Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A to pisanie że strzały polskich żołnierzy na rękę Łukaszence czy tam Putinowi to takie pierdu pierdu. Z tymi ciąpakami to trzeba ostro, bo jak zobaczą że są bezkarni to smi zaczną strzelać do naszych. Łukaszenka ich wyposaży w odpowiedni sprzęt. 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

A kto sprawuje rządy?

W opozycji plucie na straż i wojsko, wyśmiewanie działań zapobiegawczych. Powstajà filmy o zbrodniarzach na granicy atakujących biednych imigrantòw. Powstaje jakiś pomnik sugerujący bestialstwo strażnikòw.Po przejęciu władzy paraliżowanie działań sg i wojska poprzez taką akcję.

Nawet w chwili zaatakowania żołnierzy nie zająknęli się że upokorzyli wszystkich chroniących państwo polskie. 

Po co te wzniosłe pierdolety? Tak nagle się wszystko odmieniło po wyborach? Przy tych samych ludziach, sprzęcie , sytuacji i procedurach? Otóż bzdura kolego - cały ten syf to konsekwencja ciągu działań kolejnych ekip. Trzeba przyjąć do wiadomości że rządzą nami kolejni tacy sami durnie którzy nie potrafią niczego dobrze zrobić.  

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

A to pisanie że strzały polskich żołnierzy na rękę Łukaszence czy tam Putinowi to takie pierdu pierdu. Z tymi ciąpakami to trzeba ostro, bo jak zobaczą że są bezkarni to smi zaczną strzelać do naszych. Łukaszenka ich wyposaży w odpowiedni sprzęt. 

Taki jesteś chojrak? A potem pierwszy na wojnę pójdziesz?

@Agrest daj już spokój twoje bicie piany nic nie da. Rząd nie poda się do dymisji. Janeczek już trzeci raz w tej sprawie zmienia zdanie. Najpierw nie wiedział potem wiedział potem znowu nie wiedział. Na dokumentach jego podpisy i zgoda na aresztowanie. Janeczek cżłowiek pis i ZIobry.

Opublikowano

Albo to że jakimś tam lewarkiem dziury w płocie robią. Kuźwa aby by podeszli i się dotknęli to powinni paralizatorem dostać aż by się poszczał, albo jaka pałą po łapach aż by palce odpadły. Oni tego nie budowali żeby niszczyli .

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, DTaras napisał:

Jeżeli "tamci" to porąbani przełożeni bez jaj i prokuratorzy z ambicjami włażenia w tyłek - to wszystko pasuje

nic nie pasuje wszak jak wyśmiewaliśmy pospołu z platfusami płot na białoruskiej granicy, jak niejaka holland zawszyła całą atmosferę swoim filmidłem i wszystkie te poeby co rozczulały się nad tymi nachodźcami jakie to bidne i nie wolno, niehumanitarnie tak trzymać jak bydło za ogrodzeniem no i teraz to tałatajstwo właśnie dorwało się władzy a jakiś szczurek służbista zastraszony urzędniczyna jeden z drugim przecież musi nadążać za trendami politycznymi bo nowi wyleją na zbity pysk jak ich linii nie będzie się trzymał... i dużo by jeszcze

nic qwa nie pasuje

jedne szumowiny warte drugich i sytuacja coraz bardziej się radykalizuje a to jeszcze nie koniec

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Z tego co pamiętam to budowę płotu zaporowego przesunięto na stronę polską, a to oznacza ,że ktokolwiek zbliży się do ogrodzenia podlega restrykcjom polskim. Strzelanie do osób które z pominięciem punktów granicznych, uprawniających do legalnego przekroczenia granicy, naruszają tę granicę jest jak najbardziej uzasadnione. Co więcej działa odstraszająco .  Cóż polski rząd , a może kolejny niepolski ma w nosie nasz kraj i Polaków. Przeworów - i co dalej. Polacy nic się nie stało!  Śmierć młodego żołnierza na granicy- żal , ale tez nic się nie stało .  Zginął młody człowiek a oni pieprzą o pomocy rodzinie? A gdzie winny tej afery , ten który pojechał wnioskować o pierwsze sankcje dla Białorusi.? Co , Pinokio zapadł się pod ziemię ? Żadnej odpowiedzialności, żadnej kary , ani za złe rządzenie, ani za kradzieże,  malwersacje, kłamstwa. Prostego obywatela za 1000 zł skują, osadzą, ukarzą , a tu za 1,6 mld nic, za 660 mln nic, za 70 mln nic.  Bo ten kraj to nic.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Albo to że jakimś tam lewarkiem dziury w płocie robią. Kuźwa aby by podeszli i się dotknęli to powinni paralizatorem dostać aż by się poszczał, albo jaka pałą po łapach aż by palce odpadły. Oni tego nie budowali żeby niszczyli .

