Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To w sumie tyle samo co przeciwna im opcja, która tak samo dobrze rządziła, że dostali od ludzi kopa po 8 latach.... Tylko, że Ci mieli więcej władzy bo bez koalicji i z dwiema kadencjami Dudy. 

Opublikowano

pis kradnie

Rok temu, kiedy marszałkiem Sejmu była Elżbieta Witek, podległa jej kancelaria w ciągu pierwszych sześciu miesięcy 2023 r., przyznała tylko 57 premii. W sumie urzędnicy otrzymali 167,4 tys. zł. Przeciętna wartość nagrody wyniosła wówczas 2936,69 zł brutto.

Sprawdziliśmy, ile w tym roku wypłacono takich premii w Kancelarii Sejmu. Okazuje się, że kwota była o wiele większa. "W 2024 r. wypłacono 514 nagród na łączną kwotę brutto 3 mln 602 tys. zł" – tak na nasze pytania odpowiedziało Biuro Obsługi Medialnej. Średnia kwota brutto nagrody wyniosła 7 tys. zł.

dymać frajerów :D 

----------------------------------

"To musi się wreszcie skończyć" — zaapelował zastępca przewodniczącego frakcji CDU/ CSU w Bundestagu Jens Spahn, po piątkowym ataku nożownika w Solingen. Polityk wezwał do zamknięcia niemieckich granic — jak ocenił, tragiczne zdarzenie pokazało "konsekwencje utraty kontroli nad procesami migracyjnymi".

głupi jak niemiec :D 

• Like 3
Opublikowano
6 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

jak to powiadali rolnicy Polscy nie chcą dopłat do zboża i pierdo...ą dopłaty . Aby nie było ugorowania i mogli orać mają gdzieś dopłaty . 

Zostali wysłuchani prze Ursula von der Leyen .

Powiadają rolnicy że na Ukrainie zbierają tylko po 2 tony , to potrzeba im duże dopłaty bo słabe zbiory .

W Polsce zbierają po 8 ton na piaskach klasy 5 i 6 . Więc Polscy rolnicy są bardzo bogaci .

Ukraina ma potencjał gospodarczy , zachód widzi biznes wiec inwestuje , wolno im prawda .

Opublikowano

Dla przypomnienia .

Umierała z okrzykiem „Jeszcze Polska nie zginęła!”

To był Polski wolny Rząd ?.

28 sierpnia 1946 r. o godz. 6.15 strzałem w głowę dowódca plutonu egzekucyjnego z KBW wykonał wyrok śmierci na niespełna 18-letniej Danucie Siedzikównie, ps. Inka. Dziewczyna była sanitariuszką 5. Wileńskiej Brygady AK.

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba

• Like 1
Opublikowano

Image

biedny tusk nie wie co podpisuje, dobrze, że to nie była jego dymisja  :D bo by się zapłakał

Image

tusk dzisiaj:

- Nie będę owijał w bawełnę. Chcę bardzo wyraźnie powiedzieć, nastąpił błąd

tusk 21.08.2024

Błędy się zdarzają, ale trzeba za nie płacić. Dotyczy to w szczególności łudzi władzy. Wiceminister z całą pewnością wie, co powinien zrobić.

to teraz fałszywcu wiesz co masz zrobić :D 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Wiedziałem, że jakiś gamoń z tym podpisem się wyrwie. Widać nie wiesz jak to działa. I to nie tylko w rządzie. U mnie w firmie jak i w wielu wielu innych prezesi też nie czytają wielu rzeczy. Za to odpowiadają osoby przedkładajcie im to do podpisu. I one ponoszą odpowiedzialność za błędy. Jak by prezes chciał czytać wszystkie umowy zawierane w imieniu spółki wszystkie specyfikacje zamawianego sprzętu to by dwa etaty musiał robić. Ale skąd ty możesz to znać. 

@nie fałśzywcu jak już coś cytujesz odnośnie tego 21-08-2024 to dodaj kontekst jaki błąd popełnił wiceminister. Bo ty fałśzywcu jedziesz tu non stop na fejkach i manipulacji. Wiceminister łamał prawo płacąc kartą służbową za prywatne wakacje. Natomiast Tusk nominował sędziego wskazanego przez Dudę. Dlaczego oszuście zestawiasz te dwie sytuacje? Nie stać cię na uczciwą dyskusję? O co ja pytam......

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
mirro napisał:

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Bezpieczeństwo żywnościowe gdzie?

W Lidlu i Biedronce?

Nooo to Panie... jestem zabezpieczony. Wichura 18 tys. i mam dwie Biedry (trzecia w budowie), dwa Netto, InterMarche, Dino (drugie w budowie), Aldi, Lidl a do tego na każdym rogu yebło żabami. Praktycznie na każdej wsi w promieniu 10 km Dino a czasem na spółę z Biedrą. Tak, że tego - pora sie hiszpańskiego i filipińdkiego uczyć bo kto ma w tym pracować?

Opublikowano

zobaczcie jakie to jest sekciarstwo

pokazałem tylko co zrobił i powiedział tusk i zostałem za to zaatakowany, wszystko dla swojego guru :D 

@hubertuss długo mógłbym pisać o twoim poziomie wiedzy, ale .......... sam się przedstawiłeś

4 godziny temu, hubertuss napisał:

Tusk nominował sędziego

buachaaachaaachaaaaaaaa :D :D 

--------------------

tvn24
Jerzy Wenderlich został wykładowcą na najważniejszej polskiej uczelni wojskowej. Nazwisko byłego polityka SLD pojawiło się w oficjalnym programie studiów zanim w ogóle ogłoszono konkurs na stanowisko adiunkta. "Przyszło polecenie"
.

@hubertuss ty i twoi koledzy musicie zwiększyć zakup wazeliny :D 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v