Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
jacus napisał:

tylko idiota zaklada teraz panele..chyba z ezainwestuje w magazyn energi ale za ile lat to sie zwroci ?? 

po 270 za 405 panel nie doszły słuchy...

Wpaw napisał:

Dziwne bo zadajesz pytania jakbyś miał paszport Polsatu. Auto wjechało brzozę? Czy była mgła, czy może byłeś pijany a może prezydent ci kazał wjechać w barierę?😁

Taaa... no skoro tak to nie dziwne. I teraz można temat skończyc.

Opublikowano

Rektor państwowej uczelni notowanej w 7 dziesiątce, która zamyka rok stratą ok 25mln dostaje podwyżkę i zarabia ponad 53tys PLN i ma zgodę na dorabianie w spółce.

dymać frajerów :D 

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

No i co w tym niezwykłego ?? Potrącił, przyznał się do winy, z racji tego że było to zakwalifikowane jako kolizja drogowa to został nałożony mandat który został opłacony, co tu jest nie tak ?? Nie krył się za immunitetem jak Antoś 2 dni temu ..

Przeczytałeś chociaż artykuł, czy tylko nagłówek ? 

bo po dalszym czytaniu pisze ze chciał zbiegnąć z miejsca zdarzenia ale podobno to nie prawda 

Godzinę temu, racyl napisał(a):

Czytaj takie głupoty jak gallan a uwierzysz że w lipcu może spaść śnieg 😄.

Na takim szczuciu bazują prawicowe media

może spaść taki gradowy albo nie u nas 

Opublikowano
9 godzin temu, racyl napisał(a):

Czytaj takie głupoty jak gallan a uwierzysz że w lipcu może spaść śnieg 😄.

Na takim szczuciu bazują prawicowe media

Dubsko będzie bolało zbieraj kasę na wazelinę przyda się tobie .

Miało być tak bogato , tanio .

Tu nie trzeba  bazować na szczuciu nie słuchasz co powiada Radek i Rafał .

królowa wytyczne podaje .

Opublikowano
12 godzin temu, dsbh napisał(a):

A co to ma do rzeczy kogo ona popiera czy kogo dzieci Solorza ? Na siłę tak w każdym poście piszesz kto kogo popiera. To celowe zagranie ? Tam chodzi wyłącznie o kontrolę nad całą firmą.

Co do drugiej części. Czyli Tuska nie powinno obchodzić kto kupuje TVN. Podmiot węgierski, który jest zainteresowany kupnem TVNu, starał się o koncesję na nadawanie naziemne w PL. Dlaczego wtedy Tusk nie krzyczał że to Orban, rosyjski kapitał i on Tusku na to nie pozwoli ?

Na marginesie TVN jest spółka prywatną, zarejestrowaną w Holandii z właścicielem w Ameryce. To już nie jest polska firma. Co ma Tusku do gadania w takim razie ?

Ty udajesz ze nie rozumiesz serio pytasz?

Skoro w przypadku Solorza chodzi o kasę to po co wyjeżdżasz z jakąś Netią. Kulka ma gdzieś Netie pisałem jej chodzi o całość wielki szmal. A przy okazji to jest pisiorka z kręgów Morawietzkego. Poza tym pani Kulka jeśli by to przejęła może to sprzedać komu zechce nawet Putinowi.

Co do tvn nie ważne gdzie zarejestrowany nie ważne czyj jest działa w Polsce. Serio tego nie rozumiesz?

Mogą se Węgrzy z ruskimi wchodzić na jakieś muxy i przejmować kanały które mało kto ogląda nikomu to nie przeszkadza. Tu chodzi o ogólno polską stacje z dużą widownią tego też nei rozumiesz. Człowieku tobie trzeb tłumaczyć podstawy podstaw.

11 godzin temu, nie napisał(a):

dla takich, wszystko co nie jest propagandą peowską jest bełkotem, bo burzy im wizję ich świata

takie rzeczy to tylko w rosji

dwóch ministrów grozi aresztowaniem kandydatowi na prezydenta popieranemu przez partie opozycyjne 

po-lszewizm

Nie wielu tu taki bełkot wkleja i pisze jak ty. 

11 godzin temu, dsbh napisał(a):

Tak mi się właśnie nasunęło a hubertusa nie ma 😛. Te komisje śledcze to skazały kogoś, ktoś już siedzi, czy ten kabaret trwa dalej bo nie w temacie jestem.

No coś ponad 1 mln subskrybentów. To więcej ma chyba tylko Andrzej z Plutycz :ph34r:.

I znowu nic nie rozumiesz. Komisje nikogo nie skazują one piszą raporty i przekazują ustalenia do prokuratury. Spokojnie trzeba czekać. Nie jesteś w temacie a chcesz dyskutować. Mądrze to wygląda?

