Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Na rudego czeka i Rudy ukrainę będzie wspomagał 4 przejścia szybciej otworzy i o to chodzi .

Po co w Polsce uprawiać jak na Ukrainie taniej . Po co w Polsce coś budować jak w Niemczech jest już .

Po co jeździsz zarabiać za granicę, jak można w Polsce zarobić?

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Po co jeździsz zarabiać za granicę, jak można w Polsce zarobić?

Po co w Polsce jak u Niemca lepiej płacą .

Jaka nienawiść przemawia .

Ja się dziwię Tuskowi, że jest taki delikatny". Rolnicy ostrzegają nowy rząd .

Wraz z nadejściem nowego rządu, rolnicy mają nadzieje na zmiany. – Nas już tak dociśnięto, że jeszcze jeden taki rok jak 2023, a krew się może polać – mówi Jan Król, rolnik z woj. zachodniopomorskiego.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
11 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Chłopaki 11 dni głodowali i nie schudli nawet grama ...ot cyrk 😲

Ot przedstawienie dla otumanionej gawiedzi 🤣

Trzeba przyznać że obaj dobrze wyglądają jak na wycieńczonych głodówką i dobrze się trzymali po wyjściu. Dobry prognostyk przed odsiadką za pegazusa.

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

A jak Tusk pojechał do brukseli lepiej zarobić to drzesz ryło że zdrajca. To jak to w końcu jest?

Według rozumowania @galan99 jest tak że jak Kali kraść to dobrze ale jak Kalemu ukraść to już źle. 🤷‍♂️

Opublikowano

Jak Pani nauczycielka zadawała 1/3 z lekcji do domu bo się nie wyrabiała to plan pracy miała do duszy przy czym plan pracy jest dostosowany do całego programu. Podstawówka to jeszcze nie studia gdzie sobie na marginesie robisz wykaz do biblioteki.

Ja dalej niewiem... Zakaz piastowania funkcji publicznych jest ułaskawiony ale bierne prawo wyborcze ma określone wymagania co do karalności z odsiadką...

gregor1284 napisał:

Jest ta praworządność wkoncu czy nie jest? Gubię się powoli jak galan 

Jak prezydent otrzymuje opinię negatywną a i tak korzysta z prawa z którego nie mudi się tłumaczyć to sam sobie odpowiedz gdzie jest prawo i sprawiedliwość.

Roman176 napisał:

I co w związku z tym? Widziałeś gdzie to dopną?

Roman176 napisał:

Zawsze przy wydawce jest pytanie czy bierzesz, czy może do domu dziecka oddajesz. Ja oddaję bo na grzyba mi to.

Ulman napisał:

I co w tym dziwnego? Wbije się taki burdel w nasze granice i będzie to samo...

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Wraz z nadejściem nowego rządu, rolnicy mają nadzieje na zmiany. – Nas już tak dociśnięto, że jeszcze jeden taki rok jak 2023, a krew się może polać – mówi Jan Król, rolnik z woj. zachodniopomorskiego.

No to skucha, bo inne się nie zapowiadają.

Opublikowano

W najbliższych dniach zostanie przedstawiona nasza propozycja zmian w konstytucji, dotycząca naprawy wymiaru sprawiedliwości - powiedział w środę wicepremier Władysław Kosiniak-Kamysz. Zapowiadane korekty mają dotyczyć kwestii wymiaru sprawiedliwości.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-01-24/wladyslaw-kosiniak-kamysz-w-najblizszych-dniach-propozycja-zmian-w-konstytucj

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-01-24/malgorzata-paprocka-w-graffiti/

Odnosząc się do kwestii mandatów poselskich Kamińskiego i Wąsika Paprocka podkreśliła, że "ta sprawa jest przesądzona dzisiaj orzeczeniami SN". W przypadku pana Kamińskiego mamy z perspektywy prawnej sytuację kuriozalną. Jedna izba - właściwa - prowadzi sprawę i wydaje orzeczenie na mocy przepisów ustawowych. Druga izba - mam na myśli Izbę Pracy - dostaje dokumenty poza trybem, przywożone przez współpracownika pana marszałka - oceniła.Tłumaczyła, że "mamy dwa orzeczenia sprzeczne ze sobą w ramach tego samego sądu.

wt ym zakresie stanowisko pana prezydenta się nie zmieniło, panowie są posłami i mają prawo wykonywać swój mandat - powiedziała.  Dopytywana, o to jak mogą wyglądać czwartkowe obrady Sejmu Paprocka stwierdziła, że Duda zrobił już wszystko, co mógł, aby uspokoić nastroje.

