Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Tabletka po, po stosunku z czternastką. Przecież ją wyruchał

łoj, ja bardziej myślałem o jakich bólach reumatycznych, Tak pod kątem jakby mnie dopadło a jak lek sprawdzony, to może warto zgromadzić zapas.:lanie:

Opublikowano

@Desperado No ale weź postaw się z innej strony będą strzelać ostrą to może być tak że oni też dostaną od białorusinów broń ostrą i co wtedy. Będę chodził sobie po polu i jeszcze od nich kulkę dostanę :P jak już teraz trzeba patrzyć aby nie oberwać czymś po łbie jak się kręcą

Opublikowano
2 minuty temu, Roki212 napisał:

Dokładnie wysadzi tylko d*pę zza płotu na pas drogi granicznej i powinni walić z gładkolufowej jak do kaczki, a nie tam się z nimi pieścić... kilka dni temu jestem na polu w pobliżu płotu to stoją sobie po tamtej stronie jakieś dwa hujki coś tam po swojemu pier**lą i próbują kamieniem dorzucić jak kogoś zobaczą...

Tych naszych żołnierzy zatrzymano jakoś na początku kwietnia i na co to było. Pewnie wiadomość się rozeszła to reszta żołnierzy boi się za klamkę sięgnąć mimo że z nożem ich atakują. I tak to tragicznie się kończy. 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Roki212 napisał:

@Desperado No ale weź postaw się z innej strony będą strzelać ostrą to może być tak że oni też dostaną od białorusinów broń ostrą i co wtedy. Będę chodził sobie po polu i jeszcze od nich kulkę dostanę :P jak już teraz trzeba patrzyć aby nie oberwać czymś po łbie jak się kręcą

No właśnie dlatego mówię na co ten płot? bez płota by przelazł za linię granicy i wtedy kula w łeb jak się nie zatrzyma. A tak w co strzelać? chyba że kulą w płot. :P

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Tych naszych żołnierzy zatrzymano jakoś na początku kwietnia i na co to było. Pewnie wiadomość się rozeszła to reszta żołnierzy boi się za klamkę sięgnąć mimo że z nożem ich atakują. I tak to tragicznie się kończy. 

Proste że się boją, ktoś cię atakuje i nie możesz strzelać ostrzegawczo bo się boisz konsekwencji 🤦

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

A gdzie była ta granica za panowania ONUCY ?.

cytuje .

"Polska nie jest krajem niepodległym, a bezpańskim". Skandaliczne słowa Siergieja Ławrowa

Siergiej Ławrow, czyli szef rosyjskiej dyplomacji w wywiadzie opublikowanym na stronach tamtejszego MSZ mówił, że "politycy w Polsce „Pribałtice” histeryzują wobec każdego działania Rosji, nie próbując się postawić się na naszym miejscu". Z kolei w innych wypowiedziach wyraźnie pokazał swoje stanowisko dotyczące państw byłego imperium sowieckiego, które 30 lat temu odzyskały niepodległość. Stwierdził on, że nie są niepodległe ani niezależne, tylko "bezpańskie" Każdy pies ma Pana .

Polska powinna należeć do Moskwy .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

No właśnie dlatego mówię na co ten płot?

Wiesz płot utrudnia im przechodzenie jakby nie było... jak wszystko się zaczynało i nie było tej bariery to widziałem jak ponad 100 chłopa szturmowało granicę i rozbiegało się we wszystkich kierunkach to weź i ich połap wtedy... mi tam płot nie przeszkadza bo dobrze komuś mówić kto mieszka sobie daleko i tego nie widzi, a wcześniej co chodzisz sobie i ciągle czy to w kukurydzy czy przy lasach siedzieli pochowani ciapaci czekali na kurierów, a jak spotkasz kuriera to i w pier**l można było dostać bo rzucali się jak się ich widziało. Teraz tego nie ma bo mają problem aby przejść a że przechodzą no tak ale nie w takiej ilości 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Roki212 napisał:

Wiesz płot utrudnia im przechodzenie jakby nie było... jak wszystko się zaczynało i nie było tej bariery to widziałem jak ponad 100 chłopa szturmowało granicę i rozbiegało się we wszystkich kierunkach to weź i ich połap wtedy...

