeszcze bedą zapewne pracować nad rozwiazaniami obronnymi to nie ma takich pieniędzy by ten kołchoz sie toczył a do tego trampek powiedział wprost że UE powstała by być konkurencją dla USA tak więc spodziewajmy się w najbliższym czasie ataku na gospodarkę kołchozu i wtedy popłyniemy z falami Renu .Niestety kołchoz zaczął sie sypać od 2008 roku i euro było przyczyną tego tak więc UE uratuje tylko powrót do narodowych walut i rezygnacja koncepcji państwa UE pod przewodnictwem niemiaszków ale jak widać sie na to nie zanosi więc kołchoz padnie jak PGR u nas .

Zielony ład zaakceptował Morawiecki na życzycie w grudniu 2021 a wprowadzał Wojciechowski wasi politycy z piu. Głosowaliście na nich. Gotowego projektu jeszcze nie ma ale może pozwoli to uszczelnić system dla tych którzy faktycznie uprawiają ziemię.

Nie zniosą dopłat a zmienią ich system. To zupełnie inne znaczenie ma. A ciemnocie próbuje się wmówić, że w ogóle kasy nie będzie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
37 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A po co dorastać?

Bo seks jest dla dorosłych?

19 minut temu, hubertuss napisał(a):

A ciemnocie próbuje się wmówić, że w ogóle kasy nie będzie.

łooooo znowu do mnie?

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

I z czego radość? CO Tuskowi od tego ubyło? Musk powiela dyrdymały i się dobrze bawi a wy myślicie, ze się wami przejmuje jak Trump Dudą z którym gadał 7 minut a miał goliznę 

na pewno nie ubyło za ciemny elektorat , rozumu im nie przybędzie 

• Haha 1
Opublikowano
38 minut temu, jahooo napisał(a):

ci, co pokazują palcem, że na ukrainie jest korupcja i złodziejstwo, niech rozejrzą się dookoła - takie samo jest w UE, tylko obwarowane legalizującymi przepisami, bo podatki od "ekologii" tonic innego jak zalegalizowane złodziejstwo, te wszystkie ETS ETS2, ETS3 aż do ETSX. Tak samo z wszelkimi dotacjami fundacjami itp. To po prostu złodziejstwo pod płaszczykiem ustanowionego dla złodziei prawa

W UE do tego zmierza że na razie okrada w białych rekawiczach rzekomymi podatkami a potem ich malwersacją na projekty na których zarobią znajomi królika ale skoro ludzie nie reagują bo jedynymi protestujacymi są rolnicy a obecne protesty jak KODy czy teraz na Słowacji to są by ten system okradania trwał i jeśli ktoś podniesie ręke na ten system będa opłacane protsty aż obala polityka który sie sprzeciwia . Fico wyszedł etsów i dziś ma protesty uryńcówi kodomitów opłaconych przez kołchoz , to takie bolszewickie bojówki atakujące każdego kto podważy istnienie systemu. 

Do ukrainy jeszcze nam daleko bo oni kradną bez rękawiczek , zajumaja pomoc, broń i sprzedaja jak zwykła mafia , do tego na razie nie ma u nas czystek jak robili na urynie banderowskie i Azowstalowskie bojówki .Wymordowali 16 tys kacapów na wschodniej urynie takie sa fakty i zaraz banderowiec hubertowiec nazwie mnie ruska onucą i ze kłamie ale to nie moje stwierdzenie a Leszka Milera i jak redaktor próbował go zdyskredytować że powołuję sie na ruska propagandę to Miler odpowiedział że to jest raport ONZ a nie ruska propaganda - tak proszę państwa Europa obecnie pomaga małym faszystom na ukrainie i o ile uryńce sami sie zorientowali że znów im czystki etniczne wymkneły z opanowania to napisali ustawę delegalizującą Azowców by sie jakoś wybielić i odciąć niestety banderowce nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za mordowanie kacapów i fakty sa teraz takie że żebrzeński nie przeprowadził denazywikacji na banderowcach wiec to zrobi kacap .