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, gregor1284 napisał:

Jest ta praworządność wkoncu czy nie jest? Gubię się powoli jak galan 

nie wiem czy natknąłeś się na moje zdanie o tzw prawie, prawnikach i praworządności ale skoro takie pytanie to albo nie, albo się nie zgadzasz ze mną (już nie zgłębiajmy z jakich powodów) że prawo państwowe, unijne czy dowolne inne pisane przz człowieka jest tylko fikcją teoretyczną rzadko przystającą do rzeczywistości i rządzą tak na prawdę nie przepisy a możliwości najczęściej siłowe tych przepisów stosowania lub dopisywania kolejnych post factum.
Praworządności nigdy nie było, nie ma i nie będzie a że politycy twierdzą inaczej? to zawodowi kłamcy; co zostało nie raz udowodnione i jedyne co możemy to sprawić aby politycy słuchali nas a nie my ich ale do tego potrzebna jakaś projekcja naszej siły czego też nie ma nie było i... szczególnie w Polsce gdzie tymże politykom choćby i obecnie udaje się skutecznie nas podzielić aż do samounicestwienia państwa co w zasadzie już możemy uznać w polskim przypadku za fakt już kolejny raz w Historii.
Takiej Polski jak obecna nikt rozsądny nie zechce bronić ani z zewnątrz ani z wewnątrz a co najwyżej eksploatować i nie jest to jakiś mój emocjonalny wniosek a zimnologiczna kalkulacja bo po co bronić kraj który staje się coraz większym wrogiem swoich własnych obywateli a jeszcze to hołdowanie fikcji jakoby jakieś zapiski w tzw prawie miały być ważniejsze od człowieka gdzie coraz większa część populacji tych przepisów nie akceptuje uznając je co najwyżej za zło konieczne w już chyba większością są wyznawcy poglądu że prawo obecne jakie mamy jest tylko i wyłącznie szkodliwe i utrudniające życie większości coraz bardziej zniewolonej przez garstkę akurat u koryta.

Pogarda obecnej większości tzw parlamentarnej wobec tych tzw "wyznafcuf" PiSu przecież nie jest nigdzie w prawie zapisana a jednak jest faktem a do tego jest to pogarda wzajemna i jeśli nie zanosi się na rozliczenie wszystkich polityków którzy do tego doprowadzili to po ..uj nam praworządność jeśli jej skutkiem jest to co właśnie widzimy?

8 minut temu, Bogdan_ja napisał:

421836604_6899616486817647_8555820832177

co prawda to chuligański wybryk ale no nie przeczcie że większość się z treścią zgadza' jedni z powodów swych zaślepień politycznych, tacy jak ja bo "diagnoza" dotyczy polityków a ja wszystkich uważam za pasożyty nawet tych z którymi się zgadzam gdy jak stanowi tak zwane prawo? a no nakazuje szacunek np urzędowi Prezydenta, Premiera etc.. i co? jest ten autentyczny szacunek?
zatem masz odpowiedź czy mamy tę praworządność czy tylko hipokryzję już na poziomie pisania tych praw gdzie z góry wiadomo iż są tylko fasadowe i nijak opisujące rzeczywistość.

dopóki prawo będzie sprzeczne z Naturą nie będzie praworządności a natura człowieka nie jest ani uczciwa, ani szczera ani bezinteresownie prospołeczna bo w końcowym rozrachunku największe szanse na przeżycie mają egoiści a w obecnej sytuacji prawnej jeszcze tacy co swój egoizm potrafią skutecznie maskować bo prawo zabrania podstawowej zasady Natury - obrony swych osobniczych interesów przede wszystkim a społecznych tylko wtedy gdy temu pierwszemu służą i wszyscy inni którzy autentycznie wierzyli że jest inaczej wyginęli już dawno temu z prostych mechanizmów selekcji naturalnej. Zatem prawo jest nie tylko fikcją ale i kłamstwem; tak że z takim prawem (na napisanie któregośmy sami pozwolili) może i lepiej że nie ma tej "praworządności"? ;)

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, Roman176 napisał:

pomogło ? to masz zwyrodnienie ? 

praworządna taka 

jak umartemu kadzidlo.. najlepiej pomaga to basen ,sauna , lezenie bykiem, sanatorium , mrozenie..

zwyrodnie to mam niewiele krocej niz ty zyjesz i jakos sie z tym bawie..

13 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

I co 2 lata w areszcie trzymali bo zarzutów nie potrafili postawić 🤔..ot gamonie od zera 😲

A to znajoma wąsika i kamińskiego była 🤣

Maciej Wąsik (z prawej) i Tomasz Prus na imprezie komunijnej u rodziców braci Rudnickich w 2007 r. Rodzice siedzą obok Wąsika, obok Prusa żona Marcina Rudnickiego

13 godzin temu, Ulman napisał:

Tak z drugiej strony to w centrach miast powinni jakąś ustawą nakazać eksmisję dziadów i to co wartościowe sprzedać ludziom którzy będą o to dbać. Jest wiele doskonałych przykładów że porzadek nastał dopiero po tym jak zostało sprywatyzowane.

az czekam kiedy dziadow z grzedy beda ukraincy eksmitowac .🤣

13 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Kiedy to zacząłes że na ekogroszek się łapał na dofinansowanie?

Coś mi tu nie gra...

