Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, dysydent napisał(a):

bo nie mamy np arsenału nuklearnego a z azjatycką mentalnością inaczej jak z pozycji siły uczciwych interesów robić się nie da
tam haracz jest tak samo akceptowalną formą transakcji jak godziwa zapłata, che, akceptowanie godziwych warunków rozliczeń tam jest wręcz pogardzane i poczytywane jako słabość
to bandycki do szpiku kości obszar, wychowany w bandytyźmie odkąd tych tam nacji historia i inaczej jak z pozycji siły tam się nie da bo orżną "i co im zrobisz?"

znasz chińskie pojmowanie znaczenia słowa "fortel"? u nas to tyle co oszustwo a tam jest udany "fortel" powodem do chluby
to nie tylkko chińskie postrzeganie ale ogólnie azjatyckie oraz w dużej mierze arabskie, tureckie czy <uwaga> ukraińskie
może i zachodnia cywilizacja się kończy ale to coś co ten tzw "wschód" proponuje nie ma szans nawet z tym stetryczałytm zachodem i nawet jeśli ten zachód upadnie to bardzo łatwo zastąpić czymś innym z czym ta prymitywna dzicz azjatycka nadal nie będzie miała szans

no i żeś mnie podpuścił do tasiemcwego tekstu

a ide stąd w piz.u
z resztą i tak muszę bo mi się kawa kończy xD

@dysydent ty to cholera jesteś jednak szowinistą😜 w zależności od sytuacji, albo rasowym, albo narodowym, albo kontynentalnym. Bez urazy nie mówię tego w pejoratywnym znaczeniu. Niestety to co proponuje "wschód", jest dla świata ciekawsze niż ten nasz zgniły zachód.

Problemem jest to, że rozumujemy na zachodni styl próbując zrozumieć mentalność i motywy obcych kultur, to się od dziesięcioleci nie udaje.

Chiny - no sorki żadna prymitywna azjatycka dzicz, zdyscyplinowane społeczeństwo, gdzie my jest przed ja, ale to ogólnie cecha "skośnookich" z dalekiego wschodu, społeczeństwo poddane permanentnej i ścisłej kontroli, (zachód zazdrości skuteczności modelu chińskiego co widać po wyradzającej się demokracji), zbierające punkty obywatelskie będące gwarantem lepszego losu dla siebie i następców. Chińczycy skrupulatnie odrobili lekcje historii i o niej pamiętają o tym że byli imperium i upadli, o wojnach opiumowych, rozdarciu chin, wojnie domowej, ciężkich czasów Mao itd, dodatkowo są bardzo cierpliwi. Mają pomysły na współpracę dlatego wypchnęli praktycznie Europe z czarnej części Afryki, siedzą coraz mocniej w Ameryce południowej, a i z muzułmanami idzie im niezgorzej, a mieli być tylko źródłem taniej produkcji i nośnikiem coraz wiekszej potęgi finansowej świata zachodu, który przez wieki grabił resztę planety. A tu psikus bo chińczycy niestety to w sumie jeden z mądrzejszych narodów jak się okazało i nie zgodzili być się krajem roboli/niewolników kapitalistycznego zachodu. Dodatkowo nie chce mi się sprawdzać, ale ludnościowo to UE+USA+Australia+Kanada+Brytole totaki sam potencjał, a i gospodarczo dobrze to wygląda, przynajmniej z danych które można znaleźć.

Ich BRICKS to troche wydmuszka, jednak jest to już jakaś platforma porozumienia, gdzie może i politycznie nie ma nic na zasadzie NATO czy UE ale to też sposób by mimo różnic i konfliktu interesów stawać razem opór przeciwko wspólnemu ogólnie ujmę adwersarzowi. Chińczycy zapewnili pokój i porozumienie Iran/Arabia Saudyjska to tak jakby piekło zamarzło, a oni to zrobili. No właśnie...