Tak więc że korupcja w kołchozie jest to fakt nawet rumuńska posłanka która prowadziła śledztwo w sprawie skorumpowanej uli fon nogaj w dziwnych okolicznościach umarła i nikt pruskiemu nasieniu nic nie zrobił i dalej kradnie . Tak wygląda kołchoz UE i jak u Orwella w "Folwrku zwierzęcym" raz bedziemy spogladać na uryńców raz na elyty UE i za chwile nie zobaczymy różnicy bo wszyscy okażą się świńmi .

Opublikowano
31 minut temu, mirro napisał(a):

łooooo znowu do mnie?

Oj już tak nie tłumacz, że boisz się, że ci dopłaty zabioro.😄 Bo i tak nie uwierzę.😄

Opublikowano
Godzinę temu, mirro napisał(a):

No kuźwa jak dzieci, Dosłownie jak dzieci.

to nie ja rogi tomusiowi przyprawilem.naprawde nie ja 🤣

Godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

Kur...Co jest, blokują niewygodne informacje ? Chodzi o dopłaty, w 2028 r ma już ich nie być, rozmowy i decyzję już zapadają w UE 

ale maja byc z budzetow krajowych.

33 minuty temu, mirro napisał(a):

łooooo znowu do mnie?

co to znaczy doroslosc ??

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał(a):

co to znaczy doroslosc ??

Dla faceta? A no masz przynajmniej trzy włosy na klacie, lekko pokiereszowaną twarz i lekko capiące nogi. Warunek drugi jest opcjonalny , ale sa za to punkty dodatkowe,

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, marks50 napisał(a):

I to z czasem może się zmienić bo że chcą otworzyć urynę że chcą otworzyć się na merkosul to wiedzieliśmy i potencjalny krowiarz wie że ani w Brazylii nie ma skalowej produkcji mleka ani na urynie bo dopiero budują obory i ewentualny problem mleka przy otwartym rynku wystąpi dopiero za 20 lat ale wczoraj ula fon nogaj podpisała porozumienie z Indiami o wolnym handlu i tu już problem może być bo tam mleka produkuja pod korek. Niby kraj liczebny i wszystka żywność swoja powinien zagospodarować wewnątrz ale jak bedzie miał mozliwość sprzedać np. mleko w proszku do UE pięciokrotnie drożej to sprzeda jak to było za komuny u nas produkowaliśmy cukier , mieso i za dewizy było sprzedawane a ludziom kartki wydawali bo braki w sklepach . to samo będzie z Indiami że będą sprzedawać do kołchozu UE a  siebie Indusi nie dojedzą .Stary sprawdzony system tak obkraść biedny kraj jak niby nie a z czego .

Do tego fon nogaj podpisała umowy o swobodnym przepływie handlu maszynami , technologiami itp. 

Do tego 3 wariatnem jest podpisanie umowy o swobodnym przepływie ludzi , wiedzy , wymiany studenckiej oraz pracowników tak więc kłopot napływy afrykańczyków mamy z głowy ale za to beda nas atakować Indianie :) , to dopiero bedzie problem bo tam 1,7 mld luda i to z perspektywa wzrostową a nie jak chińcyk 1,5 mld i tam zaczął się problem demograficzny jak w UE .

Te niemiaszki nie próżnuja w eksterminacji europejczyków 

Czyli Niemcy mają cały czas problem z tanią siłą roboczą a zdolnych studentów zostawią u siebie.

3 godziny temu, witejus napisał(a):

Co to jest? cenzura ,czy co innego?

Błędy techniczne na forum..

3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

I z czego radość? CO Tuskowi od tego ubyło? Musk powiela dyrdymały i się dobrze bawi a wy myślicie, ze się wami przejmuje jak Trump Dudą z którym gadał 7 minut a miał goliznę 

. Nowgrodzki może już się Mentzena obawiać i tyle w temacie.

