Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Siedzacybyk napisał:

ktos wspomnial, ze nasza demokracja raczej dupokracja , to w rzeczywistości dyktatura! oczywiscie! jednak swiat jeszcze ma nadzieje, jesli sa tacy ludzie! chcialem dodac, ze w panstwach policyjnych, gdzie dyktatura ma sie dobrze, policja i wojsko maja dużo przywilejów. popatrzmy, wczesne emerytury! mlode byki ida po niexh bedzie 20 latach na emeryture, a ludzie ciezko pracujący do 65! to dowod na panstwo policyjne! musle,ze sprawiedliwiej byloby, jesli sila glosu uzalezniona bylaby od hmmm - prosze zie na mnie nie obrazac ani nie denerwowac, nie chce nikogo obrazic -wyksztalcenia. bo jak inaczej ocenic wiedze? nie da sie testow zrobic ,to byloby latwe kryterium. np podstawowka - 2 pkt, zawodowe -4 pkt, srednie 6 pkt, wyzsze -8 pkt, tytul naukowy -10 pkt. np . premia za wiek 1 pk za kazde 10 lat 😃, liczac od 20, a mozliwosc glosowania od 20 lat 😃

To ciekawe, że miarą dyktatury jest emerytura górnoka, hutnika, rybaka morskiego i opiekuna osób chorych psychicznie...

andrzej78 napisał:

Nie tędy droga ,potwierdzone są przypadki , że od nadmiaru wiedzy - nauki,  ludziom w głowach się pomerdało.   Ponadto dlaczego jeden głos miałby być ważniejszy rangą od innego .

Nie nie - to od coli się w głowie cerdoli.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, andrzej78 napisał:

Nie tędy droga ,potwierdzone są przypadki , że od nadmiaru wiedzy - nauki,  ludziom w głowach się pomerdało.   

I są też potwierdzone miliony głupich co wiedzy mają niedobór.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Ulman napisał:

I są też potwierdzone miliony głupich co wiedzy mają niedobór.

Nie szukaj ideału,no chyba że za takiego się uważasz,bo niemożliwym jest aby człowiek miał stuprocentową wiedzę.  Defacto każdego można nazwać głupcem na podstawie własnych kryteriów oceny .

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano (edytowane)

Ludzi zalewa, a premier polskość to nienormalność, wstawia słitfocie na x-a, jak to wcina szczawiową, od Tosi oczywiście którą dowieźli BORowcy służbowym. Uśmiechnięty dojczland.

Edytowane przez tracker
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Takeda napisał:

Nosz krwa to tym bardziej teraz Orlen powinien mieć krociowe zyski, dlaczego nie ma?

E, a czy to nie powtórzony manewr Tuska z 2011? Dużej części obecnych jego wyborców to nie przeszkadza, albo zasłaniają sie niepamięcią.

Dobre. Zrobiłeś mi dzień, klasyczny post zwolennika poprzedniej władzy jeszcze z przed roku. Weź na spokojnie przeczytaj co napisałeś spójrz z dystansem na te wypociny. Ech.., a już myślałem, że wracasz pod skrzydła mądrości. Szkoda

BTW masz doskonałą odpowiedź na dużo, z pisowskiego ocenzurowania tvp info ale wedłu KO. Tusk kolejny level. Kaczyński swoich klakierów lepiej kontrolował niż Tusk Zakowskiego. Ale prawda boli bo trafna to była wypowiedź i faktycznie robił i Putin i Lukaszenka tak. Skoro robi to u nas Tusk i działa to widocznie homo sovietikus żyje i ma się dobrze

Kasy nie ma bo nie ma dodruku, gdyż w mennicy człowiek pisiorów blokuje. Reszta bez zmian. Ale fakt tamci sporo hulali, że przez 9 miesięcy szef RARS nie znalazł kasy i to wina poprzednika (jak to szło: przez 8 ostatnich lat polkiy i polacy....), że nie daliśmy kasy  50MLN euro na incjatywę amunicyjną. Ale cudem hajsiwo by ukraińcom odbudowywać kamienice we Lwowie są od tak.

Teraz przesunie rząd kasę z debilnego programu 0% na zakup własnego lokum na powodzian i sponsor KO czyli branża developersko-budowlana zostanie z niczym? To wróży reforme prawa budowlanego

Chciałeś pokazać, że mądry jesteś bo dużo napisałeś. A to same bzdury. Już w pierwszym cytacie pokazałeś, żeś głupi. Czemu Orlen teraz nie ma krociowych zysków, bo mniejsze marże nakłada gamoniu. Orlen jako spółka z większościowym głosem państwa jest przez państwo zarządzana i to władza decyduje o marżach. Teraz baryłka jest tania ale i marże są niskie. Paliwo jest tanie. Sam się zaorałeś tym pytaniem. Za pisu nie ważne czy baryłka taniała czy drożała marże były rekordowo wysokie.

Reszty twoich jak to nazwałeś wypocin nie ma co komentować bo to jakiś bełkot w myśl powiedzenia psy szczekają karawana jedzie dalej. Naucz się podstaw jak chcesz dyskutować bo inaczej to tylko szczekanie. Bez sensu nic nie wnosi.

I staraj się pisać konkretnie bo tych bredni nawet całych nie przeczytałem.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Chciałeś pokazać, że mądry jesteś bo dużo napisałeś. A to same bzdury. Już w pierwszym cytacie pokazałeś, żeś głupi. Czemu Orlen teraz nie ma krociowych zysków, bo mniejsze marże nakłada gamoniu. Orlen jako spółka z większościowym głosem państwa jest przez państwo zarządzana i to władza decyduje o marżach. Teraz baryłka jest tania ale i marże są niskie. Paliwo jest tanie. Sam się zaorałeś tym pytaniem. Za pisu nie ważne czy baryłka taniała czy drożała marże były rekordowo wysokie.

