Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

GDZIE W PONIZSZYM 

11 minut temu, Roman176 napisał:

Zdaniem "Wyborczej" przywrócenie emerytur byłoby możliwe bez uchwalania ustawy. Nowy rząd będzie prawdopodobnie namawiać emerytów, aby ponownie wysłali wniosek o przywrócenie świadczeń.

Dlaczego taki sposób miałby zadziałać? PiS pozostawił w przepisach furtkę. Ustawa co prawda obniża "z automatu" świadczenia niemal każdemu wskazanemu w ustawie, ale daje możliwość ich utrzymania. Przywrócenie świadczeń jest możliwe wyłącznie za zgodą ministra, do którego trzeba złożyć wniosek. Większość tych, którzy taką prośbę wysłali, do tej pory spotykała się jednak z odmową. Możliwe jednak, że po zmianie ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji wnioski będą rozpatrywane pozytywnie.

WYCZYTAŁEŚ PONIŻSZE ?

18 minut temu, Roman176 napisał:

doczytałem ze wypłacili 20% bo wygrali sądownie a 80% nie zakładało żadnej sprawy to KO  im bez rozpraw wypłaci coś jeszcze przygłupie ? 

Ty masz może jakiś defekt neurologiczny? Normalny , zdrowy człowiek świadomie sie tak nigdy nie ośmieszy. 

Gdzie wyczytałeś te 80% co im KO bez rozpraw wypłaci bo mnie to niezmiernie interesuje😆😂🤣

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

W 2023 Niemcy zwrócili do PL około 1 tys imigrantów. DO połowy tego roku zwrócili 290. Jak by uwzględnić, że to polowa roku to i tak zwrócili dwa razy mniej niż za pis.

image.jpeg.198b44c5b1c7e355f31570bdc5f821ca.jpeg

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

W 2023 Niemcy zwrócili do PL około 1 tys imigrantów. DO połowy tego roku zwrócili 290. Jak by uwzględnić, że to polowa roku to i tak zwrócili dwa razy mniej niż za pis.

Otoczenie ma znaczenie, pamiętajmy z kim będziesz musiał przebywać w jakich realiach poglądowych i wyznaniowych . CZY INNI CI POMOGĄ .

https://www.facebook.com/pawelbujak2/videos/363913679659582

• Haha 1
Opublikowano
Dnia 16.06.2024 o 20:12, Ulman napisał:

Pytanie pierwsze - czemu PIS nic z tym nie zrobił? 

Pytanie drugie - kto z zewnątrz miałby tam wejść i na jakich zasadach? 

Pytanie trzecie - jaką chcesz zrobić rewolucję w kadrze narodowej?

PIS nic nie zrobił ale chciał , groziło to całkowitym wykluczeniem z rozgrywek UEFA 

Wybór trenera np. Papszun był z poza układu PZPN i nikt go nie brał pod uwagę .

Budowa całkowicie nowej kadry , wycięcie wszystkich aktualnych kopaczy , zbieraniny z różnych lig europejskich , kadra nowa bez starego kręgosłupa .

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, hubertuss napisał:

Zrzut ekranu (187).png

Poniżej fragment z sierpnia 2023.

Zrzut ekranu (188).png

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano

Jeszcze raz napisze bo widać to wielu móżdżków nie dotarło. W 2023 roku Niemcy zwrócili do PL 1 tys imigrantów w tym roku 290 jeśli przyjąć, ze mamy pół roku i pomnożyć to przez 2 to i tak połowę mniej niż za pisu.

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, andrzej78 napisał:

jakieś mocno " rozjechane " te dane,a wpis dotyczy sytuacji z tego roku.

Zrzut ekranu (187).png

Pytanie którego roku ta policja tak twierdzi. Bo znając pis to może być i rok temu i dwa temu. Najlepszy jest podpis. Że ktoś rozmawiał ale niema z kim a najlepsze jest to, że ktoś to jeszcze opracował. Czyli co przedstawił rozmowę z nieznaną osobą tak jak on to rozumie. To jest właśnie pisowsko ruska propaganda. Tu fejk aż bije po oczach.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

@Mariusz2903 Po co te fejki siejesz. Wy naprawdę robicie mega robotę Putinowi siejąc w kraju zamęt. Janusz Kowalski pisał o imigrancie biegającym z maczetą po Kępnie okazało się, że to Polak,. W Zielonej Górze ma być ponoć pełen ośrodek imigrantów jest 5osób teraz kolejny pożyteczny idola na rzecz Putina.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, hubertuss napisał:

Jak rozpoznają którego trzeba zwrócić a który jest ich ??

