Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tusk wprowadził stopnie alarmowe BRAVO i BRAVO-CRPStopnie CRP są wprowadzane w przypadku zagrożenia cyberterroryzmem, z kolei stopnie ALFA, BRAVO, CHARLIE i DELTA dotyczą terroryzmu. Stopień BRAVO to drugi na cztery możliwe.

Rozporządzenie będzie obowiązywać na terenie całego kraju do 31 maja. "Są one sygnałem dla służb i administracji publicznej do zachowania szczególnej czujności .

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Tusk wprowadził stopnie alarmowe BRAVO i BRAVO-CRPStopnie CRP są wprowadzane w przypadku zagrożenia cyberterroryzmem, z kolei stopnie ALFA, BRAVO, CHARLIE i DELTA dotyczą terroryzmu. Stopień BRAVO to drugi na cztery możliwe.

Rozporządzenie będzie obowiązywać na terenie całego kraju do 31 maja. "Są one sygnałem dla służb i administracji publicznej do zachowania szczególnej czujności .

to nie pierwsze. nie tak dawno odwolali poprzednie.

Opublikowano

Nieroby urzedasy pieprzone.....

"Prowadzimy analizy czasu pracy i długości urlopów. Polki i Polacy są jednymi z najdłużej pracujących w Europie - mówiła w "Graffiti" minister pracy i polityki społecznej Agnieszka Dziemianowicz-Bąk. W jej ocenie prostsze byłoby skrócenie tygodnia pracy do czterech dni niż uszczuplenie wymiaru godzin. - Jako polityczka jestem za, ale natomiast stanowiska rządu w tej sprawie nie ma - zaznaczyła."

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-03-01/agnieszka-dziemianowicz-bak-w-graffiti-ogladaj-od-740/

Opublikowano
8 godzin temu, galan99 napisał:

Sawicki był mądry to się nie pchał a pewnie miał większe szanse to wzięli tego.

Jak był Ministrem Rolnictwa uprawiał orzechy na dopłaty .

Nie on jeden sadził. Jak wyżej pisali ludzie na tym kasę robili a potem wyorywali tak wyorał i on a bardziej jego syn to robił.

6 godzin temu, nie napisał:

Artur Dziambor został zatrudniony w Porcie Gdańsk. Jak ustalił dziennikarz Radia ZET Maciej Bąk, były poseł Konfederacji od dziś pracuje jako dyrektor Departamentu Marketingu i Komunikacji w tej państwowej spółce. 

wystarczyło przenieś się z konfederacji do psl

Image

Akurat Dziambor to jak się po czasie okazało był jedynym ogarniętym w Konfederacji. I odszedł od nich.

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, galan99 napisał:

nie karanie ich w roku 2024

🤣 a w następnych?

5 godzin temu, jacus napisał:

gdy wasze gospodarstwa padna to pomoze wam prace znalezc 😂

Tobie już pomogła.

4 godziny temu, galan99 napisał:

Premier Tusk powiadał wczoraj że będzie rozmawiał w Brukseli na temat zielonego ładu dziwna wypowiedz

Co w tym dziwnego, będzie rozmawiał jak jeszcze bardziej dokręcić śrubę chłopom.

24 minuty temu, hubertuss napisał:

Akurat Dziambor to jak się po czasie okazało był jedynym ogarniętym w Konfederacji. I odszedł od nich.

Jasne, wg ciebie każdy kto dołączył do koalicji oszustów jest ogarnięty🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, witejus napisał:

.

Co w tym dziwnego, będzie rozmawiał jak jeszcze bardziej dokręcić śrubę 

jakby dokręcić to pół biedy oni zmienią na lewy gwint i będą pokazywać live  że odkręcają w prawą stronę w rolnicy z podziwem stwierdzą niby luzują a jednak ciaśniej 

Edytowane przez v11
Opublikowano
2 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

Nieroby urzedasy pieprzone.....

"Prowadzimy analizy czasu pracy i długości urlopów. Polki i Polacy są jednymi z najdłużej pracujących w Europie - mówiła w "Graffiti" minister pracy i polityki społecznej Agnieszka Dziemianowicz-Bąk. W jej ocenie prostsze byłoby skrócenie tygodnia pracy do czterech dni niż uszczuplenie wymiaru godzin. - Jako polityczka jestem za, ale natomiast stanowiska rządu w tej sprawie nie ma - zaznaczyła."

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-03-01/agnieszka-dziemianowicz-bak-w-graffiti-ogladaj-od-740/

Prędzej czy później to wprowadzą. Ludzie nie chcą dużo pracować, a bezrobocie jest niskie. 

