Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

A kontrole na granicy i tak będziesz miał

I nie tylko na granicy, na każdym dworcu kolejowym na liniach krajowych, a pewnie i autobusowym, są kontrole dokumentów, paszportów, każdego bez wyjątku, chińczyka, europejczyka czy innych.

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

Na pytanie - dlaczego w Niemczech widuję dużo Ukraińców zatrudnionych a w Holandii nie?

a i jeszcze Italię porównywałem w pytaniu

To teraz o Italię już nie pytaj. Na południu wykupione knajpki i co się tylko dało.

4 godziny temu, nie napisał:

zapewne była rozmowa na temat wywarcia wpływu na rosję i białoruś w zamian za przychylność polski dla chin w eu

Nooooo to se promotora w EU wybrali chinole.:modli:

"Obydwie strony będą promować szybkie uruchomienie eksportu polskiego mięsa drobiowego, świeżych borówek, fasoli i dzikich zwierząt wodnych do Chin."

Kuźwa, to co ? Teraz my pangę do chinola wysyłać będziemy? Bobry im poślemy? No nie wiem, może jaką wydrę?:lol:

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

Nooooo to se promotora w EU wybrali chinole

"z braku laku i kit dobry"
z braku tuby reklamowej ....

1 godzinę temu, mirro napisał:

Kuźwa, to co ? Teraz my pangę do chinola wysyłać będziemy? Bobry im poślemy? No nie wiem, może jaką wydrę?

mam we wsi problem z nadmiarem piesków co pełno tego szlaja się po szosach; każdego na terenie publicznym uznać za zdziczałego i teraz nie będzie się nazywał - hycel a - euroazjatycki eksporter żywca. w Chinach "hot dog" może być dosłownie
jeszcze te sarny by można było przetrzebić bo plaga

znalazło by się znalazło

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

Podatek klimatyczny dla hodowców bydła i świń

Dania zdecydowała się wprowadzić pierwszy na świecie podatek klimatyczny dla rolników. Rząd postanowił obciążyć rolników opłatą w wysokości 120 duńskich koron (16 euro) za tonę emisji ekwiwalentu dwutlenku węgla pochodzącego od zwierząt gospodarskich, w tym krów i świń. Dla hodowców bydła oznaczać to będzie wydatek ok. 100 euro rocznie za każdą utrzymywaną krowę. Podatek dotknie również producentów trzody chlewnej, ale w mniejszym stopniu.

Także panowie witamy w ........? a ktos gdzies pisał ze @galan99jest odklejony od rzeczywistości😂

Opublikowano
1 godzinę temu, jacek1296 napisał:

jak można być takim betonem.

Po prostu trzeba być pisowskim trollem

Gdy robisz tak mocną pisowską propagandę, że aż były pisowski wiceminister musi pisać sprostowanie. Stanowski jest bardziej pisowski od samych pisowców.

2700f4dbd64cf180fad00ae68eab34ae670df66e2d0370b2af0a4a05360eee8d.png

Opublikowano

a ja i tak nie widzę dementi tego Cieszyńskiego jakoby zadłużenia w tym w parabankach nie było a wręcz potwierdzenie
Cieszyński zmienił temat i na pytanie czy jest powódź opisał powstawanie zjawiska deszczu
tak że jeśli każdy kto krytykuje popaprańców jest pisowcem to ja też?

dziwna logika
no ale ustaliliśmy że większość populacji to... i nie dziwota

Opublikowano
9 minut temu, tomek222 napisał:

Po prostu trzeba być pisowskim trollem

Gdy robisz tak mocną pisowską propagandę, że aż były pisowski wiceminister musi pisać sprostowanie. Stanowski jest bardziej pisowski od samych pisowców.

2700f4dbd64cf180fad00ae68eab34ae670df66e2d0370b2af0a4a05360eee8d.png

Ciemnota nie wie jak państwo działa i zasadniczo można im wmówić co tylko się chce.  Pewnie przez lata rządów PIS dokładane były takie same pieniądze ale że się ciemnoty nie uświadamiało i nie szczuło to żyła w błogiej nieświadomości. Co do tego wykrytego "skandalu" to będzie on wśród PISekty żył własnym życiem i jakby nawet sam Jarosław napisał sprostowanie to i tak będą jeszcze przez długie miesiące o tych miliardach opowiadać. Tak się tworzy zbiorową świadomość prostego ludu. Odpowiednie narzędzia i można z nimi zrobić wszystko co się chce. 

