Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Toż ja dokładnie to samo pisałem kilka lat temu. Jak wlezą do nas,  to stworzyć warunki by mogli bez  żadnych przeszkód a nawet z naszą pomocą  pojechać dalej.  Ależ był wtedy pisowski lament i wycie😆

A byłbyś w stanie ich przenocować w tej ich pielgrzymce, pożyczyć kasę czy wszystko samo miało się zrobić. Ponadto istnieje coś takiego jak mechanizm relokacji.

18 godzin temu, Roman176 napisał:

😉 .😁

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano

to byłyby bardzo proste tematy i grosze w porównaniu z obecnymi nakładami i mozliwymi karami za nieprzyjęcie. Sprawy można załatwiać w sposób inteligentny i wyrafinowany albo prostacki i konfrontacyjny.  

Opublikowano

noooo, propaganda dla prostaków tak właśnie twierdzi ale to musi być dostosowane do deficytów intelektualnych tego grona odbiorców. Syndrom zagrożenia musi być nieustannie wzmacniany.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Ulman napisał:

Syndrom zagrożenia musi być nieustannie wzmacniany.

Wobec tego czymże jest ignorowanie realnego ,potwierdzonego faktami zagrożenia ? A zapomniałem ,na TeVałeNie takich faktów nie relacjonują.😁

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano

wiedziałem, że jesteś tchórzem :D tchórzliwy internetowy trol :D 

odważny tylko wtedy gdy siedzi w domu z rodzicami

co dziennie wypisujesz jaki to odważny jesteś w stosunku do ukrainców a w rzeczywistości na widok spotkanego na ulicy ukrainca robisz w gacie ze strachu :D 

47 minut temu, Ulman napisał:

Syndrom zagrożenia musi być nieustannie wzmacniany.

nie powinieneś publicznie pisać jaką dostałeś diagnozę, ktoś może to wykorzystać przeciwko tobie :D 

Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał:

To mówicie, że prezydent może zdymisjonować Donalda Tuska w ramach autorefleksji

Tak, owszem ale podejrzewam że Pan Prezydent uznaje autorefleksję za dział fizyki albo chemii, bo po tym co odp,erdala raczej wątpię aby znał właściwe tego słowa znaczenie:lol:

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, DTaras napisał:

Byli tacy co próbowali handlować ruską ropą i jak mieli fart to pozostał po nich kamień z inskrypcją. Z ziemią to ta sama branża.

pół świata handluje ruską ropą, nawozami , węglem i pszenicą

Opublikowano (edytowane)

Janusz Schwertner
Profesora Zolla zawsze warto słuchać. Dla mnie to absolutnie czołowy autorytet. A w "Fakcie" mówi tak: "Mam wątpliwość, czy kontrasygnata może być cofnięta przez premiera. Myślę, że decyzja jest nieważna. Nie ma takiej kompetencji premier. Decyzja zapadła i kropka".

nawet tvn i onet widzą, że tusk się zfrajerzył :D 

można powiedzieć, że sam się wydymał :D :D :D niemiecki sługus :D brawo 👏

-------------

W dniu 6 września 2024 r. do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Warszawie wpłynęła skarga na postanowienie Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 17 sierpnia 2024 r. nr 1131.18.2024 w sprawie wyznaczenia przewodniczącego zgromadzenia sędziów Izby Cywilnej Sądu Najwyższego (postanowienie opublikowane w Dzienniku Urzędowym RP „Monitor Polski” z dnia 27 sierpnia 2024 r. poz. 799). Wraz ze skargą wpłynął wniosek o wstrzymanie wykonania zaskarżonego aktu. Zgodnie z zarządzeniem Przewodniczącej Wydziału Orzeczniczego VI skarga została przekazana w dniu 9 września 2024 r.  Prezydentowi Rzeczypospolitej Polskiej. Zgodnie bowiem z art. 54 § 1 i 2 ustawy z dnia 30 sierpnia 2002 r. Prawo o postępowaniu przed sądami administracyjnymi (Dz. U. z 2024 r. poz. 935) - skargę do sądu administracyjnego wnosi się za pośrednictwem organu, którego działanie, bezczynność lub przewlekłe prowadzenie postępowania jest przedmiotem skargi. Organ natomiast przekazuje skargę sądowi wraz z kompletnymi i uporządkowanymi aktami sprawy i odpowiedzią na skargę w  terminie trzydziestu dni od dnia jej otrzymania.