Pastucha podłączyć...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja już odpuszczam bo widzę głupio mądrych tu przybywa. Wszystko  wiecie zgłoście się do służby tam pokażecie co i jak. Kiedyś wszyscy się znali na skokach narciarskich dziś na ochronie granicy. Za kilka dni będzie futbol potem olimpiada spoko luz. Eksperci zawsze maja pełne ręce roboty.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

@Agrest daj już spokój twoje bicie piany nic nie da. Rząd nie poda się do dymisji. Janeczek już trzeci raz w tej sprawie zmienia zdanie. Najpierw nie wiedział potem wiedział potem znowu nie wiedział. Na dokumentach jego podpisy i zgoda na aresztowanie. Janeczek cżłowiek pis i ZIobry.

Pierwsi to niech idą ci co siedzą w armii szkolą się i jeszcze pieniądze za to biorą.  A jak będzie mobilizacja i będą wołać to uciekał nie będę. A ty widzę już masz pełne gacie że strachu. Ilu jeszcze musi zginąć żołnierzy na granicy żeby mogli się bronić?

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Prawda? Prawda jest taka że rozmontowuje się resztki naszej armii SG czy policji. Małymi kroczkami  doprowadza się do paraliżu.  

Prawda jest taka, że stworzono komponent do ochrony granic z różnych formacji, które nie podlegają tym samym procedurom a w zależności od sytuacji próbuje się te procedury do nich przyklejać, Niby SG rządzi wszystkim ale widać jak padły strzały to zj***li problem na prokuraturę a ci rzucili się na zdarzenie jak Reksio na świeży boczek.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie kompromituj się nawet go nie wspomniałem a ty go tutaj wciągasz. Żałosny jesteś idź lepiej czekaj na dymisje Tuska. Śmieje się z ciebie ekspercie od ochrony granicy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

A czy ja cos tu napisałem o Tusku? Widzisz że jesteś tu osamotniony w swoich mądrościach i nie dajesz rady to coś piszesz o odpuszczaniu. Bo co ci pozostało.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Nie wiem na co te płoty w ogóle, wystarczył by sznurek od prasy i tablice ostrzegawcze, przekroczenie kula w łeb, kilku by kulkę zarobiło i nikt by nawet dalej nie próbował, tylko to trzeba było stanowczo od samego początku egzekwować, to jest granica państwowa, czy co do cholery, żeby właził kto chce.

• Like 2
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

A czy ja cos tu napisałem o Tusku? Widzisz że jesteś tu osamotniony w swoich mądrościach i nie dajesz rady to coś piszesz o odpuszczaniu. Bo co ci pozostało.

Coś jeszcze wymyślisz ja zmarłego w tę dyskusje nie wciągałem a ty w akcie desperacji tak.

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Po co te wzniosłe pierdolety? Tak nagle się wszystko odmieniło po wyborach? Przy tych samych ludziach, sprzęcie , sytuacji i procedurach? Otóż bzdura kolego - cały ten syf to konsekwencja ciągu działań kolejnych ekip. Trzeba przyjąć do wiadomości że rządzą nami kolejni tacy sami durnie którzy nie potrafią niczego dobrze zrobić.  

Co się odmieniło?

Napisałem że pluli będąc w opozycji, a teraz plują wojsku w twarz będąc u steròw. Tu się nic nie zmieniło. Wyjątkowa konsekwencja w działaniu 

A że burdel i zaniedbania są od x lat to też wiem.

Tylko nie rozumiem, dlaczego tak ciężko potępić tu i teraz,  to co się stało, a za wszelką cenę chce się wybielić te kolejne miernoty u steru.

I kontra za każdym razem,  bo wtedy też tak było albo  tamci też kradli lub coś w tym stylu.

Uściśnięcie dłoni żołnierza bezpośrednio po incydencie byłoby niesamowitą kampanią dla obecnych. Zyskali by uznanie u obywateli i podnieśli morale w wojsku.

Ale na tym nikomu nie zależy🤣

Opublikowano

Turasy się nie pier**lili z kacapami. Kiedyś jakiś ruski myśliwiec naruszył ich przestrzeń powietrzną to zestrzelili i jakoś Putin się z nimi liczy. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Coś jeszcze wymyślisz ja zmarłego w tę dyskusje nie wciągałem a ty w akcie desperacji tak.

No tobie to na rękę żeby nie mówić prawdy co tam się stało. Tylko to że nasi strzelali ostrzegawczo. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, hubertuss napisał:

Cukierniku, nie ja biję pianę.  

Zdelegalizować wkońcu ten pis, dokąd on będzie rządził🤣🤣🤣

Ale beton i to klasy mostowej🤦‍♂️

Edytowane przez Agrest
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v