Opublikowano

Tusk powtórzył niemal dokładnie to co ja napisałem kilka stron i dzień temu na temat wizyty Prezydenta w Chinach a ślepi "wyznafcy" popaprańców i pośrednio przez to samego Premiera co?  drobne podścmichujki o małych móżdżkach zawsze wyjdą na głupków bo na nic innego nie mają predyspozycji i skutkiem tego szans.
https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/premier-bardzo-doceniam-wysilki-prezydenta-dudy/sv5lj1t

oczywiście że mnie cieszy zgodność między politykami w kwestiach na prawdę ważnych i bezsprzecznych oby tylko Prezydent tego nie zepsuł to jednak Polska nie musi być tak do końca niepoważnym krajem.
Tym razem Premier pokazał że można i kolejny raz rada dla klakierków czy to pisdzielskich czy popaprańskich - dwa razy się zastanów czy nie masz ambicji zostać bardziej święty od swojego bożka
co mniej więcej to samo znaczy co

20 godzin temu, dysydent napisał:

może lepiej nie ruszać tematu z którejkolwiek strony zanim się sprawa nie zakończyła.

Opublikowano

A może to tylko zabieg socjotechniczny co by PAD nie mógł eskalować chwalenia się swym wiekopomnym sukcesem. A tak patrząc ze strony sekty - co to za sukces PISu który Tusk chwali🤣

Opublikowano (edytowane)

a co mnie sekty obchodzą?
nic

a czy to będzie sukces czy nie to i tak nie PiSu
a dlaczego przy innej okazji bo na razie nie mam czasu się rozpisywać więcej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
15 godzin temu, hubertuss napisał:

Duda w Chinach pod nic ważnego gruntu nie zrobił. Chiny jak zalewały tak zalewać nas będą swoim towarem. Po stronie naszego eksportu do nich choćby żywności żadnych wielkich dla nas korzystnych zmian nie ma. Pod względem rzekomych rozmów o sytuacji w UA strona chińska nie podała żadnego komunikatu o jakichś ustaleniach czy choćby treści rozmowy jakie sprawy poruszono. To była po prostu wycieczka w rodzaju słońca Peru. Nie twierdze, ze wszystkie inne podróże wszystkich polityków bez względu na opcje były sensowne i potrzebne. Duda Był w Chinach więc jego wyjazd zrecenzowałem a  ciebie piecze pewna część ciała nie rozumiesz czytanego tekstu to się tu bez sensu produkujesz. Ta wizyta nic nie znaczyła i nic wielkiego nie wniosła. I tyle panie Sołowiow czy tam Holecki.

Podsumowując Macron i Scholz pojechali tam załatwiać konkretne interesy ekonomiczne. Nawet @nie wklejał info, ze pojechali szefowie wielkich firm. Natomiast Duda pojechał pomóc Chinom w ocieplaniu ich wizerunku. Na osłodę dostał zniesienie wiz na dwa tygodnie. Które i tak nie były jakieś trudne do dostania.

A ten miękki sposób, ostrzejsza demonstracja to co to jest? CO ty bredzisz?

PS wielu mówi, że Duda tą wizytą wkłada kija w szprychy BIdenowi i NATO. Który podobnie jak świat zachodni i NATO chce wywierać presje na Chiny by nie pomagały Rosji. A taki Duda jedzie do nich i mówi oni są spoko. Ale to już nie na twoją głowę. Może Mastalerek mu doradził?

8 godzin temu, hubertuss napisał:

@nieniech ci będzie za***iste sukcesy tam Duda odniósł. A największy z nich to ta - zapewne była rozmowa. Szkoda, że nikt się tą rozmową nie chwali i nawet nie komunikuje jakie tematy poruszono o stanowisku każdej ze stron już nawet nie piszę. Pewnie obie strony jeszcze oszołomione tym sukcesem tej ponoć rozmowy. Może jak dojdą do siebie to nam coś powiedzą.

Z tym porównaniem zniesienia wiz tylko na dwa tygodnie do Chin ze zniesieniem wiz do USA to już popłynąłeś na maxa. A kontrole na granicy i tak będziesz miał tylko o wizę teraz nie musisz występować. To nie jest to samo co schengen

Dnia 25.06.2024 o 18:13, hubertuss napisał:

To nie problem tvn u ,że ty nie rozumiesz. Takie Niemcy jeszcze mogą co kolwiek tym Chinom sprzedać. Mercedesa s klasy w 222 czyli poprzednika 40 % całej produkcji sprzedano w Chinach. Czyli Niemcy mają jeszcze o co w tych Chinach walczyć. Audi też jest tam bardzo popularne. Ponad to Niemcy mają inne technologie potrzebne Chinom w innych branżach. CO my możemy Chinom sprzedać? Nic możemy tam kupować. Duda pojechał do Chin walczyć by nasz rynek jeszcze bardziej zalały ich towary. No ok będziemy mogli pojechać do Chin na dwa tygodnie bez wizy. Ale to też oni zarabiają na tym nie my. Ot i cała wizyta.