Edytowane przez Nieustraszony1044
Opublikowano
20 minut temu, hubertuss napisał:

@Mariusz2903 Po co te fejki siejesz. Wy naprawdę robicie mega robotę Putinowi siejąc w kraju zamęt. Janusz Kowalski pisał o imigrancie biegającym z maczetą po Kępnie okazało się, że to Polak,. W Zielonej Górze ma być ponoć pełen ośrodek imigrantów jest 5osób teraz kolejny pożyteczny idola na rzecz Putina.

Ty nie jesteś od tego aby ich bronić .

Opublikowano
6 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

PIS nic nie zrobił ale chciał , groziło to całkowitym wykluczeniem z rozgrywek UEFA 

Wybór trenera np. Papszun był z poza układu PZPN i nikt go nie brał pod uwagę .

Budowa całkowicie nowej kadry , wycięcie wszystkich aktualnych kopaczy , zbieraniny z różnych lig europejskich , kadra nowa bez starego kręgosłupa .

PIS chciał ale nie mógł - zupełnie jak , popierał ale się nie cieszył😆

Papszun był spoza układu powiadasz? A Beenhakker,  Souza  i Santos też? Papszun ma dorobek w niższych ligach i jedynie z Rakowem coś wygrał. Po odejściu jakoś go ani w kraju ani na świecie nie rozchwytywali. 

No i teraz najciekawsze - rozgoniłbyś  wszystkich którzy grają i co dalej? Kogo konkretnie byś wziął do reprezentacji? Kogo na trenera?

Opublikowano
25 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Jak rozpoznają którego trzeba zwrócić a który jest ich ??

Jak np kupili wizy u pisu i Wawrzyka to bardzo łatwo.

8 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Ty nie jesteś od tego aby ich bronić .

Ale ja tu nikogo nie bronię. Ja potępiam pożytecznych idiotów Putina którzy sieją w kraju zamęt tak jak Kowalski z kolesiem z maczetą który okazał się Polakiem tak jak z pełnym Ośrodkiem w Zielonej Górze czy tak jak ty.

Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

Komendant się wypowiedział. Kurcze jakby z lekkim rozdwojeniem jaźni...

A co innego mógłby stwierdzić "zespół złożony z oficerów starszych"? Zatrzymanie jak zatrzymanie, tylko tłumaczenie o "przestępstwie z użyciem broni palnej" jakoś do mnie nie przemawia. Gdyby mówił o broni służbowej, to jeszcze mógłbym to przełknąć. Ale każdy element wyposażenia może być bronią, więc zaraz paranoja się pogłębić może również.

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

PIS chciał ale nie mógł - zupełnie jak , popierał ale się nie cieszył😆

Papszun był spoza układu powiadasz? A Beenhakker,  Souza  i Santos też? Papszun ma dorobek w niższych ligach i jedynie z Rakowem coś wygrał. Po odejściu jakoś go ani w kraju ani na świecie nie rozchwytywali. 

No i teraz najciekawsze - rozgoniłbyś  wszystkich którzy grają i co dalej? Kogo konkretnie byś wziął do reprezentacji? Kogo na trenera?

Jak najmłodsza kadra w 70 % z naszej ligi , ta zbieranina z lig  zagranicznych nie umie zlepić kilku pomysłowych i technicznych akcji.

Trenerzy co wymieniłeś  to ludzie Bońka . Papszuna nikt nie chce bo stawia twarde warunki pracy .

15 minut temu, hubertuss napisał:

Jak np kupili wizy u pisu i Wawrzyka to bardzo łatwo.

Ale ja tu nikogo nie bronię. Ja potępiam pożytecznych idiotów Putina którzy sieją w kraju zamęt tak jak Kowalski z kolesiem z maczetą który okazał się Polakiem tak jak z pełnym Ośrodkiem w Zielonej Górze czy tak jak ty.

Każdy dobrze wie że najbardziej pro putinowska jest obecna koalicja z wygranej PO cieszył się sam Łukaszenka .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v