Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Bierzesz czasami coś na uspokojenie?

Expose Tuska sobie puszcza🤣

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

On cały czas żyje jakimiś teoriami spiskowymi z głębi Facebooka xD

Nie ma co zbytnio wyśmiewać tych teori spiskowych bo sam wiesz ze to się dzieje ale jakiś poziom trzeba zachować. Jak on tak wszystko bierze do siebie to musi się chyba czymś wspomagać 

4 minuty temu, Agrest napisał:

Expose Tuska sobie puszcza🤣

Jadłem teraz taki bezvatowski bigos to bym mu trochę dał na uspokojenie. Powinno go to ukoić

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, galan99 napisał:

Tylko euro 3,4,5 nie przejdą przeglądu jak zostaną wprowadzone normy .

Przepisy nie mogą działać wstecz a jeżeli już wprowadza się nową normę to dotyczy ona homologacji pojazdu nowego typu.

Ponadto poza wyspecjalizowanymi jednostkami nie ma urządzeń aby dokładnie zweryfikować zgodność emisji spalin z normą EURO ( mowa o silnikach diesla). Przy starszych konstrukcjach pojazdów które posiadały DPF a został on  usunięty, dalej taki pojazd może nie przekraczać norm spalin przy pomiarze zadymienia. Pozostaje kwestia sprawdzenia fizycznej obecności filtru DPF, lub szybki test " białej rękawiczki " wystarczy sprawdzić czy jest okopcony wylot tłumika - co świadczy o braku DPF-u.

A co do trafiania na złom starszych pojazdów,to już zmierza wszystko w tym kierunku - opłata ekologiczna naliczana od normy EURO.

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jak z tego co napisałem 

Wynika to co ty napisałeś?

Możesz mi wytłumaczyć jaką dedukcją  się kierowałeś?

Możesz napisać na jaką partię głosowałeś i problem z dedukcją się sam rozwiąże . Tylko nie kłam .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

Nie sr** żarem, bo nikt nie zmieni normy dla homologowanego używanego pojazdu.

oczywiście
ale tylko do czasu gdy jednak ktoś zmieni i

1 godzinę temu, mirro napisał:

....

Jak starszy samochód miał euro 4 to dla niego jest inna norma i z tego co gostek mówi, to właśnie te samochody przechodzą badanie bez problemów. Natomiast te z euro 6 mają tak wyśrubowaną normę że nie przechodzą. Nikt ci pojazdu z euro 4 nie będzie mierzył normą z euro 6.

to wystarczy zastosować euro 6 dla wszystkich pojazdów a wszystkie starsze wykreślić z uznawanych za jakiekolwiek normy
do tego nawet nie jest potrzebna umiejętność pisania a nawet rysowania krzyżyków bo jedna niekoniecznie prosta kreska wystarczy i byle debil to potrafi nawet taki co wierzy że te normy mają coś wspólnego z dbaniem o klimat a nie o koniunkturę słabnącego europejskiego przemysłu motoryzacyjnego ;)
a to że akurat gros tego przemysłu w Europie należy do Niemców to już tylko czysty przypadek :P

noż qwa!  z giertycha zrobili kanara na pisiorów? akurat z niego?
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-01-18/powolano-zespol-ktory-ma-rozliczyc-pis-na-czele-roman-giertych/

niesmak to za mało na określenie jak to odbieram kiedy do wyganiania świń z posesji używa się jeszcze gorszego knura od tych świń

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
20 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Możesz napisać na jaką partię głosowałeś i problem z dedukcją się sam rozwiąże . Tylko nie kłam .

Zawsze głosowałem na UPR, Korwin czy teraz na Konfederację.

Opisz jak z ponizszego wyszło ci że popieram jakiś tam odłam Nowoczesnej?

2 godziny temu, Ulman napisał:

Konfederacja stoi z boku i nie wchodzi w awanturę pomiędzy lewicowcami. To że nie ma PISu jest dobre, to że rządzą obecni lepsze nie jest.  Zasadniczo będzie mniej więcej to samo z tą różnicą  ze ci przynajmniej nie kłamią  ze są prawicą 

Opublikowano (edytowane)

Duda to już tylko się ośmiesza. Na co on może nie pozwolić. Ogrywają go co chwila nawet przestępców z pałacu mu wyjęli a on ciągle, że na coś nie pozwoli.

