Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

On już czarować nie musi.

Zrobi co będzie chciał bo do wyborów daleko.

Prezydenta już nam zachód wybrał.

Gdyby wyszła niespodzianka to się wariant rumuński lub gruziński wprowadzi. 

Gawiedź może jedynie oglądać relacje telewizyjne i kopać się na forach, ku uciesze panów.

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

.....

Robienie polityki na śmierci, to dość....niesmaczne jest.

A tak się dzieje

robienie polityki z tego.. z tych schodów w przepaść widzę po obydwu stronach; zarówno pisdzielców jak i popaprańców bo jednaki poziom emocji czy to za czy przeciw.
Największym wrogiem różnych polityków, komediantów i wszelkiej innej podobnej celebryckiej szumowiny nie jest na nich agresywny atak a obojętność, brak zainteresowania i taką samą przysługę złemu robią i celkebryci tych ... schodów co ich czynni wręcz agresywni adwersarze i ja i jednych i drugich zalecam do jednego wora - szumowiny co nic swojewgo nie są w stanie zaoferować tylko wokół tragedii innych swoje pozycje budują.

Odpisałem Tobie bo Ty też starasz się szukać jakiejś obiektywnej, bezstronnej opinii na temat tych misięcznic i całej wokół czynnej agresji
Łażą sobie na te miesięcznice to niech sobie łażą, mi to zwisa i nawet drażni przerost zainteresowania bo nie ma czym.
Zaręczam że jeśli by znikły ataki i wszelkie inne zainteresowanie tym zbiegowiskiem to umrze ono śmiercią naturalną i sam Kaczyński je przeżyje bo pewnie i On sam w końcu by... "a co tak sam tu będę przyłaził?"
Czego i Jemu i nam reszcie życzę.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał(a):

Gawiedź może jedynie oglądać relacje telewizyjne i kopać się na forach, ku uciesze panów.

Nie będzie żadnego  -wariant rumuński lub gruziński wprowadzi. 

Jest marszałek Rotacyjny który przejmie stery jako Prezydent .

Jak by tak tęczowy Rafał nie wygrał .

Opublikowano

O to chodzi.

Do mnie żadne informacje o miesięcznicy nie docierały, pisałem wcześniej że to ludzi nie interesuje, siększosć pewno już daty nie pamięta bo ważniejsza jest data spłaty raty czy opłaty rachunku.

No ale by przykryć niekończące się pasmo sukcesów, koalicja postanowiła nagłośnić miesięcznicę eskalując jakąś tabliczkę i wieniec.

Pewno więcej sami sobie szkody taką pierdołą robią, ale jakiś pijarowiec przedstawił im optymistyczny scenariusz 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

wariant rumuński

tylko uprawdopodabnia moje podejrzenia że demokracja w xujni de fakto już się skończyła

pisałem z rok temu że mogą to być ostatnie w miarę demokratyczne wybory w Polsce no i to co po tych wyborach zaczęło się dziać tylko stara się potwierdzić słuszność moich podejrzeń

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Nie będzie żadnego  -wariant rumuński lub gruziński wprowadzi. 

Jest marszałek Rotacyjny który przejmie stery jako Prezydent .

Jak by tak tęczowy Rafał nie wygrał .

No to będzie wariant nasz polski, narodowy🤣

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

tylko uprawdopodabnia moje podejrzenia że demokracja w xujni de fakto już się skończyła

nigdy w xujni europejskiej żadnej demokracji nie było

taka sama demokracja była w rzeczpospolitej, gdy sejm głosował za rozbiorami - przeciwko zagłosować nie mógł, tylko za

Opublikowano

ktory z was pochowalby kochanych rodzicow na drugim koncu polski ?? 

wolelibyscie jezdzic na grob brata 2,5 km czy 250 ????

kurna foto"radar " zakonczyl zywot- braklo pradu.on na panele sloneczne chodzi. pare dni debile beda hamowac bez sensu..

2 godziny temu, mirro napisał(a):

i to wszystko przez pare rolek folii budowlanej.

23 minuty temu, witejus napisał(a):

Zbadane przez Kopacz,kę przekopane na metr głębokości gołymi ręcami Kopaczki i uzgodnione z Anodiną

Tenże sam

na szczescie wrak powrocil i mozna bylo go badac..

wrak jest tyle ze drugiego samolotu . zniszczyli go  celowo.