11 godzin temu, nie napisał(a):

a co, winny jest?

może dlatego, że zamiast demokracji mamy po-lszewizm

premier łamie prawo i mówi, że będzie tak robił dalej

minister sprawiedliwości łamie prawo i podejmuje działania na które później szuka podstaw prawnych

zastępca prokuratora generalnego mówi, że w obecnych czasach nie należy trzymać się litery prawa 

ministrowie grożą kandydatowi opozycji na prezydenta, aresztowaniem

rząd nie uznaje sądów i trybunału konstytucyjnego

komisja wyborcza nie uznaje wyroku sądu najwyższego

rząd pozbawia wynagrodzeń sędziów tk

1/3 sędziów jest odbierane prawo do orzekania

minister sprawiedliwości chce, wbrew konstytucji odebrać uprawnienia sądowi najwyższemu

policja zamyka w areszcie posła chronionego immunitetem

rząd decyduje, które wyroki sądów są obowiązujące a które nie

itd.

To jest właśnie ten bełkot powypisywałeś coś z kontekstu bo tak ci się wydaje, ze jest i właśnie wyszedł ci bełkot. Z którego co najwyżej pośmiać się można. Bo albo nie wiesz albo kłamiesz jak zawsze z resztą. Serio myślisz, że ktoś mądry uwierzy w hasło rząd nie uznaję wyroków sądów bo ty tak napisałeś wyrywając z kontekstu? Jak są sądy złożone z neosędziów których nikt na świecie nie uznaje ti polski rząd nie uznaje. Jak sędziowie są legalni powołani prawidłowo to rząd uznaje. I tak po kolei można obnażyć twoje dyrdymały. Tylko nie ma sensu tego robić bo tymi pierdołami twoimi nikt normalny się nie przejmie i wyborców pisowi nie przysporzysz bredniami.

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, DTaras napisał(a):

Aaaale wygasać nie będzie. Mimo, że u mnie to by zdało egzamin bo zimy są jakie są to ogrzewa nie palony propan. To wiesz... kpiłem se jak zwykle.

wiem wiem; tylko owo "PC" mnie zwiodło bo u mnie zboczenie informatyczne pchnęło w podejrzewanie absurdu kpiny po za zrozumiałość. Chociaż w dobrze wyizolowanym pomieszczeniu jakiś pecet gamingówka też może wystarczyć za grzejnik jeśli zasilacze miewają już ponad kilowolt.
Jakąś komercyjną serwerownię  - powiedzmy - w piwnicy lub na parterze to pewnie i pięterko by przy okazji ogrzał tylko nie mam pomysłu jak na serwerowni zarobić tu w tej mojej okolicy gdzie na pytanie w sklepach w tym i tych typowo podatnych na skatalogizowanie asortymentu np jakichś z szmelstwem remontowym do maszyn choćby i rolniczych gdy tu zapytam czy w necie mają spis asortymentu to większość patrzy jak bym był z jakiej panstwowej kontroli.

Nauczyłem się bezczelnie wyciągać telefon i w necie porównywać ceny czy lepiej poczekać na przesyłkę i nie przepłacić z neta czy co najmniej w dwójnasób przepłacić od ręki.
Nie wiem czy w całej Polsce taka przebitka czy tylko w co zapadlejszych dziurach?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
42 minuty temu, galan99 napisał(a):

Dubsko będzie bolało zbieraj kasę na wazelinę przyda się tobie .

Miało być tak bogato , tanio .

Tu nie trzeba  bazować na szczuciu nie słuchasz co powiada Radek i Rafał .

królowa wytyczne podaje .

Ja wszystkiego nie słucham a zresztą ten rząd takich głupot jak pisowski nie serwuje.

Ktoś kto  ma mnóstwo wolengo czasu jak Ty to śledzi te wszystkie media prawicowe i pozostałe

Za 3 lata będzie tak samo a Ty dalej będziesz bredził jak to źle i źle jest.

Zająć się pracą a zobaczysz jak można żyć bez polityki

Opublikowano

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-polska-poderwala-mysliwce-stan-najwyzszej-gotowosci,nId,7874786

Wczoraj opisywałem że walą w ukraińców jak w bęben , przez cały dzień było słychać bombardowania ale w mediach i w powietrzu cicho nawet dron zwiadowczy nie przeleciał . Dziś udaja wielką obronę choć jest spokój . Tak więc  zapamiętajmy że WP dzielnie walczy i nas chroni -tylko z małym szczegółem DZIEŃ PO i udają że to wielka akcja obronna .