Po przekazaniu przez Prezydenta RP skargi wraz z odpowiedzią na skargę i  aktami administracyjnymi, Sąd podejmie dalsze czynności procesowe w sprawie.

buaaachaaaachaaaaaaaaaaaaaa

peowskie debile :D i ich sądziowskie przybudówki

buachaachachaaaaaaaaaaaaaa

Image

Edytowane przez nie
Opublikowano
Ulman napisał:

23 minuty temu, DTaras napisał:

Byli tacy co próbowali handlować ruską ropą i jak mieli fart to pozostał po nich kamień z inskrypcją. Z ziemią to ta sama branża.

pół świata handluje ruską ropą, nawozami , węglem i pszenicą

Ale nie ruską ropo w rosji...

nie napisał:

Janusz Schwertner
Profesora Zolla zawsze warto słuchać. Dla mnie to absolutnie czołowy autorytet. A w "Fakcie" mówi tak: "Mam wątpliwość, czy kontrasygnata może być cofnięta przez premiera. Myślę, że decyzja jest nieważna. Nie ma takiej kompetencji premier. Decyzja zapadła i kropka".

nawet tvn i onet widzą, że tusk się zfrajerzył :D 

można powiedzieć, że sam się wydymał :D :D :D niemiecki sługus :D brawo 👏

Tego do ten... Każdy może cofnąć podpis tylko nie premier? Czy chodzi o to, że nie było to nigdy realizowane?

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, DTaras napisał:

Tego do ten... Każdy może cofnąć podpis tylko nie premier? Czy chodzi o to, że nie było to nigdy realizowane?

premier jest organem władzy wykonawczym zatem postulujesz że kat ma móc cofnąć wyrok śmierci który już wykonał?
noo poziom abstrakcji godny najszczytniejszych ideałów spotykanych tylko na szczytach xujni o wszechwładzy urzędasa którego nawet Bóg ma słuchać a jeśli nawet nie ma Boga to ma się sam stworzyć i ma być bo tak urzędas orzekł.

opryskałem glifosatem chwasty ale zmieniłem zdanie i uznałem zabieg za zbędny; czy to coś zmieni dla chwastów? a jeśli omyłkowo plantację pszenicy uznałem za chwasty czy to coś zmieni dla mnie?
Jeśli dla urzędasa może coś zmienić podobna analogia to mamy poziom absurdalnej abstrakcji na ile biurokracja oderwała się od rzeczywistości

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Skutki nie zawsze są ostateczne. Możesz cofnąć np daną darowiznę przy czym powstają pewne wzajemne roszczenia. Można podjąć czynność w niekorzystnych warunkach a to znów inna para kaloszy.

Opublikowano (edytowane)

cofnięcie darowizny jest już de facto kradzieżą i tak - ta jest możliwa ale to już będzie kolejny krok w sekwencji a nie cofnięcie do poprzedniego.
W realnej rzeczywistości nie ma czegoś takiego jak pomyłka a tym bardziej możliwość cofnięcia do punktu wyjścia.
To że naprawisz coś subiektywnie zwane błędem co najwyżej daje zasługę za naprawę ale nie zmywa odium błędu
a tłumacząc na "nasze" mamy kolejnego durnia na stanowisku premiera co pierwsze robi a później.. słucha myślących a to czy mamy szansę na kogoś mądrzejszego na podobnych stanowiskach to już jest odrębna sprawa i już tylko nasz problem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Miało być tak pięknie , naprawione prawo i sprawiedliwość a jest bagno dno .

Jak tak można powiadać na obecną władzę .

Krzysztof Bosak: Adam Bodnar DO DYMISJI❗ To człowiek niezdolny do pełnienia funkcji ministra sprawiedliwości!

https://www.facebook.com/watch?v=482606391256298

Koalicja obywatelska .

https://www.facebook.com/watch?v=390641574079058

Koalicja .

https://www.facebook.com/watch?v=1711501132722453

Brawo pseudo -chrześcijański Narodzie Polski, który w wyborach wybierasz zdrajców Nar. Polskiego i agentów obcych państw .

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Co robi płemieł jest praworządne i nie podlega dyskusji, choćby nawet robił kopiuj wklej decyzji które nie były praworządne.