Wyzywasz innych od głupich a sam pokazujesz jaki ty jesteś.

23 godziny temu, hubertuss napisał:

Ale żadna różnica kto na nas zarobi. Istota mojego wpisu było to, że Niemcy mają Chinom jednak coś do zaoferowania. My możemy w zasadzie tylko u nich kupować a w zasadzie oni nas zalewać swoim towarem. @nietego nie rozumie porównuje wizytę kanclerza Niemiec do wizyty Dudy. Nawiasem mówiąc ciekawe czy poznamy choćby jakiś komunikat o czym rozmawiał Duda z Xi. Bo ponoć Duda mówił prezydentowi Chin o Ukrainie ale stanowiska Xi nie znamy. Pewnie Duda niewiele wskórał.

Donald Tusk: 

- Bardzo doceniam wysiłki, i to mówię serio teraz, pana prezydenta Dudy w Chinach, tym bardziej, że umówiliśmy się, myśmy wysłali bardzo takie szczegółowe rekomendacje dla prezydenta Dudy przed wizytą w Chinach, co z naszego punktu widzenia, rządu i co jest w interesie Polski i pan prezydent tam rzeczywiście robił wszystko, żeby do naszych chińskich partnerów dotarły informacje, czego Polska oczekuje, np. jeśli chodzi o możliwy wpływ Chin na zachowanie się Białorusi – powiedział premier Donald Tusk na konferencji prasowej.
Ja jestem bardzo usatysfakcjonowany działaniami pana prezydenta Dudy i też uważam, że lepiej mieć z takim państwem jak Chiny jak najlepsze relacje, a nie jak najgorsze.

chyba ktoś (znowu) zrobił z siebie głupka

buuuaaaaaaaaaachaaaaaaaachcaaaaaaaaaaaaaaaachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

:D :D :D :D :D :D :D :D :D 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, nie napisał:

Donald Tusk: 

- Bardzo doceniam wysiłki, i to mówię serio teraz, pana prezydenta Dudy w Chinach, tym bardziej, że umówiliśmy się, myśmy wysłali bardzo takie szczegółowe rekomendacje dla prezydenta Dudy przed wizytą w Chinach, co z naszego punktu widzenia, rządu i co jest w interesie Polski i pan prezydent tam rzeczywiście robił wszystko, żeby do naszych chińskich partnerów dotarły informacje, czego Polska oczekuje, np. jeśli chodzi o możliwy wpływ Chin na zachowanie się Białorusi – powiedział premier Donald Tusk na konferencji prasowej.
Ja jestem bardzo usatysfakcjonowany działaniami pana prezydenta Dudy i też uważam, że lepiej mieć z takim państwem jak Chiny jak najlepsze relacje, a nie jak najgorsze.

chyba ktoś (znowu) zrobił z siebie głupka

buuuaaaaaaaaaachaaaaaaaachcaaaaaaaaaaaaaaaachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

:D :D :D :D :D :D :D :D :D 

Z ciebie może i zrobił. Ty myślisz pisowskim przekazem dnia ja mam jak widać inne zdanie jak Tusk. Duda coś tam załatwił jak te wizy czy kurczaki ale szału nie ma.

A tak poza tym co chcesz tym tekstem Tuska pokazać? Że Duda robił co mu kazał Tusk? Serio piszesz ze ze mnie głupka zrobili a może z ciebie co? A może sam z siebie zrobiłeś wklejając, że Duda robił co mu rekomendował rząd.

Ty jednak jesteś słabiutki intelektualnie. Mogłeś mnie nie cytować i przemilczeć. Ale ty wybrałeś kompromitacje. Dlatego dostajesz serduszko.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Nie n o nie zgadzam się z Tuskiem tvn też jakoś nie pieje z zachwytu za Tuskiem nad tą wizytą. A ty się skompromitowałeś. Bo wkleiłeś info, ze Duda robił co mu rekomendował Tusk.

Tusk tymi słowami zadrwił z ciebie i z Dudy. Powiedział, ze Duda wykonywał jego rekomendacje a wy się tym chwalicie. No i z kogo jak zwykle głupka zrobili? Z @nie

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Kogo to obchodzi czy się zgadzacie czy nie .

Więcej i więcej z Chin do Polski . Będzie taniej można wszystko kupić . Polska produkcja nie opłacalna za droga pozamykać .

Sklepy pepco - SPRZEDAJĄ WSZYSTKO Z CHIN . 

Niech polski producent podskoczy , czy sprzeda coś co wyprodukuje .

Bardzo tania produkcja z chin .

Urządzenia elektryczne i elektroniczne. ...

