Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Witaj idioto. Możemy się zakumplować?🤣

🤭🤭🤭

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Idiota jestem miło mnie

Co prawda nie kupowałem tak drogich ja Wy  ale pare maszyn nowych było bez dofinansowania . Jestem też idiotą 🤷

Edytowane przez Nieustraszony1044
  • Like 2
Opublikowano
Karol6130 napisał:

37 minut temu, FarmerDyzio napisał:

nie pisze o Tobie, chociaż Ty też udany. Wielki przeciwnik prowu. Widać jak się wieś rozwinęła. A kto kupował nowe a bał się skorzystać z dofinansowania to idiota. Tylko mi już nie pisz o swoim bracie jaki to on gigant i że nigdy nie korzystał ;)

Lichy gospodarz ? popatrz na jego dom masz lepszy ? popatrz na maszyny ? popatrz na samochód.

Idiota jestem miło mnie

oczywiście, że tak. Jak była możliwość wzięcia dofinansowania to głupota było kupować nowe a nie składać o zwrot. U mnie był popełniony ten błąd.

zwłaszcza jak jeszcze te parę lat temu programy były o wiele prostsze.

Opublikowano

Tylko że

Mając bydło mleczne wiem co to susza

Płaciłem w dziesiątkach tysięcy by przetrzymać bydło 

Mając mało ziemi nie dostał bym maszyn które bym chciał 

No i jak zrobić wzrost z ponad 100% wykorzystanego gospodarstwa

Dzierżawy też nawet ara nie bylo

Oczywiście można wszystko kupić, są i tacy

Tyle że ja nie widzę w tym sensu 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

A co byłoby jakbyś przestał brać? Żadnych dopłat, zapomóg, dofinansowań? 

Słonecznie nawet, dziś próba Orkanem "usługowo".

Kiedy masz furę do odbioru?

Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

to nie dom a buda na płycie 🤣...mam lepszy i maszyny lepsze i samochody dwa razy droższe 🤣🤣🤣..a i nie brane na prow 😲

I skromny jesteś 🙆😉

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

W moim było coś takiego nawet nie wiem czy to nie czasem oryginalne. Osłona z blachy wygięta na półokrągło wysokości jakieś +- pół metra. Później poszukam w garażu i wrzucę zdjęcie

Chłoporobotnik napisał:

3 minuty temu, 6465 napisał:

Kiedy masz furę do odbioru?

Połowa października.

Dorabiał ktoś jakieś osłony do Orkana żeby sieczka nie leciała wysoko w górę i bardzo do tyłu? Bo chciałbym poplony nim pokosić.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Połowa października.

Dorabiał ktoś jakieś osłony do Orkana żeby sieczka nie leciała wysoko w górę i bardzo do tyłu? Bo chciałbym poplony nim pokosić.

No oryginalnie jest taka blacha...daszek. 

Tu np widać.. znalazłem fotkę w internetach..

sieczkarnia-orkan-nieuszkodzony-kamionka-438809857.jpg

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
17 minut temu, Karol6130 napisał:

Tylko że

Mając bydło mleczne wiem co to susza

Płaciłem w dziesiątkach tysięcy by przetrzymać bydło 

Mając mało ziemi nie dostał bym maszyn które bym chciał 

No i jak zrobić wzrost z ponad 100% wykorzystanego gospodarstwa

Dzierżawy też nawet ara nie bylo

Oczywiście można wszystko kupić, są i tacy

Tyle że ja nie widzę w tym sensu 

Interwencja I.10.4 Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu

w tym programie nie trzeba robić wzrostu

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

A no właśnie. 

W moim przypadku nie zrobię wzrostu.

Gospodarstwo pracuje na siebie w ponad 100%. 

W sumie ja na tym nie tracę, tracą handlowcy ponieważ kupuję mniej.

A na końcu najwięcej traci państwo.

Ale tak to jest jak się robi propagandę, a życie jak to życie, robi swoje.

A co do tych tablic to chyba będzie niedługo i u mnie.

NIE KORZYSTALEM Z PROGRAMÓW UNIJNYCH

Bo już mnie to denerwuje jak ktoś przyjedzie i uświadamia ile to ja nie mam kredytu i ile to ja nie dostałem pieniędzy.

I tak pieniądze wydajesz i podatek trafi do budżetu a na co Ty je wydajesz to już twoja glowa

47 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Co prawda nie kupowałem tak drogich ja Wy  ale pare maszyn nowych było bez dofinansowania . Jestem też idiotą 🤷

Ale takim legitnym, tamci to podrabiańce 

Opublikowano

To prawda, tyle że bym kupił więcej.

Wiecej by mieli.

Wiesz jak to jest, jak dają to trzeba brać, najwyżej się będzie uciekać.

8 minut temu, Mateusz1q napisał:

Interwencja I.10.4 Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu

Wiem 

I wszystko było by dobrze i bym złożył.

Tyle że tam można ograniczyć max 15%

A ja ograniczę trochę więcej. 

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Połowa października.

No oryginalnie jest taka blacha...daszek. 

Tu np widać.. znalazłem fotkę w internetach..

sieczkarnia-orkan-nieuszkodzony-kamionka-438809857.jpg

Pioter chyba pisał o koszeniu bez dziubów lub bez tego górnego 🤔

Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

to nie dom a buda na płycie 🤣...mam lepszy i maszyny lepsze i samochody dwa razy droższe 🤣🤣🤣..a i nie brane na prow 😲

na piźdz….e 😂😂 kurła na ławach a nie jak twój szpadlem fundament kopałeś i kamienie rzucałeś żeby więcej betonu poszło 😂😂

Opublikowano
radekz200 napisał:

2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

na piźdz….e 😂😂 kurła na ławach a nie jak twój szpadlem fundament kopałeś i kamienie rzucałeś żeby więcej betonu poszło 😂😂

nerw bierze 🤔🤭 nie przeklinaj ☝️

Karol6130 napisał:

I trochę znowu dojechało 

20240911_120917.jpg

gdzie kupujesz? a i cena i co kupione?

Opublikowano

Ależ pyry w tym roku obrodziły. 

I po co to komu? 🤭

W ubiegłym roku zasadziłem że 2 ary i było na styk.

W tym roku z 8 arów i urodziło się że 8 wiosek afrykańskich by wyżywił

Opublikowano
1 godzinę temu, Mateusz1q napisał:

Wsio fajnie tylko bat nad d*pą zawieszony... Nie zmniejszysz/zlikwidujesz. Grata musisz wziąć z listy, zgodnie z tabelą doboru maszyn co by się za bardzo nie rozwinąć.. także pełna wolność 😜 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Agrest napisał:

Ależ pyry w tym roku obrodziły. 

I po co to komu? 🤭

W ubiegłym roku zasadziłem że 2 ary i było na styk.

W tym roku z 8 arów i urodziło się że 8 wiosek afrykańskich by wyżywił

W jakiej odmianie te rekordy?

Nadmiar sprzedasz i kasy natrzepiesz🤷

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

W jakiej odmianie te rekordy?

Nadmiar sprzedasz i kasy natrzepiesz🤷

Ignacy i Ricarda.

Tu Ignacy, bez obornika 2 raz ziemniak na tym kawałku, trochę mocznika z ręki przed redleniem.

20240911_124213.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v