Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Image

tvn24

To, co zrobił Andrzej Duda, to całkowite przyjęcie chińskich zasad i interesów, mówienie językiem Pekinu. W rezultacie jest postrzegany w całej Europie jako prochiński prezydent - trwającą wizytę polskiego prezydenta w Chinach ocenia ekspertka, dr Bachulska.
. Jak stwierdziła, retoryka Andrzeja Dudy w trakcie tej podróży "jest całkowicie oderwana od obecnej rzeczywistości na świecie", a "taka wizyta, jak polskiego prezydenta, pomaga głównie Chinom". 

( think tank w którym pracuje dr. Buchalska - ECFR, to ten finansowany przez MSZ Niemiec i szereg innych niemieckich instytucji jak Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, Ministry of Defense Germany, Alexander von Humboldt Stiftung czy Bundesverband der Deutschen Industrie e.V. czy Konrad-Adenauer-Stiftung? )

Image

niezależne media

czy ktoś ma jeszcze wątpliwości, że tvn to telewizja antypolska?

Opublikowano
5 minut temu, nie napisał:

iezależne media

czy ktoś ma jeszcze wątpliwości, że tvn to telewizja antypolska?

Ale o co kaman? Przecież to tylko czyjaś opinia ?

Opublikowano
36 minut temu, mirro napisał:

????? Scholz w Chinach - ja gut ; Duda w Chinach - no gut .😃

Ponadto na podstawie opinii co do ilości wydanych wiz , powstała komisja śledcza .

Opublikowano
14 godzin temu, Ulman napisał:

Po pierwsze to trzeba się oduczyć że jak kiedyś dobrze piłkę kopaliśmy to teraz też tak musi być. Jesteśmy średnio słabym zespołem europejskim ze słabą ligą i bardzo zróżnicowanym poziomem piłkarzy. Nic nie jest dane na zawsze bo i kiedyś Węgrzy byli potęgą, Czesi wicemistrzem europy, a niedawno  Włosi 2 razy nie zakwalifikowali się na mistrzostwa. 

Problemem jest to że masz przekonanie że jest źle przez PZPN,  ale nie masz żadnego pomysłu co zrobić. Generalnie to rozpieprzyć a potem się zobaczy  co będzie 

Mi się wydaje że od kiedy są menadżerowie w klubach to ściągają szrot z lig zagranicznych i dla tego liga jest słaba , nie ma szkółek piłkarskich przy klubach , wychowankowie zdolni są natychmiast sprzedawani za granicę aby prezes klubu zarobił i tam grzeją ławę . 

Opublikowano
andrzej78 napisał:

36 minut temu, mirro napisał:

????? Scholz w Chinach - ja gut ; Duda w Chinach - no gut .😃

Ponadto na podstawie opinii co do ilości wydanych wiz , powstała komisja śledcza .

Ktoś mi powie co prezydent ogarnął? Sholz pojechał z konkretną świtą to i w konkretnych sprawach. Zapewne po to aby chińskie auta nie były w cenach dumpingowych i aby przekonać potem UE do niewprowadzania ceł aby sobie chińskiego rynku nie zamykać. Z kim pojechał, Duda, w jakim celu i co uzyskał prócz wiz na 14 dni? Ktoś mnie oświeci?

• Like 1
Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

Bodnar to ukrainiec z krwi i kości , wychowany na ziemiach odzyskanych .

Ziemie odzyskane... ptfuu to chyba Stalinowski pomysł na historię? Skoro on z akcji wisła i go pomorze wychowało to przyjął raczej najlepsze tradycje Polski centralnej. Czy nie?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, nie napisał:

21 minut temu, DTaras napisał:

Duda, w jakim celu i co uzyskał prócz wiz na 14 dni? Ktoś mnie oświeci?

Też jestem ciekaw co on tam nawyczyniał ???? 

Cyt :"      tvn24
        "To, co zrobił Andrzej Duda, to całkowite przyjęcie chińskich zasad i interesów, mówienie językiem Pekinu. W rezultacie jest postrzegany w całej                    Europie jako prochiński prezydent - trwającą wizytę polskiego prezydenta w Chinach ocenia ekspertka, dr BachulskA"

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano
9 minut temu, DTaras napisał:

Ziemie odzyskane... ptfuu to chyba Stalinowski pomysł na historię? Skoro on z akcji wisła i go pomorze wychowało to przyjął raczej najlepsze tradycje Polski centralnej. Czy nie?

Bodnar jakoś mi kojarzy się z Bander .

Opublikowano
19 minut temu, DTaras napisał:

Skoro on z akcji wisła i go pomorze wychowało to przyjął raczej najlepsze tradycje Polski centralnej. Czy nie?

A to dlatego ta cała akcja z relokacją imigrantów w Polsce , oni tu na "wychowanie "  .