Już wiemy że Duda zrobił sobie wycieczkę. Nie musisz prawie w każdym poście o tym pisać :ph34r:.

Skoro tak to Trzaskowski powinien się jeszcze bardziej bać. Tyle tygodni kampanii i zaledwie 30 % poparcia, taki kandydat.

1 godzinę temu, jacus napisał(a):

byles gdziekolwiek w europie  wsioku ??

Mania wielkości. Polska A. Mitoman.

Opublikowano
4 minuty temu, dsbh napisał(a):

Już wiemy że Duda zrobił sobie wycieczkę. Nie musisz prawie w każdym poście o tym pisać :ph34r:.

Skoro tak to Trzaskowski powinien się jeszcze bardziej bać. Tyle tygodni kampanii i zaledwie 30 % poparcia, taki kandydat.

Mania wielkości. Polska A. Mitoman.

To pokazuje jak Trump traktuje Polskę. Jak o nas mówi to zaraz dodaje, że nas lubi jesteśmy fajni - bo płacimy. Trzeba wam zakochanym w Trumpie to przypominać. Duda 7 minut i won. Przyjaciel.

Trzaskowski nie ma co się bać. Mu poparcie nie spada. Natomiast Nowgrodzkiemu spada. Może go zastąpić Mentzen w drugiej turze a to Trzaskowskiemu jeszcze bardziej ułatwi zwycięstwo. Mentzen będzie miął trudniej przekonać elektorat centrowy.

Opublikowano
15 minut temu, hubertuss napisał(a):

Śmiechem żartem pamiętajcie ,że jak UA padnie do PL ruszy jeszcze większa fala uchodźców niż 2022. To będzie taki bonusik od Trumpa dla nas.

No tak, do panienek które tu już są wrócą panowie z frontu 🤦‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

wrócą panowie z frontu 🤦‍♂️

Wrócą panowie z frontu z zniszczoną psychiką, często niezdatni do normalnego życia, którzy swojej drogi mogą szukać w gangsterce ...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

No tak, do panienek które tu już są wrócą panowie z frontu 🤦‍♂️

Oby się nigdy nie sprawdziło ale zobaczysz jak będą wracać. 2022 to będzie pikuś. Ja wiem, ze wy nie ogarniacie trudno obyśmy się nigdy nie przekonali.

16 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wrócą panowie z frontu z zniszczoną psychiką, często niezdatni do normalnego życia, którzy swojej drogi mogą szukać w gangsterce ...

Oni nie ogarniaj, żyją w bańce swoich iluzji o świecie. Który rozumieją nie takim jakim jest tylko takim jakim wg nich jest.

Mieliśmy falę w 2022 gdzie zajęcie UA było nie wielkie a oni nie rozumieją co będzie gdy RU zajmie całą UA zwłaszcza zachodnią A jeśli front się załamie jest to bardzo realne. Być może dlatego Trump zrobił ustawkę z Zalenskym by nic nie podpisać bo jak pisał mirro Putin ma to wszystko gdzieś. On już może teraz chcieć całej UA> Możliwe nie możliwe czas pokaże.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
42 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ktoś gdzieś już o tym mówił i przestrzegał 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał(a):

Ktoś gdzieś już o tym mówił 

Wojna niestety niszczy ludzi, likwiduje niektóre odruchy "człowieczeństwa". Człowiek który kilka miesięcy lub lat spędził w okopach nie jest tym samym człowiekiem który szedł na tą wojnę ...

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, hubertuss napisał(a):

Oby się nigdy nie sprawdziło ale zobaczysz jak będą wracać. 2022 to będzie pikuś. Ja wiem, ze wy nie ogarniacie trudno obyśmy się nigdy nie przekonali.

To niestety ale realna przyszłość, kto nie ogarnia ? Chyba Ci co wierzą że Ktokolwiek będzie się Polakami przejmował. Prowokacji i gangsterki już z udziałem banderowców mamy dużo. 

