Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ja z dymieniem czekam. Dziś matki puszczone z izolatorów.

Ja nie izolowałem. Do połowy września paski w ulu, w wtorek odymiłem i coś poleciało. Dzisiaj odymione i może kilka sztuk na kilkanaście rodzin. Więc już daje im spokój. 

Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Może z 10 kg kurek w tym sezonie a w zeszłym jakieś 100... Nie przesadzam

mama nazbierała ze 20 kg opieniek na swojej plantacji świerków, nie wychodząc z podwórka, i dalej rosną

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał(a):

Ja kiedyś takie nierozwinięte wycięłam...malutkie. od tamtej pory nie zbieram każda miała robaki

Pewnie taki rok był  że dużo robaka. Ale ten sezon biedny i u mnie z grzybami .

Opublikowano
38 minut temu, 6465 napisał(a):

Wiem że taka ankieta nie jest wiążąca. Tyle że zobaczy się co ludzie myślą.  U nas działki max szerokie na 50m. Jest kilku co mają po 75. I wojna o to czemu u niego budują a ja mam.na to patrzeć i słuchać a tylko on bierze kasę. Tak że zdania podzielone. 

Wolnoć Tomku w swoim domku🤷

Opublikowano

Obrodziło dzisiaj w podgrzybki malutkie fajniutkie. Wiaderko 5L

I dwa litry prośnianek. Ale tylko na jednej miejscówce bo polowanie mieli, strach było jechać dalej. Strzały i psy 

Ludzi w lesie masa po obiedzie, a żadnych znaków czy pilnowaczy, że jest polowanie. 

Chyba nie powinno tak to wyglądać? 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Popier96 napisał(a):

Ja nie izolowałem. Do połowy września paski w ulu, w wtorek odymiłem i coś poleciało. Dzisiaj odymione i może kilka sztuk na kilkanaście rodzin. Więc już daje im spokój. 

Jedna matka we wrześniu uciekła z izolatora - na dziś na czterech ramkach czerw, włącznie z larwami.

5 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

🙋‍♂️

Mówcie ludzie co chcecie

Ale Tusk to najgorszy premier na świecie

Żaden kraj nie ma tak zakłamane go oszusta 

Idź już spać...

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

🙋‍♂️

Mówcie ludzie co chcecie

Ale Tusk to najgorszy premier na świecie

Żaden kraj nie ma tak zakłamane go oszusta 

A spodziewałeś się czegoś innego? bo ja nie jestem zaskoczony.

Opublikowano
13 minut temu, jahooo napisał(a):

mama nazbierała ze 20 kg opieniek na swojej plantacji świerków, nie wychodząc z podwórka, i dalej rosną

ja mam swoją przydomowa plantację borowików 8 m od domku już rosną. W tym roku ze 100 tylko było

Opublikowano
36 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Mnie to zastanawia czemu mając tyle rzek w PL nie inwestujemy w elektrownie wodne.

zbyt duże wahania poziomu i niestabilny przepływ pomiędzy okresami ekstremalnej suszy a obfitych opadów no i potencjał wód powodziowych praktycznie nie do wykorzystania ,rybkom też to nie pomaga , kupe czasu i kasy trzeba by zrealizować pomysły z PRLu dotyczące tej gałęzi energetyki

dużej mocy takie przepływowe by nie osiągnęły , większość kraju to dość płaski nizinny teren 

we Włocławku jest tylko 160MW i to największa elektrownia przepływowa gdzie byle jaki mniejszy generator w energetyce węglowej ma z 200MW wzwyż a są i po 350 500 czy 1000 i to po kilka czy kilkanaście szt w jednej elektrowni

tyle wody i rzek nie ma by ten udział trwale i tanio zwiększyć w porównaniu z wiatrem czy pv

32 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Idź już spać...

tobie to łatwiej przychodzi bo se dziabniesz

Opublikowano
13 minut temu, konteno napisał(a):

zbyt duże wahania poziomu i niestabilny przepływ pomiędzy okresami ekstremalnej suszy a obfitych opadów no i potencjał wód powodziowych praktycznie nie do wykorzystania ,rybkom też to nie pomaga , kupe czasu i kasy trzeba by zrealizować pomysły z PRLu dotyczące tej gałęzi energetyki

dużej mocy takie przepływowe by nie osiągnęły , większość kraju to dość płaski nizinny teren 

we Włocławku jest tylko 160MW i to największa elektrownia przepływowa gdzie byle jaki mniejszy generator w energetyce węglowej ma z 200MW wzwyż a są i po 350 500 czy 1000 i to po kilka czy kilkanaście szt w jednej elektrowni

tyle wody i rzek nie ma by ten udział trwale i tanio zwiększyć w porównaniu z wiatrem czy pv

tobie to łatwiej przychodzi bo se dziabniesz

Ale gdyby jednak ta woda była piętrzona to nie było by tej suszy i wolniej by odpływała 

Opublikowano
42 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jedna matka we wrześniu uciekła z izolatora - na dziś na czterech ramkach czerw, włącznie z larwami.

Idź już spać...

U mnie czerwiu brak. Ale ja do praktycznie końca września syrop im podawałem. Wszystko zalane. 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, gregor1284 napisał(a):

Ale gdyby jednak ta woda była piętrzona to nie było by tej suszy i wolniej by odpływała 

patrząc na Wiśle ile wody płynęło latem podczas suszy to ni ma co pchać przez te generatory , budowa tam/kaskad to kolejne zbiorniki i tereny do zalania , wykup gruntów i wysiedlenia, może i by wodę to trzymało ale dopływać to też musi do elektrowni by trzymało poziom , jak w dorzeczu / zlewisku nie będzie opadów to cienko to widzę

to byłoby tak jak z PV i wiatrakami , wszyscy się chwalą wzrostem produkcji z OZE ale co do czego jak z jednego i drugiego nie ma to i tak na węglu się jedzie 

9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Rysiek...

Bardzo to ciekawe i fascynujące, ale weź wstawiaj to w polityce...może?

ja tylko słyszał co ona gadała na temat aborcji , poczęcia z gwałtu i chorób wad płodowych i jak by sie zachowała jaby to jej dotyczyło , dobra gra polityczna dla posadki i tyle 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No ale po co tu ...w ten temat polityk pchać...

No ale jak on nie może żyć bez Tuska... wstaje z Tuskiem, cały dzień myśli o Tusku, ciągle szuka jakichś pierdół z nim związanych i tu wstawia. Może nawet tapetę w telefonie czy kalendarz na ścianie ma z Tuskiem. Dzień bez Tuska jest dniem straconym. Kładąc się spać myśli o nim nie zdziwionym się jakby śnił o nim 🤭 może to już pod inną orientację podchodzi 🤔🤷

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v