Skocz do zawartości
  • 22

Ceny pszenicy 2026

Pytanie

5950 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
13 minut temu, Lukas3512 napisał(a):

Tez mnie zawsze to dziwi jakim to forum jest zbiorem wybitnych jednostek podczas gdy średni plon pszenicy w Polsce oscyluje w granicach 5-5.5 tony z hektara. 

idź do lekarza, niech cię zbada

jak gardło zdrowe, też możesz tak mówić, jak wilkołek, że 10t

• 0
Opublikowano
Wicherek napisał:

1 godzinę temu, Bartek23232 napisał(a):

Mówią ludzie ze Gryn i spółka dwóch kolegów z oszukanej wsi przytulili 10mln zł po spotkaniu w Jasionce by siedzieli cicho i cyk raptem pszenica po 70zł i siedzą cicho jak była po 90 zł to protestowali coś w tym prawdy chyba jest. PS nie pytajcie z kąd to wiem bo nie powiem za dużo.

Pewnie jesteś tym drugim

Spokojnie nie jestem tym drugim znam temat od ludzi jestem ja pracuje ogólnie w terenie Lubelszczyzny znam mnóstwo rolników i sam nim jestem a jestem z okolic Bychawy

• 0
Opublikowano

On popełnił błąd popierając Tuska , pisowcy mu tego nie mogą wybaczyć i ciągle robią na jego temat plotki , powtarzam nieprawdziwe plotki   ! ja dzisiaj spędziłem z nim 4 godziny na rozmowach  w małym gronie  ( 7 osób  )  i uwierz mi że to co piszesz to jest bajka

• Haha 1
  • 0
Opublikowano
15 minut temu, Wicherek napisał(a):

On popełnił błąd popierając Tuska , pisowcy mu tego nie mogą wybaczyć i ciągle robią na jego temat plotki , powtarzam nieprawdziwe plotki   ! ja dzisiaj spędziłem z nim 4 godziny na rozmowach  w małym gronie  ( 7 osób  )  i uwierz mi że to co piszesz to jest bajka

I czego te rozmowy dotyczyły jeżeli można zapytać ?

• 0
Opublikowano
W dniu 2.03.2026 o 18:18, banderka napisał(a):

Bierz pod uwagę że musimy wyżywić ileś milionów mord ze wschodu. Ciekawe czy w szacunkach jest to brane pod uwage

Oni już ze swoim zbożem przyjezdżaną , a nawet dużo więcej z upadliny trafia do nas niż by dali radę zjeść ci przybysze którzy są w Polsce 

• 0
Opublikowano
Godzinę temu, Alpacino napisał(a):

I czego te rozmowy dotyczyły jeżeli można zapytać ?

przyszłości rolnictwa

On jutro ma wykład dla profesorów z PAN , naukowcy chcą wysłuchać praktyka

• 0
Opublikowano
3 godziny temu, Tomek90 napisał(a):

Kapkę przecież macie 

Gdzie 

6 godzin temu, wilkołak napisał(a):

Nie słuchaj oszołomów , ale 10 ton na dobrej ziemi to nie jest wyczyn

Jest wyczyn bo możesz dać wszystko ale zabraknie wody i po wszystkim. 

Mam ziemie I-IV i nie raz było rozczarowanie. Samo upalne lato i piekące słońce potrafi zniszczyć plon. Dlatego np i mnie azot w pszenicy może wyrządzić więcej szkody niż pożytku w dawce pow 160 kg

• 0
Opublikowano
45 minut temu, Wicherek napisał(a):

przyszłości rolnictwa

Przyszłość rolnictwa to już nie muszę dalej  dopytywać domyślam się chyba o co chodzi

• 0
Opublikowano
53 minuty temu, Wicherek napisał(a):

przyszłości rolnictwa

325..... zespół radzący jak tu pomóc polskiemu rolnictwu, kolego poplynales po całości, Ty i tym podobni naprawdę wierzycie że takie jałowe dyskusje na poziomie akademickim do czegokolwiek doprowadza???

Od 20 lat takie podobne ciała doradcze doradzają polskiemu sektorowi trzody chlewnej i zobacz do czego doprowadzili albo jesteś niepoprawnym optymistą albo osoba zaklinającą rzeczywistość ( wyrazilbym się bardziej dosadnie ale kultura mi nie pozwala)

• Like 2
  • 0
Opublikowano

Pewnych spraw w gospodarce wolnorynkowej nie da się przeskoczyć. Co by nie zrobić to wyjdzie na to samo. Zaczniemy dotować lub robić embarga? Wtedy mamy nie wolny rynek, i odbije się to jeszcze większą czkawka. U mnie swin już prawie nie ma. Były setki została tylko setka

• 0
Opublikowano
8 godzin temu, kampl napisał(a):

Rozumiem że stwierdzenie ,,gospodarka wolnorynkowa " w obecnej światowej rzeczywistości gospodarczej to był żart!!!

Cena pszenicy 12,5 od 760 netto 

• Like 1
  • 0
Opublikowano
2 godziny temu, ws71 napisał(a):

Rozumiem że stwierdzenie ,,gospodarka wolnorynkowa " w obecnej światowej rzeczywistości gospodarczej to był żart!!!

Cena pszenicy 12,5 od 760 netto 

760 jakaś większa firma ?

• 0
Opublikowano
49 minut temu, Alpacino napisał(a):

760 jakaś większa firma ?

Rola Człuchów w sumie duża firma 

14 minut temu, Tomek90 napisał(a):

W tamtym tygodniu tyle płacili. 

5zl podskoczyło w tym tyg. 

40 zł w ciągu tygodnia 

• 0
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, wilkołak napisał(a):

U nas młyn 750 bez zmian , odstawy na koniec marca

Cena pójdzie jeszcze w górę tylko wiadomo nie od razu według mnie może być w okolicy 900 ale to tak w maju jak się sytuacja utrzyma na bliskim wschodzie dłuższy czas

Edytowane przez Alpacino
  • 0
Opublikowano
1 godzinę temu, wilkołak napisał(a):

U nas młyn 750 bez zmian , odstawy na koniec marca

To słabo młyn tam płaci. 

Godzinę temu, Alpacino napisał(a):

Cena pójdzie jeszcze w górę tylko wiadomo nie od razu według mnie może być w okolicy 900 ale to tak w maju jak się sytuacja utrzyma na bliskim wschodzie dłuższy czas

Wątpię że będzie 900, może ta z dobrymi parametrami, a już napewno nie przez wojnę szybciej przez ewentualną susze. 

Screenshot_20260304_121324.jpg

• 0
Opublikowano
19 godzin temu, Marcinrolnik2022 napisał(a):

Wojna. Kiedy pszenica po 2 tyś. I dopłata do hektara 3 tyś.? Itd.?

W ogóle. Wożą ludzie zboże i w kolejkach na stacjach stoją 

• 0
Opublikowano
5 godzin temu, Tomek90 napisał(a):

To słabo młyn tam płaci. 

Wątpię że będzie 900, może ta z dobrymi parametrami, a już napewno nie przez wojnę szybciej przez ewentualną susze. 

Screenshot_20260304_121324.jpg

Bardzo dobry młyn pszenicy w okolicy 100 km od wyboru do koloru , 3 tyg, kolejka są zapisy , to po co maja więcej płacić, 

Według mnie nie podrożeje , no może 20-30 zł

• 0
Opublikowano
26 minut temu, Damianek20 napisał(a):

Na hasło że na matif cena w górę to odpowiedź że patrzeć trzeba na UA matif nie F. 

Dzisiaj mogą spokojnie patrzeć i na matif