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, jahooo napisał(a):

nigdy w xujni europejskiej żadnej demokracji nie było

taka sama demokracja była w rzeczpospolitej, gdy sejm głosował za rozbiorami - przeciwko zagłosować nie mógł, tylko za

no nie wiem bo o dziwo Francja pokazuje coś innego i tam jednak ten teraz rząd upadł bo właśnie wynik wyborów był nawet mniej niejednoznaczny niż w Polsce
Kolejny raz akurat Francja jawi się jako ta awangarda jakiejś tam władzy ludu w morzu manipulacji oszustwa i oligarchizacji władzy w całej reszcie tego nowo-tworu w jak Niemcy zmieniły Unię gdy tylko po zjednoczeniu zrobiły się nazbyt silne by nie musieć liczyć się z innymi wokół

czy się to mainstreamowi podoba czy nie to ten obecny dożywa swego końca i nadchodzi przemodelowanie a czy to się wydarzy demokratycznie czy będziemy musieli parę łbów ukręcić to już tylko od uporu tego mainstreamu zależy; czyli poziom nagłej i niespodziewanej śmiertelności nazbyt kurczliwie trzymających się władzy ;)

dużo obecne "elyty" nauczyły się od komuchów i oby też były dobrymi uczniami polskich komuchów we właściwej ocenie kiedy należy ustąpić
a ten czas tuż tuż

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Roman176 napisał:

katować to se możesz 1.0 1.2 .1.4 ...    a nie kopciucha powyżej 2.0  

Wiesz jak działa silnik w ogóle? Jak działają pierścienie na tłoku? Dlaczego obniża się ciśnienie oleju w silniku? Co to drgania skrętne? Raczej nie wiesz...

Roman176 napisał:

wszystko fajnie a gdyby cie było stać ... to było by cie stać na wymianę baterii po 5 latach bez zaciągania kredytu ? jak ty chłopie myślisz ? ludzie biorą samochody na lata na kredyty a tu wyskoczy zonk przy nie spłacony kredycie i co następny ?  

To zleć wymianę silnika i skrzyni biegów po gwarancji swojego auta.

Opublikowano
39 minut temu, Agrest napisał(a):

Pewno więcej sami sobie szkody taką pierdołą robią, ale jakiś pijarowiec przedstawił im optymistyczny scenariusz 

skoro mają takiej klasy pijarowców to dni ich policzone bo dziecka taki nawet nie oszuka a tym bardziej w Polsce.
To już aż tak z naszą władzą źle że bardziej naiwna od dzieci? se "fachowców" dobierają.... xD

Opublikowano
galan99 napisał:

Powiem tak prywatnie tobie Konf to sekta utopia masz klapki na oczach jak ten koń .

Nic nie załatwiłeś prywatnie pragnę zauważyć. Konfederacja korzystając ze wzorca powinna się wabić Biegłość i Uczciwość. Albo i przebiegłość nawet bo z tym wzorcem nie chcą zostać połączeni. Niestety perspektywa dla nich i nas w przypadku sukcesu tej polityki była by tożsama ze wzorcem.

Siedzacybyk napisał:

przez owsiaka maja / mialy przechodzic pieniadze na powodzian. Nastawial im toitoi i to wszystko. Ludzie nic nie dostali ,a kibloe przydadza sie na woodstock. Tak sie zyje w tym grajdolku.

Osuszaczy i agregatów od uja tam widziałem. Może i kible też ale i srać tam nie było gdzie to w podobnym położeniu byłbyś za to wdzięczny.

Opublikowano
18 minut temu, DTaras napisał(a):

Wiesz jak działa silnik w ogóle? Jak działają pierścienie na tłoku? Dlaczego obniża się ciśnienie oleju w silniku? Co to drgania skrętne? Raczej nie wiesz...

To zleć wymianę silnika i skrzyni biegów po gwarancji swojego auta.

różnica jes taka, że silnik można wymienić na inny używany w powiedzmy dobrym stanie lub naprawić niesprawne elementy i dalej go użytkować, tak samo ze skrzynią biegów

problem z bateriami jest taki, że producent nie udostępnia technologii ich naprawy, pozstaje ci kupić nową od producenta,  rynek używanych znikomy i mocno niepewny, naprawy nikt nie chce się podejmować poza dedykowanym serwisem.

cała ta polityka nastawiona jest na jednorazowość, czyli jeździsz - zespsuje się coś poważniejszego - na złom

to się także ludzim niepodoba i wskazują to jako problem ekologiczny, bo znowy całe statki będą płynąć do Afryki na wysypiska odpadów

Opublikowano
jahooo napisał:

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

A że katastrofa,wypadek się da wykluczyć? 

To udowodniono, a zamachu nie....a starał się jak mógł Macierewicz.

Macierewicz to człowiek wiedzący wszystko o niczym.On nie miał wyjaśnić katastrofy, tylko starał się za wszelką cenę udowodnić, że to był zamach. Bez twardych dowodów wyszedł na głupka. A i komisja Laska w sumie ustaliła tylko techniczny przebieg całej katastrofy, natomast nie podała jednoznacznie przyczyny - czy był to błąd ludzki, błąd sprzętu, jedno plus drugie, wpływ osób trzecich na pilota itp. Dla mnie sprawa ciągle jest otwarta.

