Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, GABBER85 napisał(a):

Ile za WSK 175 , pamietam tylko cieżko odpalała 25 lat temu

Różne ceny, zależy od stanu i dokumentów. 

Kupisz złoma  to i mieć trzeba trochę kasy aby doprowadzić to do dobrego stanu. Odnawiałem kobuza to wiem...I nie robiłem wszystkiego na tip top to koło 5tys wsadziłem. 

Godzinę temu, Chota napisał(a):

Dla tego napisałem, że porąbało ludzi z cenami, żeby tyle płacić za ten wyrób motocyklo podobny 😅

W Łukowie gość kolekcje sprzedaje, zobacz jakie ceny 🙆‍♂️

Chyba sprzedał Lelek był za 80 000tyś, drugi za 20 000zł 

11 minut temu, bratrolnika napisał(a):

Póki co niema się czym chwalić, ogólnie mechanicznie jest ok, jeździ, instalację elektryczną muszę wyprowadzić tak jak bym chciał, i wizualnie ją zrobić, bo na daną chwilę wygląda tak jakby z pięć lat stała pod okapem (to by się akurat zgadzało)

Jaka marka pojazdu ? 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
Godzinę temu, wlamaj1 napisał(a):

Tylko nikt kto taki sprzęt kupuje nie traktuje tego jako motocykl do użytku współczesnego. Często kupują to ludzie, którzy taki sprzęt chcą po prostu mieć, być może kiedyś nie było ich na taki motocykl stać, być może chcą sobie przypomnieć młode lata. Może sobie trochę pojeżdżą w słoneczny weekend, nacieszą oko w zimowe wieczory, posłuchają dźwięku dwusuwa, powąchają spaliny. Być może dziesięć tysięcy to nie jest dla nich tak dużo - wiele osób prawie tyle zarabia w ciągu miesiąca i najczęściej już posiadają oni bardziej współczesny motocykl. Ponadto tego sprzętu w przyzwoitym stanie (najlepiej nie remontowanym na współczesnych częściach) jest coraz mniej a jak coś staje się unikalne to kosztuje...

Ja to wszystko rozumiem, mam kilka tych motocykli z Prlu którymi jeździli nasi ojcowie albo i dziadkowie i staram się czasami przejechać w normalnym użytkowaniu do sklepu czy do znajomych. Wiadomo ile sztuk jest na rynku, więcej już nie będzie. Pamiętam jak Sokola 600 albo 1000 można było kupić ładnego za 70 tysięcy. Teraz pewnie trzeba z 400. U Czechów jakoś Jawy/ Cz tak nie podrożały, z Ukrainy/ Białorusi też też Urale i Dniepr ciągną do nas, no tam akurat inny stosunek pieniądza do naszego. Ale mi się wydaje, że ceny tych zabytkowych motocykli jakoś wywaliły w kosmos. Ktoś woli powiedzieć więcej jak za mało i tak jeden drugiego napędza. I stąd te chore ceny.

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, bratrolnika napisał(a):

Co jest chłopie, zatkało cię???

No trochę... Pytanie  Czy opłaca się przerobić rozrzutnik jedno osiowy na przyczepę wywrotkę? Pacjent 4,5t Nowe Miasto.... Kiedyś pisałeś,że to robiłeś...

5 godzin temu, bratrolnika napisał(a):

Co jest chłopie, zatkało cię???

No trochę.... Pytanie czy opłaca się przerobić rozrzutnik jedno osiowy na przyczepę wywrotkę... Pacjent Nowe Miasto 4,5 t.... 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Wiesio80 napisał(a):

No trochę... Pytanie  Czy opłaca się przerobić rozrzutnik jedno osiowy na przyczepę wywrotkę? Pacjent 4,5t Nowe Miasto.... Kiedyś pisałeś,że to robiłeś...

No trochę.... Pytanie czy opłaca się przerobić rozrzutnik jedno osiowy na przyczepę wywrotkę... Pacjent Nowe Miasto 4,5 t.... 

Nie opłaca się , zrobić coś konkretnego ,chyba że liście wozić....przerabiany temat

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
9 godzin temu, Chota napisał(a):

Ja to wszystko rozumiem, mam kilka tych motocykli z Prlu którymi jeździli nasi ojcowie albo i dziadkowie i staram się czasami przejechać w normalnym użytkowaniu do sklepu czy do znajomych. Wiadomo ile sztuk jest na rynku, więcej już nie będzie. Pamiętam jak Sokola 600 albo 1000 można było kupić ładnego za 70 tysięcy. Teraz pewnie trzeba z 400. U Czechów jakoś Jawy/ Cz tak nie podrożały, z Ukrainy/ Białorusi też też Urale i Dniepr ciągną do nas, no tam akurat inny stosunek pieniądza do naszego. Ale mi się wydaje, że ceny tych zabytkowych motocykli jakoś wywaliły w kosmos. Ktoś woli powiedzieć więcej jak za mało i tak jeden drugiego napędza. I stąd te chore ceny.