Reszty twoich jak to nazwałeś wypocin nie ma co komentować bo to jakiś bełkot w myśl powiedzenia psy szczekają karawana jedzie dalej. Naucz się podstaw jak chcesz dyskutować bo inaczej to tylko szczekanie. Bez sensu nic nie wnosi.

I staraj się pisać konkretnie bo tych bredni nawet całych nie przeczytałem.

Dziwnym trafem przy cenie baryłki wynoszącej o 50% więcen niż obecnie, a były chwile, że było to nawet 80% więcej, cena paliwa była utrzymywana przez Orlen dość niska. Potem odbił to sobie, gdy cena baryłki spadła, , utrzymując przez jakiś czas wysokie marże.

Jakim cudem więc przy tanim surowcu i cenie około 6zł za paliwo twierdzisz, że Orlen ma obecnie niskie marże ???? 

widzę , że twoją "ekonomią" rządzi tylko i wyraźnie polityka, zamiast liczb i statystyk

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, jahooo napisał:

Dziwnym trafem przy cenie baryłki wynoszącej o 50% więcen niż obecnie, a były chwile, że było to nawet 80% więcej, cena paliwa była utrzymywana przez Orlen dość niska. Potem odbił to sobie, gdy cena baryłki spadła, , utrzymując przez jakiś czas wysokie marże.

Jakim cudem więc przy tanim surowcu i cenie około 6zł za paliwo twierdzisz, że Orlen ma obecnie niskie marże ???? 

widzę , że twoją "ekonomią" rządzi tylko i wyraźnie polityka, zamiast liczb i statystyk

Cena utrzymywana przez Orlen dość niska? Skoro marże były rekordowo wysokie czym chwalił się raczej niezbyt mądrze sam Orlen i pis do póki ludzie nie zaczęli się z tej głupoty śmiać. Czyli co ceny mogły być niższe a było paliwo prawie po 7 Potem jak piszesz odbili sobie gdy cena baryłki spadała? Na km odbili? Na nas. To właśnie pisowska ekonomia zabrać a potem trochę oddać albo trochę oddać potem więcej zabrać. Podobnie jak z nawozami nas zrobili. Pamiętasz?

Czepiasz się mojej ekonomii a swojej nie ogarniasz. Masz jakieś dowody, ze są teraz marze Orlenu tak wysokie jak za pisu?  Baryłka tanieje paliwo na stacjach tanieje tak jest po prostu uczciwie bo ceny wyznacza rynek nie rząd. Za pisu jedno z drugim żadnego powiązania nie miało baryłka taniała na stacjach drożało. baryłka drożała na stacjach taniało ale tylko przed wyborami. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 godziny temu, tracker napisał:

Ludzi zalewa, a premier polskość to nienormalność, wstawia słitfocie na x-a, jak to wcina szczawiową, od Tosi oczywiście którą dowieźli BORowcy służbowym. Uśmiechnięty dojczland.

PIS-owiec to nienormalność !!!.

Kto normalny, normalnie myślący ogląda republikę ? 😄

A ten kto cytuje to musi być naprawdę ułomnym człowiekiem pozbawionym jakiegokolwiek samodzielnego myślenia

• Like 1
Opublikowano
39 minut temu, Bogdan_ja napisał:

sołtysa zapytaj gamoniu ....skoro nic nie dałeś to po co mordę strzepisz 😲

Niech mi zabierze z babciowego z renty wdowiej i im da. Ma z czego😂 Pochwal się przelewem a nie fakturą za blachę🤣

Opublikowano (edytowane)

blacha gamoniu to nawet nie dziesiąta część kosztów budynku 😲..ale z kad ty to możesz leniu wiedzieć 

wykaz sołtysów jest ogólnie dostępny i nr telefonów ...faktury nie mam bo dałem do koperty 😗...niedługo zabierze ci te 13/14 leniu kostucha i tylko krzyżyk ci ostanie 😲🤣😲🤣😲

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Bogdan_ja napisał:

ciekawe ile jej  zapłacili za te wypociny 🤣

Żakowskiemu też PiS zapłacił za wypowiedź w " czystej wodzie" ?😃

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano

Słuchaczka: U Beatay Lubeckiej powiedział pan kiedyś, że wybiera się pan na studia. Czy pan studiuje i gdzie?
Kołodziejczak: Tak. Nieważne. To moja prywatna sprawa. Nie będę się tłumaczył komuś, gdzie studiuję. Robię to dla siebie

rząd idiotów :D 

Opublikowano
40 minut temu, Bogdan_ja napisał:

blacha gamoniu to nawet nie dziesiąta część kosztów budynku 😲..ale z kad ty to możesz leniu wiedzieć 

wykaz sołtysów jest ogólnie dostępny i nr telefonów ...faktury nie mam bo dałem do koperty 😗...niedługo zabierze ci te 13/14 leniu kostucha i tylko krzyżyk ci ostanie 😲🤣😲🤣😲

Ty byś prędzej jajca dał se ogolić niż komuś coś dał. 

Kurła pół południa zatopił ignorując ostrzeżenia, a teraz mówi, że to dlatego żeby nie siać paniki. Co tam w tej rudej głowie się musi dziać to ja nie wiem😭

Niech zabierają😂

Opublikowano

to że ty niczego w życiu nie osiągnęłes i nikomu nic nie dałeś to nie oznacza że inni tyz tak mają .....ty jesteś darmozjadem co żyje na cudzy koszt ale do czasu i tyle .....i Tusk tu nie musi palcem nawet ruszać 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v