Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A tam w temacie o cenach pszenicy, to bardzo ciekawego screena wstawili, Pan Hubert Ojdana chyba jednak stracił łączność z bazą i jak data sugeruje to już dawno.

Opublikowano (edytowane)

Tyle obecnie rządzący z PO-PSL mają dla polskich rolników:

Obecnie trwają zakulisowe rozmowy w celu podjęcia rozmów ...

Edytowane przez tracker
Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

No to zobacz jakim parkiem maszynowym

Nie znam człowieka, gdzie tego szukać. Bo może faktycznie będe musiał złożyć samokrytykę.

Opublikowano

jako hubertojdana wiele lat dziecinstwa tu spedzil ..... posty nietrudno znalezc.

gdzies przeczytalem ze kandydowal z pro-rosyjskiej partii zmiana czy jakos tak. paru z nich siedzi za szpiegostwo.

12 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

A skąd mam wiedzieć, mnie gejowskie zabawy ani trochę nie interesują, ale za to ty lubisz nadstawiać 4 liter banderowcom, to może coś takiego trochę ból załagodzi xD Za bardzo wczułeś się w rolę baby w domu i w relacjach z banderowcami też chcesz grać babę xD 

taa meskie wyjazdy na odludzie...

11 godzin temu, Ulman napisał:

Sam stefek bandera to był sodomita więc jak widać,  nie daleko pada jabłko od jabłoni 

tak to cie kreci ?? to do tomusia sie zglos 🤣 przyjedzie i porozmawiacie sobie o putinie

10 godzin temu, nie napisał:

dziennikarka "nowego" radia rzeszów 

To co? Umawiamy się za kilka miesięcy na palenie opon i miejskich odpadów na polach uprawnych, a potem na wielotygodniową blokadę dróg prowadzących do skupów?

ciekawe co na to kołodziejczak?

az dziwne ze nikt fleszmoba nie zrobil i nie chodzil w kolko na przejsciu dla pieszych przed kolumna rolnikow ..

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Licz się ze słowami.

Z nudów na drogi nikt nie wyszedł

z nudow na af sie pisze to i pojezdzic nie mozna ??

1 godzinę temu, mirro napisał:

Ale że co, karetce przejechać nie dali? Pojebało kogoś?

ktos ciagnikiem z przyczepa zastawil droge i poszedl do kolegow , a wtedy karetka nadjechala-musiala inaczej jechac..

Opublikowano

zetorem wyjechac to wstyd ?? patrzac na ogloszenia olx ........

ja juz dawno widzialem jaka jest sytuacja w rolnictwie do pracy poszedlem -wyscie dopiero w styczniu na oczy przejrzeli ??

ja nie musze wygladac sms-a  z banku, doplat do wszystkiego, pisac do dyrektora biura arimr o przyspieszenie wyplaty doplat bo rate trzeba placic

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

nie musze wygladac sms-a  z banku, doplat do wszystkiego, pisac do dyrektora biura arimr o przyspieszenie wyplaty doplat bo rate trzeba placic

Się nie dziwię. Te cztery pindziesiąt wiele nie zmienią u ciebie...😆

Opublikowano (edytowane)

Jaki ten jacus mądry, wykształcony i z większego ośrodka, ... nie to co reszta, ta wiejska ciemnota.

Specjalnie dla naszego forumowego super jacusia:

Edytowane przez tracker
Opublikowano (edytowane)

Ale to już było, tylko że rolnicy myśleli 15 października że nie wróci więcej, niestety, historia lubi się powtarzać, można było to przewidzieć.