No ok ja to rozumiem, ale mówię, od samego początku trzeba było jeżeli przekraczali granicę, wzmocnić siły i strzelać jak ucieka i gwarantuję że inni by nie ryzykowali widząc że nie ma przelewek, a tak, wiedzą że co by nie zrobili nic im nie zrobią i teraz jest dopiero problem.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie chciałbym mieszkać przy granicy wschodniej bezpośrednio . 

Nie zazdroszczę tym co mieszkają .

Sytuacje będą coraz gorsze nie ma co się oszukiwać .

Onuca już wie że granica jest słaba .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Generał Komornicki o "kompromitacji państwa"
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-co-moze-zolnierz-na-granicy-prawo-sobie-praktyka-sobie,nId,7558164?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR21A5VO1XqUWKvzjuAQLh1myllFgFi2NHtH04tupvigd72Twl9nC9-07tE_aem_AXU_vHpo4F06glRpbjtpB41rBhb9GHbd2Z6o6wtF4SsRQZjffBrH4-w7TdsS-LKPlSWXrgnQElmJTknu5P4OM3kM#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Nie żyje Żołnierz raniony nożem na białoruskiej granicy...
R.I.P. ...
Przeproście za swoją wcześniejszą propagandę. A fajnopolaki, miłośnicy Pani Holland i jej "Granicy" - choć przez moment pomyślcie....
Nie można traktować żołnierza jak jakiegoś popychadła, który ma się na każdym kroku zastanawiać, czy nie łamie jakiegoś przepisu. On ma bronić swojego i naszego bezpieczeństwa i to jest jego główne zadanie~ gen. Leon Komornicki

pisojebanćy 

TERMINAL ZBOŻOWY W SZCZECINIE ZOSTANIE SPRZEDANY, A NIEMCY PRZEJMĄ TRANSPORT ZBOŻA Z POLSKI

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

A ja bym nie chciał być zmuszonym na winogrona jeździć...

Nie zmusza nikt , jestem wolnym człowiekiem , mam wybór i wybieram to co dobre dla mnie .

@12Pafnucy rudy cię oda za darmo i nie będzie pytał cię o zgodę , co ci się podoba .

Jak porty .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Onuca już wie że granica jest słaba .

No właśnie, i o to chodziło żeby to sprawdzić, i pokazaliśmy że jest słaba sentymentami i humanitaryzmem połączonym z debilną głupotą.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Smutny ten wybór i opracowanie akie dobro.

Smutny czemu ?.

Smutny będzie dla ciebie że po latach pracy , zostaniesz z niczym w kraju .

Czyli zostaliśmy bez bez portu do zboża .

Ale jest w Niemczech nie zapominać .

Dadzą bardzo dobrą cenę za pszenicę i pozwolą pierwszym nakarmić Afrykę .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
50 minut temu, dysydent napisał:

wierzysz w to co sam napisałeś? przy tak niejasnych i wieloznacznych przepisach często sprzecznych między sobą w tym przerośniętym morzu płodów legislacjomanii od prezydenta po najmniejszego sołtysinę Bydłowic Malych każdy urzędas coś od siebie dopisuje że można jednako znaleźć przepis nakazujący order i inny równie "prawomocny nakazujący szafot za jeden i ten sam czyn.

no zaprzeczcie że tak nie jest

w jednym i tym samym kraju jeden władca by dał order za zastrzelenie intruza pchającego się nielegalnie przez granicę państwa po za legalnymi przejściami granicznymi a inny władca by przed plutonem egzekucyjnym postawił i obaj by znaleźli stosowne dla własnego widzimisię paragrafy

czy nie wiecie na jakim świecie żyjecie czy zwyczajnie palicie głupów bo akurat wasze pupilki polityczne najzwyczajniej w świecie dały d.py?

Praktycznie to co napisałem wcześniej tylko bardziej rozbudowane ;) 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v