Arabia Saudyjska- też ta dzicz azjatycka według ciebie. Teraz Arabia po unormowaniu stosunków z Teheranem ma ambicje i możliwości stać się liderem świata arabskiego jak i islamskiego, ostatni szczyt w Rijadzie jest tego najlepszym przykładem, gdzie dano w nos nawet USA, a petrodolary czynią cuda wszakże, nawet czasem lepsze niż zwykłe dolce. Tutaj też nie można popełnic błędu mierząc zachodnimi normami świata gdzie religia i polityka to w sumie jedno.

Podsumowując i skracając bo tobie kawa się kończyła, a ja muszę zrobić marynatę pod golonki

Chiny, Rosja, Iran, Arabia Saudyjska, Brazylia współpraca między tymi państwami w różnych dziedzinach spędza sen z powiek światu zachodniemu. Gdyby zaczęli ściśle współpracowac na zasadzie rozwalamy zachód potem reszta to jesteśmy w czarnej d*pie, dodatkowo jeszcze jest RPA i państwa Sahelu (Niger, Mali, Burkina Faso) które są frontpocztą Chin i Rosji i mamy potencjał przewyższający NATO/UE i ogólnie świat zachodni który jest na etapie zmierzchu Rzymu, a ci "barbarzyńcy" są lepsi niż Hunowie

Tam w paru postach dalej pisałeś o wojnie surowcach itd, tak starcie zachodu ze wschodem czy bardziej według nomenklatury z krajami globalnego południa jest nieuniknione i w sumie już trwa, kwestia na jakim poziomie eskalacji się zatrzymamy, przed osiągnięciem kolejnego punktu równowagi czy będzie to globalne starcie, czy regionalne.

Niestety to nam tyka czas nie im, patrząc po społeczeństwach świata zachodu to wystarczy poczekać by drzewo spróchniało i je przewrócić, aczkolwiek tutaj jeszcze może dojśc do przebudzenia bo nadal jako zachód mamy wszystkie karty by być hegemonem jednakże póki co sami te karty atutowe staramy się wyrzucać.

• Thanks 1
Opublikowano
44 minuty temu, Takeda napisał(a):

Metodą putinowską Tusk obsobaczył ministra i alkotubki załatwili moment, co nie idzie tak z dokumentacją powodzi?

Załatwili za zgodą obydwu stron. A tak po prawdzie to w tym cyrku były trzy strony, bo i Prezydencka. Albowiem jest tam ktoś żywotnie zainteresowany tym interesem.

1 minutę temu, Takeda napisał(a):

Niestety to co proponuje "wschód", jest dla świata ciekawsze niż ten nasz zgniły zachód.

Tiaaaa bo to i Rewolucja Francuska też proponowała ciekawsze rzeczy niż były dostępne. Szczególnie gilotyna przypadłą do gustu wielu. Zdaje się że nawet jej konstruktorowi. image.png.4743eb02bc08d6bc74ccd6d3e7d7a9c6.png

Opublikowano
6 godzin temu, dysydent napisał(a):

bo nie mamy np arsenału nuklearnego a z azjatycką mentalnością inaczej jak z pozycji siły uczciwych interesów robić się nie da
tam haracz jest tak samo akceptowalną formą transakcji jak godziwa zapłata, che, akceptowanie godziwych warunków rozliczeń tam jest wręcz pogardzane i poczytywane jako słabość
to bandycki do szpiku kości obszar, wychowany w bandytyźmie odkąd tych tam nacji historia i inaczej jak z pozycji siły tam się nie da bo orżną "i co im zrobisz?"

