Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

https://www.facebook.com/reel/307353065327278

4 minuty temu, andrzej78 napisał:

Tyle że pracujący w budżetówce chciałby w sobotę zakupy zrobić. Dlatego prywatny przedsiębiorca ( pracownik ) musi trybić 6-7 dni w tygodniu- logiczne ,jest klient ,jest kasa ,ale w urzędzie nie można zrobić jednego dnia z dyżurem wieczornym . 

Największy ból o brak pracy w niedzielę miały dziumdzie w budżetówki. A Jak w ARiMR wprowadzili pracę w soboty, to mało baby nie  pękły - jak to, świat się wali.

a ten pracownik na taśmie tez chciałby mieć wolny dzień i móc pójść coś załatwić w urzędzie - może w sobotę ? A jak sklepy mogą pracowac w niedzielę, to urzędy też, prawda ??

• Like 1
Opublikowano

TVP nie płaci pracownikom? Ludzie wyprzedają majątki

https://ludzie.fakt.pl/tvp-nie-placi-pracownikom-ludzie-wyprzedaja-majatki/gq1s96k?utm_source=fpfakt&utm_medium=social&utm_campaign=fanpage&utm_term=autor_15&fbclid=IwAR1v639uEz6hQJN1iLRjNmkmwHYTIlfU_kV4uJ4leSEf3G6JaXOwXJFY_ew

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „Niemiecki głos onet w Twoim domu”

53 minuty temu, Leszy napisał:

Regulacja to podstawa cywilizacji. Gdyby ludziom pozwolić to by dalej na drzewach skakali 🤪😆

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „SAMOCHÓD MA TRZY PEDAŁY, A JA MAM TYLKO DWIE NOGI!”

Opublikowano

Nowy Jork - Moskwa .

https://www.facebook.com/100003500388628/videos/1060343881922196

25 minut temu, jahooo napisał:

Największy ból o brak pracy w niedzielę miały dziumdzie w budżetówki. A Jak w ARiMR wprowadzili pracę w soboty, to mało baby nie  pękły - jak to, świat się wali.

a ten pracownik na taśmie tez chciałby mieć wolny dzień i móc pójść coś załatwić w urzędzie - może w sobotę ? A jak sklepy mogą pracowac w niedzielę, to urzędy też, prawda ??

Problemy dopiero mogą być .

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Roman176 napisał:

No to mają powód do protestu. To wolny kraj i ludzie moga wyrażać swoje niezadowolenie, Może Pan Duda z Solidarności ich poprze?

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Wysłuchałem Modzelewskiego - w zasadzie wyśmiał władze w kraju i w Brukseli. NIe, nie krytykował, bo tu juz nie ma czego krytykować, tylko wyśmiał Władza utraciła legitymizację do stanowienia prawa.

Dziwi mnie, że ekonomista był w stanie zrozumiec protest rolników, ale to oznacza, że przesłanki docierają do społeczeństwa. On sam byl w szoku, że naród się obudził i zaczyna żądać, nie klęcząc na kolanach. Fajnie podsumował Balcerowicza - że dziś ludzie nie godza się na samobiczowanie. Gdyby dziś Balcerowicz zaczął wprowadzać swoje reformy, zapewne wywieźliby go na taczkach z kraju.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, andrzej78 napisał:

Tyle że pracujący w budżetówce chciałby w sobotę zakupy zrobić. Dlatego prywatny przedsiębiorca ( pracownik ) musi trybić 6-7 dni w tygodniu- logiczne ,jest klient ,jest kasa ,ale w urzędzie nie można zrobić jednego dnia z dyżurem wieczornym . 

Przecież można pracować od czwartku do niedzieli, a wtedy wolne mieć od poniedziałku do środy. Kto kiedy pracuje chyba mniej istotne niż ile. I będzie czterodniowy dzień pracy i zakupu w weekend. 

Opublikowano
13 minut temu, Leszy napisał:

Przecież można pracować od czwartku do niedzieli, a wtedy wolne mieć od poniedziałku do środy. 

Tyle że-  aby wolne miał ktoś - pracować musi inny ktoś ( nie dotyczy budżetówki).

Opublikowano

ale chyba nie chodzi nikomu by wolne wszyscy mieli w te same dni. 

2 godziny temu, jahooo napisał:

podstawa rozwoju cywilizacji oto lenistwo, bo pracowity będzie robił tak samo całe życie, a leniwy będzie kombinował, jak zrobić i się nie narobić, aż coś pożytecznego wymyśli

Nie każdy. Sporo leniwych jest pasywna w swoim lenistwie. 

