Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

żeby czasem nie podeszli

Nie muszą podchodzić do okna. Sa sposoby żeby wyłuskac ich i z głębi pomieszczenia.:lol:

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, mirro napisał:

Nie muszą podchodzić do okna. Sa sposoby żeby wyłuskac ich i z głębi pomieszczenia.:lol:

a coś słyszałem - "storm shadow" to najnowszy krzyk techniki że i w piwnicach się nie schowa czy wcale nie najtandetniejszym bunkrze. jak by to polskie było to bym szczurotłukiem to nazwał

szkoda tylko tych adiutantów i niewolnych posługaczy co przy okazji .... bo cele główne w pełni na nawet jeszcze większe wyrafinowanie technologiczne zasługują

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

polski rząd kilka godzin po zamachu na premiera słowacji

i jeden z wielu komentarzy

Image

nawet większość wyborców po nie jest tak głupia, żeby chcieć takiego zachowania swojej partii 

Opublikowano

PO/KO doskonale się wpisało w rosyjską narrację

Najpierw "zabierz babci dowód" potem Anty-PiS.  Dzieki temu udało im się skutecznie podzielić polskie społeczeństwo. A interes na tym robia inne kraje. Nie potrafimy się sami ze sobą dogadać. To prowadzi do skrajnych postaw - jedni chcieliby usunięcia z życia politycznego kaczora Jaro, inni kaczora Donalda. To nic dobrego nie wróży.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jednak różnica między jednym a drugim jest zasadnicza, jeden z nich to zwykły zdrajca, oszust, osoba która dąży do rozbioru Polski ... po to PO planowało obronę na linii Wisły, ruskie mieli w kilka dni dojść do niej, a z drugiej strony nasi przyjaciele z pomocą od drugiej strony, tak to by się zakończyło, ale nie wyszło. Obecnie niemcom udało się zainstalować swego człowieka który robi co może by zatrzymać rozwój Polski, wystarczy tylko poczytać ile firm się wycofuje z Polski, jakie będą zwolnienia, przecież właściciele wiedzą co doszło do władzy, a te 360 ton złota w NBP to co, ekspansja Orlenu też się nie podobała, CPK no przecież wiadomo ze to jest be bo kasa to ma iść do niemca, KPO będzie na niemieckie wiatraczki i na używane niemieckie samochody elektryczne, a kto to będzie spłacał ... że o solidarnościowej migracji na którą się Don nie zgodził nie wspomnę  i o obecnie  już uśmiechniętym murze na granicy, paliwo oczywiście jest po 5,19 ... tarczy na obniżenie cen prądu nie będzie, pewnie inflacyji oczywiście też, ale za to będzie dyrektywa budynkowa, a rolnictwo i rolnicy  :D Donaldo już się spotkał czy wciągającego coś do nosa Kołoddzijcczakowicza wysłał ???? :D

Edytowane przez tracker
  • Like 3
Opublikowano

Dodam jeszcze od siebie , już 20 lat jesteśmy w UE , szerokim strumieniem płynie kasa na wszystko , ale jak się okazuje tylko na to na co Ujnia pozwala . W ostatnich dekadach nie stworzyliśmy  nic swojego ,niczego co moglibyśmy sprzedać ,lub co przynosiłoby by nam jako gospodarce wymierne korzyści na lata, tego  co byłoby naszą marką rozpoznawalną na świecie.  To co jeszcze pozostało , nie wiadomo jak długo będzie jeszcze funkcjonować. Idea jest taka, aby nasz rozwój  nie oddziaływał negatywnie na gospodarkę państw zachodniej Europy , czyli to co zostało dane z kasy UE możliwie jak najwięcej tam wróciło . Można powiedzieć ,że obecne fundusze " przejadamy " lub inwestujemy w luksus , Za naście lat przestaniemy być płatnikiem netto do UE , a jak na razie nie mamy żadnego mechanizmu działania gospodarki aby kasę taką wypracować . Wszelkie działania tego typu są jak na razie skutecznie blokowane.

Opublikowano
10 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Kaczor rozmawiał z Rolnikami 

Teraz? Po co? Przecież to nic nie daa 

Nic nie da to prawda .

Ale zapisze się na kartach Historii że było spotkanie z rolnikami .

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, andrzej78 napisał:

Dodam jeszcze od siebie , już 20 lat jesteśmy w UE , szerokim strumieniem płynie kasa na wszystko , ale jak się okazuje tylko na to na co Ujnia pozwala . W ostatnich dekadach nie stworzyliśmy  nic swojego ,niczego co moglibyśmy sprzedać ,lub co przynosiłoby by nam jako gospodarce wymierne korzyści na lata, tego  co byłoby naszą marką rozpoznawalną na świecie.  To co jeszcze pozostało , nie wiadomo jak długo będzie jeszcze funkcjonować. Idea jest taka, aby nasz rozwój  nie oddziaływał negatywnie na gospodarkę państw zachodniej Europy , czyli to co zostało dane z kasy UE możliwie jak najwięcej tam wróciło . Można powiedzieć ,że obecne fundusze " przejadamy " lub inwestujemy w luksus , Za naście lat przestaniemy być płatnikiem netto do UE , a jak na razie nie mamy żadnego mechanizmu działania gospodarki aby kasę taką wypracować . Wszelkie działania tego typu są jak na razie skutecznie blokowane.

