Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ulman napisał:

Przeczytaj sobie ostatni akapit.

I jeszcze bardzo proste pytanie - o ile metrów trzeba by pogłębić to bajoro by mogły tam wpływać statki pełnomorskie?

Dodam, że jest to słodka woda plus transport w głąb lądu obcych gatunków. No i jest pewien spory problem z wodami zenzowymi...

mirro napisał:

Do TM62 była jeszcze taka fajna zabawka wkładana pod minę a zapewniająca jej nieusuwalność.

To szło w damskich torebkach... Bywały też zmodyfikowane f1.

Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

a to przekop jest na Odrze? 🤣

jest przekop- kanal gliwicki- nie wiem czy jest uzywany , wody malo jest wszedzie

10 godzin temu, Ulman napisał:

przemyślałeś ile trzeba pogłębić bajoro w elblągu żeby tam cokolwiek sensownego wpływało?

to nawet nie to ze trzeba poglebic ale ze trzeba to robic stale a towarow zrosji i tak nie bedzie i nic tam nie bedzie plywac..

9 godzin temu, masa24 napisał:

czytam i z tego co widze to zawsze sie mowilo ze zwolennik pisu to jest stary moher ktory oglada tylko tvp , slucha rydzyka i nic nie mozna mu przetlumaczyc.

tylko ze ten opis pasuje do zwolennikow rudego. co sie jeszcze ma wydarzyc zebyscie przejrzeli na oczy? nikt nie mowi ze pis jest super, ale to co robi rudy przechodzi wszelkie pojecie. on nie ma zadnych hamulcow, ciekawe dokad zajedzie.   sady zle bo sedziowie mu nie pasuja, ale jak wymieni na swoich to bedzie wszystko ok

o zbozu jakos cisza, cos tam mowi sie o cukrze i drobiu ale przyjmuje za rok referencyjny rok 2023 gdzie juz tych towarow wjezdzalo duzo

cpk zablokowane, przekop zly, elektrownia atomowa tez sie nie podoba .... a wy przyklaskujecie. macie taka mentalnosc jak u nas wszyscy po 90 roku, wszystko co panstwowe zle, wszsytko sprywatyzowac i sprzedac dla zachodnich koncernow, wtedy jest ok !! i wy tak samo.  wszystkie inwestycje ktore moga byc pozyteczne sa zle, wszystko wstrzymac i karmic sie energia z wiatru oraz czekac na miliardy euro z unii

ty z wioski po pgr-ze ?? to popytaj starszych jak wygladalo panstwowe..

ciemna masa ,🤣kurna prorok jakis to wymyslil .

9 godzin temu, Roman176 napisał:

@masa24

w punkt  

jesli kots taki jak ty go popiera to najlepiej swadczy ze to bzdury..

najlepiej nic nie budujmy nigdzie nie jedzmy i bd ok 

a ilu pis-akow gdziekolwiek jezdzi ?? kto bedzie generowal ten ruch moherowe berety, uczeni po podstawowce czy ciemna masa ??

stadiony pis budował złe ? 

najwięcej autostrad  stadiony też były bee  a dzisiaj zarabiają kokosy 2 lata trzeba rezerwować na imprezy 

ktore to stadiony ??  

byles na narodowym ?? to wujowe miejsce na impreze. na gorze to tylko z telebimu widac cokolwiek, stadiony pilkarskie pol roku stoja puste, bilety na mecze sa tanie zeby mlodzi mogli wejsc i do kazdego doklada sie miliony.

9 godzin temu, GABBER85 napisał:

rudy jakby był cwany a nie chvuj to by tamtych  ursule i innych szachował i kołował kase na infrastrukture  w Polsce bo ja widze po tych filmach z brukseli ze oni mu "ufają" 😅

PS zobaczcie jak jest siatka autostrad w Polsce a na zachodzie... drugie tyle

ty jestes chory czy glupi ??? raz zachowujesz sie tak raz tak 🤣

kiedy w polsce zaczeto budowac autostrady a kiedy na zachodzie ??

zreszta po co na mazurach czy podlasiu autostrada ? chyba ze wroci handel  zrosja.

ekolodzy blokowali budowę .. niestety 

jacy ekolodzy ?? by burdel w papierach, nikt wczesniej nie przygotowal terenow pod budowe ??

jak pis tak kocchal polske wschodnia to czemu tam nie chcial postawic fabryki ??

