Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, jezyk_nh napisał(a):

A siarczan magnezu siedmiowodny pytał kto o cenę ? Ja np kupiłem po 38zł  brutto worek 25 kg. Jak u was ?

Kupiłem ostatnio po 1350 zl/tona 

Opublikowano
13 godzin temu, jezyk_nh napisał(a):

A siarczan magnezu siedmiowodny pytał kto o cenę ? Ja np kupiłem po 38zł  brutto worek 25 kg. Jak u was ?

W czwartek dzwoniła babka z agroloku i chciała sprzedać w wyjątkowej promocji po 74 zł brutto za worek 😂

• Haha 1
Opublikowano

Co w tym dziwnego że kupuje sie nawóz który będzie wyprodukowany, przy całym aucie czesto tak jest , ale to jest zamówienie z ceną , płatność po dostawie, czasem przedpłate robie , jak wychodzi taniej , ale tylko Ampol tak nieraz chce

Opublikowano
2 godziny temu, wilkołak napisał(a):

Co w tym dziwnego że kupuje sie nawóz który będzie wyprodukowany, przy całym aucie czesto tak jest , ale to jest zamówienie z ceną , płatność po dostawie, czasem przedpłate robie , jak wychodzi taniej , ale tylko Ampol tak nieraz chce

A jak dopłaty do zboża i nawozów były to co robili niektórzy 🤭🤫

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał(a):

Prawda jest taka że chciawszy dać nawozu jak książka pisze to dopłat mało żeby pokryć koszty nawożenia. 

To zboża mało by pokryć koszty jego wyprodukowania

Opublikowano
4 godziny temu, Uziu92 napisał(a):

Prawda jest taka że chciawszy dać nawozu jak książka pisze to dopłat mało żeby pokryć koszty nawożenia. 

O czym mowa. Dziś 500kg saletry pochłania dopłaty a gdzie P,K, Ca, Mg, S...

Opublikowano
18 minut temu, XTRO napisał(a):

Mało wiecie jeszcze 

stosowałeś ten nawóz ? opowiedz coś , bo  opisu to może byc dobre rozwiązanie na gleby zasobne w Mg

Opublikowano
19 godzin temu, tommy66692 napisał(a):

Śmiejecie się a handel hurtem w większości tak działa, kupujesz towar za daną cenę którego przeważnie jeszcze fizycznie nie ma 

Nie śmieję się,  tylko napisałem że jak chce to może jak najbardziej sprzedać jeszcze nie wyprodukowany rzepak .

Tak przecież działają kontrakty 

Opublikowano
3 godziny temu, wilkołak napisał(a):

Nigdy nie stosowałem

Przeplacasz KK

2 godziny temu, anto napisał(a):

stosowałeś ten nawóz ? opowiedz coś , bo  opisu to może byc dobre rozwiązanie na gleby zasobne w Mg

Te potasowe dobre, trifos miałem auto to zbrylone dosyć mocno. 

Opublikowano

Trifosgran od ICL, de facto superfosfat potrójny, stosunkowo długo się rozpuszcza (wiem, to nie saletra 😁) Stosowałem zeszłej jesieni, w tym roku poszedł DAP z OCP, to różnica duża, tak samo w porównaniu z Polifoskami

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy przepłacam , nikt tego nawozu mi nie propnował , nie wiem ile kosztuje

Ale on ma 14 % K ,pod buraki ponad tone trzeba dać , to z góry przekreśla ten nawóz ,  duzo magnezu , siarki  wtedy bedzie , nie może wyjść tanio,chyba że kosztuje 400 zł tona

3 godziny temu, Agrest napisał(a):

O czym mowa. Dziś 500kg saletry pochłania dopłaty a gdzie P,K, Ca, Mg, S...

A kto powiedział że dopłaty maja starczyć na nawozy

Edytowane przez wilkołak
Opublikowano

Miwigos jak ty lubisz tłumaczyć jak to jest dobrze. Kiedyś dostawałem 1000 do hektara za co można było kupić tonę saletry, dziś dostaje koło 700-800 do hektara i kto wie ile w poniedziałek kupię za to, bo może znowu po 3000 zrobią, a ty wtedy przyjdziesz i powiesz że tylko głupi czekał do tej pory 

Opublikowano
33 minuty temu, wilkołak napisał(a):

Ale on ma 14 % K ,pod buraki ponad tone trzeba dać , to z góry przekreśla ten nawóz ,  duzo magnezu , siarki  wtedy bedzie , nie może wyjść tanio,chyba że kosztuje 400 zł tona

Zostanie coś z tych buraków przy 28 euro za tonę i kontraktacji rzędu 55 ton? Chyba że masz inne stawki to inna rozmowa

Ja przy tych kwotach obcinam tyle żeby wykopać + - kontrakt, bo inaczej będzie dokładka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v