Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego Iran zaatakował potęgę nuklearną, a Pakistan odpowiedział ogniem?

Iran zaatakował Pakistan, Pakistan odpowiedział. Czy czeka nas eskalacja na Bliskim Wschodzie? Komu na tym najbardziej zależy?

Irański atak rakietowy na pozycje bojowników w sąsiednim Pakistanie rozpoczął nowy rozdział niepokojów na Bliskim Wschodzie. Zaczęło się od wybuchu najbardziej śmiercionośnej w historii wojny w Strefie Gazy, teraz walki rozprzestrzeniają się na wschód w kierunku i tak już niestabilnej sytuacji geopolitycznej w Azji Południowej.

Opublikowano

Węgiel jest w ciągłym natarciu, tyle że nie w Polsce .

Wraz z dążeniem do elektryfikacji coraz to większej liczby gałęzi przemysłu, zapotrzebowanie na prąd będzie rosło. Jeśli gospodarki będą musiały zwiększyć podaż energii, to trudno będzie rozpocząć wycofywanie elektrowni węglowych.

Polska będzie zielona i spaniała chroniona przez lewaków 90 % .

Wraz ze wzrostem liczby pojazdów elektrycznych, a także zwiększeniem produkcji "zielonej" stali i ogólnym dążeniem do elektryfikacji większej liczby gałęzi przemysłu, zapotrzebowanie na energię będzie rosło.

A jeżeli gospodarki będą musiały zwiększyć podaż energii, to trudno będzie im rozpocząć wycofywanie elektrowni węglowych.

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, racyl napisał:

Ja nie o tym czy orłoś jest sztywny czy nie śmieszny. Orłoś taki był i taki sam jest.

Chodziło mi o to że ta posłanka co jej tak się nie podobał jest z waszych stron. Co do tuska to wszystkie bez wyjątku mordy pisowskie chciałyby go rozliczać zaraz po miesiąca urzedowania i w dodatku jeszcze tego na przełomie roku. 

zostawmy Orłosia i formułę Telekspresu do której akurat On pasuje i można powiedzieć - właściwy człowiek wrócił na właściwe miejsce, rzadko oglądałem bo pora "nierolnicza" a teraz i tak już tv wcale tak że mi tam zwisa kto i co tam wyprawia.
Nie miałem za bardzo czas czytać forum i tylko Twój post mnie wywołał a nie doczytałem kontekstu

z moich stron? - powiadasz, a nie znam i taki Jeden też z moich stron mandat posła był zdobył, a siedzi teraz w pierdlu w Radomiu i nawet pisałem że otaczają mnie sami kryminaliści co się do regionu podczepili

tak że już nawet nie zwracam uwagi kto z jakiego regionu bo cholera wie kogo i w jakim worku gdzie przywiozą .... ale dobrze Mu tak i żeby nie było że nie ostrzegałem :D

może przy czasie zobaczę co to za jedna choć pewnie nie warto

a co do tuskowych teraz rządów i przydupasów to nawet nie muszę nic pisać a tylko podlinkuję gostka z pd zach rogu Polski i pewien jestem że większość podobnie myśli z dowolnych regionów jak On (od linkowanego momentu cztery i pół minuty; do 55:35 ;dalej też ciekawie jak wygląda wjazd do Niemiec wewn xujni co podobno bez granic, film już z tego roku czyli aktualne, niemieckie świnie już zadaszone hangary stawiają do rewidowania przyjezdnych na granicy której pono nie ma)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, Roman176 napisał:

wiesz ze Ameryka wprowadziła socjale dla dzieci itp ?   ciebie sie marzy tak jak w najbiedniejszym kraju EU 

No i co z tego że wprowadziła? Co to dało?

3 godziny temu, Roman176 napisał:

to normalne dziwną rzeczą gdyby urosło wtedy wierzył bym w ufo  albo krasnoludki 

Ty wierzysz ze PIS to prawica więc na jedno wychodzi.

Opublikowano
10 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Ułaskawienie a uniewinnienie to dwie różne sprawy. Nie jest zgodna, ułaskawia się osoby skazane, a żeby taka być trzeba mieć prawomocny wyrok na koncie ... Póki nie masz prawomocnego wyroku to jesteś niewinny i masz czyste papiery ... Prokurator może mieć na Ciebie 100 zarzutów a ty jesteś niewinny.

Piszesz to na podstawie swojej wiedzy prawniczej czy powtarzasz to co na TVN?

• Like 4
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Do unji radnych to tylko z konfederacji trzeba wybrać

Moze im trochu do łbów przemówią

Coś Ty taki pro konfederacyjny zrobił? Wipler rozwali ten twór, daj mu chwilę 

18 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Agent Tomek utopi wąsika i kamińskiego w pierdlu na wiele lat 🤪

Chyba że naglica go pokona 

Screenshot_20240120_214126_TikTok.jpg

Opublikowano
31 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Agent Tomek utopi wąsika i kamińskiego w pierdlu na wiele lat 🤪

a jak tam jego dom opieki czy tam starosci ? odsiedzial juz swoje za przekrety?

Opublikowano
1 godzinę temu, andrzej78 napisał:

A jak nie prawica to co ?

PIS to typowa lewica narodowa.

50 minut temu, masa24 napisał:

Piszesz to na podstawie swojej wiedzy prawniczej czy powtarzasz to co na TVN?

A jaka jest wykładnia pisu w zakresie różnic miedzy ułaskawieniem a uniewinnieniem?

Opublikowano

Z badań brytyjskiej agencji Survation, w których wzięło udział ponad 2300 osób z krajów G20 posiadających powyżej miliona USD (w różnych aktywach z wyłączeniem domów) wynika, że aż 3/4 najbogatszych popiera wyższe opodatkowanie ich majątków. Chcą oni wprowadzenia 2-proc. podatku od majątku przekraczającego 10 mln USD.

W liście otwartym do światowych przywódców pod tytułem "The Cost of Extreme Wealth" (Koszty superbogactwa) napisali oni: "Nasza prośba jest prosta: prosimy o opodatkowanie nas, najbogatszych w społeczeństwie. Nie zmieni to zasadniczo naszego standardu życia, nie dotknie naszych dzieci ani nie zaszkodzi wzrostowi gospodarczemu naszych narodów. Ale zamieni ekstremalne i nieproduktywne prywatne bogactwo w inwestycję w naszą wspólną demokratyczną przyszłość".

Ulman - kapitaliści czy socjaliści? :D 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, andrzej78 napisał:

Z komuną Tobie się pomyliło  . Może jeszcze powiesz , że PO to prawica 😄😄😄,

Nic mi sie nie pomyliło. Poczytaj czym jest narodowy socjalizm to może coś do ciebie dotrze. PO też jest lewicą tylko nie jest bezkrytycznie pro kościelna i pro związkowa. Prawica w Polsce praktycznie nie istnieje bo typowy prawicowiec postuluje likwidacje socjalu i zagonienie leni do roboty a taki program nigdy nie zostanie poparty przez głupie leniwe i roszczeniowe masy.

2 minuty temu, nie napisał:

Ulman - kapitaliści czy socjaliści? :D 

Ani jedno ani drugie - to po prostu idioci.

Najbogatsi to od miliona USD? Żarty sobie robisz😆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v