8 godzin temu, Ulman napisał:

a które pełnomorskie  statki maja zanurzenie 4-5m?

te w ktore roman na kartce gra 

7 godzin temu, masa24 napisał:

Zaślepione głowy macie i to ostro . A jak tam Hanna Gronkiewicz wam się podoba i jej mąż , dobrze działali ?? Jak tam ofe? Amber gold? A sw adamowicz który nie wiedział ile mieszkań ma? A poczytajcie jak tanie Libię lotnicze powstawały i prezydenci trojmista te linie reklamowało , apropo stadionów poczytajcie jak miasto wydzierżawili za grosze dla grupi ITI

no wlasnie jak reszte rozkradzionego ofe ?? a jak geth-back ? a jak szumowski ?? respiratory masz w szpitalu ??  

na wsi nie masz pojecia ze do kazdego stadionu trzeba doklada miliony wiec nawet jesli za darmo wzieli to i tak dobrze. w krakowie nie ma takich chetnym i miliony ida na 2 niepotrzebne duze stadiony i kilkanascie malych..

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

ty jestes chory czy glupi ??? raz zachowujesz sie tak raz tak 🤣

kiedy w polsce zaczeto budowac autostrady a kiedy na zachodzie ??

zreszta po co na mazurach czy podlasiu autostrada ? chyba ze wroci handel  zrosja.

co ty tak z tą chorobą psycho piszesz na forum, całe forum oblepione twoimi kompleksami na temat zaburzeń?

Nie łączysz faktów i obrażasz sie od razu

Opublikowano

Roman176 napisał:

https://www.rp.pl/transport/art38898491-rzad-pis-da-pieniadze-na-poglebienie-mierzei-wislanej-jeszcze-przed-wyborami Elbląg blokował ale mieszkańcy powiedzieli platformie dość i zmienili zdanie

Skoro mają kopać wzdłuż to po grzyba robili tę śluzę? Miejsce startu zaznaczali? Przyznam się, że tylko tytuł przeczytałem...

Opublikowano

Cieszyć się będą  będą 4 przejścia graniczne z Ukrainą .

Polska musi też przedłużyć autostradę A 4 żeby Berlin mógł wygodnie sobie handlować z Ukrainą czy to nie wspaniałe wieści dla Polski .

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

To blokowałyby śluzę - co to za głupoty?

Ale ,że co  .. . że nabrzeże nie jest fragmentem portu .. ? Że statek ma kiper i w 5 minut się rozładuje ... a z czego wynika czas oczekiwania statków na wpłynięcie  do kanału . Nawet w obecnym czasie w porcie  Gdańskim są lub będą rozładowywane jednostki o długości poniżej 100 m i zanużeniu poniżej 5,5 m.

Opublikowano
11 minut temu, GABBER85 napisał:

@jacus bo nie odpowiedziałeś na poprzednie pytanie, czy ciebie gnoili w domu za młodu że taki nieszczczęśliwy jesteś?

Jakbyś na starość kible musiał sprzątać bo gospodarka jest na skraju bankructwa to byś był szczęśliwy 🤔🤣🤣🤣🤣....chłop niczego w życiu się nie dorobil to i szczeka jak wściekły 🤣

Opublikowano
andrzej78 napisał:

To blokowałyby śluzę - co to za głupoty?

Ale ,że co  .. . że nabrzeże nie jest fragmentem portu .. ? Że statek ma kiper i w 5 minut się rozładuje ... a z czego wynika czas oczekiwania statków na wpłynięcie  do kanału . Nawet w obecnym czasie w porcie  Gdańskim są lub będą rozładowywane jednostki o długości poniżej 100 m i zanużeniu poniżej 5,5 m.

To jest forsa. Jak chcesz więcej zarobić to rozbudowujesz miejscówkę a nie wymagasz rozładowania przed cieśninami i kierujesz do Elbląga. To niejest kombinat tylko dwa oddzielne porty.

galan99 napisał:

Cieszyć się będą  będą 4 przejścia graniczne z Ukrainą .

Polska musi też przedłużyć autostradę A 4 żeby Berlin mógł wygodnie sobie handlować z Ukrainą czy to nie wspaniałe wieści dla Polski .

A4 łączy nieparzyste nitki plus południowe regiony i po to jest a nie dla niemca. Ktoś Cię nieźle zahukał.