Opublikowano

@dysydent oglądnąłem durny film. Idiocracy. Komedia ale w śmiesznych momentach miałem chwile zwątpienia czy są śmieszne. Taka amerykańska wersja seksmisji jeno na świecie nie pozostały same dziewuchy a ktoś inny... Niewiem gdzie to po Polsku znaleźć ale przynajmniej początek to fajna ilustracja do ewolucji.

andrzej78 napisał:

A to dlatego ta cała akcja z relokacją imigrantów w Polsce , oni tu na "wychowanie "  .

Tyś był dłuższą chwilę w obcym miejscu? Toć nawet dojście do lokalnego bimberku w takiej sytuacji wymaga nauczyć się miejscowego savoir vivre.

Opublikowano
17 minut temu, DTaras napisał:

Tyś był dłuższą chwilę w obcym miejscu? Toć nawet dojście do lokalnego bimberku w takiej sytuacji wymaga nauczyć się miejscowego savoir vivre.

Powiem szczerze ,że nie widzę związku , może południowa kawa jeszcze nie działa .😃

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Mi się wydaje że od kiedy są menadżerowie w klubach to ściągają szrot z lig zagranicznych i dla tego liga jest słaba , nie ma szkółek piłkarskich przy klubach , wychowankowie zdolni są natychmiast sprzedawani za granicę aby prezes klubu zarobił i tam grzeją ławę . 

No i co w związku z tym proponujesz?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, andrzej78 napisał:

Też jestem ciekaw co on tam nawyczyniał ???? 

Cyt :"      tvn24
        "To, co zrobił Andrzej Duda, to całkowite przyjęcie chińskich zasad i interesów, mówienie językiem Pekinu. W rezultacie jest postrzegany w całej                    Europie jako prochiński prezydent - trwającą wizytę polskiego prezydenta w Chinach ocenia ekspertka, dr BachulskA"

Chiny historycznie miały podobną (w pewnych względach) - nazwę - filozofię Historii do Polski. Oczywiście inna skala, rozkład w czasie i różnych mentalnie wrogów; Chiny dzikszych a później odrębniejszych rasowo ale najczęściej to Chiny dostawały łomot niż innym sprawiały no i historia kretynów u władzy też bliska statystycznie tym krajom.
Teraz Polska jest na etapie o jednego "Wałęsę" więcej a ponadto tak samo cwaniackie narody w oszustwie, kombinatorstwie i improwizacji. Tak samo osaczeni przez morską dominację obcych kulturowo no może chińska odmienność większa i wizyta Dudy w Chinach to taki "diabłu ogarek" na wypadek gdyby cywilizacja zachodnia zegniła w degeneracji.
a to że komuchy rządzą w Chinach to duża różnica? a u nas kto? ;)

a i jeszcze jedna taka nawet nie wiem czy dygresja
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-06-25/mial-jechac-na-rowerze-dookola-swiata-okradli-go/

"daleko" zajechał; cygańskie szczyle w Rumunii Mu dokumenty ukradły z paszportem włącznie
weźcie se jeszcze ukrów do bandy to będzie "xujnia komplet" :P

klimat społeczny Chin bliższy polskiemu niż ten klimat w Rumunii czy na Bałkanach i to bliżej jest teraz większa dzicz niż odległa wschodnia Azja kontynentalna bo Japonia to tak jak by cywilizacja z innej planety ale to mały pryszcz który powoli wraca do roli egzotycznych antypodów planety czyli tam skąd się wyłonił z początkiem rewolucji przemysłowej

58 minut temu, andrzej78 napisał:

południowa kawa

powiadasz?
dobry pomysł

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

@dysydent oglądnąłem durny film. Idiocracy. Komedia ale w śmiesznych momentach miałem chwile zwątpienia czy są śmieszne. Taka amerykańska wersja seksmisji jeno na świecie nie pozostały same dziewuchy a ktoś inny... Niewiem gdzie to po Polsku znaleźć ale przynajmniej początek to fajna ilustracja do ewolucji

na polski "Idiokracja"? a - zdaje się - mam to gdzieś na dyskach w miriadzie innych zbiorów
zaraz sprawdzę, no chyba ten - w tytule na pliku tłumaczone na "idiokracja" a lektor napis "idiocracy" tłumaczy na "idiokraci"

a nie; ta prognoza już się nie sprawdza. Jaka rasa ma statystycznie najwyższe IQ na planecie a jak wygląda przyrost naturalny państwa Izrael na tle większości planety?
Można odnieść wrażenie że po tym filmie ktoś wyciągnął wnioski i globalizację z powodu tego filmu odwołał

mam nadzieję że masz na tyle rozwiniętą przestrzenną wyobraźnię i horyzont Wiedzy na tyle szeroki że nie muszę więcej (z resztą - inaczej bym nawet nie podejmował tematu gdybym oceniał Ciebie naczej)

wszystko już poszło w innym kierunku niż początek tego filmu prorokował; hodują się drapieżniki (nie sugerować się tym Izraelem bo to tylko pasożyty z mimikrą symbiontów)

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v