Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Ulman napisał:

Czytałeś ten artykuł? W którym miejscu jest o tej podwyżce cen cukru o 83%?

Debile pchają nas w wojnę od ponad 2 lat. Dopiero teraz się połapałeś?

Roman, PISałeś o tym jak to wycinają lasy cytując Greenpeace.  To już Ci nie przeszkadza że to lewaki ,dziwolągi ekoterrorysci?

ale drzewo jest wywożone do chin  10X razy tyle ... a wiesz gdzie jest zagłębie meblowe w PL ? 

Polskie Banki PKO i Alior idą na Sprzedaż Kupuje Niemiecki Commerzbank

ciekawe gdzie po kredyt wasze dzieci pójdą ?   

lalalalalalala

lalalalalalala

Kredyt gotówkowy Wrzesień 2024 - [RANKING]

Pożyczka internetowa (RRSO 12,57%)

Logotyp Alior Bank

Oprocentowanie
11,9%
Maksymalna kwota
200 000 zł
Okres kredytowania
od 3 do 120 m-cy
Prowizja
0 %

Oferta sponsorowana
Kredyt gotówkowy 0% prowizji (RRSO 13,24%)

Logotyp mBank

Oprocentowanie
od 12,49%
Maksymalna kwota
200 000 zł
Okres kredytowania
3 - 120 m-cy
Prowizja
0%

Oferta sponsorowana
Kredyt gotówkowy (RRSO 11,40%)

Logotyp VeloBank S.A.

Oprocentowanie
10,85%
Maksymalna kwota
200 000 zł
Okres kredytowania
120 miesięcy
Prowizja
0 zł

Najlepsze propozycje 

Logotyp Citi Handlowy

Kwota do spłaty

24 251,38 zł
RRSO

10,24%
Rata
505 zł
Ikona informacji
Wysoka szansa na kredyt

Logotyp Alior Bank

Kwota do spłaty

24 302,00 zł
RRSO

10,36%
Rata
506 zł
Ikona informacji

Logotyp VeloBank

Kwota do spłaty

24 741,83 zł
RRSO

11,41%
Rata
515 zł
Ikona informacji

Logotyp Bank Pekao

Kwota do spłaty

24 807,04 zł
RRSO

11,56%
Rata
517 zł
Logotyp PKO Bank Polski
Kwota do spłaty

24 807,04 zł
RRSO

11,56%
Rata
517 zł
Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Prawie połowa (!) miejskich radnych Wrocławia otrzymywała wynagrodzenie od miejskich spółek, które powinni kontrolować. Na wstydliwej liście jest też była posłanka Platformy Obywatelskiej Ewa Wolak. Obecna radna jest zatrudniona w podległej gminie jednostce, a do tego pobierała wynagrodzenie od spółki MPWiK oraz ze Stadionu Wrocław. Mamy jej umowę i jest ona – delikatnie rzecz ujmując – kontrowersyjna. Wynika z niej bowiem, że pani polityk zajmowała się tam sprzątaniem i odpadami.

https://www.salon24.pl/newsroom/1396360,byla-poslanka-po-z-fucha-na-stadionie-slaska-chodzi-o-sprzatanie

oczywiście wszystko legalnie, fikcyjne stanowiska i wysokie wypłaty, i najważniejsze, że pis kradnie a oni nie :D 

nigdzie nie ma takich wielkich wałków jak w samorządach

Opublikowano (edytowane)

main_02wielki_powr_t_pana_k_z_wielkiej_brytanii.jpg

8 godzin temu, nie napisał:

Prawie połowa (!) miejskich radnych Wrocławia otrzymywała wynagrodzenie od miejskich spółek, które powinni kontrolować. Na wstydliwej liście jest też była posłanka Platformy Obywatelskiej Ewa Wolak. Obecna radna jest zatrudniona w podległej gminie jednostce, a do tego pobierała wynagrodzenie od spółki MPWiK oraz ze Stadionu Wrocław. Mamy jej umowę i jest ona – delikatnie rzecz ujmując – kontrowersyjna. Wynika z niej bowiem, że pani polityk zajmowała się tam sprzątaniem i odpadami.