Opublikowano
33 minuty temu, DTaras napisał:

To jest forsa. Jak chcesz więcej zarobić to rozbudowujesz miejscówkę a nie wymagasz rozładowania przed cieśninami i kierujesz do Elbląga. To niejest kombinat tylko dwa oddzielne porty.

A4 łączy nieparzyste nitki plus południowe regiony i po to jest a nie dla niemca. Ktoś Cię nieźle zahukał.

Jesteś tak głupi czy udajesz ? https://www.agrofoto.pl/fakty/reset-polska-ukraina-rozmowy-o-4-nowych-przejsciach-granicznych-i-mechanizmach-weryfikacji-eksportu,140759.html

4 nowe przejścia i połączenie autostrad. Czego nie rozumiesz ? Wam to na głowę trzeba nasrac żebyście zaczęli fakty kojarzyć ?

• Like 1
Opublikowano
masa24 napisał:

33 minuty temu, DTaras napisał:

Jesteś tak głupi czy udajesz ? https://www.agrofoto.pl/fakty/reset-polska-ukraina-rozmowy-o-4-nowych-przejsciach-granicznych-i-mechanizmach-weryfikacji-eksportu,140759.html

4 nowe przejścia i połączenie autostrad. Czego nie rozumiesz ? Wam to na głowę trzeba nasrac żebyście zaczęli fakty kojarzyć ?

Przejścia mają to do siebie, iż można je zamykać gdzie względem strefy schengen wznawia się kontrolę. Nawet gdyby mi, jak to ująłeś, na głowę nasrali to łatwo się z tego otrząsnąć i względem nawet przypowieści o wróbelku - uważać. Na podobny bałagan wewnątrz głowy ani leków ani przypowieści nawet niema...

Opublikowano
2 godziny temu, GABBER85 napisał:

co ty tak z tą chorobą psycho piszesz na forum, całe forum oblepione twoimi kompleksami na temat zaburzeń?

Nie łączysz faktów i obrażasz sie od razu

czytaja twoje posty wdze ze albo sa glupie albo kompletnie oderwane od tematu..

jakie fakty mam laczyc ?? najpierw je podaj..🤣

porownujesz autostrady na zachodzie i polskie... wiec porownaj kieleckie do slaska .. sosnowiec do katowic ..olkusz do wieliczki..

1 godzinę temu, GABBER85 napisał:

@jacus bo nie odpowiedziałeś na poprzednie pytanie, czy ciebie gnoili w domu za młodu że taki nieszczczęśliwy jesteś?

ja nie siedze be zprzery na tej stronie..

to ze ciebie gnoili to nie znaczy ze wszystkich.. ja mialem fajnych rodzicow a ty ? macie niebieska karte zalozona  ??

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Jakbyś na starość kible musiał sprzątać bo gospodarka jest na skraju bankructwa to byś był szczęśliwy 🤔🤣🤣🤣🤣....chłop niczego w życiu się nie dorobil to i szczeka jak wściekły 🤣

doszedles juz do mistrzostwa w zakladaniu pampersow ?? 

gdzie te laurki na dzien dziadka ??? cala reke paszportow pokazywales a obrazkow juz nie ??

tu jest przemysl i zycie.tu bij eprawdziwe serce polski.. milony uciekajac ze wschodu to pokazuja..

ci co zostali to juz nie nadaja sie do nowoczesnej polski.

57 minut temu, gregor1284 napisał:

A to jebak 

Screenshot_20240123_102413_TikTok.jpg

jedno mnie ciekawi po co to pokazujesz ?? nie jestes pewien swej orientacji ?? ja ci nie pomoge ..nie lubie i nie jem serka homogenizowanego...jest tu paru co lubia i jedza moze oni cie pokieruja.

32 minuty temu, masa24 napisał:

a ty co rozumiesz-ja mieszkam kolo autostrady, lotniska ,wielkiego miasta, fabryk, biur, 

u nas nikt takich bredni nie opowiada.. nikt sie nie boi niemca czy ukrainca bo znamy swoja sile i wartosc a wy co ??

to co ty sobie ubzdurasz jak masz skonfrontowac z rzeczywistoscia ???

wy wschodniopolacy zostaliscie mentalnie  w priiwslanskim kraju..

