Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ulman napisał:

Widać ruscy dobrze ukrów znają i mieli dużo racji a nam się tylko wydawało że będą nam dozgonnie wdzięczni.  Ba , wydawało się że w ogóle będą za cokolwiek wdzięczni - im się po prostu wszystko należy. UPAina nigdy nie była i nie będzie nam przyjazna i czas to przyjąć do wiadomości.

Cóż. Jak liczyłeś na wdzięczność to możesz czuć się zawiedziony. Chłopaki co tam walczą są, póki co, traktowani zgoła inaczej jak nasi u Angoli w 1945. To są jednak ich zasługi, ich krew i to oni z tymi emocjami sobie będą musieli później radzić. Nic mi do tego.

Ulman napisał:

Jak związkowcy kończyli tą firme rozpi...ać to spędzałem kilka lat w wawie. Miałem wielu kolegów którzy lepiej niż  dobrze znali realia Ursusa.

Ale wróćmy wcześniejszego tematu. Ta w sumie to czemu tych gór do tej pory nie zaczeli orać skoro tak dobry sprzęt był dostepny? Czemu obecnie przy tak dobrej technologii nie ma takich traktorów i nie orzą gór?

Ja tam do tej pory niewiem jak Grecy na wyspach swoje wzgórza ogarniają... a bywają tam Ursusy ale większość fergusony

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Ulman napisał:

Z kasą  na pomoc upainie jest dokładnie tak samo

Amerykanie mieli wiele zastrzeżeń. Sporo pieniędzy gdzieś ginęło po drodze. Nawet jakieś organizacje bankowe czy banki to monitorowały i wychodziła kicha. Ja się dziwię, że m kasę w ogóle dawali. Amunicje było by trudniej ukraść i sprzedać. UA jest mocno przeżarta korupcją. Gdyby nie to być może ta wojna wyglądała by trochę inaczej.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
hubertuss napisał:

7 minut temu, Ulman napisał:

Z kasą  na pomoc upainie jest dokładnie tak samo

Amerykanie mieli wiele zastrzeżeń. Sporo pieniędzy gdzieś ginęło po drodze. Nawet jakieś organizacje bankowe czy banki to monitorowały i wychodziła kicha. Ja się dziwię, że m kasę w ogóle dawali. Amunicje było by trudniej ukraść i sprzedać. UA jest mocno przeżarta korupcją. Gdyby nie to być może ta wojna wyglądała by trochę inaczej.

Sama wojna, nieważne gdzie, to korupcja. Ale co ja Wam tu będę i tak swoje wiecie.

Szymi40 napisał:

Ekspert  -    Warszawiak-,                                                     https://businessinsider.com.pl/gospodarka/biedny-jak-rolnik-oto-co-mowia-dane/myh8dq7

Nic nie dbacie o sferę medialną protestu. O poparcie należy zabiegać. Choć dobrze, że brony nie latają..

Opublikowano

yyyy mleko w niemieckim sklepie 1,59, masło 3,49... Też Ukraińskie?

Ktoś się w końcu jurnął odrobinę. Zaczyna docierać iż inwestycja była strategiczna z nazwy aby pasowało pod wywłaszczenia? Może inne kwiatki wyjdą?

Opublikowano
1 godzinę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Wystarczy, ze lud zrozumiał miglanca Wojciechowskiego. Wypominacie Tuskowi te emerytury a co będzie miał Wojciechowski za emeryturę z unii. Wojciechowski który jak sam mówi przepisał zielony ład z programu pisu.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 21.02.2024 o 11:18, DTaras napisał:

@dysydent mi wczoraj prawił że idzie o zielony ład a dziś widziałem banner o zakazie importu. To ten - w imie czego te Policjanty mokli na objazdach zamiast być gdzie ich potrzeba?

a "całym zdaniem"? .....

gdyby nie było jednym z postulatów odgłupienie tego zielonego ładu to większe prawdopodobieństwo i wcześniej poleciały by kamienie po szybach tych traktorów po szosach co i tak kwestią czasu gdy coś w tym kierunku się wydarzy a to już spirala której opanowanie szczególnie popaprańców zdolności przekracza.
Na razie jako tako sobie radzą no i te protesty aż tak paraliżujące nie są ale nic nie wiadomo bo to jest jednak żywioł (btw @racyl jeśli Ci się wydaje że jesteś tu anonimowy to masz rację - wydaje Ci się ;) i - tak - to groźba choć nie moja, moje tylko ostrzeżenie; kiedyś przekraczałeś granice we włazidupstwie pisdzielcom teraz przekraczasz platfusom)

taka dygresja mi się napatoczyła dziś rano - w gruzach legła propaganda tych kacapskich i białoruskich watażków jako to oni tak żywią tę biedną Polskę bo i tam muszą przecież bodaj strzępy informacji docierają jako to Polska protestuje przeciw importowi jakiejkolwiek żywności ze wschodu czyli jednak coś nie tak z oficjalną propagandą w tych kacapowach i trochę konsternację tam wywołuje ten cały zamęt u nas.