W pise tez mu rośnie konkurencja do schedy w postaci Czarnka. tak więc niedługo to nie wiem na co on będzie nie pozwalał w politycznym nie bycie. Jeszcze tylko 15 miesięcy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał:

niesmak to za mało na określenie jak to odbieram kiedy do wyganiania świń z posesji używa się jeszcze gorszego knura od tych świń

Ale, jednak Giertych skuteczny być potrafi. 

Opublikowano
1 godzinę temu, PRZMAS19821982 napisał:

https://www.salon24.pl/newsroom/1355139,prezydent-duda-o-kolegach-premiera-z-brukseli-o-to-im-chodzilo

"Jest grupa polityków prawników, a właściwie sędziów-polityków i prawników-polityków, która chciałaby zwykłej zwierzęcej zemsty politycznej na tych ludziach, nigdy nie pozwolę – zauważył prezydent. "

To nie będzie zwierzęca zemsta tylko terror praworządności 🤣

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Przyswoiła sobie dobrze akcję w TVP i tym razem nauka nie poszła w las.:lol:

Ciężko zrezygnować z koryta tym bardziej że sekta czuje się niezastąpiona i ma poczucie misji. 

Ciekawe kim ta Pani była zanim została powołana na dyrektorski stołek

Opublikowano

https://www.salon24.pl/newsroom/1355066,konstytucjonalista-zaskoczyl-redaktora-tvp-info-nie-takiej-odpowiedzi-sie-spodziewal

Czy konstytucja jest prawem totalitarnym?"

"- A ma pan prawo totalitarne? Mamy konstytucję. Czy konstytucja jest prawem totalitarnym? - pytał wyraźnie zdziwiony Piotrowski. - Jeśli jest demokratycznie przyjęta konstytucja w referendum z roku 1997, to ona musi być przestrzegana. I żadna teza, że "nie ma praworządności dla przeciwników praworządności", "nie ma wolności dla wrogów wolności", "nie ma demokracji dla wrogów demokracji", nie ma miejsca w demokratycznym państwie prawa. Jestem zdania, ze jeśli będziemy dalej burzyli spokój społeczny w kraju naruszając prawo, to nigdy praworządności nie przywrócimy - ocenił konstytucjonalista. "

Opublikowano
7 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

To trzeba tu utworzyć dział wiadomości i zamieszczać wiadomości z różnych mediów

Nie głupi pomysł.

Patrz krzykacz coś tam trochę szumu robi.

https://www.facebook.com/share/r/U7RRYGzajgFgcqC1/

7 godzin temu, Ulman napisał:

Masz na to jakieś twarde dane czy tak sobie pieprzysz bez sensu jak wioskowy głupek?

Zapytaj diabnosty, mają świerze dane 😎

Opublikowano

Śmieszne są argumenty zwolenników Tuska . Już mówiłem , nie jestem pisowcem, nie pochwalam Czesci zachowań ale wy to już sami siebie przychodzicie . Już pal licho ze nie ma realizacji żadnych obietnic wyborczych tylko zamykanie pisowcow jako główny cel . Ale czy wy naprawdę nie widzicie nic złego ze

- komisji ds rozliczeń pisu czy jak teb twór się nazywa , stoi gertych który sam zemdlał podczas wizyty CBA,uciekł do Włoch i sprawa w toku ?

- słuchacie agenta Tomka który sam był zwykła menda i dodatkowo oszustem kręcącym przy domu seniorów ??

- świeży pomysł gejów z lewicy żeby karać za mowę nienawiści . To kto tu jest zamordysta, Kaczyński czy Tusk ?

- wojna za granica a demokratyczna koalicja która tak ładnie demonstrowała w marszu miliona serc trzymając się za raczki robi wszystko wbrew prawu pokazując ze my nie mamy państwa tylko republikę bananowa ?

• Like 1
Opublikowano

Poranek. Skacowany mąż i nadąsana małżona siedzą przy stole. Ponura cisza. W końcu małżonka nie wytrzymuje:

- Ale wczoraj wróciłeś nachlany!

- Ja?! Wcale nie byłem taki pijany!

- Nie?! A kto w łazience błagał prysznic, żeby przestał płakać?!!!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v