znasz chińskie pojmowanie znaczenia słowa "fortel"? u nas to tyle co oszustwo a tam jest udany "fortel" powodem do chluby
to nie tylkko chińskie postrzeganie ale ogólnie azjatyckie oraz w dużej mierze arabskie, tureckie czy <uwaga> ukraińskie
może i zachodnia cywilizacja się kończy ale to coś co ten tzw "wschód" proponuje nie ma szans nawet z tym stetryczałytm zachodem i nawet jeśli ten zachód upadnie to bardzo łatwo zastąpić czymś innym z czym ta prymitywna dzicz azjatycka nadal nie będzie miała szans

no i żeś mnie podpuścił do tasiemcwego tekstu

a ide stąd w piz.u
z resztą i tak muszę bo mi się kawa kończy xD

widać nie czytałeś nic o filozofii zen, skoro jesteć zdziwiony, że fortel u chończyków to coś pozytywnego

zasadniczo "dobro to jest to, co jest dobre dla mnie, a zło, to jest to, co jest złe dla mnie"

nie ma relatywistycznego, jak w chrześcijaństwie , pojęcia dobra i zła

jeśli krzywdzisz bliźniego, ale tobie przynosi to korzyść, to jest to dobre

takie pokręcone trochę, ale prawdziwe

no i postawa - najważniejsze dla pojedyńczego człowieka jest dobro państwa, potem dobro wspólne

indywidualne dobro jest usprawiedliwione tylko wówczas, gdy jest zbieżne z tymi dwoma celami

dlatego chiny tak bardzo zwalczają chrześcijaństwo

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał(a):

dlatego chiny tak bardzo zwalczają chrześcijaństwo

Zupełnie niepotrzebnie tracą na to siły i energię. Wróble też ganiali aż zdechły ze zmęczenia. A potem ..... Na wszystko musi przyjść właściwa pora. Na chrześcijaństwo w Chinach również. 

Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał(a):

Tiaaaa bo to i Rewolucja Francuska też proponowała ciekawsze rzeczy niż były dostępne. Szczególnie gilotyna przypadłą do gustu wielu. Zdaje się że nawet jej konstruktorowi. 

• ech powiem raz. z lekka powinno mnie wk***iać twoje ulubione wyrywanie zdań z kontekstu, no ale tys mundurowy, więc cudów nie oczekuję😜. I tak wydaje mi się, żeś jeden z tych mądrzejszych....🤣
Opublikowano
1 minutę temu, Takeda napisał(a):

no ale tys mundurowy, więc cudów nie oczekuję😜

Ale ja złośliwie nie wyrywam. To tylko moje spaczone poczucie humoru i skojarzenia. Żadna próba wycieczek osobistych. 

A żem do  tego durny, to wybacz - nie zabijaj.

Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

No żeby czasami nie przejebał przez tą swoją arogancję.

nie zauwazyles ze to uciete w polowie zdania ?? 

wyborca pis-u na bank zauwazy.

od 16 minuty..

• Thanks 1
Opublikowano
51 minut temu, Takeda napisał(a):

@dysydent ty to cholera jesteś jednak szowinistą😜 w zależności od sytuacji, albo rasowym, albo narodowym, albo kontynentalnym. Bez urazy nie mówię tego w pejoratywnym znaczeniu. Niestety to co proponuje "wschód", jest dla świata ciekawsze niż ten nasz zgniły zachód.

Problemem jest to, że rozumujemy na zachodni styl próbując zrozumieć mentalność i motywy obcych kultur, to się od dziesięcioleci nie udaje.

Chiny - no sorki żadna prymitywna azjatycka dzicz, zdyscyplinowane społeczeństwo, gdzie my jest przed ja, ale to ogólnie cecha "skośnookich" z dalekiego wschodu, społeczeństwo poddane permanentnej i ścisłej kontroli, (zachód zazdrości skuteczności modelu chińskiego co widać po wyradzającej się demokracji), zbierające punkty obywatelskie będące gwarantem lepszego losu dla siebie i następców. Chińczycy skrupulatnie odrobili lekcje historii i o niej pamiętają o tym że byli imperium i upadli, o wojnach opiumowych, rozdarciu chin, wojnie domowej, ciężkich czasów Mao itd, dodatkowo są bardzo cierpliwi. Mają pomysły na współpracę dlatego wypchnęli praktycznie Europe z czarnej części Afryki, siedzą coraz mocniej w Ameryce południowej, a i z muzułmanami idzie im niezgorzej, a mieli być tylko źródłem taniej produkcji i nośnikiem coraz wiekszej potęgi finansowej świata zachodu, który przez wieki grabił resztę planety. A tu psikus bo chińczycy niestety to w sumie jeden z mądrzejszych narodów jak się okazało i nie zgodzili być się krajem roboli/niewolników kapitalistycznego zachodu. Dodatkowo nie chce mi się sprawdzać, ale ludnościowo to UE+USA+Australia+Kanada+Brytole totaki sam potencjał, a i gospodarczo dobrze to wygląda, przynajmniej z danych które można znaleźć.