Edytowane przez Desperado
  • Thanks 1
Opublikowano
20 minut temu, jacus napisał:

zetorem wyjechac to wstyd ?? patrzac na ogloszenia olx ........

ja juz dawno widzialem jaka jest sytuacja w rolnictwie do pracy poszedlem -wyscie dopiero w styczniu na oczy przejrzeli ??

ja nie musze wygladac sms-a  z banku, doplat do wszystkiego, pisac do dyrektora biura arimr o przyspieszenie wyplaty doplat bo rate trzeba placic

Człowieku. Tobie naprawdę nie mieści się w głowie, że można żyć na poziomie z gospodarstwa? To aż tak ciężko sobie wyobrazić? 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Leszy napisał:

To aż tak ciężko sobie wyobrazić? 

Można sobie nie wyobrazić, zwłaszcza jak się sieje żyto na 3 klasie i zbiera 3 tony z ha.   :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

@dysydent mi wczoraj prawił że idzie o zielony ład a dziś widziałem banner o zakazie importu. To ten - w imie czego te Policjanty mokli na objazdach zamiast być gdzie ich potrzeba?

Opublikowano
7 minut temu, Siedzacybyk napisał:

Wszystko zależy od wielkości gospodarstwa. Na 10 ha nie da się godnie żyć, na 200 już tak.

Patrzysz z punktu jednej osoby, ale 200ha nie obrobisz w jedną czy dwie osoby, a jak zatrudnisz pracowników, to koszty wzrosną i tak w kółko.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

taa meskie wyjazdy na odludzie...

Nie wiem, mi takie pomysły do głowy nie przychodzą, ale ty pewnie już nie raz się nadstawiałes tyłem skoro tylko to ci w głowie xD zresztą skąd ty możesz wiedzieć cokolwiek o męskich wyjazdach, ty ciągle z babą pod jej pantoflem xD Alkoholu też nie tykasz, to co ty byś mógł robić na takim wyjeździe ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
32 minuty temu, jahooo napisał:

Patrzysz z punktu jednej osoby, ale 200ha nie obrobisz w jedną czy dwie osoby, a jak zatrudnisz pracowników, to koszty wzrosną i tak w kółko.

Przy wydajnych i trochę nawet przewymiarowanych maszynach 2 osoby plus max jeden pracownik spokojnie sobie poradzą. Warunek to pola w dużych kawałkach i czasem wspieranie się usługami.

Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

Przy wydajnych i trochę nawet przewymiarowanych maszynach 2 osoby plus max jeden pracownik spokojnie sobie poradzą. Warunek to pola w dużych kawałkach i czasem wspieranie się usługami.

Zgoda, pod warunkiem że prowadzisz tylko produkcję roślinną bez upraw specjalizowanych. No i amortyzacja nowych, dużych, wydajnych maszyn tez kosztuje, jak też ich zakup i obsługa kredytów. Do tego dochodzi obsługa maszyn - samemu przy takim areale trudno to ogarnąć - i koszty rosną.

Opublikowano
11 godzin temu, nie napisał:

@danielhaker czy mógłbyś to rozgłosić szerzej, żeby każdy mógł zobaczyć co rządzący (w osobie kołodziejczaka) mają do zaoferownia dla rolników? 

Jutro o 20:00 (21.02) debata o rolnictwie w Kanale Zero.

Skład: Jan Krzysztof Ardanowski, minister rolnictwa w latach 2018-2020

Michał Kołodziejczak, sekretarz stanu w Ministerstwie Rolnictwa

Agnieszka Beger, właścicielka gospodarstwa, pracownik Agencji Restrukturyzacji

prof. Adam Niewiadomski, Uniwersytet Warszawski

Jarosław Malczewski, prezes Polskiej Grupy Mleczarskiej

Ponadto 6 rolników, ludzi pracy, których zaprosiliśmy podczas dzisiejszych protestów

Nie mam za bardzo jak tego rozgłośnić 😛 ale chętnie sam obejrzę, bo Kołodziejczak na drugi dzień kiedy Mazurek go zaorał szczekał, że Mazurek kłamie, insynuuje itp. i chętnie pójdzie drugi raz żeby mu wygarnąć, tylko jakoś od tamtej pory go unikał i chodził co najwyżej do Ziemca 🙈

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v