Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
45 minut temu, MonteChristo napisał:

a suszki w lesie leżą, a wytwory gniją

po sąsiedzku też tam gdzie gałęziówke brałem kupa suszek w lesie była wywalona na wpół spróchniała ale właściciel tyle chce że lepiej dopłacić do gotowego w workach lub na palecie 

Opublikowano
17 minut temu, konteno napisał:

a ty na moim i matki miejscu czym byś tu paliła ? matce na stare lata nowoczesne piece na sterowniki i dmuchawy tu nie POtrzebne bo ona laik i się nie zna jak co sie zj**ie pod moją nieobecność to będzie marzła  ze swoje j emerytury też nie nabryka by było przerobione na lepsze a mnie ani nie stać ani nie mam siły się męczyć nad dokładaniem wodotrysków a taki kocioł nowocześniejszy to i kuchnie szpeci tylko moim zdaniem 

IMG_20221003_180642.jpg

Może to i nie szczyt technologii ale ma swój klimat i urok 

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Z żukiem. Do mnie od @Leszy będzie blisko wozić. Spokojnie parę kursów można zrobić dziennie. Godzinka drogi w jedną stronę.

Kurde. Tu też tak jakby swojsko. 😅

IMG_20240628_174327.jpg

• Like 4
Opublikowano
1 godzinę temu, MonteChristo napisał:

u mnie mamuśka sobie zrobiła kaflowy w piwnicy i jak ma czas to na nim gotuje, czy coś zawetkować to gar ogromny na piec i się grzeje woda

Ości odrzuca?

Nie. Sporo się trzyma.

Ale słoma krucha że przy dotyku się rwie...

1 godzinę temu, konteno napisał:

co to za claas? 

IMG_20240628_145919.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, MonteChristo napisał:

Bieda nie bieda ja widzę co innego u mnie te bogacze to drewnem opalają, a dziadostwo gazem opala albo węglem, a suszki w lesie leżą, a wytwory gniją

Bo bogole majom z czego oszczędzać, to i oszczędzają 😁

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
37 minut temu, 6465 napisał:

Przywiozłem poplon dziś. Może jak by jutro jęczmień wykosił to po niedzieli trzeba rozsiać.

Ja też muszę wymieszać. Ale facelię deszcz i wiatr pokręcił w różne strony, brony nic nie dadzą i czekam na mulczer, jęczmień może za tydzień. Jeszcze by wapna kupić trzeba.

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Nie. Sporo się trzyma.

Ale słoma krucha że przy dotyku się rwie...

IMG_20240628_145919.jpg

Jak cennik na ten rok?

Taki zarobiony jestem że nie wiem co tu słychać. @malaczarna nie chcesz dorobić do pensji?🎃 Już mi bokiem wyłażą a dopiero połowę pokonałem😔

Opublikowano

a ty na moim i matki miejscu czym byś tu paliła ? matce na stare lata nowoczesne piece na sterowniki i dmuchawy tu nie POtrzebne bo ona laik i się nie zna jak co sie zj**ie pod moją nieobecność to będzie marzła  ze swoje j emerytury też nie nabryka by było przerobione na lepsze a mnie ani nie stać ani nie mam siły się męczyć nad dokładaniem wodotrysków a taki kocioł nowocześniejszy to i kuchnie szpeci tylko moim zdaniem 

IMG_20221003_180642.jpg

Masz takie coś to ino dbaj i trzymaj, ciekawe na czym by gotowali teraz te nowobogackie i nowoczesne jakby tak wojna czy jaki kataklizm zniszczył prądy srądy i inne uje muje. Ciemno zimno i nie byłoby gdzie ugotować.

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Może to i nie szczyt technologii ale ma swój klimat i urok 

Te kafle trochę niechlujnie ale weź teraz cegle na kliny docieraj. Coś podobnego tyle że z piecem do chleba mam do przestawienia. U znajomej indukcja zabudowana w takiej kuchni fajnie wygląda 

Opublikowano
40 minut temu, Belaruss820 napisał:

Jak cennik na ten rok?

Taki zarobiony jestem że nie wiem co tu słychać. @malaczarna nie chcesz dorobić do pensji?🎃 Już mi bokiem wyłażą a dopiero połowę pokonałem😔

Mentalnie mogę wesprzeć. Tak gorąco że ledwie zyje

Ktoś poratuje zsiadłym mlekiem do młodych ziemniaczków z koperkiem?

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

P0 grzmiało bokiem i ani kropli 🌧️

Nic nie będzie. Sąsiad dach przekrywa to cały lipiec 40 stopni

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

@malaczarna nie chcesz dorobić do pensji?🎃

ma kaski na haloween robić i przymierzać ?🤭

29 minut temu, gregor1284 napisał:

Te kafle trochę niechlujnie ale weź teraz cegle na kliny docieraj. Coś podobnego tyle że z piecem do chleba mam do przestawienia. U znajomej indukcja zabudowana w takiej kuchni fajnie wygląda 

matka sama lepiła kilkanascie lat temu jak poprzedni wkład sie przepalił po ponad 20 latach , stary chlał wówczas choć płytki w kuchni to jego robota na początku lat 90tych

37 minut temu, Desperado napisał:

Masz takie coś to ino dbaj i trzymaj, ciekawe na czym by gotowali teraz te nowobogackie i nowoczesne jakby tak wojna czy jaki kataklizm zniszczył prądy srądy i inne uje muje. Ciemno zimno i nie byłoby gdzie ugotować.

ten piec to tylko na zimę CO grzać jest używany , CWU z bojlera elektrycznego bo tylko do prysznica więcej idzie a gotowanie z butli cały rok jest choć zimą gary na fajerkach szybko nie stygną 

• Like 1
Opublikowano
Desperado napisał:

mam i ja, ale już zredukowana do dwóch fajerek. no i nie odpalana z 7 lat

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Widziałeś bele kiszonki po sipmie? Bo ja tak...🙆

Tak, największy hodowca na wsi  ponad 70 sztuk trzyma sipmą turla a bogole po 10 szt pokupowali varianty

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v