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

@nie a jakie masz teraz przemyslenia na temat rozmówcy pana Mazurka? Zdrajca, porzucił stanowisko, chciał doj**ać PiSowi?

chciał odejść, to odszedł, jego wybór; dlaczego wszystko próbujesz sprowadzać do pisu?

widziałem, ostatnio kilka jego rozmów na kanale zero to wydaje się bardzo rozsądnym człowiekiem, ale nie znam jego działalności, więc trudno oceniać

Opublikowano (edytowane)

Interesowała mnie Twoja opinia.

30 minut temu, Leszy napisał:

Prędzej czy później to wprowadzą. Ludzie nie chcą dużo pracować, a bezrobocie jest niskie. 

Do tego nie trza żadnych regulacji. Normalnie idziesz na swoje, zakładasz działalność i pracujesz ile chcesz.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Dzisiaj 13 rocznica śmierci Jolanty Brzeskiej, która została spalona żywcem w lesie Kabackim.

Policja i prokuratura: nie zabezpieczyła monitoringu i billingów, nie przesłuchała miesiącami głównych podejrzanych, nie sprawdziła ich alibi, mieszkanie Brzeskiej przeszukała dopiero po kilku tygodniach, prowadziła w początkowym najważniejszym okresie śledztwo w kierunku samobójstwa. 

Wcześniej za to sądy i warszawski ratusz:
Zreprywatyzowały nielegalnie kamienicę na Mokotowie, która została zburzona w czasie wojny i została odbudowana za publiczne pieniądze. Przejął ją handlarz roszczeniami Marek M., który kupił roszczenia do niej za 1500 złotych. Poza kamienicą otrzymał jeszcze dwa miliony złoty odszkodowania z budżetu miasta. Sąd na koniec zarządził eksmisję Brzeskiej na bruk i licytację jej rzeczy.

Nikt za jej morderstwo nie odpowiedział tak samo jak za kradzież setek jeśli nie tysięcy nieruchomości w stolicy. 

Marek M. jest na wolnosci po tym, gdy Sąd Najwyższy nakazał wstrzymanie wykonanie kary za próbę wyłudzenia innej kamienicy w Warszawie i cieszy się z ogromnego majątku. 

Taka jest prawda o 3RP, polskiej sprawiedliwości i naszych elitach. jśpiewak

teraz będzie to samo tylko dwa razy więcej

taki mafijne państwo stworzył tusk; mafia w togach

Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał:

Interesowała mnie Twoja opinia.

Do tego nie trza żadnych regulacji. Normalnie idziesz na swoje, zakładasz działalność i pracujesz ile chcesz.:lol:

Regulacja to podstawa cywilizacji. Gdyby ludziom pozwolić to by dalej na drzewach skakali 🤪😆

Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

Regulacja to podstawa cywilizacji. Gdyby ludziom pozwolić to by dalej na drzewach skakali 🤪😆

podstawa rozwoju cywilizacji oto lenistwo, bo pracowity będzie robił tak samo całe życie, a leniwy będzie kombinował, jak zrobić i się nie narobić, aż coś pożytecznego wymyśli

a zmniejszenie czasu pracy w tygodniu jest naturalną konsekwencją rozwoju technologii - do osiągnięcia tego samego efektu jest potrzebne mniej godzin pracy

pierwszy taki skok był pod koniec XIX wieku, gdy okazało się, że całkiem sensowny jest system 3x8, potem w latach 70-tych pojawiły się wolne soboty

technologia i maszyny są po to, aby człowiek mniej pracował a praca była tak samo wydajna, a nie po to, aby harować od świtu do nocy

rolnicy przed wprowadzeniem powszechnie układu wasali i pańszczyzny, pracowali średnio 3-4 godziny dziennie przez 6 dni w tygodniu

wprowadzenie pracy po 16 godzin przez 7 dni w tygodniu było podyktowane wyłącznie chęcią szlachty do maksymalizacji zysków - wobec braku norm prawnych w tym względzie

zauważcie, że nawet koń nie wytrzymuje zmaksymalizowanej eksploatacji po 16 godzin dziennie i często w Zakopanem widać tego efekty

do podobnego wniosku doszli sami właściciele fabryk pod koniec XIX wieku, że pracownik, który pracuje krócej a więcej odpoczywa, w tym krótszym czasie wykona tę samą pracę z lepszą jakością i mniejszą ilościa braków

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Tyle że pracujący w budżetówce chciałby w sobotę zakupy zrobić. Dlatego prywatny przedsiębiorca ( pracownik ) musi trybić 6-7 dni w tygodniu- logiczne ,jest klient ,jest kasa ,ale w urzędzie nie można zrobić jednego dnia z dyżurem wieczornym . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v