https://www.salon24.pl/newsroom/1396360,byla-poslanka-po-z-fucha-na-stadionie-slaska-chodzi-o-sprzatanie

oczywiście wszystko legalnie, fikcyjne stanowiska i wysokie wypłaty, i najważniejsze, że pis kradnie a oni nie :D 

nigdzie nie ma takich wielkich wałków jak w samorządach

Bardzo dobrze, ze takie rzeczy są upubliczniane. Jeśli ten rząd ich nie rozliczy to może będzie jakiś następny oby nie z pisu. Ja nie mam zamiaru mówić jak wy, ze im się należy, ze to nie prawda. To trzeba zwalczać i tyle.  Jeśli doszło do złamania prawa powinna tym się zając prokuratura jak w przypadku tego vice co płacił służbową kartą za wakacje. Tym się różni ten rząd od pisu, że nie udaje, że nic się nie stało i nie zamiata pod dywan.

Ale najpierw trzeba było by wyjaśnić jest zatrudniona a pobierała. Bo być może to jest naciągane. Gdyby było napisane jest zatrudniona i pobiera to ok. Ale tu albo nie fortunnie dobrane słowa albo naciągana sprawa. Bo najpierw pełniła jedno stanowisko a teraz pełni drugie i nie ma konfliktu. Niech to wyjaśniają

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał:

ale drzewo jest wywożone do chin  10X razy tyle ... a wiesz gdzie jest zagłębie meblowe w PL ? 

lalalalalalala

Daj dane o 10cio krotnym wzroście eksportu do Chin 

Po co tak popłynąłem z tymi bankami? Galanoza, wóda czy mieszanka?

Opublikowano
17 minut temu, hubertuss napisał:

Roman pewnie nie ogarnia PKO BP a PKO SA, myśli, ze to to samo. 

to jest dobre, chciałeś wyśmiać romana a znowu zrobiłeś z siebie kretyna co "nie ogarnia" :D 

nie ma takiego banku jak PKO SA

jest PEKAO SA :D 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

W pisowskich fejkach jest. Chodzi właśnie o to by dać do zrozumienia, że chodzi o ten "państwowy" I znowu wyszedłeś jak to piszesz na kretyna. W ogóle wulgarny jesteś a to objaw frustracji. Dlatego daje ci like a. I proponuje udać się do specjalisty bo to może się pogłębiać.

26 minut temu, Ulman napisał:

Ale było info ze będą je sprzedawać? Toż pis by darł ryło tylko o tym .

Od tych banków nie wiem nie słyszałem ale wystarczy, ze w pisowskich fejkach jest takie info. Oni nie ustawnie robią wodę z mózgów swoim by nie zaczęli trzeźwo patrzyć na świat.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

main_02wielki_powr_t_pana_k_z_wielkiej_brytanii.jpg

...

jeśli brytole mają łeb na karku i są pamiętliwi to powinni odmówić ekstradycji "zbiega"

ze wszystkimi kontekstami jakie się z tego nasuwają nawet jeśli by uznali że zbieg zasługuje na karę to w xujni procedura sadownicza mogła by być politycznie stronnicza i wyrok niewspółmiernie surowy do winy

kto tam teraz rządzi? te bardziej "faradże" czy "antyfaradże"?
z resztą po tym czy "ekstradują" czy nie samo się okaże kto tam na prawdę rządzi ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem kto rządzi ale chyba wydadzą. Odmówili proponowane 200 tys funtów kaucji nawet Emilewicz jeździła do sądu go bronić i kicha. Wydadzą go myślę jak nic. 

Pis narobił takiego gnoju w sądownictwie tak wszystko na chama zawłaszczał, że kto by tam nie rządził uzna działania rządu Tuska w tej sprawie za poprawne. Pis teraz płaci za to że szedł na zwarcie z całym światem. A co najmniej z Europą zachodnią. A rządzą chyba anty faradże po kompromitacji tamtejszej prawicy rządzi chyba partia pracy więc luz.

Opublikowano (edytowane)

noo to by był pierwszy na prawdę prawdziwy sukces ekipy popaprańców i osobisty ich herszta Tuska bo to co do tej pory to tylko propagandowo nadmuchane nic

Brexitem opluty jeszcze do dziś Tusek nie obsechł i mooże dostanie od brytoli ręcznik ku ...
a no zobaczymy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Spokojnie póki Duda jest i będzie ułaskawiał nie ma co się spieszyć. Lepiej ich zamykać od wiosny i odpalać w mediach ich złodziejskie akcje wszak będzie toczyła się kampania prezydencka.