Bo chyba nie można na same okna ?

dziwnym trafem znowu zaklasz  ze klamie.. wbij sobie do glowy ze wszystko co pisze jest prawda... nie chce mi sie bajek wymyslac.

od ilu lat pisze ze pale zbozem w piecu ???

oczywiscie ze mozna -jesli masz zmienione wczesniej zrodlo ciepla, 

musi minac iles czasu od zrealizowania wczesniejszego programu. 

maly problem byl -bo razem z instlacja wymienilem takze drzwi wejsciowe ale przepis jest nieprecyyzjny ale po pisemnej zgodzie z warszawy wymienilem same okna

13 godzin temu, Agrest napisał:

Na glovo.pl🤣

a jak pakistanczyk powola sie na klauzure sumienia i alkoholu nie bedzie wozil ???

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, jacus napisał:

a jak pakistanczyk powola sie na klauzure sumienia i alkoholu nie bedzie wozil ???

to jeszcze pół biedy bo delikwenta można zwolnić jako niespełniającego wymogów co do predyspozycji dla danego zawodu
gorzej jak ta "klauzula" nakaże mu walczyć czynnie ze złem po przez eliminację tego zła np rozwalaniem stoisk z alkoholem w sklepach dowolnie wybranymi narzędziami z bombkami włącznie. (bo gaśnicą tu już nie poradzi ;) )

obraza uczuć religijnych winna być wykreślona z prawa i to szybko bo tylko bzdury często niebezpieczne z tego wynikają

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
25 minut temu, jacus napisał:

az czekam kiedy dziadow z grzedy beda ukraincy eksmitowac .🤣

Czekaj dalej😆 

Upaina jest sztucznym tworem i większość pomagających postawiła na nich krzyżyk. Obecnie jest gra pozorów bo "wypada im pomagać" ze względów wizerunkowych. Nikt w to złodziejstwo nie będzie pompował dalej kasy bo widać ze to idzie jak woda w piach i nikt nie wie gdzie się podziewa. Żeleńskiego maja coraz bardziej dość bo opowiada bajki które się już nie sprzedają. Kto w miarę kumaty już dawno spieprzył za granicę, zostały gamonie i stare dziadki. Minie kilkanaście miesięcy skończy się kasa , nie będzie czego już kraść i ten twór kompletnie się rozsypie.  To że w banderlandzie zostanie ich garstka jest dobrą wiadomością bo będą słabi i łatwiej będzie nimi zarządzać

Opublikowano

tylko wtedy to bðędzie łatwiej ruskim bo nikt tam swoich wojsk nie wyśle aby powstrzymać przed podbiciem tego kraju przez rosję

nikczemność nigdy nie popłacała tak i zachodowi nie popłaci i w przypadku Ukrainy a tej bez wojny z rosją nie uda się obronić bo niby jak ma się udać?

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Ulman napisał:

Czekaj dalej😆 

Upaina jest sztucznym tworem i większość pomagających postawiła na nich krzyżyk. Obecnie jest gra pozorów bo "wypada im pomagać" ze względów wizerunkowych. Nikt w to złodziejstwo nie będzie pompował dalej kasy bo widać ze to idzie jak woda w piach i nikt nie wie gdzie się podziewa. Żeleńskiego maja coraz bardziej dość bo opowiada bajki które się już nie sprzedają. Kto w miarę kumaty już dawno spieprzył za granicę, zostały gamonie i stare dziadki. Minie kilkanaście miesięcy skończy się kasa , nie będzie czego już kraść i ten twór kompletnie się rozsypie.  To że w banderlandzie zostanie ich garstka jest dobrą wiadomością bo będą słabi i łatwiej będzie nimi zarządzać

Ukraina  jak padnie , to Rus przytuli jest twym marzeniem żeby tak się stało . A dasz gwarancję na 100 % że zachód, nie  oda Polski  Rusowi w końcu Polska jest byłym krajem bloku wschodniego . Też w padniesz w raniona Rusa i będziesz pachołkiem czerwonej zarazy . Berlin - Polska - Rosja , dwa kraje co kochają Polskę .

Młodzi co mają obecnie 12 lat to , będą wychowani na poglądach Lewactwa w 90 % .

32 minuty temu, dysydent napisał:

tylko wtedy to bðędzie łatwiej ruskim bo nikt tam swoich wojsk nie wyśle aby powstrzymać przed podbiciem tego kraju przez rosję

nikczemność nigdy nie popłacała tak i zachodowi nie popłaci i w przypadku Ukrainy a tej bez wojny z rosją nie uda się obronić bo niby jak ma się udać?

Polski też nikt nie będzie bronił z zachodnich krajów , tym bardziej giną za coś co nie warto , Będzie śpiewać Rus ,wpadnij w me ramiona Polsko .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Bogdan_ja napisał:

421836604_6899616486817647_8555820832177

jak Ci się udało podlinkować że się wyświetla na af?
mi nie chciało i biała plama tylko była zamiast tych .. "gnid" (w sumie już lepsze białe plamy niż tacy politycy no ale skąd by kto wiedział po kim ? .. znaczy - te plamy :P )

pewnie z innego źródła? zaraz sprawdzę no ale dzięki i teraz mam posta kompletnego tam wyżej tylko Twój zacytuję

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v