Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Tomek 4-kę ma? 

Jeszcze swojej nie poskładał jak trzeba , moja by mnie z drugim starociem w bramie pognała 🙆‍♂️

Ale ciekaw jestem jak jego wyglada , a i ile by chciał 🤔

Jak byś wiedział o jakim Moto z PRL nie za miliony to informuj.

A może chłopaki tam ze wschodu wiecie o jakim Uralu,dnieprze,k750,m72 abo iżu to też bym był zainteresowany. Tylko budżet to tak jak najmniejszy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Leszy napisał:

Będę i ja miał wkład w tą całą ekologię 🙃🙃 Tylko nie wiem czy za wyrywanie sadzonek łychą mi nie wyliczą zbyt dużego wkładu węglowego 😅😅

IMG_20240319_153323_046.jpg

Panie jak ci potrzeba sadzonek krzaków i brzózek z torfów to zapraszam do mnie, duże ilości i co najważniejsze na hasło "wspieramy Ursule" sadzonki  za darmo  tylko 

wjazd/odbiór na te łąki maj/czerwiec

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

2 minuty temu, 6465 napisał:

Jakby mi ktoś takie coś proponował to bym bez zastanowienia wymieniał ale to bardziej dlatego, że motocykle są dla mnie bezwartościowe.

+2, szybko się ochładza.

a po co Ci przyczepka ?

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakby mi ktoś takie coś proponował to bym bez zastanowienia wymieniał ale to bardziej dlatego, że motocykle są dla mnie bezwartościowe.

+2, szybko się ochładza.

Oj Pioter.

To piękny klasyk w oryginale....i to kobuz..

Może być wart więcej jak ta proponowana przyczepka.

Tu sentyment i hobby główne skrzypce w cenie tego pojazdu mają.

Przyczepek pełno.

Takich klasyków już niewiele..

To się ogląda, a nie tym jeździ...

...tak tylko wytłumaczyć próbuje Tobie...

• Like 2
Opublikowano
23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Niezbyt. 

Jak jest tanio to nie będzie dobrze. Popatrz na swojego kuraka. Ty sprzedajesz, strzelam po 15 za kg. A w markecie całą tuszkę 1.5kg idzie za dychę kupić 

18 minut temu, 6465 napisał:

Nie wiesz że ja jeżdżę u taxiarzy.

Czej co?? Sików do badania już nie wozisz? 

4 minuty temu, 6465 napisał:

Jak byś wiedział o jakim Moto z PRL nie za miliony to informuj.

A może chłopaki tam ze wschodu wiecie o jakim Uralu,dnieprze,k750,m72 abo iżu to też bym był zainteresowany. Tylko budżet to tak jak najmniejszy.

Cichaj bo cię zaraz od handlarzy zaczną wyzywać 🤭

Opublikowano
6465 napisał:

Przed chwilą, Nieustraszony1044 napisał:

Mogłem stawiać nowy , popełniłem błąd,już nie raz o tym pisałem 🤷

Powiem ci tak. Jak ta twoja była nie chciała przyjść do ciebie mimo trudnych warunków mieszkaniowych to nie masz czego żałować.

straconego czasu....

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Jak jest tanio to nie będzie dobrze. Popatrz na swojego kuraka. Ty sprzedajesz, strzelam po 15 za kg. A w markecie całą tuszkę 1.5kg idzie za dychę kupić 

Po 22. Wiesz, mi aż tak nie zależy na sprzedaży. Robię dopóki będę mógł bo lubię. Dla mnie priorytetem jest napchanie swojego kałduna.

2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Jak miałem kombajn to gościowi taki ogródek ze 20 ar kosilem i wysypywalem na przyczepkę samochodową🤭

Dużo takich było. Zawsze lepsze niż plandeka na ziemi rozłożona. Ojciec tak jakiś raz maluchem zwoził ale ledwo to ten maluch przeżył.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Po 22. Wiesz, mi aż tak nie zależy na sprzedaży. Robię dopóki będę mógł bo lubię. Dla mnie priorytetem jest napchanie swojego kałduna.

Dużo takich było. Zawsze lepsze niż plandeka na ziemi rozłożona.

Owies był to nawet nie siadła na resorach, tylko nadstawek nie zrobił i przesypalo się pamiętam 🙆‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Narazie zobacz co za przyczepka

Spokojnie. 

Nawet jakby nowa miała być to bym nie mieniał, chociaż jak wiesz bakcyla do moturów nie posiadam...

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Owies był to nawet nie siadła na resorach, tylko nadstawek nie zrobił i przesypalo się pamiętam 🙆‍♂️

Mój niedaleki sąsiad tak długo robił. Obsiewał połowę czyli koło 15a pszenicą, druga połowa ziemniaki. Podjeżdżał przyczepką, ucelował kombajnista i sypał.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Nawet jakby nowa miała być to bym nie mieniał, chociaż jak wiesz bakcyla do moturów nie posiadam...

Bo to bardziej już eksponat niż motocykl..

Chyba też bym nie mieniał.

Odrestaurować i na zlotach się chwalić...

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Narazie zobacz co za przyczepka

Spokojnie. 

Też tak myślę, nieraz dziewucha też taka nijaka, a jak się z tym prześpisz to rozjaśnia się horyzont co dalej robić.

• Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

Siostra ze szwagrem byli w trakcie budowy domu. Po robocie ze szwagrem piliśmy piwko i było super. Siostra z żoną jezdziły razem na zakupy. Zresztą teraz też tak jest. A rodzice byli szczęśliwi że nie drzemy kotów. Trwało to 2 lata. Kasa z gospodarstwa szła na tą budowę. 

Taki układ jest w porządku. Ja ostatnio się dowiedziałem że za moimi plecami pieniądze były przekazywane dla żony siostry. Mam żal do nich i będę miał,bo to ja na te pieniądze pracowałem. Stąd też moje spiny ze starym i tylko czekać aż się "wyprowadzi"

Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

pytałem Piotera, bo jego tokiem rozumowania to powinien wozić jakimś wozem albo taczka, bo po co zlomostwo trzymać

Rikszą albo wózkiem. Ewentualnie na plecach nosić. Szkoda paliwa przyczepką. Ubrać się jak Kargul do zdjęcia, skansen otworzyć i brać po 20 zł za wejście i zrobienie fotki. Taka konkurencja dla ciemnogrodu z Plutycz. Podobne podejście do życia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v