Ich BRICKS to troche wydmuszka, jednak jest to już jakaś platforma porozumienia, gdzie może i politycznie nie ma nic na zasadzie NATO czy UE ale to też sposób by mimo różnic i konfliktu interesów stawać razem opór przeciwko wspólnemu ogólnie ujmę adwersarzowi. Chińczycy zapewnili pokój i porozumienie Iran/Arabia Saudyjska to tak jakby piekło zamarzło, a oni to zrobili. No właśnie...

Arabia Saudyjska- też ta dzicz azjatycka według ciebie. Teraz Arabia po unormowaniu stosunków z Teheranem ma ambicje i możliwości stać się liderem świata arabskiego jak i islamskiego, ostatni szczyt w Rijadzie jest tego najlepszym przykładem, gdzie dano w nos nawet USA, a petrodolary czynią cuda wszakże, nawet czasem lepsze niż zwykłe dolce. Tutaj też nie można popełnic błędu mierząc zachodnimi normami świata gdzie religia i polityka to w sumie jedno.

Podsumowując i skracając bo tobie kawa się kończyła, a ja muszę zrobić marynatę pod golonki

Chiny, Rosja, Iran, Arabia Saudyjska, Brazylia współpraca między tymi państwami w różnych dziedzinach spędza sen z powiek światu zachodniemu. Gdyby zaczęli ściśle współpracowac na zasadzie rozwalamy zachód potem reszta to jesteśmy w czarnej d*pie, dodatkowo jeszcze jest RPA i państwa Sahelu (Niger, Mali, Burkina Faso) które są frontpocztą Chin i Rosji i mamy potencjał przewyższający NATO/UE i ogólnie świat zachodni który jest na etapie zmierzchu Rzymu, a ci "barbarzyńcy" są lepsi niż Hunowie

Chiny nie wyciągały wniosków ze swej historii i proba robienie z siebie potęgi źle się skończy , mają mniejsze PKB niż USA , na świecie jest pewna dawka bogactwa i tej chwili posiada to świat zachodu który łupi resztę , briks jest przeciwny dolarowi a rezerwy organizuje w dolarach zresztą 1,5 mld dolarów to śmieszna kwota ten cały świat dziczy istnieje dzięki ropie i gazowi i bez tego zginie 

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał(a):

No żeby czasami nie przejebał przez tą swoją arogancję.

I tak jest ......,! Niezmiennie od kilku lat . Trzasko się zarzekał ,ale " dalej goni króliczka ..." 😁😄😁

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Ty wyszedłeś na głupka nie ja. Kasa nie przepadnie jak mówili twoi.

1nie moi tylko buda

2nie mówił, że przepadnie tylko, że jeszcze nie złożyli wniosku (a termin już się kończy)

3kiedy ipn może zaczynać ekshumacje na ukrainie?

4dlaczego tusk nie chce szczytu ue w polsce?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Takeda napisał(a):

Tam w paru postach dalej pisałeś o wojnie surowcach itd, tak starcie zachodu ze wschodem czy bardziej według nomenklatury z krajami globalnego południa jest nieuniknione i w sumie już trwa, kwestia na jakim poziomie eskalacji się zatrzymamy, przed osiągnięciem kolejnego punktu równowagi czy będzie to globalne starcie, czy regionalne.