To chyba pod jaki temat rozprawki na studiach filozoficznych by można podsunąc🤭

Ale mnie rozwaliła wczorajsza rozmowa Mazurka z profesorem ekonomii którego jako doradcę do Indii wysyłają.

Dwie sprawy mi utkwiły.

Pierwsza to że mamy super budżet, minister to dobrze spiął 🤣🤣🤣 . No wiadomo deficyt to tylko słowo pisane i nadużywane przez wrogów systemu.

Ale najbardziej mnie rozwaliło stwierdzenie - budżet państwa to nie budżet rodziny, państwo nie musi spłacać długów🤦‍♂️

Są jeszcze chętni na obligacje???🤣

Polecam wysłuchać, bo może ja prosty chłop naprawdę nic nie pojmuję

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

Oooooo to z PiSowskiego projektu "Dwie Wieże" zrobiło sie aż tyle?:lol:

Ooooo @mirro Jak to powiadasz za PiS było źle ale teraz za obecnych , Sądownictwo całkiem upada na dno i to się podoba tobie bardzo .

Czemu nie ,niech będzie jak to było przed laty za czerwonych .  

@mirro Wojsku był Polityczny . Po reformie ten sam typ stał się wychowawczym . Czy ta sama nazwa  , poczyniła że ten typ stał się innym  człowiekiem .

https://www.facebook.com/watch?v=8201286423281528

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Krzysztof Hetman (PSL)

- Narzucenie takiego hasła, że jest to kredyt 0 procent, jest z gruntu fałszywe i kłamliwe. 

Michał Wróblewski Wirtualna Polska

- Czyli Donald Tusk kłamał, mówiąc o kredycie 0 procent? 

K. H. 

- Nie. Teraz to już pan, panie redaktorze przesadził. 

fabryka idiotów działa :D 

---------------------------------

I po Schengen. Szefowa MSW ogłosiła od 16.09. kontrole i pushbacki na WSZYSTKICH granicach Niemiec. Wg minister będą one zgodne z europejskim prawem (tak jak my je rozumiemy?), efektywne i mają zapobiec nielegalnej imigracji i islamskiemu terroryzmowi. 

MSZ Austrii oświadcza, że nie przyjmie żadnego migranta wypychanego z Niemiec: takie jest prawo. Przyjęcie migranta wewnątrz UE może odbyć się tylko za zgodą kraju, do którego jest wypychany. Bierność polskich służb i wypychanie przez DE do PL tysięcy migrantów to kompromitacja.

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)

E tam kredyt 0 %. Angielski sąd odmówił wyjścia za kaucją pisowskiemu złodziejowi. Będzie siedział i kruszał do lutego. Wiać w Anglii też zemsta polityczna Tuska działa. Swoja droga wychodzi znowu pisowskie nieuctwo i głupota. Koleś uciekł do UK bo za mocno wierzył w  brexit i myślał, ze tam go nie sięgnie ręka sprawiedliwości. A brexit nie oznaczał, ze nie może być stamtąd sprowadzony do PL. Nieuk z pisu siedzi Szopa widać mądrzejszy trochę ale pewnie kwestia czasu.

Błaszczak pewnie decyzję angielskiego sądu nazwie zemstą polityczną Tuska.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

@mirro Wojsku był Polityczny . Po reformie ten sam typ stał się wychowawczym . Czy ta sama nazwa  , poczyniła że ten typ stał się innym  człowiekiem

Tiaaaaaa a jak psychologów dali to większość szybko uciekła, bo im się w pale nie mieściło co w Narodzie się dzieje.

2 godziny temu, galan99 napisał:

Sądownictwo całkiem upada na dno i to się podoba tobie bardzo .

Upadek sądownictwa to doświadczyłem osobiście . !0 lat trwało zanim sąd wydał wyrok że goście faktycznie nie zapłacili . Po drodze była duuuuża szansa że z poszkodowanych staniemy się oprawcami. Nawet Polsat zrobił wjazd na kwadrat z pytaniem "dlaczego dręczymy dłużnika".

Opublikowano
18 godzin temu, mirro napisał:

Tak, owszem ale podejrzewam że Pan Prezydent uznaje autorefleksję za dział fizyki albo chemii, bo po tym co odp,erdala raczej wątpię aby znał właściwe tego słowa znaczenie:lol:

podejrzewam, że pan prezydent to z autorefleksji to zna tylko odbicie refleksu światła w lustrze sobie w oczy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v