Opublikowano
dysydent napisał:

11 godzin temu, DTaras napisał(a):

Aaaale wygasać nie będzie. Mimo, że u mnie to by zdało egzamin bo zimy są jakie są to ogrzewa nie palony propan. To wiesz... kpiłem se jak zwykle.

wiem wiem; tylko owo "PC" mnie zwiodło bo u mnie zboczenie informatyczne pchnęło w podejrzewanie absurdu kpiny po za zrozumiałość. Chociaż w dobrze wyizolowanym pomieszczeniu jakiś pecet gamingówka też może wystarczyć za grzejnik jeśli zasilacze miewają już ponad kilowolt.
Jakąś komercyjną serwerownię  - powiedzmy - w piwnicy lub na parterze to pewnie i pięterko by przy okazji ogrzał tylko nie mam pomysłu jak na serwerowni zarobić tu w tej mojej okolicy gdzie na pytanie w sklepach w tym i tych typowo podatnych na skatalogizowanie asortymentu np jakichś z szmelstwem remontowym do maszyn choćby i rolniczych gdy tu zapytam czy w necie mają spis asortymentu to większość patrzy jak bym był z jakiej panstwowej kontroli.

Nauczyłem się bezczelnie wyciągać telefon i w necie porównywać ceny czy lepiej poczekać na przesyłkę i nie przepłacić z neta czy co najmniej w dwójnasób przepłacić od ręki.
Nie wiem czy w całej Polsce taka przebitka czy tylko w co zapadlejszych dziurach?

Tego no... Koparkę do walut włączasz i ciepełko jest że ho ho ho...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

nie znam się na krypto
w.g mnie koparki są dla frajerów i modę pompowały nvidie i podobne amd-eki a gdy teraz ciemnota nowobogacka znalazła sobie nowego fetysza; tę sztuczną rzekomo inteligencję to powoli moda na tę fikcję pieniądza wygaśnie bo teraz miliardy czy nawet setki miliardów pakowane są w to AI. Może to i dobrze bo niweluje nademisję pieniądza, gorzej gdy cwaniaczki od produkcji czipów te pieniądze jednak zawrócą do prawdziwej gospodarki.
Jakoś Gates najwięcej pieniędzy wsadził w nieruchomości a nie jakieś abstrakcyjne bzdety których sam jest przecież jednym z czołowych wytwórców. Krypto jest po to by spalić pieniądze idiotom co by zbytnio cen chleba i okolic nie zawyżali... no teraz to jeszcze i owo AI

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
marks50 napisał:

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-polska-poderwala-mysliwce-stan-najwyzszej-gotowosci,nId,7874786

Wczoraj opisywałem że walą w ukraińców jak w bęben , przez cały dzień było słychać bombardowania ale w mediach i w powietrzu cicho nawet dron zwiadowczy nie przeleciał . Dziś udaja wielką obronę choć jest spokój . Tak więc  zapamiętajmy że WP dzielnie walczy i nas chroni -tylko z małym szczegółem DZIEŃ PO i udają że to wielka akcja obronna .

Szkoda by było stracić samolot jak obrona przeciwlotnicza sąsiada posiada R73 montowane do Os.

• Like 1
Opublikowano
dysydent napisał:

nie znam się na krypto

A to nie musisz. Byle koparka prąd trawiła...

dysydent napisał:

sztuczną rzekomo inteligencję

Tylko, że to te same czipy jeno na innych płytkach...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, DTaras napisał(a):

Tylko, że to te same czipy jeno na innych płytkach...

na tych samych i płytkach i te same czipy tylko nowsze generacje to i z natury rzeczy każda następna coś tam udoskonalona.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

Zdarzają się wyższe marże ale handel podąża za trendami i marże są porównywalne do kosztu kuriera . Jak w grudniu płacił olej po 100 zł za 5 litrów to se kupiłem smart z alegro i mam za połowe ceny , ale np . spożywcze artykuły w sklepacg stacjonarnych tańsze 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-porazajacy-raport-dla-lewicy-ekspert-wskazal-kluczowe-wojewo,nId,7874872 nie pamiętam żeby u nas tak byli za lewica chociaż rzeczywiście na Kwacha głosowali ale jest tu jeden powiat co przez lata był zabetonowany przez PSL poparcie 90 kilka procent zawsze wszyscy musieli mieć coś z nimi wspólnego dyrektorzy szkoły,nauczyciele, lekarze,  U skarbowy i tak dalej a teraz rządzi tam PIS.https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/mlodzi-nie-chca-rzadu-donalda-tuska-wola-inna-partie-sondaz/15y84vs jak ci młodzi zmieniają szybko zdanie...a już najlepszy żart jaki słyszę to że lewica walczy o prawa kobiet😄

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał(a):

A te statystyki o edukacji wśród wyborców pisu w końcu znikąd się nie wzięły.

a te z zakładów karnych? :D 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v