Niestety to nam tyka czas nie im, patrząc po społeczeństwach świata zachodu to wystarczy poczekać by drzewo spróchniało i je przewrócić, aczkolwiek tutaj jeszcze może dojśc do przebudzenia bo nadal jako zachód mamy wszystkie karty by być hegemonem jednakże póki co sami te karty atutowe staramy się wyrzucać.

jedyne na co mam teraz czas skomentować zapewne zauważyłeś i nie żebym to z jakimś przekonaniem ale postaram się do tematu wrócić.
Pierwej może niech mi te naklejki liter na klawę dotrą bo jednak tak na pamięć to mi za dużo literówek wychodzi a przepinać af do innego grata choć mam tego full wybór to może nie przesadzajmy z nadgorliwością.
Czy zachód ma szansę jeszcze się obudzić? a no jeśli to duża zasługa będzie w tym miedwiediewa. Coraz bardziej zaczyna ten zachód wierzyć w te pogróżki i pewnie ten półgłówek nie wie jaką przysługę usiłuje sprawić zachodowi a kacapowni kłopotów.

LatynoAmeryka bliższa mentalnie Europie zarówno od Azjatów czy nawet jankesów a pd Afryka również bliżej germańskiej czyli europejskiej manierze niż nawet anglosaskiej tak że wcale to wszystko nie musi się potoczyć tak jak sobie putiny czy te sikupingi wyobrażają.
to tyle na już i wracam do swoich zajęć wprawdzie tez na kompie ale mniej wymagających czytelnej klawiatury

Godzinę temu, mirro napisał(a):

coto? Lokomotywa od Pendolino?

a żebyś wiedział

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Polska wystąpiła w piątek do Komisji Europejskiej o pomoc finansową w związku z wrześniową powodzią - poinformowało MSWiA.

dopiero gdy ludzie zaczęli w mediach nagłaśniać sprawę to wzięli i wysłali wniosek, 2 miesiące po powodzi

tak samo było z zapomogami, przez 2 miesiące nie wypłacili ani jednej, dopiero gdy ludzie zrobili raban w mediach to zaczęli wypłacać

nędzna imitacja rządu

• Like 4
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Do kogo nalezy ziemia .

https://www.facebook.com/100002758306599/videos/1104073604462119/

Teraz Szymek .

https://www.facebook.com/reel/535775179450803

https://www.facebook.com/photo/?fbid=602687909082260&set=a.264018122949242

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst

40 minut temu, nie napisał(a):

Polska wystąpiła w piątek do Komisji Europejskiej o pomoc finansową w związku z wrześniową powodzią - poinformowało MSWiA.

dopiero gdy ludzie zaczęli w mediach nagłaśniać sprawę to wzięli i wysłali wniosek, 2 miesiące po powodzi

tak samo było z zapomogami, przez 2 miesiące nie wypłacili ani jednej, dopiero gdy ludzie zrobili raban w mediach to zaczęli wypłacać

nędzna imitacja rządu

Wybory na Prezydenta ich zmuszają , jak by nie było wyborów nic by nie dali żeby nawet protestowali .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
50 minut temu, nie napisał(a):

nędzna imitacja rządu

Serio szukasz głupszego od siebie? Serio myślisz, ze w ciągu kilku dni gdy sprawa nabrała rozgłosu zdołano zebrać stosowne dokumenty oszacować koszty udokumentować szkody zrobić wniosek itd? Ty naprawdę nie rozumiesz, że wypisując takie brednie sam się ośmieszasz?

Opublikowano
potkali się w święto o piątej przed kinem
Miejscowa idiotka z tutejszym kretynem.
Tutejsza idiotko — rzekł kretyn miejscowy —
Czy pragniesz pójść ze mną na film przebojowy?
Miejscowa kretynka odrzekła: — Z ochotą,
Albowiem cię kocham, tutejszy idioto.
Więc kretyn miejscowy uśmiechną się słodko
I poszedł do kina z tutejszą idiotką.
Na miłym macaniu spłynęła godzinka
I była szczęśliwa miejscowa kretynka.
Aż wreszcie szepnęła: — Kretynie tutejszy!
Ten film, mam wrażenie, jest coraz nudniejszy.
Więc poszli na sznycel, na melbę, na winko,
Miejscowy idiota z tutejszą kretynką.
Następnie się zwarli w uścisku zmysłowym
Tutejsza idiotka z kretynem miejscowym.
W ten sposób dorobią się córki i syna:
Idioty, idiotki, kretynki, kretyna,
By znowu się mogli spotykać przed kinem
Tutejsza idiotka z miejscowym kretynem.
Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby, włosy blond, płaszcz i płaszcz z soboli