Opublikowano

no też mi tak sie wydaje 

2 godziny temu, mirro napisał:

No to mają powód do protestu. To wolny kraj i ludzie moga wyrażać swoje niezadowolenie, Może Pan Duda z Solidarności ich poprze?

to jak sie niema nic na ludzi trzeba ich jakoś dobrowolnie odszczelić 

Opublikowano

Funkcjonariusze Straży Granicznej, którzy pracują przy ochronie granicy z Białorusią, Rosją czy Ukrainą, otrzymają wyższe dodatki.

buachachaaachaaaaaaaaaaaaaa :D 

jak to, mordercy dzieci i kobiet, zakopujący tysiące biednych migrantów w lesie?

@hubertuss @Tomasz0611 chodzicie już okrakiem? :D zamawiajcie kolejną porcję wazeliny, żeby dupsko nie bolało :D 

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, jahooo napisał:

technologia i maszyny są po to, aby człowiek mniej pracował a praca była tak samo wydajna, a nie po to, aby harować od świtu do nocy

W dobie pełnej cyfryzacji mamy rekordy urzędników. Może nie zauważyłeś ale odkąd zaczęli wprowadzać komputery do urzędów to wzrastało też zatrudnienie. 

Czyli Twoja teoria do końca nie się sprawdza 

7 godzin temu, Roman176 napisał:
KPO odblokowane, akcje Siemensa w górę 😎
Niespodziewanie to niemiecki Siemens wygrał przetarg na dostawę wiatraków dla polskiej morskiej elektrowni wiatrowej na Bałtyku 🙂 Szok i niedowierzanie... Czyżby pieniądze miały popłynąć szerokim strumieniem do Niemiec?

Bo Niemcy nauczyli się na własnych błędach. Po II wojnie Amerykanie ładowali w nich pieniądze a później kupę lat Niemcy musieli oddawać  kilkukrotnie więcej.

Opublikowano
KPO odblokowane, akcje Siemensa w górę 😎
Niespodziewanie to niemiecki Siemens wygrał przetarg na dostawę wiatraków dla polskiej morskiej elektrowni wiatrowej na Bałtyku 🙂 Szok i niedowierzanie... Czyżby pieniądze miały popłynąć szerokim strumieniem do Niemiec?

Pewnie że tak ,kasa wruci spowrotem tak się interesy robi...

Tusk wie jak swego pana zadowolić 

Opublikowano
6 godzin temu, nie napisał:

Funkcjonariusze Straży Granicznej, którzy pracują przy ochronie granicy z Białorusią, Rosją czy Ukrainą, otrzymają wyższe dodatki.

buachachaaachaaaaaaaaaaaaaa :D 

jak to, mordercy dzieci i kobiet, zakopujący tysiące biednych migrantów w lesie?

@hubertuss @Tomasz0611 chodzicie już okrakiem? :D zamawiajcie kolejną porcję wazeliny, żeby dupsko nie bolało :D 

Z tym okrakiem to z autopsji pytasz po 8 latach rządów pisu? Poza tym nie słyszałem by ktoś kto teraz jest na szczytach władzy tak jak Tusk Kosiniak czy Hołownia nazywali SD mordercami. Fantazja cię poniosła ale to pewnie od tego bólu dupska się nie kontrolujesz i bredzisz 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, saszeta napisał:

Bo Niemcy nauczyli się na własnych błędach. Po II wojnie Amerykanie ładowali w nich pieniądze a później kupę lat Niemcy musieli oddawać  kilkukrotnie więcej.

ale mają najsilniejszą gospodarkę w Europie. Co ciekawe NRD do dziś, 34 lata od zjednoczenia Niemiec odstaje od zachodniej części. 

Opublikowano
PRZMAS19821982 napisał:

KPO odblokowane, akcje Siemensa w górę
Niespodziewanie to niemiecki Siemens wygrał przetarg na dostawę wiatraków dla polskiej morskiej elektrowni wiatrowej na Bałtyku Szok i niedowierzanie... Czyżby pieniądze miały popłynąć szerokim strumieniem do Niemiec?

Pewnie że tak ,kasa wruci spowrotem tak się interesy robi...

Tusk wie jak swego pana zadowolić 

A mnie zaś interesuje co oznacza "niespodziewanie" i wobec braku omówienia szczegółów przetargu można konfederata jeno traktować jako demagoga...

Opublikowano (edytowane)

Trzecia droga prowadzi  donikąd . REWOLUCJA 15 PAĆ MA PROBLEM NIE MOGĄ SIĘ DOGADAĆ  .

Hołownia zapowiada: Będziemy bronić Zielonego Ładu

O rolnictwie mówił także Szymon Hołownia. - Zielony Ład nie jest zły.

Premier Tusk powie , chciałem ale koalicjant się nie zgodził nic nie mogę zrobić .

https://www.facebook.com/reel/407471418551109

Atakuje Putina a to nie dobre o tym mówić .

Tusk powstrzyma Rosję .

https://www.facebook.com/reel/411400981383280

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v