Płatnikiem netto to my już chyba jesteśmy.

Bogaci jesteśmy , w upadlinę pompujemy kasę bez umiaru więc chyba nie jest tak źle.

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Bogaci jesteśmy , w upadlinę pompujemy kasę bez umiaru więc chyba nie jest tak źle.

Jeśli podsumować rzetelnie wszystkie przepływy finansowe, to w zasadzie od początku jesteśmy płatnikiem netto, bo większość korzyści z lokowanych u nas funduszy UE konsumują inne kraje UE

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Ulman napisał:

Tak jesteśmy , dlatego napisałem ,żę przestaniemy być płatnikami netto .

Nie wiem ile , o ile w ogóle coś zarabiamy , a dla przykładu bilans Niemiec z kasą UE jest ujemny , ale......

Zrzut ekranu (177).png

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano
44 minuty temu, tracker napisał:

... po to PO planowało obronę na linii Wisły, ruskie mieli w kilka dni dojść do niej, a z drugiej strony nasi przyjaciele z pomocą od drugiej strony, tak to by się zakończyło, ale nie wyszło.

Jak żyję, to generalnie innych planów nie było. Linia Wisły była zawsze w planach. Za poprzedniego ustroju Jakby atakowało NATO wszystko od zachodu miało odparować, a jak NATO było już OK, to wszystko od wschodu do Wisły.

Przestańcie sie nakręcać, bo te plany były takie zawsze. Jak PiS rządziło wcześniej, to też im nie przeszkadzało że takie są. Tylko wtedy na wojnę u granic się nie zanosiło.

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Bo to była bratnia Armia

A to PiS rządził za bratniej armii? Bo chyba takie miano nosiła jedna armia i była to Armia Czerwona.:lol:

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, tracker napisał:

A te jednostki wojskowe na wschód od Wisły to krasnoludki likwidowały.

Jesteś w stanie powiedzieć jaka cenna jednostka wojskowa na wschód od Wisły została zlikwidowana? 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, mirro napisał:

A to PiS rządził za bratniej armii? Bo chyba takie miano nosiła jedna armia i była to Armia Czerwona.:lol:

Jakie były słowa przysięgi wojskowej i kiedy zmieniono słowa ?.

Jak nie wiesz to ci powiem .

Zmiana roty nastąpiła dopiero w 1988 r., kiedy to złagodzono jej ideologiczny wydźwięk. Warto dodać, że autor wzmiankuje również przysięgę wojskową usta- nowioną w 1992 r., która nieprzerwanie obowiązuje do dziś.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Jakie były słowa przysięgi wojskowej i kiedy zmieniono słowa ?.

Ja składałem przysięgę dwa razy. Raz w 1989  i kończyła się słowami "Składając tę uroczystą przysięgę, jestem świadom swej odpowiedzialności wobec narodu i praw socjalistycznego państwa polskiego.
Ku chwale Ojczyzny, na sztandar przysięgam!

.A drugi raz chyba w1992 w sali kinowej WSOWZ i kończyła się słowami "tak mi dopomóż Bóg"

Opublikowano (edytowane)

Ja, obywatel Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej, stając w szeregach Wojska Polskiego, przysięgam Narodowi Polskiemu być uczciwym, zdyscyplinowanym, mężnym i czujnym żołnierzem, wykonywać dokładnie rozkazy przełożonych i przepisy regulaminów, dochować ściśle tajemnicy wojskowej i państwowej, nie splamić nigdy honoru i godności żołnierza polskiego. Przysięgam służyć ze wszystkich sił Ojczyźnie, bronić niezłomnie praw ludu pracującego, zawarowanych w Konstytucji, stać nieugięcie na straży władzy ludowej, dochować wierności Rządowi Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej. Przysięgam strzec niezłomnie wolności, niepodległości i granic Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej przed zakusami imperializmu, stać nieugięcie na straży pokoju w braterskim przymierzu z Armią Radziecką i innymi sojuszniczymi armiami i w razie potrzeby nie szczędząc krwi ani życia mężnie walczyć w obronie Ojczyzny, o świętą sprawę niepodległości, wolności i szczęścia ludu. Gdybym nie bacząc na tę moją uroczystą przysięgę obowiązek wierności wobec Ojczyzny złamał, niechaj mnie dosięgnie surowa ręka sprawiedliwości ludowej".

9-43945.jpg

Edytowane przez galan99
Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

Jak nie wiesz to ci powiem .

Zmiana roty nastąpiła dopiero w 1988

A widzisz, czyli PiS wtedy nie rządził i bratnia armia mu nie groziła.:lol:

Opublikowano

mirro napisał:

1 minutę temu, dysydent napisał:

żeby czasem nie podeszli

Nie muszą podchodzić do okna. Sa sposoby żeby wyłuskac ich i z głębi pomieszczenia.

,😁😁😁😁 Noo granatnik przestawiony w HESH albo jak mur pozwoli nawet półcalówka że o grubszych nie wspomnę...

Opublikowano

Trzaskowski zabrania stawiania figurek z krzyżem św . lub Matki Boskiej we wszystkich urzędach w Warszawie , Boże chroń nas aby nie został prezydentem , niektóre media piszą że Gawryluk z Polsatu może wystartować w wyborach , dobrze by było bo z PIS nie ma kandydata który by wygrał z tym zniekształconym społecznie trzaskowskim .

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v