Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

Kosili i u mnie kiedyś, szeryf do picia im przywiózł zgrzewke energetyków. Uj z taką robota. Szkoda zdrowia

Młody organizm wytrzyma. Po czterdziestce to już za późno na takie wojaże.

30-40 lat jest bardziej wydajny niż 20 latek

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

Tera lepiej. Ale mnie korci tym na Litwę śmignąć..... Ale nie dziś 

IMG_20240817_101125.jpg

tam nie przeszkadza lanie wodą i pianą po gorącym silniku ? farby i chromy nigdzie nie złażą ?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Ze zmęczenia najlepszy drajwer odwali jakiś numer. 

pare lat temu położyli T088 bo nadstawki ponad pół metra wyższe od traktora i z czubem nayebane by na przelot przeciąć pole , zawracanie  u sąsiada na polu wysoka miedza a obok nie uprawiona bruzda po pługu niewidoczna spod ścierniska i zielska z miedzy 

2 godziny temu, 6465 napisał:

Nie gadaj że nie ma chłopaków co pojadą elektronikami. 

są ale to albo synowie usługodawcy bądż inni operatorzy ze swoich gospodarstw z doświadczeniem w jeździe albo pracownicy innych rolników lub firm usługowych dorabiający jako skoczkowie

Edytowane przez konteno
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

powołali Cię na cwieczenia wojskowe ? 

ile u was biorą za koszenie?

Nie pytałem bo co to da koszą u mnie od kilku lat i krzywdy nie ma a u  mnie będzie drożej bo na trzy zestawy wożenie,powiem ci po usłudze 

Opublikowano
14 minut temu, konteno napisał:

pare lat temu położyli T088 bo nadstawki ponad pół metra wyższe od traktora i z czubem nayebane by na przelot przeciąć pole , zawracanie  u sąsiada na polu wysoka miedza a obok nie uprawiona bruzda po pługu niewidoczna spod ścierniska i zielska z miedzy 

Pewnie i pośpiech się do tego przyczynił. Jak się czasami wozi zboże czy ziarno kukurydzy to jadąc przez miedzę czuje w ciągniku że bruzda prostuje zestaw bo jak bruzda głęboka to i przyczepa że zbożem na skręconym dyszlu wywali.

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Kurla drugą godzina słuchania teori o wojnie 

Ale że dalej Władysław zagraża, czy już trochę zaczynają mówić o koszernych bombach, albo napływem inżynierów i lekarzy 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Kurła... Ja za czyszczoną Avenue zapłaciłem w przeliczeniu na pieniądze 70zł...

To bierz wszystko od gościa i zarobek masz . Ja czyszczoną już prawie wyprzedalem po 120, 

Opublikowano
konteno napisał:

tam nie przeszkadza lanie wodą i pianą po gorącym silniku ? farby i chromy nigdzie nie złażą ?

GRZES1545 napisał:

Czy to zdrowe na motocykl 🤔

dziękuję chłopaki za to, że się tak o mnie martwicie 😉

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

I niebotyczne przebiegi Zetorem... Twój etat to siedzenie i patrzenie w ekran... Ruchu zero. Jakimś trafem we wsi żaden człowiek, który całe życie się oszczędzał nie dożył setki a dożyły dwie babki - jedna przez 40 lat życia wyrabiała w dworze a później na swoim, do 95 lat sprawna i robiła ile tylko mogła a i druga podobnie... 

Dwie babki. Reszta nie dożyła. Fart miały, bo się urodziły zdrowe. Jak kto inną genetykę ma, to cudów nie będzie. 

Opublikowano
59 minut temu, Mateusz1q napisał:

przyzwyczaić do niszczenia organizmu? skończmy racjonalizować patologie naprawde

Najważniejszy jest...wiadomo co...oporowe niech se oporują🤷...

Mateusz dostałeś pismo z mleczarni🤔...

Opublikowano

Ziarko dziobią. Już 17 ton jeczmienia po 800 sprzedane, pszenżyto tylko do nasienia chyba roz kupią też po 800 

Psienicy 100 na woreczki, 90 większe ilości 

Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał:

A no ciężko o to

Daj przyczepę i ciagnik za 1.5 bańki pierwszemu lepszemu to zobaczysz co będzie 

No i oporowymi są do pierwszych 48 godzin

Kiedyś tak było. Stare 6sety i ruskie rozrzutniki nadbudowane na 4m. Ubrania na zmianę brali bo ośka.

Teraz fendty 8sety 9sety i przyczepy nie tanie to już nie tylko pracownicy po 12h kończyć chcą, ale i właściciele. Za duże ryzyko by oporem gnać. I wydajne maszyny. 

Ostatnia firma na rejonie wczoraj moją kosiła co jeszcze piłują te 6sety stare. 30 stopni chmura kurzu i bez klimy. 

Nie poszedł bym tam i za 50zl/h 

Opublikowano
46 minut temu, GRZES1545 napisał:

100

W skupach takiej ceny nie ma nawet za konsumpcje ,ale cóż skoro tyle płacą za paszówkę to trzeba brać.

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

Kiedyś tak było. Stare 6sety i ruskie rozrzutniki nadbudowane na 4m. Ubrania na zmianę brali bo ośka.

Teraz fendty 8sety 9sety i przyczepy nie tanie to już nie tylko pracownicy po 12h kończyć chcą, ale i właściciele. Za duże ryzyko by oporem gnać. I wydajne maszyny. 

Ostatnia firma na rejonie wczoraj moją kosiła co jeszcze piłują te 6sety stare. 30 stopni chmura kurzu i bez klimy. 

Nie poszedł bym tam i za 50zl/h 

bo to trza lubić tak samo jak krowy 😛

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, GRZES1545 napisał:

To bierz wszystko od gościa i zarobek masz . Ja czyszczoną już prawie wyprzedalem po 120, 

Po co? Ja sobie tylko 100 kilo wziąłem...

39 minut temu, Leszy napisał:

Dwie babki. Reszta nie dożyła. Fart miały, bo się urodziły zdrowe. Jak kto inną genetykę ma, to cudów nie będzie. 

I bardzo dobrze... Wraz z rozwojem medycyny sztucznie utrzymuje się przy życiu i potem żyją takie miernoty jak ja i jeszcze dużo gorsze. Prababce trójka niemowląt zmarła - "umarły bo liche były" i tyle.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v