Po co tam jeździła Emilewicz? Tez się boi, że pan K może pęknąć i zacznie sypać.?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Śmieszne i straszne ale czy pis czy po taka kalkulacja przyświeca wielu działaniom. Wiele rzeczy robi się w latach wyborczych począwszy od Chojnych budżetów skończywszy na jakichś ruchach obnażających złe uczynki konkurentów. I to nie tylko Polska specjalność. A raczej normalna polityczna kuchnia.

Opublikowano

che! u Ukraińców Kułeba podał się do dymisji
ja to bym wolał gdyby przeprosił czy jakoś "sprostował ew pomyłkę" za zrównanie rzezi wołyńskiej z "akcją wisła" bo tak to wygląda że obstaje przy swoim i między wierszami słychać - "jestem pewny swego i prędzej zginę niż zmienię zdanie"

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, hubertuss napisał:

do rzezi bym nie liczył ani na przeprosiny w tej sprawie

a ja tego oczekuję i jeślki nie to batogiem gotów jestem z nich to wybić jeśli to taka dzicz że nie rozumie komu cześć komu chwała i gdzie się kończy człowieczeństwo a zaczyna zbydlęcenie

Każda nacja ma w swojej historii brudy ale nie każda im pomniki stawia a to że z własnej woli się zreflektuje czy siłą przymuszona to tylko drobny szczegół techniczny i ew przestroga na przyszłość dla ościennych jeśli przymus potrzebny

De facto rzeź wołyńska się Ukrainie opłaciła wszak Wołyń, Podole czy choćby i Lwów jest teraz w ich granicach właśnie dlatego że eksterminowali w czystkach etnicznych Polaków na tamtych rejonach (plebiscyty powojenne które regiony chcą być polskie a które wysiedlane z Polaków, więcej w temacie - źródła historyczne i jeśli gloryfikują takie metody nadal następne ich pokolenia to wysoce prawdopodobne że w odpowiednich okolicznościach gotowi do takich metod powrócić i ukry nie odżegnując się ot tamtych metod mówią nam wprost - nasi przodkowie wymordowali waszych kuzynów i przodków i przy pierwszej okazji my gotowiśmy mordować was bo nikt nic nam za tamte zbrodnie nie zrobił a wręcz przeciwnie; zostaliśmy nagrodzeni i będziemy własne dzieci uczyć tak jak sami uznamy za słuszne a nie jak jakieś polskie niedożynki od nas oczekują

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Tak tak wiem tam była repolonizacja banków robiona przez pis. Płacili za nie jak za zboże. Nie pamiętam na którym właściciele zarobili chyba 12 krotnie odsprzedając go Polskiemu rządowi. Tylko po co?

Opublikowano
30 minut temu, dysydent napisał:

che! u Ukraińców Kułeba podał się do dymisji
ja to bym wolał gdyby przeprosił czy jakoś "sprostował ew pomyłkę" za zrównanie rzezi wołyńskiej z "akcją wisła" bo tak to wygląda że obstaje przy swoim i między wierszami słychać - "jestem pewny swego i prędzej zginę niż zmienię zdanie"

A czego ty oczekujesz od banderowcow? Zaklamnie złodziejstwo i korupcję mają we krwi. Jeszcze pożałujemy żeśmy im pomagali 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/fala-komentarzy-po-wizycie-policji-u-roberta-bakiewicza-bezkarnosc-sie-konczy/rhy2ktd

jak dla mnie to zbyt poważne środki zaangażowano niż dany osobnik co tylko Bąkiewiczowi powagi dodało a ujęło państwu Polskiemu które zamienia się w politycznie złośliwie zbędnie represyjne bo kto  Bąkiewicz jest to wiedzieliśmy od dawna a czym jest popaprańskie państwo dowiadujemy się właśnie teraz.

się mi kojarzy pytanie - "coś się byku dziecka/szczyla czepił?"

nie daj Boże władzy takim Bąkiewiczom ale kto i jakim cudem dał władzę tym durniom co dowodów na lewe przelewy nie szukają w biurach zleceniodawców a po prywatnych domach adresatów?
No książkowa metoda na tworzenie męczenników

Przecież w ten sposób można zabić swoją nawet bezdyskusyjną rację

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v