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jacus napisał(a):

nie masz radia ??? posluchaj jego audycji..

to twoje przeciwienstwo -ty tak wysoko w kosmos latasz jak on na ziemi stoi.

widzę w dobrym zdrowiu jesteś jeśli chce Ci się przyebać do kogoś tylko po to aby takie ... co to ma być?
aniś mi czy komukolwiuek co tym mendowaniem wyjaśnił a i dowcip mizerny bo setny raz to samo powtarzasz... eee tam
prywatnie musisz być niezłym kawałem mendy i u takich nikt się w niczym nie zapomoże a z resztą i nie masz nic do zaoferowania bo żadnej wartościowej Wiedzy u Ciebie na tym forum ani rolniczej ani żadnej innej nie przypominam sobie abym natrafił to wiesz co? jeśli tylko na tyle Cię stać co tym razem to weź mi d.. nie zawracaj swoimi mizernymi popisami co niby mają być dowcipne a częściej wychodzą Ci źenujace i dopiero jak co naprawdę dobrego wymyślisz; a potrafisz, to wtedy
nno dobra bo prawie mnie to rozbawiło jeśli czytelników Lema od razu uznajesz za kosmonautów
( @mirro, @12Pafnucy - czytacie to? ;) xD )

a co do Wałkuskiego to rzeczywiście; gość zadał jak najbardziej sensowne pytanie o wiele sensowniejsze jak ta reszta tej całej pyskówki z tej parady buców na cały świat transmitowanej. Te buce nie zasługuja na tak poważne  traktowanie jak muszą je traktować tacy Wałkuscy, my wszyscy i do tego jakieś inne mendy w czysto technicznym pytaniu czy amerykański prezydent obecny jest bardziej prorosyjski niz poprzedni potrafią się dopatrzyć prowokacji na miarę rozpętania trzeciej wojny światowej.

mądrość nie jest potrzebna po to by radzić sobie z madrymi a z głupcmi i zawsze trafi się taka banda głupców na których nie ma takiej mądrości aby sobie z nimi poradziła

btw - przekaż swoim sąsiadom moje wyrazy współczucia za Twoje sąsiedztwo :P

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wojna niestety niszczy ludzi, likwiduje niektóre odruchy "człowieczeństwa". Człowiek który kilka miesięcy lub lat spędził w okopach nie jest tym samym człowiekiem który szedł na tą wojnę ...

W latach 2006-2007 będąc w wojsku sam się o tym przekonałem. Miałem styczność z 3 grupami żołnierzy po misjach w Iraku oraz Libanie. Jedna grupa szkolącą się w jednostce to dosłownie psychole, oficerowie nawet nie zaczepiali ich. Słuchali praktycznie jednego dowódcy. A na oddziale co tam się działo 🙆‍♂️  

Opublikowano

A ty dalej obsesja. Ja ci pisze, ze w przypadku zajęcia całej UA przez RU co jest realne przy załamani frontu. PL zaleje cała masa jak chcesz banderowców. A ty się cieszysz, że Trump zrobił ustawę na której zbeształ Zalenskego bo jest banderowcem. Bo wg ciebie uj z Polską grunt, że banderowcy dostaną pop d. 

Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

ale maja byc z budzetow krajowych.

nie z budżętów krajowych , dalej z UE tylko nie bedzie wyszczególnione pomocy ile można wykorzystać na rolnictwo 

Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Śmiechem żartem pamiętajcie ,że jak UA padnie do PL ruszy jeszcze większa fala uchodźców niż 2022. To będzie taki bonusik od Trumpa dla nas.

w stolicy jest troche problem z wynajmowaniem mieszkań za dużo robi się nieruchomosci , jesli dane są prawdziwe to 10 % ludnosci około 170 tys to Ukraincy więc jeszcze z 50 tys można ,, zaadaptować ''