Opublikowano
11 godzin temu, nie napisał:
11 godzin temu, Ulman napisał:

Izery miały już w 2025 roku jeździć

chyba jeszcze nie było tego roku? :D 

a najlepsze ze chiczyk ma sprzedawać izere w 25 😆 ale z niego buc

Opublikowano

https://motoryzacja.interia.pl/raport-rynek-paliw/news-kiedy-benzyna-za-nieco-ponad-5-zl-przedstawiciel-rzadu-odpow,nId,7284604

Kiedy litr benzyny za 5,19 zł? Jest odpowiedź szefa KPRM

"W tamtej sytuacji, według naszych wyliczeń ekonomicznych, benzyna powinna tyle kosztować" - stwierdził Grabiec. Dodał również, że "trzeba zrobić wszystko, by wielkie koncerny z udziałem Skarbu Państwa nie wykorzystywały pozycji monopolistycznej, żeby podbijać ceny, a z drugiej strony wydawać te pieniądze na cele partyjne, polityczne, tak jak to było w Orlenie". Prowadzący dopytał jednak, kiedy ceny paliw powinny uplasować się między 5 i 6 zł. "To jest pytanie trochę do wróżki, w tamtym momencie mówiliśmy o konkretnym poziomie cen ropy na rynkach światowych, o konkretnym poziomie podatków, to było kwestią decyzji, zresztą widzieliśmy to później po zyskach nadmiarowych, które Orlen osiągnął". Szef KPRM stwierdził ponadto, że właśnie ze względu na te zyski przyjęty został projekt ustawy, który przywraca je do budżetu państwa, dzięki czemu pieniądze te mogą pozwolić na przykład na zmniejszenie podatków.

kłamią w dzień i nocy najtańszą baryłka a oni kłamią  tu wykres 

https://www.money.pl/gielda/surowce/dane,ropa.html

image.png

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, jacus napisał:

a ty co rozumiesz-ja mieszkam kolo autostrady, lotniska ,wielkiego miasta, fabryk, biur, 

u nas nikt takich bredni nie opowiada.. nikt sie nie boi niemca czy ukrainca bo znamy swoja sile i wartosc a wy co ??

Konferencja "Dzielnice prestiżowe i slumsy - różnice w przestrzeni  miejskiej" | waw4free

żydy boją się ze ich smog zabije nerwowo odpalając kolejnego papierosa 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

Kiedy litr benzyny za 5,19 zł?

Toż jak PiS miał przegrać straszył że po 10 zł będzie, a teraz średnio 6.30 więc gdzie bliżej do 5.19 czy do 10 😅

Opublikowano
Przed chwilą, Roki212 napisał:

Toż jak PiS miał przegrać straszył że po 10 zł będzie,

za tuska wszystko możliwe 

1 minutę temu, Roki212 napisał:

a teraz średnio 6.30 więc gdzie bliżej do 5.19 czy do 10 😅

tylko ze baryłka ropy jest rekordowo niska 🤫

Przed chwilą, GABBER85 napisał:

@jacus  bez urazy, ale ty naprawde jesteś piertolnięty

nie fajny chłopak tylko tabletki się skoczyły albo zona mu nie dała  

Opublikowano
23 minuty temu, jacus napisał:

czytaja twoje posty wdze ze albo sa glupie albo kompletnie oderwane od tematu..

jakie fakty mam laczyc ?? najpierw je podaj..🤣

porownujesz autostrady na zachodzie i polskie... wiec porownaj kieleckie do slaska .. sosnowiec do katowic ..olkusz do wieliczki..

ja nie siedze be zprzery na tej stronie..

to ze ciebie gnoili to nie znaczy ze wszystkich.. ja mialem fajnych rodzicow a ty ? macie niebieska karte zalozona  ??

doszedles juz do mistrzostwa w zakladaniu pampersow ?? 

gdzie te laurki na dzien dziadka ??? cala reke paszportow pokazywales a obrazkow juz nie ??

tu jest przemysl i zycie.tu bij eprawdziwe serce polski.. milony uciekajac ze wschodu to pokazuja..

ci co zostali to juz nie nadaja sie do nowoczesnej polski.

jedno mnie ciekawi po co to pokazujesz ?? nie jestes pewien swej orientacji ?? ja ci nie pomoge ..nie lubie i nie jem serka homogenizowanego...jest tu paru co lubia i jedza moze oni cie pokieruja.

to co ty sobie ubzdurasz jak masz skonfrontowac z rzeczywistoscia ???

wy wschodniopolacy zostaliscie mentalnie  w priiwslanskim kraju..

A czemu miałbym nie byc pewny swej orientacji? Myślałem że może Ci się furtka otworzy do kariery. Nie tylko furtka 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v