My mamy wski a Czesi zetory🙃

Opublikowano
5 godzin temu, Wiesio80 napisał(a):

zależy jaki rozrzutnik, i co chcesz osiągnąć

napisz coś więcej, wrzuć zdjęcia tego co masz, wtedy ci powiem

Opublikowano

Pany jest kto na bieżąco z laptopami? Bo szczerze nie chce mi się szukać, czytać, oglądać. Wybrane 3 modele, różnica między najtańszym a najdrozszym 200zl. Może kto podpowie:

1) ryzen 7, ekran 300nitow, 144Hz, 100% sRGB, 24gb ddr5 4800MHz, SSD 1000, rtx 4070 115W

2) ryzen 7, ekran 350nitow, 165Hz, 100% sRGB, 64gb ddr5 5600mhz, SSD 1000, rtx 4600 125W

3) Intel core ultra 7, ekran 2560 x 1440, 165hz, 100% sRGB, nie podana jasność, 32gb DDR5 5600mhz, SSD 1000, rtx 4600 140W

Opublikowano
54 minuty temu, daron64 napisał(a):

Pany jest kto na bieżąco z laptopami? Bo szczerze nie chce mi się szukać, czytać, oglądać. Wybrane 3 modele, różnica między najtańszym a najdrozszym 200zl. Może kto podpowie:

1) ryzen 7, ekran 300nitow, 144Hz, 100% sRGB, 24gb ddr5 4800MHz, SSD 1000, rtx 4070 115W

2) ryzen 7, ekran 350nitow, 165Hz, 100% sRGB, 64gb ddr5 5600mhz, SSD 1000, rtx 4600 125W

3) Intel core ultra 7, ekran 2560 x 1440, 165hz, 100% sRGB, nie podana jasność, 32gb DDR5 5600mhz, SSD 1000, rtx 4600 140W

Opublikowano (edytowane)

Podałeś parametry, a kto to składa? W laptopie też ważne są zawiasy, chłodzenie, bateria i jakość obudowy- aktualnie mam 10 letniego Della, i jedynie co przez ten czas padła w nim bateria- naprawdę wykonany z dobrych komponentów, magnesowa obudowa, dobra klawiatura... Więc myślę że nastepny też będzie Dell, mimo że droższy. Wcześniej miałem Asusa, to z temperaturą miał problem, a i zawiasy po 3 latach miały luz jak w starej stodole

Edytowane przez MF675ursus
  • Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, daron64 napisał(a):

A może spójrz w stronę polizingowych. . kupiłem kiedhyś dzieciakom Lenovo ThinkPada dotykowego i della latitude i to naprawdę za***rdala i nic się nie dzieje.

Opublikowano

ze 20 lat temu kupilem polizingowy- hp -spokojnie dzisiaj bym go wlaczyl i chodzi ,tylko wolno 🤣.

teraz nawet nowy polowy tego nie przezyje.

w sumie do zwyklego uzytku to byle jaki wystarczy.do gier czy pracy to juz trzeba troche poszukac..

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

Jakieś argument czemu 3 a nie 1?

10 godzin temu, MF675ursus napisał(a):

Podałeś parametry, a kto to składa? 

1 Lenovo, 2 Lenovo, 3 Gigabyte 

40 minut temu, Stodoła napisał(a):

A może spójrz w stronę polizingowych. . 

Na raty chciałem wziąć, więc patrzę narazie po sklepach, gdzie są niby 0%

10 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dell jest najlepszy.

Zależy do czego jest tobie potrzebny.

Della mam teraz, ma chyba z 7 lat. Już wcześniej się przymierzałem córce oddać, a sobie coś kupić. Do czego? Ja czasem w jakiego fps zagrać, a moja czysto biurowe użytkowanie, bo sporo roboty niestety przynosi do domu ostatnio.

Edytowane przez daron64
Opublikowano
4 minuty temu, daron64 napisał(a):

Jakieś argument czemu 3 a nie 1?

1 Lenovo, 2 Lenovo, 3 Gigabyte 

Na raty chciałem wziąć, więc patrzę narazie po sklepach, gdzie są niby 0%

Della mam teraz, ma chyba z 7 lat. Już wcześniej się przymierzałem córce oddać, a sobie coś kupić. Do czego? Ja czasem w jakiego fps zagrać, a moja czysto biurowe użytkowanie, bo sporo roboty niestety przynosi do domu ostatnio.

Z intelem nigdy problemów nie miałem, za to AMD nie raz zawiodło i nawet po naprawach nie chcialo to współpracować. Tak w skrócie...reszta parametrów podobna. 

Opublikowano (edytowane)

A to ja laptopa miałem tylko tego, co mam (na Intelu). A poprzednio w stacjonarkach miałem i z AMD i Intelem i z procesorem nigdy nie miałem żadnych problemów. 

A tak z innej beczki - chce podłączyć świece płomieniowe (2szt) i spirale w kolektorze. Mogę to zrobić na jednym kablu i jednym włączniku (mam tylko kabel 2.5)

Edytowane przez daron64
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v