Maszyny i urządzenia mechaniczne, części samochodowe. ...

Odzież ...

Zabawki i gry. ...

Artykuły wyposażenia wnętrz, małe AGD. ...

Produkty dla zwierząt. ...

Wyroby medyczne, aparatura. ...

Galanteria, biżuteria, obuwie. WIELE WIELE INNYCH ZA DUŻO WYMIENIAĆ .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

drobne podścmichujki o małych móżdżkach zawsze wyjdą na głupków bo na nic innego nie mają predyspozycji i skutkiem tego szans.

Oooooo przepraszam. Ja, jako głupi z urodzenia, mam prawo se jaja robić. I na nikogo nie wyjdę, bo taka moja natura.:mo:

Edytowane przez mirro
Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Więcej i więcej z Chin do Polski . Będzie taniej można wszystko kupić . Polska produkcja nie opłacalna za droga pozamykać

Nie zarobi się u nas, to o wydać nie będzie co, bo skąd PLN?

Kiedy to zrozumiesz?

Tani towar z dala, nie zbuduje bogactwa u nas.

• Like 1
Opublikowano
mirro napisał:

drobne podścmichujki o małych móżdżkach zawsze wyjdą na głupków bo na nic innego nie mają predyspozycji i skutkiem tego szans.

Oooooo przepraszam. Ja, jako głupi z urodzenia, mam prawo se jaja robić. I na nikogo nie wyjdę, bo taka moja natura.

Ja znów poproszę aby mnie wytłumaczyć co to znaczy: robił co mógł? Na kolana z powrotem przechodził? Czy znów może chodzi o to, że sam pojechał aby niczym Mateusz samemu wszystko załatwić? No i jak to rozumieć, że premier chciał zatrzymać imigrantów a prezydent wysłał na emigrację bobery?

• Haha 1
Opublikowano

Tomasz Wróblewski WEI
Dziś brałem udział w w Brukseli w konferencji Komisji Europejskiej i EKES o ubóstwie energetycznym. Dane w całej Europie są porażające. Jedyna odpowiedź jaką na dziś ma KE to więcej redystrybucji, więcej programów dopłat i podatków dla firm. To czego brakuje w programie to jakiegokolwiek modelu wzrostu, kiedy te wyrzeczenia przełożą się na dobrobyt. Żenujące byly tlumaczenia, że caly system certyfikowania i modernizowania wygeneruje nowe miejsca pracy i miliardy euro w calej Europie. Usłyszałem też,  że prosty wzrost PKB nie jet najważniejszy, ale dalej  nie wiem co jest tak wazne, że karze nam zubażać narody. Lamborg doskonale pisze o tej "auto destruktywnej histerii":

"Globalne ocieplenie jest realne, ale to nie koniec świata. To problem, z którym można sobie poradzić. Mimo to prawie połowa dzisiejszej populacji wierzy, że zmiany klimatyczne doprowadzą do zagłady ludzkości. To zasadniczo zmienia sytuację polityczną – sprawia, że wciąż powielamy niewłaściwą postawę wobec klimatu i coraz częściej ignorujemy wszystkie inne wyzwania – od pandemii i braków żywności po polityczne spory i konflikty – albo podporządkowujemy je kwestiom zmian klimatu.

Ta szczególna obsesja na punkcie zmian klimatu oznacza, że przechodzimy obecnie od marnowania miliardów dolarów na nieefektywne strategie do marnowania bilionów. Jednocześnie ignorujemy coraz więcej palących i o wiele bardziej możliwych do opanowania wyzwań, jakie stawia przed nami świat. Zamiast tego bezmyślnie straszymy dzieci i dorosłych, co jest nie tylko niewłaściwe pod względem faktograficznym, ale i moralnie karygodne.

Jeśli nie powiemy dość, obecny, fałszywy alarm klimatyczny, niezależnie od jego dobrych intencji, prawdopodobnie pozostawi świat w znacznie gorszym stanie, niż mogłoby to mieć miejsce. Dlatego piszę tę książkę właśnie w tym czasie. Musimy ograniczyć panikę, zapoznać się z danymi naukowymi, zmierzyć się z zagadnieniami ekonomicznymi i zająć się tą kwestią w sposób racjonalny. Jak rozwiązać problem zmian klimatycznych i jak nadać mu priorytet wśród wielu innych problemów dotykających świat?”.

Więcej w książce 
Bjorn Lomborg „Fałszywy alarm”.

Opublikowano

@nie jak się czujesz wystrychnięty na durnia? Czyje to rekomendacje wykonywał Duda w Chinach? Tusk mu coś tam rekomendował? Fajnie, że się pochwaliłeś .Swoją głupotą niestety. Tusk pięknie z was zadrwił.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v