"nie ma tego złego...."

20 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Taa, niech sieją, będzie tani opał po żniwach ... Ziemniaki też już sadzeniaków nie ma, będzie co jeść od lipca xD Ktoś mi kiedyś powiedział, nie pamiętam kto, nie siej/sadź tego co w tym roku płaciło, bo za rok na pewno nie zarobisz ...

niejeden tak mówi i ja też ale coraz rzadziej bo coraz więcej zaczyna się do tego stosować i ... no już tak to nie działa i cykle sinusoidy wydłużają się już nawet na trzy lata
tu nie specjalistyczny (poważniejszy) temat aby takie kwestie zgłębiać i brnąć w szczegółowe wnioski że jedynie powtórzę - ta zasada już nie działa a sinusoida zeszła w dół gdzie więcej okresów niskiej niż wyższej opłacalności

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, dysydent napisał:

niejeden tak mówi i ja też ale coraz rzadziej bo coraz więcej zaczyna się do tego stosować i ... no już tak to nie działa i cykle sinusoidy wydłużają się już nawet na trzy lata

tu nie specjalistyczny (poważniejszy) temat aby takie kwestie zgłębiać i brnąć w szczegółowe wnioski że jedynie powtórzę - ta zasada już nie działa a sinusoida zeszła w dół gdzie więcej okresów niskiej niż wyższej opłacalności

To poczekaj do przyszłego roku, worek ziemniaka będzie po 5zl a tona owsa tańsza niż tona żyta paszowego ... Z ziemniakiem wariują, będzie pełno nasadzeń ... Kto zrobi na młodego, wczesnego, to może coś grosza złapie, jesienny będzie za bezcen.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

Przede wszystkim - znaczna część społeczeństwa nie czerrpie informacji z TV. Dla młodych ludzi duże znaczenie ma także jakość życia. I to do nich docierają argumenty, jak absurdalny jest zielony nieład. Że z jednej strony naszym polskim rolnikom stawia się absurdalnie wyśrubowane warunki, a z drugiej strony bezkrytycznie wpuszcza nie badany syf przez granice UE, który potem duże koncerny w UE sprzedają jako "żywność wyprodukowaną w UE". To młodych ludzi naprawdę wk***ia. Dlatego rozumieją protesty rolników, że tu nie chodzi tylko o zamknięcie granicy z UE, ale o nasze zdrowie i życie. Dlatego wszelkie szczujnie już dostały materiały, jak napuścić miasto na wieś. Na stronie głównej Onetu nie znajdziesz za dużo informacji ostrajkach rolników, ale o tym, jacy to niby rolnicy są "bogaci" - to juz w czołowce jest.

Ale nawet nikt się nie zająknął, że za to bogactwo całe pokolenia rolników płaciły własnym zdrowiem i praca po 20h dziennie. Na pierwszej stronie - że rolnik płaci śmiesznie nieski KRUS, ale ani słowa o tym, że po 40 latach tego KRUSU nie dostanie nawettyle emerytury, ile minimalna w ZUS. Że nie ma zwlnień L4, nie ma wczasów. Ani też wzmianki o tym, że gdyby nie ten śmieszny KRUS, chleb w sklepach kosztowałby 2x tyle, co obecnie, albo miastowi jedliby trociny jak za okupacji.

Tak się szczuje naród przeciwko sobie. Ja wcale nie twierdzę, że życie w mieście czy praca w korporacji to kokosy, ale naprawdę nie ma potrzeby w tym kraju szczuć na siebie nawzajem obywateli.

Racyl to taka gnida, co chyba sieje ferment za pieniądze,bo nie wyobrażam sobie, jak można tak co chwila zmieniać front i siać ferment.

Opublikowano
20 minut temu, jahooo napisał:

Racyl to taka gnida, co chyba sieje ferment za pieniądze,bo nie wyobrażam sobie, jak można tak co chwila zmieniać front i siać ferment.

A jak można zarobić 10mln złotych przez JANUSZA WOJCIECHOWSKIEGO z PIS za przyłożeniem ręki do zgotowania rolnikom takiego losu .

Przez 2 lata ludzie byli wpatrzeni w pis i ukrainę i powtarzali jak mantra ukraina musi jak najszybciej wejść do unii więc weszła szybciej niż jakiemukolwiek chłopu ze wsi się wydawało

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Wystarczy, ze lud zrozumiał miglanca Wojciechowskiego. Wypominacie Tuskowi te emerytury a co będzie miał Wojciechowski za emeryturę z unii. Wojciechowski który jak sam mówi przepisał zielony ład z programu pisu.

Powiadasz że zrozumiał lud 🤔...

Obrońca Wojciechowskiego jesteś ?,też mu będzie my wypominać emeryturkie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v