Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

Pod qq gotowe wszystko tylko azot i agregat. 

Źle w tym roku mi pola się poukładały.

Jeszcze mocznika nie dałeś 🙆...Jacuś Ci nie wybaczy🤭...

16 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ale jak paskudnie te światła z tyłu wyglądają przykręcone do błotnika...

Już mu daruję...bo świcą🤷...

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

Nie masz się czego wstydzić, mój tak samo kępami rośnie

Jestem w szoku, że taki urósł a siałem bardzo rzadko jak na moje standardy bo tylko 170kg/ha. 5 października. Jesienią tylko oprysk Boxerem. Wlazłem tam dziś, chodzę a tu ziemi nie widać i chwastów też prócz pojedynczych samosiewów rzepiku z poplonu. Ale tu było obornika dane przed siewem. Jesienią będzie tu mieszanka siana najprawdopodobniej.

Opublikowano

No i wróciłem do domu dopiero. Wkurwiony że hej. Już trzeba łańcuch skrócić albo żeby się nie główkować w którym miejscu najlepiej żeby się oba zgrywały to kupie dwa nowe i od razu listwy. Ile mi ta taczka narwów zjadła😡 dobre 3 godziny na naciąganiu łańcucha i prostowaniu listew,a głównym winowajcą jest koło zębate bo już wydarte. Zostało rozwieźć jeszcze 2-3 razy i można czyścić maszynę i remontować.

Opublikowano
10 minut temu, superfarmer02 napisał:

Ehh...

I jak ma być dobrze na tej wsi jak przyjdzie taki jeden z drugim, opi34dala się i aby zdjęcia robi jak pewien znany influencer z pod Ostrołęki... 

Ty to dzisiaj niedopieszczon, czy cuś🤔😉

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

No i wróciłem do domu dopiero. Wkurwiony że hej. Już trzeba łańcuch skrócić albo żeby się nie główkować w którym miejscu najlepiej żeby się oba zgrywały to kupie dwa nowe i od razu listwy. Ile mi ta taczka narwów zjadła😡 dobre 3 godziny na naciąganiu łańcucha i prostowaniu listew,a głównym winowajcą jest koło zębate bo już wydarte. Zostało rozwieźć jeszcze 2-3 razy i można czyścić maszynę i remontować.

huta, huta, huta. czemu w zagramanicznych łańcuch wisi nie naciągnięty jak jajca u barana i nic nie przeskakuje?

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, radekz200 napisał:

kurła tera to robota idzie 😛

IMG_5323.jpeg

Po dwa naraz bierzesz?

6 minut temu, Bananek napisał:

huta, huta, huta. czemu w zagramanicznych łańcuch wisi nie naciągnięty jak jajca u barana i nic nie przeskakuje?

Bo 

1 mają porządne koła gwiazdowe

2 posow hydrauliczny 

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Co się stało?

Pisz no jakoś.... pełnymi zdaniami...

Wczoraj było normalnie okaz zdrowia 

Dziś zgon w szpitalu

Najgorliwsza katoliczka, syn się zachlał, nie dawała mu gospodarzyć, się żenić 

Córka jej wnuczkę urodziła, babka wszystkie skitrane emerytury słała, na pogrzebie dziadka okazało się że ta wnuczka to lesba

Kuzyn pole od nich dzierżawi, dopłaty ich, ale i dzierżawę płaci.

Co pół roku była próba podwyższenia czynszu.

Córka suszowego nie wzięła bo drobne nie potrzebne,  to afera na pół wsi była, dzierżawę chciała zabrać.

Do córki do stolicy jak jeździła to zięć w hotelu mieszkał.

Ja to się cieszę że tego pola nie dostałem.

Dziadka wtedy to szlak trafił jak się dowiedział że do kuzyna poszła.

Ojciec się cieszył że dwa problemy z głowy będziemy mieli.

Później mi powiedziała czemu nie przyszła 

Dodam tylko ze u nas głód ziemi, wtedy gospodarze byli jak narkomani na głodzie, a wziął 4 z kolei co była z ofertą 

Ziemia 4-6

• Confused 1
Opublikowano
20 minut temu, Belaruss820 napisał:

Znam ten temat 

Jakość materiału taka,żeby to może na 4 łańcuchy było to dało by radę 🤔 

Opublikowano

No i dzień produktywny. N2 rozsiane, na 10ar mi brakło to się dosieje ręcznie w sobotę bo jutro do robotaju. Membrany w opryskiwaczu wymienione, wypsikane 300l i nic wody w oleju znaczy udało się. W sobotę jak się wróci to od raza łogień z t1.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, pedro2 napisał:

Ile tu masz metrów i jaka relka że bez podparcia?

16 cm a szerokość 12 x 8,5 m

18 minut temu, soltys48 napisał:

Po dwa naraz bierzesz?

Bo 

1 mają porządne koła gwiazdowe

2 posow hydrauliczny 

po jednym, bo jeszcze nie mam paleciaka do niej

Edytowane przez radekz200
Opublikowano
28 minut temu, Bananek napisał:

Szarpanie posuwem...

11 minut temu, Baks00 napisał:

Znam ten temat 

Mój na 4, a też szarpie i łańcuchy wyciąga. Zębatki dobre, ale tego trzeba pilnować 

Opublikowano
14 minut temu, Baks00 napisał:

Znam ten temat 

38 minut temu, Belaruss820 napisał:

Żeby czasem po montażu nowych łańcuchów nie przyszło się ze starymi przepraszać

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Szarpanie posuwem...

Mój na 4, a też szarpie i łańcuchy wyciąga. Zębatki dobre, ale tego trzeba pilnować 

Ja gow...mam mało,mała hodowla tak że inwestycja w rozrzutnik taka se,ale coś czuję że zdrowie psychiczne też ważne... 

• Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A ja powrócę z takim głupim pytaniem - czy jest w ogóle jakaś różnica w jakości pracy między metalowym RNZ a plastikiem?

Nie ma,plastik będzie lżejszy 

31 minut temu, Karol6130 napisał:

Mój ma mechaniczny, płynny 

I to duuuuża zaleta 

25 minut temu, radekz200 napisał:

16 cm a szerokość 12 x 8,5 m

po jednym, bo jeszcze nie mam paleciaka do niej

Uspawaj🤭

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Baks00 napisał:

Ja gow...mam mało,mała hodowla tak że inwestycja w rozrzutnik taka se,ale coś czuję że zdrowie psychiczne też ważne... 

Ja mam zakusy, żeby założyć posów hydrauliczny

Opublikowano
26 minut temu, Qwazi napisał:

Szarpanie posuwem...

Były i u nas konstrukcje, że posuw nie był skokowy na zębatce, tylko jakaś inna regulacja, gdzies to widziałęm, ale nie pamiętam, co to za model, i pewnie nie był bardzo popularny

Opublikowano
19 minut temu, Buszmen11 napisał:

Żeby czasem po montażu nowych łańcuchów nie przyszło się ze starymi przepraszać

Nic nie jest wieczne. Jak stare mocno wyciągnięte i ogniwka wychodzą z zębatek, to każdy nowy będzie lepszy....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v