Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
 20 godzin temu, Badwolf napisał(a):

Właśnie chodzi o to że uczę zawodowo młodzież w wieku +14 lat wiec, zabieram głos. A ty uczyłeś cudze dzieci? Bo jak nie to dlaczego zabierasz głos?

15 minut temu, Badwolf napisał(a):

To jest przestój zaplanowany przez szkołę. 

Wywołałes mnie do tablicy; pracuje długo w prywatnej firmie (+500 ludzi) jak jest postój w okresie świątecznym to masz do wyboru te opcje które wymieniłem. Jest to planowany postój, każdy podpisując umowę ma go wpisanego w papiery. Znam sytuację z dużej cywilizowanej firmy samochodowej z gwiazdą. Były przestoje to im płacili 60 % uposażenia ( podstawy), a tam są duże premie obecności owe+ za wyrobienie normy firmy, więc ludzie grosze zarabiali. Wiec te cywilizowane firmy co takie prezenty ludziom robią to są państwowe firmy.

@Tomasz0611Ewentualnie napisz mi nazwę cywilizowanej firmy co robi pracownikom postoje w pełni platne i jest w prywatnych rękach ? 

zapracowany jesteś

a jeszcze cały dzień forum

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, kopin napisał(a):
 20 godzin temu, Badwolf napisał(a):

Właśnie chodzi o to że uczę zawodowo młodzież w wieku +14 lat wiec, zabieram głos. A ty uczyłeś cudze dzieci? Bo jak nie to dlaczego zabierasz głos?

zapracowany jesteś

a jeszcze cały dzień forum

Nie cały dzień. Tylko gdy jestem w pracy. Prosiłbym żebyś odpowiedział na moje pytanie czy uczysz lub uczyłeś dzieci, że się wypowiadasz?

W jednym masz rację. Zapracowany jestem, żeby rodzina żyła na poziomie i żeby się rozwijac. A nie siedzieć w starych gaciach i dziadowac

10 minut temu, Gimmeshelter napisał(a):

Haha przecież od razu został wyśmiany bajkopisarz 🤣🤣 

Rozumiem że poczułeś się urażony? Żonka w edukacji robi czy ty dziadujesz?

Edytowane przez Badwolf
  • Haha 2
Opublikowano

Nawet w ikea jak mają przestój dwa tygodnie to zabierają 10 dni urlopu i wtedy płacą normalne wynagrodzenie. Nie wiem gdzie tak jest że za przestój płacą normalną kasę . Tylko na państwowych etatach. 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Grzesiu90209 napisał(a):

Jak to rozdzielasz? Jakim palnikiem spalasz?

napiszę ci na priv bo ty kilku debili będzie się wiecznie nad tym rozwodzić 

Opublikowano
3 godziny temu, Gimmeshelter napisał(a):

Po prostu mam uczulenie na takich farmazonów, a śmierdzisz nim na kilometr 😁

Rozumiem że krytyka siadła po same kule. Pewno miałem rację, żonka nic nie umie i do tego nie radzi sobie nawet z dziećmi w szkole... Ok. Rozumiem że to jest twój sposób na dyskusję, ponieważ brak ci argumentów i zwyczajnie w świecie jesteś za głupi. 

Nie wiem jak ja przeżyje, że jakiś przegryw życiowy ( jak galan) tak sobie o mnie myśli. Myśl tak nadal a tymczasem; " psy szczekają, karawana jedzie dalej"

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Stach123 napisał(a):

Napisz jeszcze że że byłeś ochraniażem papieża ,  posłem i pobudowałeś plac zabaw  dla dzieci jak  ksiek ze szkolnej   

Takiej bujnej fantazji jak ty nie mam. Zainwestuj w słownik😆 

Opublikowano
Godzinę temu, Marl napisał(a):

Czytając te komentarze, widać, że "świateczna atmosfera" się udzieliła na tym forum :/

Choinkę jedzcie wybierać, czas juz wyluzowac na tym forum! 

przecież połowy stron by tutaj nie było gdyby na siebie wzajemnie nie jechali, uprzejmości można wymienić w 3-4 wiadomościach i tyle, a oni tutaj piszą już którąś stronę.

Tak to jest jak zamiast pisać prywatnie męczy się tutaj, tak czy siak przydałoby się troszkę wyluzować.

Oprócz choinki wypadałoby kupić nawozy, bo tańsze przecież nie będą 😎

22 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Nie opłaca się 🤣🤣🤣

to ci trzeba przyznać, przy tej cenie choinek wypadałoby pomyśleć o tym interesie, może by i człowiek co zasadził 🤔

Opublikowano
13 godzin temu, Badwolf napisał(a):

I to jest właśnie to. Nauczyciele publicznie narzekają jak to ciężko w pracy. Ile to w domu muszą poświęcać czasu. Ja mam w rodzinie nauczyciela od przedmiotu ścisłego w szkole średniej. Mam styczność z nauczycielami ze szkoły średniej i mówią że w domu mało spędzają czasu nad szkołą. Owszem jak to ktoś nadmienił pierwszy rok jest ciężki, trzeba się zorganizować i nauczyć wszystkiego ( tylko że tak jest w każdej pracy). Jakiś czas temu znajoma nauczycielka narzeka mi jak to źle w szkolei jak się mało zarabia względem biedronki czy okolicznych fabryk. Ja do niej mówię żeby się zwolniła i poszła do tej fabryki na 3 zm za 200 zł więcej albo do biedry, to tylko głupią minę zrobiła i dalej robi to co robiła. Tak wygląda sytuacja w edukacji 

To tak samo mozna powiedzieć o rolnikach.Że niby się nie opłaca uprawiać pola,a i tak się tego trzymają i to robią

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jedni uprawiają   hobby , zaś inni z przyzwyczajenia , zaś inni bo są zadłużeni  na długie lata  czy warto  było się zadłużać .

Edytowane przez galan99
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, lukasz1995 napisał(a):

To tak samo mozna powiedzieć o rolnikach.Że niby się nie opłaca uprawiać pola,a i tak się tego trzymają i to robią

Masz rację, są tacy co wiecznie narzekają, a potem jeden drugiemu podbija dzierżawę albo kupuje ciągnik na kredyt za pół banki. Dlatego ja ciągnę etat + roślinna produkcja. Nie płacze , nie narzekam. Mi się opłaca a nie kosze co roku +4.5 t rzepaku i 9 t pszenicy jak niektórzy na forum

Edytowane przez Badwolf
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v