Lasek był od zbadania przyczyn i to zrobił. Macierewicz we łbach ludziom poprzekładał że jest all in one i wlazł w buty innych instytucji.

Opublikowano
jahooo napisał:

różnica jes taka, że silnik można wymienić na inny używany w powiedzmy dobrym stanie lub naprawić niesprawne elementy i dalej go użytkować, tak samo ze skrzynią biegów

proponuję to zrobić w Volvo D3 albo i nawet niech będzie to beemka. Choć wróć. W BMW lata N47D20 na elektrycznym wspomaganiu. Ten powinien pochodzić...

Elektryczne zaś nareperujesz z używanych części. Ryzyko tożsame.

Opublikowano
20 minut temu, DTaras napisał(a):

proponuję to zrobić w Volvo D3 albo i nawet niech będzie to beemka. Choć wróć. W BMW lata N47D20 na elektrycznym wspomaganiu. Ten powinien pochodzić...

są serie silników, których z przyczyn technicznych nie da się naprawić, lub też poza fabryką jest to kompletnie nieopłacalne, ponieważ twórca silnika celowo nie dopuszcza żadnych w nim napraw, ale to  tylko pewien procent silników

powiedzmy, że 10% silników nie nadaje się do napraw z różnych powodów , to w elektrykach jest odwrotnie, może 10% usterek zespołu napędowego da się naprawić a pozostałe, z różnych przyczyn, na przykład braku dostępu to technologii naprawczych, nie da się usunąć poza autoryzowanymi, i to naprawdę dobrymi serwisami.

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, DTaras napisał(a):

ale że jak? elektro-lit w bateriach wymienisz?
Ewentualna awaria/zużycie w spaliniaku jest natury mechanicznej gdy w elektryku pierwsze symptomy zużycia nawet nie awaryjnego a czysto eksploatacyjnego są natury chemicznej a chemia jest dużo trudniejsza od mechaniki. To że silnik elektryczny jest technologicznie prostszy i - nazwę - bardziej elegancki już w swojej idei - to wcale nie znaczy że ograniczenie jest w silniku co w nośniku energii.
Jeszcze bardziej prosta i "elegancka" jest turbina czy to wodna czy wiatrowa i jakoś jeszcze nikomu do łba nie przyszło za nośnik energii w samochodzie zrobić butlę ze sprężonym powietrzem (choć teraz to wszystkiego po współczesnych wizjonerach można się spodziewać 😛 )
Przechodzenie od spaliniaków do elektryków to coś w kierunku tej pompowanej butli i żaden to postęp a prymitywizacja którą tylko usiłuje się zrównoważyć pierdyliardem elektronicznych bzdetów bez których też by ten silnik działał a nawet mniej zawodnie niż te tesle czy jakie tam podobne

where i can change we firefoksie słownik sprawdzania pisowni bo ... no tego po kneblacku mi nie podkreśla a po ludzku wszystko?

che.
niektóre słowa polskie też nie podkreśla
wtf?

dobra - już wiem; trzeba było zaznaczyć byle jaki tekst w edytorze (otwartym tzn w trakcie pisania lub edycji) i dalej z prawegoklika już dalej poszło, trzeba było polski słownik doinstalować i na niego przełączyć odznaczając angielski

Screenshot 2024-12-11 at 12-58-44 Polityka okiem rolnika 2024 - strona 1179 - Polityka - Agrofoto.pl Forum Rolnicze i Galeria Rolnicza.png

Screenshot 2024-12-11 at 13-15-52 Polityka okiem rolnika 2024 - strona 1179 - Polityka - Agrofoto.pl Forum Rolnicze i Galeria Rolnicza.png

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał(a):

Pytanie który zachód? Jedni liczą na ten zachód amerykański drudzy na europejski.

Opublikowano
10 minut temu, dysydent napisał(a):

ale że jak? elektro-lit w bateriach wymienisz?
Ewentualna awaria/zużycie w spaliniaku jest natury mechanicznej gdy w elektryku pierwsze symptomy zużycia nawet nie awaryjnego a czysto eksploatacyjnego są natury chemicznej a chemia jest dużo trudniejsza od mechaniki. To że silnik elektryczny jest technologicznie prostszy i - nazwę - bardziej elegancki już w swojej idei - to wcale nie znaczy że ograniczenie jest w silniku co w nośniku energii.
Jeszcze bardziej prosta i "elegancka" jest turbina czy to wodna czy wiatrowa i jakoś jeszcze nikomu do łba nie przyszło za nośnik energii w samochodzie zrobić butlę ze sprężonym powietrzem (choć teraz to wszystkiego po współczesnych wizjonerach można się spodziewać 😛 

Ale to rozwiązanie jest już znane , więcej tu wad ,bo gabaryty i energii nie za wiele ,ale  do dnia dzisiejszego istnieją silniki wykorzystujące  do rozruchu sprężone powietrze z zasobnika. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v