Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli zagłosujecie inaczej pryszczyca zaatakuje niebawem 

Tylko pamiętajcie swoje długopisy 

Opublikowano
2 godziny temu, wojak1986 napisał(a):

Spokojny jak hereford czy lm🤭

Pojeb . Ale nie wiem jak ja to robię że jeszcze mu pasek założyłem jak to z kojca wyciągałem 🤣

Opublikowano

U klasa, co najmniej 27,60 netto na wbc

7 godzin temu, karrol napisał(a):

Decyzję z dobrostanu ktoś dostał??

Dostałem wczoraj, składałem na samą ściółke, biorąc pod uwagę że na oborze mam stałe powyżej 50 sztuk a przyznali raptem 2 tysiące to śmiało mogę powiedzieć że całe te dopłaty inflacja zjadła, moim zdaniem to jeśli nie będzie waloryzacji płatności (a nie będzie bo ma nie być Wpr wcale), to niech biorą te śmieszne płatności, wytyczne, styczne, ograniczenia, plany, rejestry, zakazy i nakazy i nie wyp......ją. 

Opublikowano
1 godzinę temu, maczopestka napisał(a):

Dostałem wczoraj, składałem na samą ściółke, biorąc pod uwagę że na oborze mam stałe powyżej 50 sztuk a przyznali raptem 2 tysiące to śmiało mogę powiedzieć że całe te dopłaty inflacja zjadła, moim zdaniem to jeśli nie będzie waloryzacji płatności (a nie będzie bo ma nie być Wpr wcale), to niech biorą te śmieszne płatności, wytyczne, styczne, ograniczenia, plany, rejestry, zakazy i nakazy i nie wyp......ją. 

A ile się spodziewałeś? 

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, malaczarna napisał(a):

A ile się spodziewałeś? 

Miało być 100 zł do sztuki, a zrobiło się 60 no i połowa sztuk się nie kwalifikuje bo część za wcześnie wyjechała a część za późno przyjechała, wszystkie miały kierunek użytkowania ,,do opasu". Ogólnie stawki nie zachęcają, to samo z dopłatami do materiału siewnego za ubiegły rok 67 ziko, o ile mnie pamięć nie myli, przy cenach za kwintal zaczynających się grubo powyżej 200. Stawki się zdewaluowały i nijak się mają do kosztów środków do produkcji, ale piniendzy ni ma i nie bedzie

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, maczopestka napisał(a):

Miało być 100 zł do sztuki, a zrobiło się 60 no i połowa sztuk się nie kwalifikuje bo część za wcześnie wyjechała a część za późno przyjechała, wszystkie miały kierunek użytkowania ,,do opasu". Ogólnie stawki nie zachęcają, to samo z dopłatami do materiału siewnego za ubiegły rok 67 ziko, o ile mnie pamięć nie myli, przy cenach za kwintal zaczynających się grubo powyżej 200. Stawki się zdewaluowały i nijak się mają do kosztów środków do produkcji, ale piniendzy ni ma i nie bedzie

przeczytaj dokładnie jak z płatnością do danej sztuki jest bo nikt nie mówił że do wszystkich doplaca

Opublikowano
6 godzin temu, maczopestka napisał(a):

To sama ochrona środowiska dojedzie. Dzisiaj z agencji możesz nie brać w ogóle. A ochrona środowiska i tak zrobi robotę 

Opublikowano
12 godzin temu, pedro2 napisał(a):

Złodzieje j**ane z tym dobrostanem. Cyrki. 

Przecież niektórzy tu wypisywali, że hodują dopłaty. Z dopłat będą żyć, więc jak?

• Haha 1
Opublikowano
14 godzin temu, tomek9111 napisał(a):

Ja dostałem dziś decyzje , bydlo musi być 120 dni na stanie oraz do 18m życia.

Bydlak jest na stanie w gospodarstwie od zakupu do sprzedaży więc raczej trochę więcej niż 120dni. Więc dlaczego miałoby się nie należeć... 

A co takiemu powyżej 18msc to już nie potrzeba zapewniać dobrostanu? 

Pojebane zasady i nic więcej nie trzeba tłumaczyć 

• Like 1