Wszystkie reakcje:
736736

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał(a):

tak

15 minut temu, jacus napisał(a):
potkali się w święto o piątej przed kinem
Miejscowa idiotka z tutejszym kretynem.
Tutejsza idiotko — rzekł kretyn miejscowy —
Czy pragniesz pójść ze mną na film przebojowy?
Miejscowa kretynka odrzekła: — Z ochotą,
Albowiem cię kocham, tutejszy idioto.
Więc kretyn miejscowy uśmiechną się słodko
I poszedł do kina z tutejszą idiotką.
Na miłym macaniu spłynęła godzinka
I była szczęśliwa miejscowa kretynka.
Aż wreszcie szepnęła: — Kretynie tutejszy!
Ten film, mam wrażenie, jest coraz nudniejszy.
Więc poszli na sznycel, na melbę, na winko,
Miejscowy idiota z tutejszą kretynką.
Następnie się zwarli w uścisku zmysłowym
Tutejsza idiotka z kretynem miejscowym.
W ten sposób dorobią się córki i syna:
Idioty, idiotki, kretynki, kretyna,
By znowu się mogli spotykać przed kinem
Tutejsza idiotka z miejscowym kretynem.
Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby, włosy blond, płaszcz i płaszcz z soboli

o oto plagiat jaki stać tylko lewych tekst co prawda zajumany tuwina .. prawdaż taka ze leica to takie prostactwo nawet myśleć nie potrafi @jacus  głupi do głupiego zawsze ciągnie ... 

ten sam tekst i ten sam pomysł o wyborcach rudego z 2021 

WIaIdQ2j_normal.jpg

Spotkali się w święto o piątej przed kinem Miejscowa idiotka z tutejszym kretynem Tutejsza idiotko - rzekł kretyn miejscowy - Czy pragniesz pójść ze mną na film przebojowy? Miejscowa kretynka odrzekła: z ochotą Albowiem Cię kocham, tutejszy idioto!

dalej nie bd wklejał 
Godzinę temu, galan99 napisał(a):

Wybory na Prezydenta ich zmuszają , jak by nie było wyborów nic by nie dali żeby nawet protestowali .

ja cały czas o tym pisałem , za bardzo sie nie interesowaliście pijak zostawił ich na lodzie ... medialna klapa 

ale wyborcy zadowoleni szerokim uśmiechem 

dyskotekach bywa jak w 2012 

https://www.facebook.com/share/p/15EYnxZs2E/

też się tak krzyczało 

Opublikowano

Australia wprowadza zakaz korzystania z mediów społecznościowych dla dzieci poniżej 16 lat
Australia stała się pierwszym krajem na świecie, który wprowadził tak surowe przepisy dotyczące korzystania z mediów społecznościowych przez osoby poniżej 16. roku życia. Nowa ustawa, przyjęta w czwartek przez australijski parlament, nakłada na platformy takie jak Facebook, Instagram, TikTok czy X obowiązek wprowadzenia systemów weryfikacji wieku w ciągu roku.

to może być słuszne 

Opublikowano

i bardzo k...a dobrze!!! to nawet nie chodzi ,ze jakis szczeniak kliknie ze ma 18. w sytuacji hejtu w szkole, policja moze zweryfikować wiek, nalozyc kary na rodzicow. beda bardziej pilnowali swoje "pociechy". "przeciez moja gwiazdeczka nie moglaby tego zrobic" - niektorzy rodzice maja dziwne patrzenie na swiat. uwazaja, ze tylko ich dziecko jest najmadrzejsze, najladniejsze, najzdolniejsze, no i jest pepkiem swiata, wolno mu wszystko! dramat!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v